Home Spiritualiteit Entiteiten en hun invloed op gevoelige mensen

Entiteiten en hun invloed op gevoelige mensen

Sommige zielen kunnen na hun dood het licht niet vinden

entiteiten

Entiteiten en mensen

Entiteiten zijn energieën van overleden mensen. Na de dood is het in het aardse denken normaal dat we allemaal naar de hemel gaan. Nee. Sommige zielen kunnen na hun dood het licht niet vinden en blijven als het ware op aarde ‘ronddolen’. Wanhopig, angstig en boos omdat ze niet weten waar ze heen moeten. Ze zijn ook heel verdrietig, maar niet altijd. Sommige weten niet eens dat ze zijn overleden en denken nog steeds dat ze op aarde leven en doen nog gewoon hun dagelijkse dingen. Ze beseffen wel dat er iets mis is maar weten niet precies wat. Ze leven in een schemergebied en zijn vaak ook erg eenzaam. Ze weten niet meer wat ze moeten of waar ze heen moeten.

Dan hebben we ook nog de levenden onder ons. Een ziel die nog in een lichaam zit en nog leeft op aarde. Een mens.

We doen onze dagelijkse dingen: Werken, zorgen voor de kinderen, boodschappen doen, kinderen naar school brengen, het huishouden enz. Niet wetende dat ook overal zielen ronddolen die nog steeds niet weten waar ze naartoe moeten. Zielen zonder een lichaam, die nu slechts enkel uit een onzichtbare energie bestaan. Ze zien ons wel, maar wij hen vaak niet.  Entiteiten zijn overal. Niet alleen in huizen en gebouwen. Nee, echt werkelijk overal. En wij als mensen zijn ook overal. Vooral dan als we naar buiten gaan.

Doordat deze zielen dolende zijn op de aarde en niet verder kunnen naar Gene zijde is het voor hun een mogelijkheid om warmte te zoeken bij iemand in zijn energieveld ( de aura ). En dat niet alleen, ook bij mensen thuis kan het soms erg druk zijn met ronddolende zielen. Bij iedereen in huis zitten er wel een paar. Maar het meeste bij de gevoeligste en spiritueel open staande mensen.

Sommige zielen weten dat ze zijn overleden, en zoeken aandacht bij de levende mens. Dit kan op verschillende manieren. Ze kunnen hun aanwezigheid laten voelen in de kamer waar je op het moment bent, je ruikt opeens een lekkere of vieze geur ( zoals een rozen geur of een vieze tabaks lucht )  Je kunt voetstappen horen in huis, en nog meer vreemde geluiden, zoals gebonk. Maar ook het plotsklaps ineens koud hebben.  Allemaal tekenen van een of meerdere dolende zielen in huis.

 Entiteiten in de Aura

Maar ook kan het gebeuren dat een ziel zich in een het energie veld (de aura)  van de mens gaat vestigen. Het kan een ziel zijn of zelfs meerdere.   Vaak gaat dit per ongeluk, en sommige zielen weten ook niet hoe ze zo ineens in de aura zijn terecht gekomen.  Maar vaak is er een oorzaak waardoor deze zielen zich in of aan onze aura vast gaan klampen. Doordat wij zo gevoelig zijn ( ook hoog gevoelig ) pikken we sneller energieën op van anderen, van mensen, maar ook van entiteiten. Deze dolende zielen leven vaak in een lagere energie. Dat wilt dus zeggen dat toen ze nog leefden ze vaak aan de materie gehecht waren. Geld, mooie en dure dingen, macht en hebzucht speelden vaak een rol in hun leven. Vaak zijn het ook jonge zielen die dolende zijn. Want jonge zielen zijn vaak materie gericht en denken nog niet in liefde, maar vaak aan zichzelf en niet aan anderen. Boosheid, angst en negativiteit behoren ook tot een lage energie.

Soms staan we als mens ook weleens even in een lagere energie. Maar dat hoeft niet altijd door ons zelf te komen. Ook anderen kunnen ons erg beïnvloeden, waardoor we helemaal down raken en even de weg kwijt zijn.   Vooral hooggevoeligen hebben hier snel last van.Als je denken heel negatief is of erg laag in de energie, dan krijgen deze dolende zielen de kans om in je aura te klimmen en zich daar te vertoeven zolang ze willen. Ze nemen je als het ware over en je kunt je hierdoor erg slecht gaan voelen.  Veel voorkomende klachten zijn: Last van de nek en schouders, boze gedachtes, negatief op dingen of mensen reageren, veel vermoeidheid en nergens zin in hebben.  Doordat deze zielen in je aura zitten, snoepen ze jouw energie bij je weg. Ze leven inmiddels nu van jouw energie. Je bent jezelf niet meer.

