Ben je klaar om het nieuwe jaar in te gaan? We hebben dit jaar nog twee maanden te gaan en ik wil je graag uitnodigen te kijken naar wat er allemaal gebeurd is sinds het begin van dit jaar. We bewegen namelijk richting de historische, zeldzame en krachtige aspecten van deze maand, en die van december en januari.

Wat heb je geleerd sinds januari 2019?

Wat is er nu anders in je leven? Hoe ben je veranderd, en ben je nu bewuster, vrediger, gelukkiger, zelfverzekerder, helderder en congruenter? Hoe zwaar dit jaar ook voor je is geweest, in elke situatie zit een zegen en deze maand kunnen we die zegenen beginnen te onthullen, en ze gebruiken als fundering voor een nieuw energiepad dat begint in december en een sterke basis legt voor 2020.

We beginnen november wat belemmerd, door een Mercurius retrograde in Schorpioen die ons herinnert aan de 2015 Saturnus in Schorpioen retrograde: een zeer lange en uitdagende periode die ons tot in de kern van ons wezen heeft geschokt tijdens een gevecht met de harde werkelijkheid van twee van onze strengste docenten. Daar gaan we nu dus weer naar terug, om de laatste overblijfselen in handen te krijgen van wat we tijdens die vorige cyclus hebben geleerd.

Op 11 november passeert Mercurius voor de Zon, een nogal bijzonder aspect dat ongeveer 13 keer per eeuw plaatsvindt. We hebben tot nu toe 4 van deze transities meegemaakt: in 1999, 2003, 2006 en in 2016. Mercurius gaat over ons levenskarma, dus deze transitie geeft ons nog een kans om oog in oog te komen met ons karmische verleden tijdens deze energetische schoonmaak waar we al het hele jaar mee bezig zijn. Het zal ons de komende maanden enorm helpen om ons te richten op verder gaan en om het verleden te gebruiken als opstapje naar emancipatie, in plaats van als herinnering aan wat we zijn verloren of niet konden afronden. We gebruiken ons verleden het beste als we ons richten op hoe die ervaringen ons de kracht hebben gegeven om oude overtuigingen en energiepatronen los te laten, en ons niet richten op hoe moeilijk dat verleden was.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Novembers energie kan veel boosheid met zich meebrengen, een emotie die we absoluut niet moeten negeren. Het is niet ‘onspiritueel’ om boos te zijn; dat geloof gebruiken we alleen maar om onze boosheid opzij te zetten. Boosheid heeft juist veel voordelen. Zo laat het ons zien waar we beperkt zijn, of bang, en het schijnt een groot licht op de bron en het doel van onze karma. Wees boos en neem dan de volgende stap: vraag jezelf af waar je boos over bent, waarom je boos bent, en wat voor boodschap die boosheid voor jou meebrengt. Het antwoord kan zeer verhelderend zijn.

Dit is dan ook een thema in november, om ‘er het beste van te maken’. Ja, het verleden kan moeilijk zijn geweest, maar als we ons alleen daarop richten, dan verliezen we het voordeel van die ervaringen en wat ze ons te leren hebben. Ook zien we dan niet hoe we ze kunnen gebruiken om te zorgen dat ze zich niet wéér voor zullen doen.

Naast het trekken/duwen van Mercurius retro, bevinden we ons in het licht van de aanhoudende krachten van transformatie, die ons allemaal meetrekken in de Grote Ontwakening en verlichtingscyclus van 2020. Deze energiebeweging is niet iets waar we controle over hebben: het is een onweerstaanbare kracht waar we vrijwillig in mee kunnen gaan of waar we met kracht in meegetrokken worden. De beweging heeft zich het hele jaar langzaam opgebouwd en nu is het hier. Wat gaat er nu gebeuren?

Eén van onze krachtigste tools is onze energetische soevereiniteit, waarmee we controle krijgen over de energiebewegingen in ons leven. We hebben geen macht over wat er gebeurt voor of met iemand anders, maar we kunnen wel beslissen over wat we doen met energie in ons eigen energieveld. Als we sterke energiegrenzen opstellen op basis van onze energetische soevereiniteit, dan kunnen we de flow en beweging van energie in ons leven beter beheren, en ook beter besluiten hoe we het gebruiken. Er is echter wel een kleine verschuiving waar we op moeten letten.

