Hoorde je dat plof plof plof van miljoenen realiteiten die instortten, eind maart? Naarmate de sobere realiteit van een wereldwijde pandemie greep kreeg op mensen van over de hele wereld, verdween het idee van een ‘normaal’ leven en werden we geconfronteerd met het ondenkbare – landen op slot, scholen en bedrijven dicht, reisverboden en anderhalve meter afstand houden. Als iemand zich nog afvroeg of de Grote Ontwaking echt op handen was, dan mag het nu duidelijk zijn. Maar april brengt verlichting en kansen om opnieuw over de toekomst na te denken nu we ons hergroeperen, nu we herbouwen, en samen en alleen nieuwe frequenties aannemen.

Dit is niet het moment voor angst, hoewel het een nogal beangstigende situatie is, oog in oog staan met een onzichtbare en onbekende vijand. Wie draagt het virus, wie is het volgende slachtoffer, en hoe kunnen we het vermijden? Ik was er zelf niet erg mee bezig tot mijn dochter me vorige week belde en vertelde dat twee van haar kinderen gediagnosticeerd waren met corona; één lag in het ziekenhuis. Hoewel het ondertussen veel beter gaat, werd ik op dat moment goed wakker geschud – dit is echt en heeft een impact op echte mensen, ook mijn eigen familie.

Maar er zit ook een voordeel aan het stilzetten van de realiteit van de wereld en aan het feit dat iedereen uit hun afgeleide leven en levensstijl wordt gehaald. Kijk vandaag de dag om je heen, wat zie je dan? Iedereen zit op hun telefoon, afgeleid door de volgende SMS, whatsapp, tweet of facebookbericht. We staan op automatische piloot en we gebruiken afleiding om niet te hoeven letten op pijn, verdriet, of het feit dat we iets nieuws en anders willen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

BezielingWe zijn uit onze realiteitsbubbels vol afleiding geforceerd, recht in het grimmige besef dat die realiteiten niet meer bestaan. Als je werkte in een restaurant of niet-essentieel bedrijf, dan heb je nu waarschijnlijk geen baan meer. De meeste mensen werken vanuit huis en alle schoolkinderen leren nu online. Mochten we hiervoor nog aan het slapen zijn, nu zijn we wakker.

Dit brengt waarschijnlijk veel angst naar boven bij mensen, vooral voor hen die krachtige herinneringen hebben aan vorige levens waarin wereldwijde catastrofes gebeurden, zoals Atlantis, Lemurië en Pangea. Dit is nog een effect van de integratie van ontwaking, waarbij generaties aan energetische herinneringen en indrukken worden losgeschud uit je energieveld, zodat je die energie en alle angst, schuld, schaamte, spijt en verloren hoop die daarbij komt kijken, los kunt laten.

Ontaarden en loslaten

Het is belangrijk om die energie nu te ontaarden, dus laat het los en maak daarmee energetische ruimte waar weer nieuwe energie in kan. Ja, je moet geaard zijn in je lichaam, maar op een meer ‘multidimensionale’ manier en op een manier waarmee je de lagere energiefrequenties kunt losmaken, want die bevatten krachtige angst-indrukken die je dan vrij kunt laten.

De energieën van april beloven veel chaos en potentie, afhankelijk van hoe we kiezen om te gaan met de situatie waar we voor staan. Eén ding is zeker: we hebben ons bezig-zijn moeten inwisselen voor zelfbewust-zijn en overal waar ons leven is ingekrompen, hebben we de kans om ons weer uit te breiden richting nieuwe mogelijkheden.

Als je behoefte aan veiligheid en zekerheid momenteel wordt uitgedaagd, zie het dan als een kans om open te staan voor nieuwe keuzes. Is het tijd om dat boek te schrijven, dat bedrijf te starten, je creatieve giften te gebruiken, dromen te verkennen waar je drukke, afgeleide leven geen tijd voor had? Als je jezelf isoleert en je houdt aan het bevel van ‘alleen naar buiten als het noodzakelijk is’, zoals miljoenen mensen over de hele wereld, dan heb je nu tijd.

