Energy Healing- Shift je zeven chakra’s

Op je gezondheid en geluk heb je zelf een boel invloed. Hoe? Door te werken met je energieveld. Simpel gezegd: je veld is een uitdrukking van je bewustzijn én je onbewustzijn, en het reageert op je aandacht. Door je aandacht naar binnen te richten, op de energetische wereld daar, maak je ruimte, breng je gestagneerde energie in beweging en ontwikkel je bewustzijn. En zodra je energie en bewustzijn veranderen, verandert ook je leven. Vanbinnen, op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, én vanbuiten. Zo werkt energy healing.

Een gezond energieveld is krachtig en flexibel. Het stroomt, is vol en opgeladen en kan zichzelf reguleren; het neemt voedende energie op, en voert oude af. Het is gebalanceerd: niet veel groter aan de bovenkant dan aan de onderkant bijvoorbeeld. En er is openheid én begrenzing: het is bereid te leren als je tegen je grenzen aanloopt, zodat je nieuw bewustzijn kan toelaten. Het blijft ook overeind in situaties die triggeren en klapt niet in zodra de druk toeneemt. Anders gezegd: een gezond energieveld is zowel vloeibaar als gestructureerd: enerzijds kunnen er liefde, licht én moeilijke gevoelens doorheen bewegen, en anderzijds biedt het stevigheid in de vorm van gronding, grenzen en een gezonde dosis wilskracht.

Stromen of niet-stromen?

Bij kinderen kan je heel goed zien wanneer energie stroomt: ze blijven rennen en spelen en nieuwe spelletjes bedenken. En wanneer ze te lang op de Ipad zitten, gaat hun energie omlaag en worden ze onaardig en verveeld. Zelf kan je de flow ook goed voelen: als je net hebt gesport of diep hebt gemediteerd, als je fijne seks hebt gehad, in een koudwaterbad bent gesprongen, een boswandeling hebt gemaakt, of verliefd bent. De ruimte in je en om je heen vibreert, je geniet, je geest is onbezorgd en je weet je verbonden. En door uren online werken, of verblijven in omgevingen met veel computers, tl-licht of beperkingen, vlakt je levendigheid af.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Gestagneerde energie, op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau, kan tot allerlei klachten of symptomen leiden. Stagnatie treedt op als je emoties vastzet, te strak vasthoudt aan overtuigingen, of wanneer je je intuïtie niet serieus neemt. Maar ook door alcohol en medicatie wordt je energieveld traag of stroperig. Beweegt energie maar lang genoeg niet, dan leidt dat, in eerste instantie, tot klachten waarvoor artsen geen oorzaak kunnen vinden, zoals druk op je borst, vermoeidheid, buikpijn etc. In een later stadium kunnen dit soort energetische klachten ook fysieke vorm krijgen. De ‘blokkade’ trekt als het ware van de buitenste, meer subtiele lagen van je veld, steeds verder in de richting van de meer verdichte lagen en uiteindelijk het lichaam.

Energetische patronen

Je energie optimaal laten stromen gaat niet vanzelf. Je moet er iets voor doen. Je veld heeft geleerd van zijn omgeving en vaststaande routes gevormd om energie langs te transporteren. Het is van jongs af aan geconditioneerd en gewend geraakt om zich op bepaalde manieren te vormen en gedragen; strakker te worden, doorzichtiger, harder, krapper, of gladder. Als gevolg van opvoeding en culturele omstandigheden perk je energie in of overcompenseer je om te passen binnen de gestelde kaders. In sommige delen van je veld stroomt het daardoor misschien excessief, terwijl er in andere sprake is van deficiëntie.

Als voorbeeld kan je iemand nemen die heel erg gefocust is op zijn werk en geen contact heeft met zijn hoger bewustzijn. Het derde chakra bij zijn zonnevlecht (persoonlijkheid, wilskracht, actie) draait overuren, terwijl het zevende bij zijn kruin (connectie met de bron) is afgesloten. Het kan leiden tot een burn-out. Zo snel mogelijk weer aan het werk willen, zal niet helpen. Het derde chakra is opgebrand. Er is nieuw bewustzijn nodig om de balans te herstellen. Begint hij zich te verbinden met zijn essentie of levensdoel, en zich te openen voor zijn spiritualiteit, dan verdwijnt de klacht. En dat is natuurlijk ook precies wat veel mensen tijdens een burn-out besluiten te doen.

Activeer je chakra’s

Shift je zeven chakra’sIedereen beschikt over het vermogen om zichzelf te veranderen of genezen. Dat vermogen komt voort uit je bewustzijn. Eigenlijk is het de liefde voor jezelf en de vrijheid die je jezelf geeft waardoor je energie op alle niveaus kan stromen. Daarbij geldt bovendien dat je energieveld een uitdrukking is van je bewustzijn én je onbewustzijn: van de liefde die je voor jezelf hebt, maar óók van hoe je jezelf onvoldoende liefhebt en vrijheid gunt, doordat je bijvoorbeeld hard bent voor jezelf. Zodra je je bewustzijn begint uit te breiden, zal eerst je energieveld veranderen, en vervolgens zal dat ook doorwerken in al je levensgebieden: je relaties, werk, missie, creativiteit, gezondheid en manifestatiekracht.

