Okay, hier gaan we, op naar de blauwe lucht van Oktober en daarna naar het einde van 2019 en de gevierde Saturnus/Pluto-kruising van 2020. De maand om vrijheid te vieren, emancipatie, samenkomende energie, en het lange pad dat ons hierheen heeft geleid. Het is ook het moment om een nieuw begin te vieren: we mogen dan wel het einde van 2019 naderen, we beginnen eigenlijk pas net met de energetische potentie van dit jaar. Dus riemen om en houd je vast, want de rit gaat van start en stopt niet tot december.

Sinds het begin van 2019 voelt de energie al wat vreemd, opeengepakt en traag. Hoewel we glimpen zagen van haar potentie, leek het zich toch nooit te manifesteren op de manieren waar we op hoopten. In plaats daarvan werd het een herhaling van het verleden, oude lessen die weer langskwamen, situaties waarvan we dachten dat ze klaar waren die weer aanklopten, met dezelfde mensen, dezelfde lessen, dezelfde pijn en dezelfde vragen. Was het één grote sprong terug naar het verleden?

Er viel me iets op toen ik naar Saturnus keek, die weer vooruitging in September. Ik zei toen dat dit een grote stap vooruit was, omdat deze al sinds mei retrograde liep, en al sinds halverwege januari in een retrograde schaduw. Eén van de grootste gebeurtenissen in oktober is dat Pluto op de derde weer vooruit beweegt, nadat Pluto retrograde liep sinds eind april en al sinds 31 december 2018 in retrograde schaduw.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Dus daar heb je het. We begonnen het jaar klaar voor actie, hopend op nieuwe kansen, maar kwamen niet ver omdat ons grote bron van energie ons aanstuurde ons energetische huis te zuiveren in plaats van aanstalten te maken voor nieuwe potentie. Het is alsof je wordt vertelt dat je niet naar buiten mag totdat je huiswerk af is.

Energierapport Oktober 2019

Zo gaat het al het hele jaar, maar nu zijn we bij de laatste loodjes.

Deze laatste maanden van 2019 zijn eigenlijk het begin van de nieuwe energie waar we al het hele jaar mee willen werken. En vanaf nu kan dat, omdat we het grondwerk hebben verricht door ons voor te bereiden op de toegang tot die nieuwe potentie.

Maar voordat je denkt dat we nog 9 maanden bezig zijn een achterstand in te halen of om vooruitgang te boeken: dat is niet zo. Ik denk dat we er de komende paar maanden vliegensvlug doorheen zullen knallen. Dat gezegd hebbende, verwacht niet dat je lessen of leerstof zomaar kunt negeren, want alles wijst nu op energetische samenkomst, de afgestemde flow van hemelse harmonie.

Is het geen afgestemde flow, dan gaat het niet werken.

Hoewel het verleidelijk is om het pijnlijke verleden achter je te laten en met iets nieuws te beginnen, weten we dat, hoezeer we dat ook willen, we altijd weer aangestuurd worden om onze oude energiesituatie te zuiveren voordat we kijken naar nieuwe potentie. We kunnen ons niet langer verschuilen voor onze eigen waarheid, onze angsten en twijfel negeren, doen alsof alles oké is terwijl we weten dat dat niet zo is, en ons eigen licht dimmen om anderen blij te maken.

Energieën van verschillende frequenties zijn niet compatibel en kunnen niet naast elkaar bestaan in ons energieveld. Nu we verschuiven tussen dimensies, tussen 3D naar 5D, in onze voortdurende integratie in het hogere, worden die energieën zelfs steeds minder compatibel met elkaar. Ook hebben we een sterkere energetische focus nodig, met minder lekkages, afleidingen, drama’s en trauma’s die ons van ons pad leiden.

En mocht je de vreugde nu niet voelen, geen zorgen. Soms hebben we een breakdown nodig voordat we ergens doorheen kunnen breken. We moeten weten dat we ons in het donker bevinden voordat we kunnen inzien dat het tijd is om het licht aan te zetten. En we moeten de pijn zat worden voordat we opstaan en heling zoeken.

Meer dan ooit tevoren resoneren het verleden en het heden niet harmonieus, met name als je probeert een vervullend, congruerend, ‘high vibe’, 5D-integrerend heden te creëren, en je dat doet in een realiteit van 3D-dichtheid – zonder ook maar iets te veranderen. ‘Dit is een integratie, geen overname’ maar het is een integratie van 5D-energie in onze 3D-realiteiten en het duwt ons onophoudelijk voort naar onze energetische soevereiniteit en goddelijke Zijn, de ware versmelting en samenvoeging van het spirituele en het materiele, het menselijke en het heilige. Welkom in het Tijdperk van Licht.

