Engelen aan het werk

Hallo allemaal,

Ik hoop dat ik jullie niet te veel zal vervelen en dat jullie dit artikel interessant vinden. Ik wil graag wat met jullie delen over dingen die ik elke dag zie. Dit jaar hebben vogels zich in mijn tuin genesteld en ik zag laatst een engel een klein vogeltje leren vliegen. Het zag er best grappig uit. De engel hielp het vogeltje om de lucht in te vliegen en toen het lukte, zag ik de engel met het vogeltje meevliegen. Even later was de engel weg. Ik zag de kleine vogeltjes op het dak van het huis landen en weer wegvliegen. Dat was voor mij een simpel moment van even stoppen en kijken naar de schoonheid om me heen.

door Lorna Byrne

Ik was op een koude en winderige dag buiten in de weer toen mijn beschermengel in mijn oor fluisterde: kijk aan de overkant. Daar zag ik een prachtige engel, helemaal gekleed in goud met rood. De engel stond buiten een café. Ik zei tegen mijn beschermengel: ik ga er naar binnen, ik kan wel iets warms gebruiken. De engel bij de deur van het café zwaaide naar me en zodra het veilig was om over te steken, liep ik naar de andere kant van de straat. De engel had een prachtige glimlach en toen ik de deur van het kleine cafeetje opende, zei de engel tegen me: ga achterin zitten, daar is het knus en warm.

Ik deed wat de engel voorstelde en ik vond achterin in de hoek een leeg tafeltje. Ik deed mijn sjaal af en handschoenen uit en de serveerster kwam naar me toe en vroeg wat ik zou willen. Ik zei dat een kop thee en een stuk appeltaart me heerlijk leken, dankjewel. Een paar minuten later kwam de serveerster terug met mijn bestelling. Ik bedankte haar en toen het meisje terugliep zag ik haar beschermengel op haar linkeroor blazen. Op dat moment stopte ze en draaide ze zich om. Ze vroeg of ik verder nog iets nodig had. Ik zei nee hoor, dankjewel. Ze liep weer weg. Haar beschermengel draaide zich om en glimlachte naar me. Ik zei, weet ze dat ze een beschermengel heeft? Haar engel zei, ja. Ik zat in het café en genoot van mijn thee. Ondertussen liep het vol met steeds meer mensen die binnenkwamen en gingen zitten. Toen ik het café rondkeek, was het heerlijk om te zien dat iedereen gezellig aan het praten was. Er stond een werkloze engel naast me en ik zei, ik weet zeker dat er iemand in dit kleine cafeetje is die jou goed kan gebruiken. De werkloze engel zei, dat klopt, als je hier weggaat dan ga ik niet met je mee. Ik vroeg de werkloze engel, kun je me zeggen wie je nodig heeft? De engel zei, de kleine familie daar voorin het café. Ik keek in die richting en zag een moeder met twee kinderen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
engelen vleugels
engelenvleugels in Park Ravne,Visoko Bosnie, gemaakt door Evzenie Lindner. Foto door G. Volckmer

Precies op dat moment ging de cafédeur open en liepen een oudere man en een jongeman het café in. Ze liepen helemaal naar achteren, waar ik ook zat, maar in de andere hoek. Even later zei de werkloze engel tegen me, kijk eens naar die oudere man en de jongeman die net zijn binnengekomen.

Ik keek opzij en nam een slokje van mijn thee. Hun beschermengelen stonden naast ze en een moment later verschenen er nog meer engelen. Een van de engelen was een Leraar Engel, het had pen en papier vast. De werkloze engel zei tegen me, het is een opa en kleinzoon. De opa was diep verzonken in gesprek en ik zag hem zijn arm uitreiken en zijn hand op die van zijn kleinzoon leggen. De liefde van de kleinzoon naar zijn grootvader was zo vervlochten. De werkloze engel zei tegen me, de grootvader geeft al zijn wijsheid en kennis die hij kan delen, want de jongeman heeft een baan en hij is erg nerveus.

Het was prachtig om de engelen te zien werken. Ze draaiden zich om en keken mijn kant op en glimlachten. Ik wil dit met jullie delen voor wijsheid en kennis, de ervaring van een ander leven dat wordt gedeeld met een jonger persoon, dat hebben we allemaal nodig. De grootvader deelde met zijn kleinkind al zijn wijsheid en kennis, om hem de moed en kracht te geven die hij nodig had voor zijn nieuwe baan. De jongeman zal zijn eigen levenservaringen hebben op zijn reis, maar het was hartverwarmend om te weten dat zijn grootvader altijd zijn wijsheid en kennis zou delen met zijn kleinzoon. En om te zien dat zijn kleinzoon openstond en luisterde naar de wijsheid die werd doorgegeven.

Over Lorna Byrne:

Lorna Byrne
Lorna Byrne

Lorna Byrne woont op het Ierse platteland en is weduwe en moeder van 4 kinderen. Toen Lorna jong was dacht iedereen dat zij ‘achterlijk’ was, omdat ze zich niet op de wereld om zich heen scheen te richten. Lorna zelf herinnert zich dat ze behalve mensen en dingen allerlei engelen en geesten zag. Jarenlang ging ze ervan uit dat dat heel gewoon was. Lorna werd bekend met haar bestseller “Engelen in mijn haar“, over haar jeugd en leven in Ierland. Je vindt het boek hier bij bol.com.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Lieve Lorna, wat een prachtig verhaal. Ik zie zelf geen engelen maar heb ze wel al heel mijn leven gevoeld.
    Onlangs heb ik 5 Aartsengelen op bezoek gehad voor een week en mocht ik mijn wensen op een papiertje schrijven en bij een altaartje leggen dat speciaal voor hen gemaakt was. Ze werden gestuurd door een vriendin en ik mocht drie nieuwe mensen uitnodigen om de engelen naar hen te sturen.
    De energie die ik gevoeld hebben huis was onbeschrijflijk mooi en voel dit nu nog vaak. Ook al zie ik ze niet ik leef met de engelen elke dag. Jou verhaal geeft zoveel erkenning ook van de wijsheid doorgeven die ouderen hebben. Ik doe familieopstellingen en dan werk je samen met je voorouders ik het energieveld. Dit geeft zo een mooie ervaringen. Uit mijn hart dankjewel