Energy Healing En de helende routes die je kan nemen
Leestijd: 3 minuten

Heling is het resultaat van de ontwikkeling van je bewustzijn, waardoor je energieveld verandert en daarmee je leven (zie deel 1). Afhankelijk van je achtergrond en wie je bent geworden, zullen sommige stappen in je helingsproces je gemakkelijk afgaan en andere moeilijker. Maar er is wel een heldere kaart die de weg wijst: het eeuwenoude chakrasysteem. Dat biedt iedereen praktische handvaten om energie te veranderen op verschillende bewustzijnsniveaus. Hieronder vind je een aantal routes naar je transformatie. (En die kan je eindeloos uitbreiden!)

1e chakra: gronding

Helen is in je lijf komen

Alleen in je lijf kan je je energie voelen. Daar kan je ervaren of je vol of leeg bent, of je jezelf de ruimte geeft of niet, of energie stroomt of blokkeert, of er emoties zijn of niet. In je lijf zakken doe je door ontspannen en vertragen en door goed voor je fysieke behoeftes te zorgen.

2e chakra: gevoelens

Helen is intimiteit opbouwen met je ervaring

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Transformeren doe je als je je duisternis en je licht evenveel waarde kan toekennen. Energie is neutraal, is niet goed of fout. De mooie momenten zijn niet beter dan de zware. Ze bestaan en krijgen waarde bij gratie van elkaar. Je mogelijkheid tot verandering vindt plaats in het hier en nu; niet vroeger en niet in de toekomst. Kan je je met je ervaring, nu, verbinden en het bewustzijn eruit halen dat erin zit? Je doet het door te voelen en in de richting van je gevoelens te bewegen in plaats van ervan weg.

3e chakra: kracht

Helen is loslaten

Er valt een heleboel los te laten en daar krijg je direct weer energie van. Waarom het gaat? Vooral dingen die je ego graag wil, maar die je groei niet bevorderen, zoals garanties, zekerheden, controle, emoties die niet meer dienen en concepten over jezelf, anderen en de wereld. Vaak zal je ook wilskracht moeten loslaten waarmee je dingen in jouw vorm wil persen. Ben je bereid om te verliezen wat je hebt, om te ontvangen wat je nog niet kan zien? Loslaten doe je onder meer door je patroon te doorbreken en iets anders te doen dan wat je normaal gesproken zou doen.

4e chakra: liefde

Helen is zacht zijn voor jezelf

Er valt een boel te winnen als je met zachte ogen naar jezelf kan kijken en je hart opent naar alles wat je bent, of dat nu je licht en je liefde zijn of je onvermogen, kwetsbaarheid, perfectionisme en mindere kanten. Zelfliefde is bijvoorbeeld jezelf de ruimte geven om iets nog niet te weten. Maar ook gezond egoïsme hoort erbij. Dat ben je als je energie niet weggeeft, je persoonlijke missie vooropstelt en niet die van je partner, en goed luistert naar je eigen behoeften. Wanneer je optimaal voor je energie zorgt, blijf je gelukkig en gezond en heb je het meest te bieden aan anderen.

5e chakra: expressie

Helen is expressie geven

Geef je uitdrukking aan je gevoelens? Kan je jezelf uitspreken en woorden geven aan wat er vanbinnen speelt? Expressie is nodig, want het zorgt ervoor dat energie zich niet oneindig opbouwt, waardoor je systeem onder druk komt te staan. Dus of het nu je emoties zijn, of de creaties die het licht willen zien, breng ze naar buiten. Je doet het door te communiceren, maar ook door zingen, schrijven, schilderen, etc.

6e chakra: visie

Helen is nieuwe ervaringen toestaan

Verlang je naar ervaringen die je leven verrijken, maar laat je na om ze te hebben? De persoonlijkheid is vaak bang voor gevolgen, of reacties van anderen. Maar niets laat je energie zo stromen als avontuur; ervaringen opzoeken die je vreugde schenken en dingen doen die je spannend vindt, of nu nog onder het tapijt schuift omdat iemand anders er niet op zit te wachten. Hoe je het doet? Durf te dromen en zet dan steeds een stap. Vraag jezelf: waar verlang ik naar, zet je intentie en handel als de gelegenheid zich voordoet.

7e chakra: inspiratie

Helen is je intuïtie volgen

Energy Healing en de helende routesJe intuïtie is de knoop in je maag, je voorgevoel, je ingevingen, je hart dat begint te kloppen, je honger naar ‘meer’. En als je durft te luisteren naar je intuïtie (dat is: energie die je voelt, weet, ziet en hoort), zal je leven direct meer glans krijgen. Ja, misschien moet je de stemmen in je hoofd negeren die zeggen dat je het verzint of dat het onmogelijk is. Of misschien moet je je naasten passeren die je irrationeel vinden. Het zij zo. Je doet het door af te gaan op je eerste impuls en/of door afstand te nemen van je dagelijkse bewustzijn en angst. Pas dan kan je voelen en zien wat echt waar voor je is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in