goede voornemens

Door Paramananda Ishaya

Ik…
Houd van een woedende Oceaan van Zegen,
Het spaart niemand voor zijn opwekkende vervoering

DE WERELD WAARIN WE GEBOREN ZIJN EN IN LEVEN IS VOLLEDIG tegengesteld aan onze ware aard. Waarom voelen zich zoveel alsof we buitenaards zijn op onze eigen planeet, afgesneden van onze familie, vrienden en de rest van de mensheid? Alleen wandelen in deze vreemde wereld, geconfronteerd met de ups en downs alsof we in een getormenteerde zee geworpen zijn, op en neer zwalpend op de golven van het leven, enkel wachten om tegen de rotsen langs het strand geworpen te worden. Waarom ik? We vragen het ons af, terwijl we naar ieder ander kijken, die schijnbaar door het leven glijdt op een bries niet aangetast door de hardheid van het leven. Waarom DOET MIJN HART PIJN van verlangen, en waar verlang ik naar, is het God, is het Vrede, is het een betere baan, een betere relatie? Waarom ervaar ik nog altijd geen Vrede als ik al de dingen die ik wil verkrijg? Heeft niemand anders dit brandend verlangen om heel te zijn, compleet, zelfs maar gedurende een ogenblik? Wat met een leven in eeuwigdurende Zegen. Is dat een mythe?hoog gevoelige

In de Bhagavad Gita zegt Krishna tot Arjuna, “Uit duizend mensen zal er een me zoeken, en uit duizend zal er een me in principe kennen.” Met andere woorden zegt hij dat uit de ganse mensheid, ik (God, Bron, Unversum, totaliteit, verlichting, wat je het Hoogste ook mag noemen) zal een “gelukkige” die me zoekt (God, Vrede, enz.) kiezen. Uit duizend van deze zal deze verlicht zijn, absolute Vrede kennen en god ervaren. Klinkt goed, niet, gekozen worden om Zelf Bewuste Zegen te ervaren? Hier is de kosmische grap:
Je hebt de uitdrukking reeds gehoord “onwetendheid is een zegen” wel, ongelukkig genoeg, geldt dit niet voor jou! Je kan jezelf niet meer misleiden met het denken dat je vrede ervaart met relatief Geluk. Je werd door God gekozen om Eeuwige Vrede te zoeken; het is de grootste Kosmische grap, en het is waardeloos omdat je niet zal stoppen tot je het gevonden hebt; je hart zal steeds verlangen naar vervulling in dit leven en het volgende tot je leeft in Totale Realiteit. Dat is het geschenk van God aan jou, je zal niet langer tevreden zijn met minder dan Eeuwige Vrede, tot je rust in het bewustzijn van je ware aard! Daarom zijn gelukwensen hier aan de orde, en medeleven voor het ego, voor beperkingen, voor conditioneringen maar vooral voor het verleden.hoofdthema's HSP

Medeleven omdat er niets op aarde zo pijnlijk is als het bewust zijn dat je afscheiding van Realiteit ervaart. Je zal wensen dat je terug kan en zoals een struisvogel je hoofd in het zand steken en tonen dat de wereld je volledig maakt, voordoen alsof, dat je niet bewust bent van je hartsverlangen. Je hebt geen keuze meer in je zoeken, indien je me niet geloofd, probeer terug te keren, dit is je ervaring; het wordt moeilijker en moeilijker om je hoogste verlangen te ontkennen, je Hoogste Zegen. De Schoonheid van dit Geschenk is dat je niet zal lijden als je het volledig aanvaart, vindt de trappen en wandel door de deur. We zullen over door de deur later verder praten, lees dus voort. Maar in godsnaam stel je Vrede niet uit door terug te rennen, de keuze is gemaakt, en, uiteindelijk WAS het jouw keuze; dat is een ander deel van de Grap, want hoe kon je, oneindig wezend, verkiezen om beperkt te blijven? Ha! Eenvoudig is het niet?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Er is een overweldigende Oceaan van Goddelijke Aanwezigheid, van Goddelijke zegen die je leidt. Volg deze. Je moet niets doen. Laat los en kijk. Luister naar de eeuwigdurende stilte.

Eenvoudige Wetenschap, Enkele gedachten

Neurowetenschap-neuronen-neurotransmitters-gedachten, Kwantum fysika-Kwantum gedachten, Psychologie-Psyche-gedachten. De Ultieme Wetenschap let op gedachten. De geschiedenis van al deze takken van wetenschap die zoeken om de Ultieme Realiteit te ontdekken zal tot dezelfde conclusie komen. “Gedachten creëren realiteit”, is eigenlijk een verkeerde benaming, gedachten verstoren realiteit.