Dit noemen we geen bezetenheid, want dat is weer wat anders. We noemen het gewoon een ‘overname’. Je wordt gewoon even overgenomen door deze ziel(en)  die het licht niet kunnen vinden. Zij zijn namelijk boos en gefrustreerd omdat ze niet verder kunnen . En wij zijn een makkelijke prooi voor ze. Want niks is zo leuk en lekker warm als in de aura van een levende te zitten en weer het gevoel hebben om een lichaam te hebben en te kunnen doen wat zij willen.

Iedereen kan dit overkomen, en soms merk je het niet eens. Want energie is energie en het gaat heel snel. Het hoeft niet altijd aan een lagere energie te liggen. We leven momenteel in een erg moeilijke tijd op aarde waarin alles veranderd. We gaan scheiden, onze relaties werken niet meer, we zijn of worden ziek, we hebben verdriet omdat er vanalles om ons heen gebeurt. En nog wel meer ellendige dingen om op te noemen waar we als mens niet vrolijk van worden. En juist dit zorgt er voor dat er soms gaten in de aura komen, je energie wordt lager en de entiteiten pakken hun kans.HSP en de feestdagen

Gedachten zijn krachten, dus je denken doet al heel wat. En ieder mens heeft weleens last van Auralifters (zo noemen we ze). Ook (jonge) kinderen hebben er weleens last van. Zij zijn nog gevoeliger en pikken nog meer energie op. Entiteiten zoeken ook vaak aandacht bij kinderen omdat kinderen vaak kunnen praten met deze zielen. Voor hun heel normaal, maar ook kunnen ze er bang van worden. Niet iedere ziel is vriendelijk, sommige kunnen zo boos zijn dat ze het op de levenden gaan afreageren of ze gaan ze er mee lastig vallen. Deze zielen zijn erg lastig, maar zoals je ook boze mensen hebt heb je ook boze entiteiten. En ze zijn vaak boos op de situatie omdat ze niet naar dat licht kunnen.

Als mens ( en dan vaak de HSP en gevoelige mens ) pikken we de energie op en dat gaat ons beïnvloeden of maakt ons van slag, terwijl de energie niet van ons is, maar van die dolende  ziel(en). (net zoals we energie oppikken van andere mensen)Ik zelf kan dolende zielen helpen met over gaan naar Gene zijde. Maar we kunnen dit niet allemaal en toch hebben velen er last van.  En je kunt jezelf ook niet altijd 100% beschermen. Het gebeurt nu eenmaal.

Wel kun je jezelf in een mooi wit, of goud licht zetten. Of trek een koepel om jezelf heen.  Vaak zijn dolende zielen bang voor dat licht omdat ze het niet willen of durven te zien. Visualiseer jezelf in dat licht en probeer positief te denken.

Want gedachten zijn krachten.

Heel veel liefde en licht!

Melissa Otto

Leestip

Omgaan met entiteiten doe je zo

164 REACTIES

 1. Hallo Aurelia, ik zie je berichtje dat je last hebt van entiteiten. Ik werk al 30 jaar als energetisch therapeute, en door middel van de Lecher- antenne kan ik testen of er inderdaad entiteiten in en om je heen zijn . Tevens werk ik op afstand door middel van transformaties en kan ik ze naar het licht brengen . Wanneer je hier belangstelling voor hebt hoor ik het wel van je . Met vriendelijke groet, Dimphy

 2. is er dan – en wie heeft hier veel verstand van – een verschil tussen rond dolende zielen die het nodig hebben om eigenlijk iemand zijn / haar energie te nemen en tussen echt spirits die opzicht zelf leven en die wel echt de wereld beter maken en die communiceren via de ziel van een mens ?

 3. ja elke dag er aan werken om al mijn schaduwkantjes te vullen met licht is iets wat werkt denk ik. die vullen middels visualisatie, met licht. acceptatie, aanvaarding en dankbaar zijn om kleine dingen kan zeker ook helpen. dit helpt merk ik om minder negativiteit te ontvangen.