Maar voordat we baden in de zegenvierende glorie van onze overwinningen, moeten we eerst nog wat werk verzetten.

Op het astrologische niveau bevinden we ons nu in het seizoen van de Weegschaal, wiens teken nu in de schalen ligt. De Weegschaal beslist over balans, gerechtigheid, gelijkheid en ‘open vijanden’. Het is een gebalanceerde geven en krijgen, de karmische cycli zaaien en oogsten, gerechtigheid en geen wraak, gelijkheid waarvoor je energetische soevereiniteit moet erkennen. En alles wat we hoeven te doen is de vergelijkingen in ons leven in balans te brengen en iedereen toe te staan hun eigen energetische balans te vinden.

We bereiden ons voor op de laatste Mercurius retrograde van 2019, wiens schaduw begint op 12 oktober en volledig retrograde loopt vanaf 31 oktober. Het zetelt zich op dezelfde graad van de lange Saturnus retrograde van juni tot augustus 2015. Ik vertel dit zodat je weet dat je even op moet letten op wat er uit die periode naar voren komt.

De volle maan van oktober op de 13e is bij 20 Ram, precies het midden van Pluto, een belangrijke energetische baken; dit zal een zeer sterke volle maan zijn, dus bereid je voor op veel emotionele energetische pieken, vooral voor diegenen onder jullie die empathisch zijn en gevoelig voor de energie van anderen.

De nieuwe maan van de 28e op 4 Maagd geeft Uranus een grote duw. Dus verwacht grote energetische downloads, begrip, inzichten, en nieuw bewustzijn van je potentie en mogelijkheden in deze eindsprint, recht naar de historische Saturnus/Pluto-conjunctie die actief is vanaf nu tot maart 2020, wanneer Saturnus overgaat in Waterman.

Wat betekent dat? Gezien de vorige Saturnus/Pluto-conjunctie in 1516, die uitmondde in het protest tegen de corruptie in de Katholieke kerk – de machtigste entiteit in de wereld in die tijd – en dat het begin aangaf van zijn teloorgang, samen met de teloorgang van de monarchie in vele delen van de wereld, is het een behoorlijk krachtig symbool voor wereldwijde transformatie op ieder niveau.

Dit beïnvloedt ons allemaal, individueel én collectief. We zijn allemaal deel van de Grote Ontwakening en ieder van ons speelt een rol in de verlichtingscyclus voor onszelf en voor de hele wereld. Ware transformatie doet zich voor als we bereid zijn ons bewustzijn te verbreden, onze kracht te omarmen, onze intuïtie te ontketenen en te leven vanuit ons helderste licht.

We worden opgeroepen om ons te verenigen, om ons eigen licht te zijn, om samen te staan en het licht op te houden van de waarheid, van vrede, vreugde, liefde, compassie en begrip.

“Zij die het licht hebben gevonden zijn de zonsopkomst voor degenen die zich nog in het donker bevinden.”

Ik wens je een heerlijke maand toe.

Bewaar voor later op Pinterest:

Energierapport Oktober 2019 – Het begin van het energetische potentieel van dit jaar

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Een vraag….
  Mensen die zo ontzettend vast zitten in de materie, bv. Bezit willen, alles willen verklaren, macht willen enz, geen enkele verbinding hebben of willen met de kosmische of aardse energie, onder welke categorie kan men deze plaatsen, welke energie vloeit er door hen heen.
  Ik ben er ook van overtuigd, dat wij voertuig zijn voor de energie, zowel aards of kosmisch, dit dmv, hoe we ons voeden, in denken en eten, enz. dit bepaald welke energie we aantrekken .
  En alles staat met elkaar in verbinding, daarom is het ook zo belangrijk dat we ons zuiveren, in denken en met eten en niet altijd maar aardig gevonden willen worden, maar zeggen wat men vindt of zwijgen
  Ik ben ook zo blij dat ik kan zien dat er een verschuiving plaats vind en de mens steeds meer zich hiervan bewuster wordt
  Desondanks, kom ik nog veel mensen tegen die, zich hier tegen verzetten en vast blijven houden aan bezit, macht, vorm en naam, lang leve de lol enz.
  Tevens ben ik er ook van overtuigd, dat diegenen die wel in verbinding staan, hier een taak ligt dmv vastberadener en krachtiger hun plek innemen, niet meer mee gaan met de grote massa, omdat men iemand, zogenaamd niet af wil vallen of teleurstellen, ook al betreft dit familie, het maakt niet uit, kleur bekennen
  Gods tijd is nu!!!
  Graag jouw/ jullie mening hierover.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in