Ander voorbeeld: een vrouw die erg gefocust is op haar gezin en haar eigen behoeften niet voelt. Met haar hart (dat staat voor verbinding met anderen) blijft ze geven, terwijl haar buik (verbinding met zichzelf) niet wordt gevuld. Het kan leiden tot leegte of depressie. Zodra ze weer zorg begint te dragen voor haar verlangen en haar eigen passies gaat leven, kunnen de klachten verdwijnen.

Transformatie van bewustzijn

Om bewustzijn te verruimen kan je je veld enerzijds onderzoeken en er een diepere intimiteit mee opbouwen en anderzijds uitdagen. Dat uitdagen gebeurt soms vanzelf, door de wendingen die je leven neemt. Maar je kunt er ook actief mee aan de slag. Zodra je je eigen energie begint te stimuleren, begint hij weer te stromen en zal je meer liefde, vrijheid, harmonie en vervulling ervaren en dus gezonder en gelukkiger worden.

Stel je iemand voor die als kind niet boos mocht zijn. De ouders keurden boosheid af en straften haar ervoor. Ze heeft de energie van de boosheid keer op keer ingeslikt en daarmee is hij naar binnen gekeerd. Dat kan zich op allerlei verschillende manieren zichtbaar worden, zoals een gebrek aan gezonde agressie om dingen voor elkaar te krijgen, of zelfs fysieke symptomen, zoals darm- of leverziekten. Leert ze om uiting te geven aan haar emoties, bijvoorbeeld met emotioneel lichaamswerk, dan bevrijdt ze de energie, kunnen klachten verdwijnen en krijgt ze bovendien de beschikking over haar levenskracht.

Als het om fysieke klachten gaat, of het laten landen van je potentie in de fysieke vorm, is het moeilijk te zeggen hoe snel energetische veranderingen doorwerken. Energie is flexibel en kan snel shiften, maar de fysieke materie is traag. Het kan een tijd duren voordat bewustzijn vanuit de subtielere lagen van het veld doorwerkt in de aarde of tot op celniveau. Neemt niet weg dat werken met je bewustzijn altijd helend is en dat er in de tussentijd sowieso een boel verandert.

Energy healing

Bottom line: een gelukkig en vervullend leven krijg je als je zorgdraagt voor je verschillende energieniveaus. Fysiek doe je het door sporten, gezond eten, supplementen slikken etc., maar ook je emotionele, mentale en spirituele behoeften hebben aandacht nodig. Je energieveld bestaat uit zeven lagen van bewustzijn en op al die lagen kan je energie bevrijden, wakker maken en transformeren, zodat hij weer gaat stromen. En er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Wat voor je werkt, verschilt per persoon en per levensfase. Het is in ieder geval wijs om te werken met een holistische methode die de verschillende lagen adresseert.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. ps. De Regenboog Maan van Arthura Hector gaat over de maan van 27 april 2021. Gezien het tijdloze en de inhoudelijke boodschap kun je deze meditatie gewoon ontvangen. Wat mij opviel was mijn worsteling met boosheid. Gevoel altijd aardig te moeten doen en dan kwam er af en toe een knaller. Ik kon gewoonweg niet goed omgaan met woede, zeker ook vanuit vorige levens.

  Deze meditatie hielp mij om woede niet te negeren maar de enorme druk en lading loste zich op. Elke vorm van woede uit het verleden althans is een machteloze strijd die als je er wel mee om gaat je ook zo kan begrenzen dat je daarmee niet een prettiger mens wordt. Het is een reactie op illusies, omdat de werkelijke situaties zich in het verleden afspeelden. En door overcompensatie hierop te reageren in het heden maakt dat mensen die er niets mee van doen hebben, van je worden afgedreven.

  Deze maan meditatie hielp niet zozeer die woede te verzachten, maar de daden van anderen meer in een illusie te plaatsen, het krijgt iets onaanraakbaars in een diepe ontspanning. En de kracht blijft over. Woede,wordt ontmanteld bij mij althans in kracht wat de beste begrenzing is om uit te stralen en te voelen.

 2. Toen ik de Regenboog Maan meditatie ontving van Arthura Hector voelde ik hoe of ik met al mijn bewustzijn, controle, weer loslaten etc, zelf had bijgedragen dat het een tikje langzaam ging op cel niveau. Ik wilde overal zo bewust van zijn dat ik mijn reis vertraagde. Deze meditatie brengt de Nieuwe Aarde Energie bij je naar binnen.

  Het moeder kind trauma in ons hart heeft voor dualiteit gezorgd. We willen onszelf als een moeder helen. We kunnen gekleurde stenen gebruiken die overal op werken maar de energetische regenboog sluit sneller aan bij ons Licht Lichaam dat daarmee niet eerst via de stenen de Oude Aarde energie meeneemt.

  Moeder Kind Trauma behoort de Maan toe om te helen, zoals we vaak ook voelen tijdens Maan transities.

  Hier de link van haar korte regenboogmeditatie:

  ps. denk niet meteen dat deze energie te ‘hoog’ voor jou is. Vaak willen we gronden maar gronden ons nog via en met de Oude Wortel waardoor we soms juist in de Oude Matrix gronden. Deze meditatie is ‘non bullshit mentality’ en als je het later toch te hoog vindt, ben je in elk geval even opgetild geweest en kun je kennismaken met waar je naartoe gaat.

  https://www.ashtar-rose.com/meditaties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in