Engel

Ik ben Marijke Maria Elaina. Geboren in het sterrebeeld vissen in het jaar 1961.Ik heb vanaf kind zijn een sterk contact gehad met de Licht wereld,waar ik sterk mee verbonden ben. Heb als kind uittredingen gehad,vaak ook bewuste, als ik hierover vertelde werd ik niet gelooft, en ik trok me terug in “mijn” wereldje.

Engel
Ze laten zich meestal zien als licht bollen,en stralende licht vlekken of wolkjes

Mijn verbinding met de Licht wereld is uniek, en ik heb ook mijn Licht gidsen mee genomen toen ik naar aarde kwam. Ze laten zich meestal zien als licht bollen,en stralende licht vlekken of wolkjes. Ik heb vanaf kind zijn steeds duidelijk het verschil tussen innerlijke en uiterlijke wereld ervaren. Uiterlijk “deed” ik mee met de wereld, en de maatschappij, maar dat ging me zeer moeilijk af. Ik botste tegen muren van onbegrip , en voelde me oud vergeleken bij leeftijds genoten

Heb toen, vanuit onmacht en verdriet een alcohol probleem ontwikkeld,wilde eigenlijk niet op aarde zijn, in de zin van dat ik niet om kon gaan met het extraverte leven wat de meeste pubers hadden. In het gezin was ik de middelste van drie kinderen. Mijn zusje was de kleine lieve benjamin,mijn oudere broer was de praktische verstandige. Ik was “slechts” de dromer,die zich nergens in kon voegen.

Voelde me alsof ik geadopteert was,en een vreemde in de familie. Kon geen aansluiting vinden, bij familie,of vrienden. Ik ben vanaf mijn 19e het “bos” van diverse religieuze en spirituele groepen in gegaan,van buddhisme tot christendom,tot de krishna gemeenschap, tot new age bewegingen. maar vanaf jong zijn ging ik al veel naar de kerk, gewoon zomaar, niet tijdens de mis.

Ik sprak daar vaak tegen Maria en Jezus,en uitte me over alles wat ik voelde,en vond daar enorm veel rust en bemoediging. Ik vond daar de Stilte en zachte liefde die ik van Thuis ken. Mijn ervaringen in de diverse groepen en sekten etc hebben mij veel inzichten gebracht,en doen inzien dat in elke groep,of geloof of beweging wel een “sleutel” van pure waarheid zit. En ook zeer integere liefdevolle zachte zielen,die ,vanuit hun bwustzijn ,zeer prachtig bezig zijn. En ik ben dankbaar voor al die mooie ervaringen, en de fijne mensen die ik heb mogen ontmoeten!

Op “persoonlijk” nivo ging het niet echt fijn altijd.ben als klein kind sexueel misbruikt geweest,waardoor er een verkromming in mijn geest onstond over wat liefde op aarde zou zijn. Dit patroon herhaalde zich vele malen,en steeds opnieuw “stortte” ik me naief en enthousiast in de volgende ervaring. Kon eenvoudig niet geloven ,dat mensen wel eens geen integere bedoelingen zouden kunnen hebben. Waarom zouden ze? Gaandeweg ben ik toch tot de conclusie gekomen,dat het wel zo is ,en dat er wel zielen zijn die onzuiver handelen, en misbruik maken van de zogezegde naiiviteit van mij,in dit geval. Vooral als een ziel het licht diep in zich meedraagt zijn er anderen die door emotioneel en of fysiek misbruik dit Licht tot zich willen nemen. Onbewust vaak hoor,maar soms ook echt bewust, helaas.prisma