 4. hey Elke
  ik zie dat deze reactieve an 2018 was. en ik weet niet of je mijn reactie nog tegenkomt, maar ik vraag me af ohoe het nu gaat en of je tot inzichten bent gekomen die je verder hebben geholpen. ik heb ook lsast gehad ervan dat ik totaal werd overgenomen, als een poppet dat ik was, door mensen/entiteiten die mijn leven ook bepaalde, en die zeiden wat het este was terwijl dtat niet het beste was voor mij. het was vooral spiritueel en nogal te hoog gegrepen voor mij. dat was een tijd dat ik niet goed in mijn lichaam was en zeer psychosegevoelig was of soms zelfs psychotisch. als jij zegt dat je weer mocht incarneren, vraag ik me af of je toen je last kreeg van de negatieve entiteiten, of je wel verbonden was met lichaam en ziel, want als het goed is, dat als dat volledig geïncarneerd is zou je tegen de negatieve entiteiten op kunnen toch? ik ben benieuwd wat voor slagen jij hebt gemaakt. groetjes aurelia

 5. hey Anja.
  wauw
  ik heb hier last van!!! heel erg!!! en ik heb voor jaren de engelen en de lichtmeesters voor waarheid aan gezien en ze aangezien voor wezens die het beste voor mij wisten, dit ook omdat ik weg was van mijn lichaam en psychosegevoelig was geworden door trauma en ik dus ook wanneer ik werd overgenomen als het ware niet meer wist wat nou wat was en ik deze liefde volle wezens, want ik ervaarde ze niet als slecht, als wezens ging aanzien die het beste wisten voor mij. het is pas sinds een week dat ik dit ga inzien en het probeer op te pakken, want mijn lichaam is zwak dus daardoor is het ook soms lastig om de engelen en lichtmeesters te zien voor wie ze zijn. ook inderdaad kreeg ik net door dat er wezens zijn van vlees en bloed en die het ook allemaal niet zo goed weten die mij “overnemen” of in mijn aura komen en ik praat ook met ze telkens, waardoor ik ok. in de war raak. zou ik een keer met jou er over mogen praten? ik zou me er bewuster van willen worden graag. en meer willen weten over hoe dat bij jou gaat. en hoe je er mee om gaat? liefs aurelia

 6. Vertel mij wat over entiteiten. Mijn hele leven lang er doodziek door geweest. Overleden mensen, lichtmeesters, engelen, buitenaardse wezens, onnodige energetische downloads. En ook nog eens vastgehouden in het domme New Cage wereldje wat ook voor geen meter klopt qua aannames. Geen healer die mij er mee kon helpen omdat het allemaal gebeurt binnen de God-Matrix. Vrijwel iedere healer staat onder invloed van de God-Matrix met vals licht en vals duister. Toen ik terecht kwam op o.a. het materiaal van George Kavasillas en het feit dat de chakra’s en kundalini ook energetische implantaten zijn ben ik hier maar eens diep in gedoken. De chakra’s die als een essentieel levenssysteem worden beschouwd zijn niets meer dan poorten voor entiteiten om op in te haken. Na een maand lang veel informatie gelezen te hebben op (veelal buitenlandse) websites. Hier heb ik mijn chakra’s en kundalini verwijderd en sindsdien heb ik geen gedonder meer met entiteiten. Gelukkig geen engelen, Lemurische gidsen en wat voor ander gespuis meer in mijn leven. Want zelfs engelen en lichtmeesters zijn een deel van de God-Matrix waarbij je van alles wordt wijs gemaakt. Inclusief het zien van dubbele cijfers en witte engelenveren etc. etc. Jouw hele leven wordt aangestuurd door krachten waar je totaal geen zicht op hebt, en dat alles onder de noemer van Liefde en God. Ga maar eens googlen op de God-Matrix

 7. Hallo Monique, ik lees net je verhaal. Ik ben geen professionele hulpverlener, maar kijk eens naar je verleden. Heb je thuis bij je ouders ook zo’n relatie gehad, met je vader of iemand anders? Vaak zoeken we onbewust wat we kennen, al is het iets negatiefs. En dan trekken we mensen aan die dat gedrag vertonen. Misschien is het iets in jou, dat je kunt veranderen, wat dat gedrag in andere mensen op wekt. Een bepaald gedrag van jou. Ik weet echt niet of het zo is. Mensen kunnen gewoon ook een rot dag hebben, en er is een Duits gezegde, “wat van elkaar houdt, doet elkaar pijn”, “was sich liebt, das neckt sich”. Je leeft je vaak uit op iemand die je vertrouwd. Heb je geprobeerd met je man te praten hier over? Hoeveel pijn het jou doet? En misschien kunnen jullie samen een andere manier proberen te vinden om te communiceren, als een van jullie het zwaar heeft. Ik ben na 3 huwelijken niet de beste om goed advies te geven, maar hoop toch dat je er iets aan hebt. Ik zelf heb gevonden wat het probleem bij mij is, en heb er voor gekozen alleen te blijven, daar ik niet wil veranderen wat de problemen veroorzaakt in mijn geval. Ook een mogelijkheid.. Veel sterkte en veel liefs!