Psychologen veronderstellen dat een gemiddeld persoon zo’n 120.000 gedachten per dag heeft, dat is veel denken.Bijna alle gedachten zijn in het verleden of de toekomst, doe maar; kijk dit maar na; ben je aanwezig als je denkt? Ben je hier? Waar ben je als je deze woorden leest. Merk op hoe je geest vertraagd als je kijkt, getuigd, bewust bent. Probeer het, je zal dit graag doen. Alle psychologische stress en wanorde worden veroorzaakt door ervaringen die blijven hangen zijn in het zenuwsysteem in de vorm van gedachten en emoties. We kunnen al wat we willen een etiket geven: wat denk je van depressie, of angst, welke veroorzaakt zijn door een serie van herhaalde gedachten in het verleden die blijven hangen zijn in het zenuwsysteem. We hebben, door gewoonte, onze “verwarde realiteit” gebaseerd op ons gewoonte denken aanvaard, gelovend en conceptualiserend. Het is onze schuld niet; we hebben het enkel gedaan. Dit leidt naar neurowetschap-neurotransmitters, en DNA. Elke gedachte die je ooit had sinds je geboren werd heeft een effect op het brein en zenuwsysteem. Een positieve gedachte vuurt de neuronen neuronentransmitters af, welke positieve chemicaliën zoals dopamine en endorfine stimuleren in het brein. Negatieve gedachten creëren neurotoxinen, welke een hard effect hebben op het zenuwsysteem. Wat is beter? Betekend dit dat ik elke dag moet rondlopen met alleen positieve gedachten, voordoen alsof ik helemaal gelukkig en spiritueel ben zodat ik goede chemicaliën kan loslaten? Je moet niets veranderen aan je gedachten!

Eigenlijk beschrijft dit niet de Ultieme functie van een menselijk zenuwsysteem. Beiden brengen eigenlijk stress naar het zenuwsysteem. Het opwaartse hoog en het neerwaartse laag vragen hun tol op onze lichaam en geest functie en weerspiegelen de probeersels en rampspoed van de regelmatige staat van waken in het leven. Wat we willen is een staat van vredevol bewustzijn. De grootste chemicaliën komen van Stilte in de geest. Dat gebeurt als de neuronen stoppen met constant afvuren te wijten aan chaotische denkpatronen, en verwoesting brengen aan de natuurlijke pure staat van het zenuw systeem. Deze staat van coherentie werd gemeten door de elektro-encefalograaf en wordt vandaag gemeten door meer geavanceerde technologieën. Hoe gebeurt deze “piek ervaring”?

Drug chemicus ontwerpen drugs voor apotheken; sommige ontwerpen drugs voor mentale ziektes en psychologische wanorde zoals manische depressie. Een van deze scheikundigen ontwierp een systeem voor het kalibreren van verschillende niveau’s van bewustzijn dat een drug kan produceren in het brein. Een “Plus Vier” ervaring is de hoogste staat: hij beschrijft deze ervaring als, “een uitzonderlijke en speciale transcendentale staat, een zegenrijke piek ervaring”.

De term piek ervaring werd eerst omschreven door Abraham Maslow, als een Staat van Pure Vreugde, waar alle gevoel van afscheiding opgelost wordt en men volledig aanwezig is; er is geen angst. Deze scheikundige werd gevraagd of hij dacht dat op een dag de wetenschap een praktijk, een technologie of drug zou ontdekken, die een betrouwbaar “plus vier” ervaring kon bezorgen zonder enige neven effecten. Hij zei dat hij dit ooit eens voorzag dat wetenschap de magische pil zou ontwikkelen. Hij zei dat we het doel van de mensheid zouden bereiken; we zouden leven in een staat van voortdurende vrede. Raad eens? De praktijk is reeds hier! Het wordt meditatie genoemd! De Ishavas’ (een groep monniken; Oshava betekend voor Christus of voor een hogere staat van bewustzijn) noem het de Ishava’ Opstijging. De magische pil is reeds hier, de Ishavas noemen het een Houding van Ascentie. De “Plus Vier” staat is reeds hier; het is je natuurlijke staat. Welke techniek je ook gebruikt, de ervaring is je natuurlijke staat; het is enkel een gebruiksvoorwerp; een voertuig om te onthullen wat reeds daar is.

Als we beginnen bewust te worden en onze gedachten nagaan, beginnen we onze geest meester te worden. Van de oppervlakte tot de kern van ons wezen beginnen we de oordelen, geloofsvoorwaarden en beperkingen te zien waardoor we ze kunnen loslaten. Normaal gesproken realiseren we ons niet dat we gecontroleerd worden door al deze vroegere conditioneringen. Door bewust te zijn lossen we de beperkingen op omdat ze niet langer verborgen zijn. Met andere woorden: we worden meer bewust en dit laat ons lichaam en geest rustiger, meer gezegend te worden. Geleidelijk aan wordt de Stille ruimte tussen gedachten duidelijker naar voor en onze aanwezigheid in Vrede groter. Eenvoudig niet?