Ik kwam in relaties terecht die op zijn zachts gezegd,niet fijn waren. Fysiek en geestelijk geweld,waardoor ik steeds meer in mijn schulp kroop,en mijn vleugels niet meer kon gebruiken. De ” killer blow” was 10 jaar geleden,door iemand die zeer duistere energie in zich mee draagt,waar hij zichzelf niet van kan bevrijden. Hij zag in mij de Maria,de puurheid,en het kind,maar door zijn eigen diepe duistere truamatische energie kon hij daar niet mee omgaan,en probeerde het in mij kapot te maken. Wat hem echt bijna helemaal gelukt is.Ik heb jaren de gevolgen gevoeld in heel mijn wezen. Angsten,hartkloppingen,niet kunnen slapen, niet kunnen werken,uitgeput,compleet kapot van binnen.
Toen ik uiteindelijk weg gevlucht was van hem,en me had terug getrokken in een rustig dorp, begon mijn zeer zeer langzame heelwording. Ik had toen ,desondanks het trauma,zeer sterk contact met de Licht wereld,en ontving vaak boodschappen en inzichten,die ik opschreef.  Ik zag licht wezens, geometrieen,en andere fenomenen,die mji hielpen de moed niet op te geven.
Nu,jaren later..ben ik nog steeds bezig mijn innerlijk te genezen. Ik weet nu dat ik niet op aarde terug had hoeven komen, en dat ik een engel ben,met 12 paar vleugels,en dat ik mijn vleugels was verloren , mede door de zogezegde Licht zuigers,bewust of onbewust.

lila-vlam
lila-vlam

Ik ben terug gekomen naar aarde in Naam van Liefde. Het Heilig Hart is mijn taak, als ook het Sacrale Vrouwelijke op aarde te herstellen . Ik kwam ook terug om diegenen ,die mij eerst,in vorige levens,hebben gedood en gewond, te Helpen, vanuit Onvoorwaardelijke eeuwige Liefde en natuurlijk Licht Zijn. Ik kom van een ander universum,en heb het begin van de aarde bewust mee gemaakt. Wellicht komt dit arrogant over,en een beetje “over the top”, maar dit is zeer zeker Niet mijn intentie.

Heb me jaren ingehouden,juist uit angst dat het zo zou worden gezien,… het enigste dat ik wil ,is dat Liefde overal verspreid word,en de aarde en de mensheid in zachtheid en liefde mag overgaan naar de 5e dimensie,en dat harmonie in puur zijn een realiteit word en blijft..

Enfin…dit was “mijn” verhaal…
oneindig veel liefs en warmte in de transmuterende regenboogkleuren van Liefde en licht

Marijke Elaina Maria

33 REACTIES

 1. wat leuk te zien daalt er nog steeds mensen dit lezen! 🙂
  heel fijn… dank jullie voor jullie reacties!
  veel liefs xxx

 2. Hallo Lia

  Ja Lia heel apart.
  Hoe heb jij die standen berekend trouwens.
  Moet je daar perse je geboorte uur voor hebben. ?
  Die heb ik niet. Mijn moeder is al zo lang geleden
  Overleden. dus geen enkel aanknopingspunt .

  Fijne avond.

  • Ha Jannie,

   Ik heb vroeger veel gedaan aan astrologie en toen mijn eigen horoscoop gemaakt.

   Je kunt nu ook op internet zelf een gratis horoscoop maken.
   Je hebt er wel je geboorteuur voor nodig. Die kun je opvragen bij de gemeente waar je geboren bent. Ook zonder geboorteuur kun je een heel eind komen. Best leuk.

   http://www.1horoscoop.nl/

   Tip: vul niet je eigen naam in, maar bijv bij voornaam: Pietje, bij achternaam Puk. Je weet maar nooit wat ze met je gegevens uitspoken.

   Prettige dag, Lia

   • @Lia,

    Thanks Lia

    Ik ga het even uitvissen. Hi hi hi
    Ik zal zeker even een visje uitgooien
    Goed dat je even een waarschuwing geeft.
    Je heb helemaal gelijk.
    Bedankt voor het linkje.

    Groeten Jannie.

