Engelen, gidsen en geesten

Engelen, gidsen en geesten worden vaak als dezelfde ‘wezens’ gezien. Naar mijn mening is dit niet het geval. Ze zijn wel degelijk anders en onderscheiden zich van elkaar. Er is een verschil tussen deze wezens, ze hebben ieder hun eigen kracht en energie.

De verwarring begrijp ik wel. Het is ook best lastig om te herkennen als je nog vrij nieuw bent met deze termen en verschijnselen. Kom je voor het eerst in aanraking met een engel, gids of geest dan kan ik me voorstellen dat je denkt dat het spookt in huis. De schrik slaat je om het hart en je wordt bang voor dit verschijnsel. Ik neem graag deze ongerustheid bij je weg.

Wat is een engel?

Een engel is een lichtwezen en komt in pure energie en liefde naar je toe. Al voor je geboren bent heb je engelen bij je en gedurende je leven op aarde is het een komen en gaan van deze liefdevolle wezens. Engelen brengen steun, troost en boodschappen op je pad. Een engel kan een overleden persoon of dierbare zijn, maar veelal zijn het lichtwezens die naar je toegestuurd worden vanuit de bron om je bij te staan en te helpen.

Engelen-'The_Angel_Appearing_before_the_Shepherds'_by_Thomas_Buchanan_Read,_Dayton_Art_Institute
Thomas Buchanan Read [Public domain], via Wikimedia Commons
Een beschermengel kan een overleden persoon of dierbare zijn. Als geest is hij naar het licht gegaan en terug gekeerd om jouw beschermengel te zijn tijdens jouw leven op aarde.

Wat is een gids?

Iedereen heeft een gids bij zich. Gidsen zijn overleden personen of dierbare die je werkelijk bij staan in alles wat je doet. Sommige gidsen blijven je hele leven bij je, andere komen enkel om een taak te vervullen of jou een les te leren die op dat moment nodig is. Je kan ook meerdere gidsen bij je hebben. Omdat gidsen overleden personen zijn, kan hun ego ook aanwezig zijn. Blijf daarom ook altijd goed luisteren naar je eigen stem.gids

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Eén van mijn gidsen is bijvoorbeeld mijn oma, de moeder van mijn moeder. Ik heb haar in leven niet gekend, ze stierf voor mijn geboorte. Omdat ze in mijn leven mijn gids is leer ik haar toch nog kennen, een bijzondere ervaring voor ons beide.

Wat is een geest?

Geesten zijn zielen van overleden personen of dierbaren. Over het algemeen genomen zijn geesten vriendelijk en liefdevol, en willen ze graag bij hun familie of geliefde blijven om hen te troosten en lief te hebben. Ze kunnen nog geen afscheid nemen van hun aardse leven en blijven nog even hangen om te kijken of iedereen het zonder hen red. Wanneer een overleden persoon, een geest, moeite heeft met het loslaten van zijn of haar eigen leven, word de geest onrustig en blijft sterk aanwezig in een huis of bij iemand. Een geest kan zich nog schuldig voelen over iets dat in zijn leven gebeurd is. Door als geest aanwezig te zijn bij iemand, vraagt het de aandacht en dat kan soms heftig zijn. Dat is waar we vaak bang van worden, omdat het ongrijpbaar is en we bang zijn gemaakt door de films, spannende verhalen en boeken.

Luister naar wat de stilte je verteld en ontdek wie er bij je is.

Wanneer je niet zeker weet welk wezen bij jou of in je huis aanwezig is, ga dan gewoon eens rustig zitten. Luister naar je eigen intuïtie en je hoort vanzelf wie of wat het is. Een onrustige geest wil niet meteen zeggen dat je huis spookt of dat jij vervloekt bent. Het is heel waarschijnlijk een verdwaalde ziel die jouw hulp nodig heeft omdat het niet lukt om zelf over te gaan en de aarde te verlaten. En dat kan je eenvoudigweg doen door de geest te vertellen dat het naar het licht mag gaan om daar rust te vinden. Grote kans dat je er geen “last” meer van zult hebben. Twijfel je, zoek dan een vertrouwd medium of lichtwerker op die je hiermee kan helpen.

Je eigen innerlijke stem verteld jou welk wezen er bij je is. Zit in stilte en luister naar wat er bij je binnen komt. Een mooi voorbeeld van luisteren naar je eigen stem gaf een klant die mij het volgende stuurde.  Ze stuurde mij een tijdje geleden een foto met prachtige orbs (een manier van engelen om hun aanwezigheid te laten zien) erop en ze vroeg wie dat kon zijn, ze dacht zelf haar overleden dochter die bij haar kwam als beschermengel. Deze mevrouw wist dus zelf al wie er bij haar aanwezig was, haar eigen intuïtie had haar dat al verteld. Ze had enkel mijn bevestiging nodig, en een volgende keer weet ze dat ze naar haar eigen stem mag luisterenEngelen-gidsen en geesten-wat is het verschil

Geen paniek dus.