Onze energetische soevereiniteit haalt ons ook uit emotionele reacties en plaatst ons in een energetische flow, wat betekent dat we niet kunnen ingaan op de drama, trauma en chaos van onze emoties. We bekijken levensvraagstukken door een lens van ‘hoe en wat’ we manifesteren met onze energie, en niet zozeer hoe we ons voelen over wat iemand heeft gedaan of gezegd, of wat er is gebeurd. Onze levens vloeien nu met samenhang, congruentie, in plaats van het chaotische op en neer van emotionele betrokkenheid en de bijbehorende pijn en drama.

We zien dat misschien als een geweldige optie, maar als we onze emotionele energie hebben gebruikt om ons leven diepte en betekenis te geven, dan kan een leven vanuit energiecongruentie, grenzen en soevereiniteit juist wat saai lijken. Maar het is iets om over na te denken, want een sterk deel van novembers creatieve energie bepaalt het podium voor hoe we omgaan met de energie van 2020.

Novembers volle maan op de 12e is op 16 Stier en werpt nog een helder licht op de opbouwende conjunctie van Saturnus/Pluto. Dit is belangrijk, want deze conjunctie in Steenbok heeft zich niet voorgedaan sinds 1516, dus het is een enorm belangrijke mijlpaal in onze collectieve evolutie. Verder gaat met deze volle maan Mercurius in retrograde en passeert het voor de Zon langs. De afgelopen 20 jaar is dat 4 keer eerder gebeurd – in 1999, 2003, 2006 en in 2016. Dat waren krachtige en uitdagende jaren voor me – voor jou ook?

Op 26 november hebben we een nieuwe maan in 4 Boogschutter, die wat oncomfortabel kan voelen omdat het geen grote aspecten heeft. Een nieuwe maan staat normaal gesproken voor een nieuw begin, maar ik denk dat deze, in een vuurteken, een laatste oproep zal zijn om een laatste energieschoonmaak te doen in voorbereiding op de grote gebeurtenissen van december en januari.

En dan als laatste: Jupiter eindigt november in de laatste graad van zijn teken, Boogschutter, voordat het overgaat in Steenbok om deel uit te maken van de grote opstelling voor de Saturnus/Pluto-conjunctie. Als je wilt weten wat voor effect dit heeft op jou, denk dan 12 jaar terug, naar de vorige keer dan Jupiter in Steenbok was – het heeft een 12-jarige cyclus. Jupiter komt met goed nieuws, maar je kunt ze niet altijd aanzien voor goed of slecht: het goede kan ook een helderheid in bewustzijn en ontwakening zijn, en dat kan soms een behoorlijke uitdaging vormen.

We bevinden ons op een belangrijk omslagpunt voor de mensheid en in onze verlichtingscyclus. Gebruik de energie van deze maand om je energievelden te reinigen van de dingen die je niet dienen op het volgende deel van je pad. ‘Laat los wat voorbij is’, deal met je verleden, je verlies, je woede en je spijt. Leg ze op de brandstapel van transformaties in je tocht om ruimte te maken voor je volledige 3D/5D-integratie en de volgende stappen in je verlichting.

Ik wens je een fantastische maand toe.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Ik begrijp er allemaal geen snars van maar het klopt gewoon precies!!
    Ik probeer het te begrijpen… ben ik dan zo n kudde dier??? Het lam??? Is dit een proces waar alle mensen op aarde door heen gaat??
    En zijn we toch niet zo uniek als dr we denken te zijn?
    Het stukje boosheid… het is precies wat er nu gebeurt na 52 jaar.
    Heb tijd genomen om mijn huis leeg te ruimen… mijn verleden op te ruimen… nu de boosheid er uit aan het gooien… niet alleen maar lief en lief en lief willen zijn… Ik vind het bizar… is het nu mijn les om er niet over na te denken maar het over laat aan de flow???