 3. Hallo Hilde .

  Ik ben ook een vissen en begrijp goed wat je
  Daar mee bedoeld.
  Maar het kan ook tegelijk je kracht zijn.
  Vissen mensen zijn in staat om veel te doorgronden.
  Je doet er zeker heel goed aan om je gevoeligheid
  Te aanvaarden.
  Als je er goed mee om weet te gaan kan het je de weg wijzen.

  Groeten Jannie.

  • Ha Jannie,

   Aha, allemaal vissen dus!
   Ik heb de zon + venus + mars in Vissen.
   Dat wordt lekker zwemmen met z’n allen in de onbegrensde Oceaan. 😆

   Prettige dag!

 4. Jannie, ik kan Marijke en Katherine heel goed begrijpen. Het delen en geven maakt ook van mij deel uit … en ik kan niet tegen mijn eigen natuur leven. Ik ervaar het ook niet altijd meer als geven. Mogen “geven” of zijn uit echte Liefde is voor mij sowieso al iets terugkrijgen omdat het mijn manier van Zijn is, mijn wezen, gewoon.
  En ja, ik heb leren zorgen voor mezelf, vanuit kunst en levend in en met een prachtige natuur in Frankrijk.
  Grenzen houden blijft moeilijk, maar ik ben dan ook geboren onder dat glibberige en sensibele vissen teken. Bedankt allemaal voor jullie verhalen, ze zijn als bruggetjes, als verbindingen voor wat ooit op de Aarde zal zijn. Hilde
  Jullie reakties zijn steun en maken mij ook blij.
  Ik ben blij alle reakties te mogen lezen.
  Met de jaren ben ik heel stilaan sterker geworden vanuit die gevoeligheid, door ze te aanvaarden.

 5. Hallo Katharine ik heb bewondering voor je dat je mensen zo help , vreemde mensen dat ze je zo behandelen , ze begrijpen je helemaal niet , jammer voor hun , ik zou maar meer energie aan jezelf geven , laat anderen mensen maar even los . En slechte mensen heb je , zo zit de aarden in elkaar , jammer dat jij naar nou net tegenaan loop , ik voel het al snel als ze niet goed voor mij zijn , mijn haren gaan letterlijk overeind staan . Wat mooi wat jij meemaak , ik hoop dat je sterker gaat worden , en ook al hebben de zwakkere en hulpbehoevende je nodig , denk toch even omjezelf , een dienaar van god heeft ook positieve energie nodig ( heel belangrijk ) en in alle wijsheid men kan alleen maar weggeven als men er ook wat voor terug krijgt lieve Katharina . Ik wens jou veel licht en liefde voor 2014 , liefs Jannie.

 6. Ja, ik herken heel veel in jou levensverhaal, het is ook net alsof je het voelt als ze licht wegzuigen. Deze aanvallen voel je ook echt, fysiek en geestelijk. Ik voel deze aarde ook niet als mijn thuis, ik begrijp de mens ook niet, wil iedereen helpen maar word dan zelf het slachtoffer. Begrijp niet dat er echt slechte mensen zijn. Verlang heel erg naar mijn wereld terug, heb ’s nachts ontmoetingen met hen bij wie ik hoor, zij zeggen mij vol te houden en geven mij kracht nemen mij even mee naar mijn andere dimensie, ik word wakker als mijn ziel terug in mijn lichaam gebracht wordt en zie dan het enorme licht weer verdwijnen, ik verlang dan weer naar hen terug!!!
  Ik weet dat ik hier nog een doel heb, mijn ego is bijna weg en alleen dan kan ik een baken van god zijn en vooral de zwakkere en hulpbehoevende ten dienste zijn. Als menselijke engel ben je een dienaar van god en draag je de liefde en wijsheid in je van god en brengt het naar degene die het nodig heeft.