Raak dus niet meteen in paniek als er plots kopjes verschuiven of je ziet schimmen in huis. Luister even rustig naar je eigen innerlijke stem en vertrouw daarop. Die stem zit in ons allemaal en daarmee hebben we contact met alle wezens. Engelen zijn altijd liefdevol en zullen je altijd steunen. Gidsen staan je bij en leiden je op hun eigen manier, samen kunnen jullie mooie dingen ervaren. Geesten zijn liefde en vragen je aandacht wanneer ze dat willen. Je hoeft niet van ze te schrikken, praat met ze in gedachten en je zult versteld staan van wat ze je nog graag willen vertellen.
Je kan altijd praten met alle engelen, gidsen en geesten om je heen. Je kan je engelen om hulp vragen en ze zullen op een liefdevolle manier van zich laten horen. Ook je gidsen staan graag naast je en helpen je als je dat wilt. Heb de geesten lief die bij je zijn. Wie weet is het je overleden huisdier of oma wel.

Geef jezelf het cadeau van vergeving

Iedereen heeft in zijn leven wel iets te vergeven, soms zijn we ons daar heel bewust van, maar vaak ook dragen we onbewust oude pijn en wrok met ons mee,  die onze levensenergie en vreugde blokkeert en je verhardt.

Heb jij ook oude stukken waar je niet je vinger op kunt leggen maar waarvan je wel voelt dat je ze los wilt laten.?

Wil jij iemand vergeven maar lukt het niet?

Voel je dat jij vasthoudt aan pijn en patronen die je niet meer dienen?

In drie meditaties met door Simone Bilars gechannelde harpmuziek maak je contact met je ziel die jou doorgeeft welke persoon en/of gebeurtenissen je mag loslaten en vergeven, zodat er innerlijke ruimte en zachtheid ontstaat en je meer in je hart aanwezig kunt zijn. Daardoor is het makkelijker je liefdevol te verbinden met je omgeving en liefde te ontvangen. Vergeving is dus vooral een cadeau aan jezelf.

Ja, ik gun mezelf dit cadeau.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Beste Karin,

  Ik vul je informatie toch een beetje aan, want niet alles is zoals je beschrijft en geeft mensen die hier nog geen kennis van hebben, een onjuist beeld.

  Een engel heeft nooit een leven op de aarde gehad.
  De energie trilling is daarvoor té hoog van deze liefdevolle Lichtwezens.
  Ook een beschermengel is een zeer Hoog Lichtwezen.
  Een overleden dierbare kan wel bij je zijn om bescherming te bieden, maar heeft een ander trillingsgetal.

  Gidsen kunnen inderdaad overleden personen zijn, maar er zijn óók Hogere
  Gidsen, vanuit een Hogere dimensie die bij ons kunnen zijn. Dat ligt weer aan hoever jij bent ontwikkeld op zielsniveau.
  Ik heb overleden familie leden maar zij zijn geen gids van mij.
  Ik heb bijvoorbeeld een Gids die uit een Hoge dimensie komt.

  Onze overleden dierbaren zijn dus ook geesten oftewel geestelijke personen.

  Laatst was er een geestelijk persoon in mijn huis die het leuk vond mijn hond te plagen.
  MIjn hond durfde 3 dagen lang de woonkamer niet binnen te komen, echt heel zielig. Dat was niet leuk.
  Deze geest is waarschijnlijk mee gelift met iemand en in mijn huis blijven hangen.
  Ik heb toch wel echt een aantal keren mijn woonkamer schoon moeten maken op energetische wijze om deze persoon naar het Licht te laten gaan.
  Ik doe dat met mijn eigen aura.
  Wierook, salie e.d. hielp niet.

  Groetjes
  Yvonne

  • Hoi Yvonne,

   Ik ben blij dat je op dit artikel gereageerd hebt.

   Ongetwijfeld heeft de schrijfster goede bedoelingen met haar verhaal maar deze informatie klopt echt niet en voelt niet juist.
   Jouw aanvullingen zijn dan ook voor mij heel welkom omdat het een beter beeld geeft van de energien die om ons heen zijn. Alhoewel er naar mijn gevoel nog meer nuances zijn ( er zijn al zoveel gradaties in het Engelenrijk), geeft jouw aanvulling mij een veel prettiger gevoel :).

   Groetjes, Simone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in