April begint met een sterke conjunctie van Mars/Saturnus op precies 0 graden Waterman. Saturnus trad op 22 maart Waterman binnen, de eerste keer sinds juni 1991. Wat gebeurde er toen? China begon op haar pad van wereldwijde heerschappij. Het was ooit de distributieketen van de wereld, maar krijgt nu steeds meer kritiek. Het werk van een 29-jarige Saturnus-cyclus. De conjunctie van Mars/Saturnus vraagt ons te denken voor we handelen, om onze opties zorgvuldig af te wegen, en om onze prioriteiten op orde te stellen.

Op de 9e hadden we een volle maan in Weegschaal – het teken van balans – maar met een scherpe hoek op Neptunus en Mercurius, die allebei in Vissen staan. Zitten we vast in waanideeën? Hebben we controle over onze illusies (realiteit) of hebben zij de macht over ons? Gebruiken we onze creatieve kracht om ons leven te manifesteren met intentie, of gebruiken we die kracht helemaal niet? Het is ons hoogste goed en zou nu goed van pas komen in een poging de vrede, vreugde, liefde en overvloed te creëren die we willen in ons leven en in de wereld.

Er zijn deze maand nog twee andere belangrijke energie-aspecten. Eén wordt vertegenwoordigd door de nieuwe maan in Stier op de 23e, die haaks staat op Saturnus. Is onze comfortzone niet iets te comfortabel? Zitten we op de bank, in plaats dingen te doen? Dit aspect kan ons wat aanzwengelen en zelfs de bank omvergooien.

En dan is er de zeldzame conjunctie van Jupiter/Pluto in Steenbok die in de laatste week van maart begon, maar die doorzet tot eind juli, omdat zowel Jupiter als Pluto retrograde zijn begin mei, respectievelijk eind april. Jupiter verruimt alles, terwijl Pluto samentrekt en alle restanten opruimt. Dat kan nog wel eens een heel interessant aspect worden, aangezien we kijken naar de afvoer van het eeuwenlange bewind van het kwade, corruptie, duisternis en de vernietiging die de mensheid onbeschrijfelijk leed heeft bezorgd.

Energierapport april 2020- De energie van AprilIs dit het ontruimen van de duisternis en de uitbreiding van het licht?

Komt ons ontwakingswerk eindelijk tot een bloei die we kunnen waarnemen in de wereld? We zullen zien, maar het is een zeer zeldzame conjunctie, omdat het plaatsvindt in Steenbok; de laatste keer dat Pluto in dat teken stond was in 1762, toen de wereld begon op te staan tegen de tirannie van de monarchie.

Pluto kwam Steenbok binnen in 2008, toen de wereld begon op te staan tegen de tirannie van globalisatie. In 2024 zal het dit teken uit gaan, en hoe de wereld er dan uit zal zien is niet te voorspellen, maar ik geloof dat het heel anders zal zijn dan de wereld van vandaag.

We zien de 3D/5D ontwakings-integratie nu op een globale schaal plaatsnemen. Bewustzijn gaat vooraf aan ontwaken, en onze afstemming op de wereld verdwijnt zodat we ons opnieuw kunnen verbinden op een manier met meer intentie, die congruenter is en meer voldoening geeft. Nu is niet het moment voor dankbaarheid – zoals ik al heb beschreven, is het niet realistisch om te verwachten dat we dankbaar kunnen zijn voor onze uitdagingen, zeker als die zorgen voor economische, emotionele en sociale chaos. Maar we kunnen de mogelijkheid verkennen om ze te waarderen in hogere en betere realiteiten. Ik wens je een prachtige maand toe.

Meer actuele artikelen over de huidige coronaperiode

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. het is echt oppassen voor diagnoses die eerst corona vermelden en daarna melden dat bijna alle verschijnselen terug te leiden zijn naar een corona-model.. het wordt voorjaar en mensen krijgen dan griep of andere vormen van onbehagen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in