 7. dank jullie allemaal …soms besef ik me niet bewust wat voor ervaringen mij gebracht hebben tot waar ik nu mag zijn.
  Met soms nog tranen van “gemis”,komen toch steeds meer stillere tranen van dankbaarheid.
  We lopen allemaal zo n unieke prachtige weg.. met bochten en ravijnen ..bergen en diepe dalen.. en het neutrale veld van diepe verbinding met onze essentie.
  Wat een avontuur !
  Ik wens jullie veel Liefde in zachtheid toe dat gekoesterd wordt door het Stralende Regenboog Diamante Licht van Thuis….

  • Mooi geschreven, Marijke!
   Ik heb zelf heel lang een soort dagboek bijgehouden, waarin ik alles opschreef wat van belang was i.v.m. met mijn weg. Inderdaad een unieke weg, met geen ander te vergelijken. Door het schrijven viel mij op, hoe alle gebeurtenissen met elkaar in verband stonden en er een rode draad door mijn leven liep waardoor ik nu ben geworden die ik ben. Ik heb ook zo duidelijk het gevoel dat ik die weg niet achter mij wil laten, hem niet zou willen vergeten, omdat het zozeer bij hoort.
   Groet van Lia

   • @Henriëtte. Lieve Marijke wat heb jij toch allemaal meegemaakt , niet te geloven , maar nu is je leven voorgoed veranderd ten goede gelukkig , wel heel mooi hoor , wat je allemaal meemaakt , sterkte en het ga je goed . Veel licht en liefde Jannie

 8. Héél herkenbaar, mijn leven is gelijklopend verlopen, mooi om te lezen
  dank je wel om te delen
  De tijd is gekomen waarvoor wij geboren zijn waarvoor wij op aarde gekomen zijn
  Geniet er met volle teugen van Nu
  liefs en hele dikke knuffel
  xxx

 9. Lieve Marijke,

  vandaag lees ik jouw verhaal, met warme en koude rillingen.
  het is zo mooi, te weten dat je een Engel bent!
  ik weet precies wat je voelt en gevoeld hebt, ik heb soortgelijke ervaringen moeten/mogen mee maken.
  één ding is zeker, je wordt er sterker door! ik ben nu sterker dan ik ooit geweest ben. hard voor gewerkt en het was en is de moeite waard, maar ooh wat was het zwaar!
  ik had en heb 2-lijfspreuken, die me altijd hebben geholpen en nog steeds helpen; Liefde overwint alles!! en; de aanhouder wint…en dat ben ik.
  lieverd, geef niet op, ook jij zult jezelf herwinnen. inmiddels is je dat vast al beter gelukt. ik wens je al het goede toe! en alle andren die dit ook lezen.

  lieve warme knuffel van mij,

  Henriëtte

 10. Ik wist dat ik anders was
  al heel jong wist ik dat een engeltje’ was en ben’.
  mededogen had naar andere.
  het heeft mij gesteunt dat was er en daardoor kon ik ‘het’dragen.
  wat ik kon dragen was onbekend bekend. glimlachend bekend.
  maar niet aan het bewuste oppervlak.
  doch ook nu weer als ik daar aan terug denk als kracht.
  het moest /mocht zo.
  GEEN GEMAKKELIJK STUK VAN MIJN LEVEN KWAM NADIEN
  Jouw verhaal is mijn verhaal.
  Letterlijk mijn verhaal.
  Doch en heerlijk zelfs mag het zo zijn de uitdaging te hebben met het doel
  te weten dat ‘engel’te zijn een voordeel heeft
  en voor mij de belangrijkste een te zijn met ‘gods’wil
  een lange weg met een oneindig doel;
  helpen!!!

 11. lieve wieteke..
  het verleden is een prachtige les,waardoor we onszelf beter leren kennen,erkennen,herkennen,en liefhebben;
  alles vanuit deze visie een plaats kunnen geven,ook door het te uiten,geeft ons juist de mogelijkheid,om ,met inzicht,en vergeving naar onszelf En de ander ,ons ware waardige plaats in te nemen in dit leven,op aarde,en vanuit het heelwordings proces ook anderen bij te kunnen staan vanuit liefdevolle compassie en geduld;
  veel liefs

 12. Lieve Marijke,

  Een zoektocht naat het licht op aarde, zou je kunnen zeggen.
  Een verhaal met zoveel herkenning, wat een leven!
  Wat fijn dat je dit verhaal wilt delen, het doet me erg veel.

