Gebeurtenissen in je leven staan meestal niet op zichzelf. Zeker niet als ze moeilijk hanteerbaar blijken. Dan zijn ze waarschijnlijk verbonden met een ‘groter veld’, waarin ‘krachten’ spelen die grotendeels aan je zicht zijn onttrokken. Welke energieën beïnvloeden je persoonlijke proces? In welke velden zit je verstrikt? Welke energiestructuren zijn zo sterk dat je je eraan moet conformeren, totdat je eruit breekt?

Belangrijke gebeurtenissen in je leven hebben vaak grote impact. En soms nog groter dan je op basis van de feiten alleen zou verwachten. Dat komt doordat je persoonlijke proces zich afspeelt in, en beïnvloed wordt door, verschillende dimensies tegelijkertijd.

Verlies van een baan, relatie, gezondheid of woonplek; of juist positieve veranderingen, zoals het sluiten van een huwelijk of krijgen van een kind, brengen een shift teweeg in je energieveld; ze maken openingen in je oude energetische structuur, waardoor nieuwe energie naar binnen kan komen. Althans: als je niet probeert om de oude situatie op zijn plek te houden en vast te klampen aan wat je had.

Katalysator

Tegelijkertijd brengen ze als een katalysator onverwerkte pijn of angst naar boven. Ze activeren oud zeer waarvan je niet eens wist dat het er zat. Juist vanwege die openingen: je oude energieveld is niet meer in staat alles op zijn plek te houden én je groei te bedwingen. De uitnodiging van dit soort gebeurtenissen is namelijk altijd transformatie van bewustzijn, en bevrijding van een last die je gemerkt of ongemerkt met je mee hebt gedragen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

katalysator

Verstrikking

Verkeer je in zo’n situatie? Staat de verandering (gewild of ongewild) op de stoep? En brengt dat hevige boosheid, angst of diep verdriet omhoog? Precies op dit moment geeft je ziel je weer de gelegenheid om jezelf te bevrijden van illusies (en die hebben een bijbehorende energetische structuur) in jezelf, vanuit je familie, je karma of het collectief. Vraag jezelf af in welk van de onderstaande bewustzijnsvelden jij ‘verstrikt’ zit. Verdere ontwikkeling van je potentie wordt erdoor beperkt.

Persoonlijke energiestructuren

Soms lijkt het of je steeds weer tegen dezelfde thema’s aanloopt. En dat is ook zo. Je wordt keer op keer met dezelfde les geconfronteerd, net zolang tot je hem leert. En zelfs al heb je hem geleerd, dan kan de situatie terugkeren. Je levensthema’s blijf je tot je dood uitdiepen: steeds verder dring je door in het bewustzijn dat ermee samenhangt. Het is de bedoeling dat je je persoonlijke structuur (gebaseerd op conditioneringen) afbreekt, net zolang totdat je uitkomt bij je kern.

Familiaire energiestructuren

Energie van je familie kan zwaar op je drukken, zeker als je besluiten wilt nemen die ingaan tegen de familiestroom. Hoe vrij ben je bijvoorbeeld als intelligent meisje om te gaan studeren als je uit een familie van werkers komt? Vaak ben je, op het moment dat je het huis uitgaat, nog lang het huis van je ouders niet uit; je blijft je gedragen overeenkomstig de overtuigingen, gewoonten en verwachtingen van het familieveld (of, en dat komt op hetzelfde neer: je ertegen afzetten).

Karmische energiestructuren

Als je je persoonlijke en familiethema’s hebt uitgewerkt, ben je niet zonder meer vrij (en onder ‘vrij’ versta ik: in staat volledig jezelf te zijn en in de wereld tot uitdrukking te brengen, en de keuzes te maken die je potentieel ondersteunen). Bij een impactvolle gebeurtenis wordt vaak onverwerkte pijn uit lang vergeten archieven geactiveerd. Vorige levens blijken dan nog steeds hun schaduw over dit leven te werpen. Als dat gebeurt, kan je bijvoorbeeld een hevige angst voelen, terwijl die, als je ‘sec’ naar de situatie nu kijkt, niet gerechtvaardigd zou zijn.

energetische structuren

Collectieve energiestructuren

Energetisch gezien zijn we allemaal verbonden. Je staat onder invloed van het energieveld van het land, je sociale omgeving. En de kracht van het collectieve veld is groot. Een collectief thema is bijvoorbeeld status. Wat ben je nog waard als je ziek wordt, failliet gaat, of als je partner vertrekt? Voel je je nog veilig?

Zuigkracht

Van familiaire, karmische en collectieve energieën kan een ongekende zuigkracht, een groot magnetisme, uitgaan. Zelfs als je weet dat oordelen en denkbeelden uit die andere velden de waarheid niet zijn, kan er paniek omhoog komen zodra je je buiten die conditioneringen begint te bewegen; simpelweg omdat je systeem ze heeft geïntegreerd. De angst die opkomt, of het zwarte gat dat opdoemt, is misschien irrationeel (niet verklaarbaar vanuit je leven nu), maar wel echt.

Grijp je kans

Als de verandering voor je deur staat, met in zijn kielzog wellicht een portie pijn, is het goed om de kans te grijpen, en te zien wat er nog losgelaten, uitgelijnd en geheeld wil worden. Pak het moment om jezelf en je hart weer centraal te stellen; scherp zicht te krijgen op de illusies uit de verschillende velden. Je hebt de vervulling van je verlangen misschien aan een bepaalde persoon, financiële situatie, of woonplek gekoppeld, maar die specifieke omstandigheden zijn daarvoor niet noodzakelijk, noch verantwoordelijk.

Dit is het moment om uit je oude structuren te stappen, zodat ze langzaam maar zeker hun grip op je zullen verliezen. Geef de ruimte aan je ziel, zodat je verder kunt groeien. Je bent gewoon weer op een knooppunt beland: daar waar je een slag kunt maken naar grotere vrijheid en meer vervulling; daar waar je jezelf van je te krap geworden jas kunt bevrijden en opnieuw, of steviger, in lijn kunt brengen met je potentie.

Leestip

Caroline Myss – Anatomy of the Spirit

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in