Het interessante bij DNA is dat wetenschap getoond heft dat ons DNA geactiveerd wordt door onze emoties. Al onze emoties, niet enkel Liefde, zelfs angst activeert DNA. Wat dat betekend is dat al onze emoties ok zijn. Er zijn geen goede en slechte emoties, er is enkel energie in beweging. Daarom is er geen probleem, aanvaard dat we dit niet schijnen te kunnen begrijpen. Zeker, ik aanvaard dat ik mijn gedachten kan bewaken, zeker, misschien zal ik zelfs accepteren dat ze enkel bewegingen zijn in bewustzijn zoals golven in de oceaan. Maar zeg me niet dat als ik boos ben, ik het niet ben die boos is, dat jij het niet veroorzaakt hebt, dat ik niets te maken heb met woede omdat ik gemakkelijk boos ben, en ik mijn ganse leven gelogen heb. Zeg me niet om dit los te laten en mijn angst niet te benoemen omdat men als diagnose stelde dat ik een sociale angst verstoring heb. We hebben veel gedachten rond onze emoties, speciaal de zogenoemde negatieve.

Benoem je emoties niet; behandel ze als gedachten en bekijk ze. Luister hier naar, nog een van God’s grappen, (vergat ze je waarschijnlijk te vertellen). Angst is eigenlijk Pure Schitterende Zegen. Hein? Neen, ik ben volledig ernstig, het is een feit. Wat er gebeurt is dat je een emotie benoemd (welke je zelfs niet zou moeten benoemen als een emotie) door het gewoonte denken, het is: Oh jong, hier komt het, dit is beangstigend, en dan komt de gedachte er aan omdat je het zo persoonlijk maakt, ik kan er niet tegen: verhaal-verhaal. Juist, je kan dit niet aan, doe dit dan ook niet. God zend je Onbeperkte Zegen, het raakt je zenuw systeem, en je vroegere gewoonte van denken beweegt, en je identificeert ze als “echt”.

Doe dit de volgende keer niet, ervaar enkel de Zegen, het is veel eenvoudiger. Je kan gedachten niet denken, identificeren, personaliseren en vrede ervaren. Om de liefde Gods (jouw liefde) wees onschuldig met je ervaringen, behandel alles als een gedachte, zoals een vogel die voorbij vliegt. Wie maalt erom? Het is enkel een vlek – je bent de Bewuste Zon, de geest is het Vergroot Glas, de MIER is de gedachte. Zoals de Zon identificeer je jezelf met het vergrootglas en dan richt je op de mier, dan schreeuw je “AAAAHHHHHH! Het zal me pakken.” Ongeacht dat de mier enkel een kleine vlek is en jij ze vergrootte, maar, beweeg je geest naar de Zon en wat gebeurt er… Het vergrootglas vult zich met het licht van bewustzijn en brandt de mier tot een knapperig schepsel; met al dat gericht Licht op zich, verhit het en verbrandt het. Wat heb je gedaan? Niets, je was je enkel bewust dat je de Eeuwige Zegenrijke Zon bent. Waar je je op richt groeit. Richt je op het Zelf, Eeuwige Zegen; Bewustzijn, de vierde staat. Wat beweegt is enkel een meer: wees de Ascendant. Eenvoudig is het niet? Kwantum fysica zegt dat alles een is, een verenigd veld van Bewustzijn. De mier is enkel een gedachte die komt van wat de Ishavas de Ascendant noemen. Een kwantum fysicus zou het Universele energie kunnen noemen. Alles komt van deze universele energie en gaat er eventueel naar terug. Het is zelfs nooit vertrokken. Dat is de Goddelijke grap. Dat wat we zijn verandert nooit; het is een eenvoudige natuurlijke en gemakkelijke staat – nooit beginnend, nooit eindigend, altijd aanwezig. Doch zoals een magische show, zichzelf naar het “DENKEN” trekkend, het is niet wat HET IS. Zo de eindlijn is…

Er zijn zeker veel dingen waarover men NIET moet denken!

Paramananda Ishaya is een Ishaya Monnik en een Leraar van de Ishaya Ascension. De Ishaya’s bieden een wijze aan om de Vierde Staat van Bewustzijn te ervaren, de Ware Christus Aard met, Oude Ishaya (Voor Christus) Technieken. Als Student van de Cursus in Wonderen deelt hij mee hoe te leven in Voortdurende Vrede, alle stress te verwijderen van het Zenuwsysteem en hoe de hoogste staat van verlichting te bereiken. Email: paramananda@ishaya.org Website: www.ishaya.org / USA 651-29090555 / Canada 250-769-3115

5 REACTIES

 1. ik zie een hoop, we doen dit , we doen dat , we we we.
  als vertegenwoordiger van je eigen theorie betrek je de hele planeet in je denkwijze alsof WE ook zo denken en je de pacht op de waarheid hebt. god of de bron weet dit zoals jij denkt dat je dit ook weet.

  wat een onzin stuk.
  slecht geformuleerd.
  verbitterde onmacht.

 2. Soms wat cryptisch treffend en diepgaand artikel.
  Een kernachtige boodschap/omschrijving waar het allemaal om gaat:
  Bewustwording > bewust worden > bewust zijn > bewustzijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in