  Ik heb soortgelijke dingen meegemaakt, mensen in mijn leven die ik enkel liefde wilde geven maar die het gewoonweg niet konden ontvangen omdat ze zo in het duister leefden. Het sloopte me alleen al, door hun energie.
  Ik besefte dat ik deze mensen niet voor niks tegen kwam en ben toen goed gaan nadenken.
  Het contact wat ik had met mijn engelen was er altijd al en zij vertelde me van alles, continue en laten me steeds van alles op schrijven.
  Door hun kon ik de situaties anders bekijken en begrijpen waarom dit alles zo gebeurde.
  Ik kon me uit het duister terug trekken en leven in het licht, mijn eigen licht op aarde.
  Ook ik kwam net als jou tot het besef, dat deze aarde niet mijn thuis is maar dat ik daar vandaan kom waar de engelen leven en dat ik een engel ben op aarde om mensen verder te mogen helpen.Ik heb
  Ik weet dat zulke woorden voor andere misschien raar kunnen overkomen, maar ik snap precies jou gevoel!

  Liefs en succes Annemarie

 13. Lieve Marijke,

  Dank je wel voor je verhaal , ik herken heel veel uit mijn eigen leven. Niet toevallig dat ik dit vandaag lees , maar een dag geleden heb ik een aanvaring met iemand gehad ,( de zoveelste), die mij bewust! heel diep wou raken en zoals je zegt , het licht uit jouw ziel wil zuigen . Ik heb dit echt gevoeld en ik vroeg me voor de zoveelste keer af , waarom , waarom wij altijd? Jouw woorden zijn echt de troostende woorden die ik nodig had . Het is een fijn gevoel te weten dat we niet alleen zijn . Ik kijk echt uit naar de dag waarop wij sterker zullen zijn en de liefde en het licht kan heersen.

  Veel liefs
  Catherine

 14. dank jullie voor jullie reacties..weet je hoe fijn het voelt,dat er anderen zich in herkennen,en de aanmoediging?..
  het intense geluk ken ik nog niet helemaal,maar voel dat mijn complete bevrijding dichtbij is,met hulp van Christus,de Engelen,en Licht wezens..
  veel liefs x

  • @Marijke,

   Eerst en vooral wil ik je zeggen dat het heel moedig is om zomaar je verhaal te komen vertellen. Ik herken me zelf in jouw verhaal. Er zijn veel ups en downs in het leven, laten we hiervan leren, na regen komt altijd zonneschijn. Iets wat mij veel moed gaf is toen ik de boodschap kreeg vanuit de engelenwereld en dit is voor iedereen geldig. Je maakt niet deel uit van het licht, je bent het licht. Aan alle mensen hier op aarde: ik stuur jullie heel veel liefde en licht! Veel liefs Spend

 15. Heel veel herkenning in jouw verhaal hier.
  Fijn dat je dit zo open hebt verteld aan ons lezers.
  Blijkbaar moeten we eerst door hele diepe dalen gaan willen we dicht bij onszelf terecht komen.
  Eerst onszelf ook helen om er dan voor anderen als lichtend voorbeeld te kunnen en mogen zijn!
  Mijn verleden is totaal aangekeken, maar wat een zware weg was dat.
  Nu? Intens gelukkig zelfs dit alles te hebben meegemaakt tot heil en groei.
  Heb het fijn
  Liefde en Licht
  Karin

 16. Heel mooi, dank je voor het delen.
  De tijd is nu daar voor je om je vleugels weer uit te slaan.

  groetjes Roland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in