 8. Heb vaker dode mensen gezien , en doe daar verder niets mee , omdat ik niet weet wat te doen

 9. , als ze je niet voedt met angst , opwinding , alle soorten van emoties , valt er niets voor hun te halen , en gaan ze weg .

 10. Hallo , 5 % van de wereld bevolking zijn beeld denkers , zoek het op via internet en u zult veel lezen wat aansluit op uw gedachtengang

 11. Hoi Orchidee , kinderen worden door hun ouders en de wereld aangeleerd hoe zich te gedragen , en hoe ze zich daaronder moeten voelen , wees niet bang ik ben bij jou , is een voorbeeld , maar natuurlijk voelen kinderen , omdat ze nog helemaal openstaan , elke invloed , ook wat wij ook niet altijd kunnen afschermen , zeker weten dat kinderen dergelijke , entiteiten kunnen ervaren , mede omdat het onbekend is ervaren kinderen dat niet als angstig , maar normaal , emoties zijn een vorm van kracht , en de entiteiten leven daarvan , niet om per see bang voor te zijn , wij leren ze af door hun bestaan te ontkennen , en zodoende blijven de emoties uit waarmee ze zich voeden .Cor

 12. Hallo Elke , hoe kunt u beschrijven de entiteiten , en sorry ik herken mijzelf niet in wat jou overkomt , maar u heeft al veel geprobeerd om een uitweg te zoeken , machteloosheid , krachteloosheid , volledig uitgeput , wil graag met u schrijven corh@simpc.nl

 13. Hoi Anoniem , vergeet niet dat je onderbewuste altijd registreeerd wat jij voelt en denkt , wij hebben allen iets dat ons afsluit , van dingen die we niet fijn vinden , en dat is precies wat ik DENK , wat u overkomt

 14. Hallo Chantal , wat u verteld is voor u natuurlijk ingrijpend , maar ik denk !! , dat een geest zich niet bezig houdt met dergelijks , neem me niet kwalijk als ik zeg dat er ergere dingen gebeuren , ongelooflijk wat mensen elkaar aandoen , misschien is er voorheen iets gebeurd

 15. Misschien toch dat u uw voelt ,waarneemt op meerdere manieren , wat u misschien kunt cultiveren , ervan leren , wat is het onaangename wat u voelt , bedoel ervaart u het als iets bedreigends , of onaangenaam dat u alleen staat in uw ervaring , en niet goed weet hoe u zichzelf er onder behoort te voelen , ik raad Claudia , maar zou graag lezen , hoe u zich voelt , zoals ik vraag , Cor

 16. +Zou het niet de bedoeling kunnen zijn ,, van door willen geven , en dan is het een van de twee , goed ,,of alsnog hun pijn , wat zij voelen ,gevoeld hebben , door geven . probeer jezelf te wapenen in de zin van , dat je dat toe kunt laten of niet , wat uw voorkeur heeft , betrap jezelf waneer het je overkomt , maak een schema in je hoofd , of op papier , leer hoe je onderbewuste indringt in je bewuste dagelijks leven , Hoi

 17. Praten met anderen , over wat je voelt , denkt of zeker van bent dat het iets van buiten af is , onze medemens doet ook het een en ander , zij beinvloeden ons ook , dus wat is van buitenaf , voor jou , is het geen worsteling voor hoe je je wilt voelen in de wereld waarin je leeft , sorry als u denkt dat ik uw gevoelens niet serieus neem , maar ik heb hetzelfde over mijzelf gedacht , en denk , voel dat er connectie plaatsvind op meer manieren dan spreken

 18. U heeft er al een lange tijd mee te kampen , en zoals ik lees /interpreteer , zou u misschien toe kunnen passen , dat u gewoon je dagelijkse handelingen moet plegen , en als je weerom overvallen wordt door zulke gevoelens / gedachten , weet dat je een mens bent , sterflijk , maar dat je niet met dergelijke gevoelens wilt / kunt leven , dus als het toch ooit gebeurd , dan laat het nu maar komen , mij heeft het geholpen

 19. Lieve Mireille, sorry voor de late reactie. Je hebt veel narigheid meegemaakt lees ik. Negatieve energie. Ik weet niet of je daar nog woont? en of je kinderen naar school gaan? Maar dit is heel duidelijk iets voor gevorderden. Dit is mijn onervaren blik op de situatie. Ga niet met salie aan de gang dat maakt het erger lijkt mij. Zoek contact met een goed medium. (ik ben dat niet.) Laat haar je huis energetisch reinigen. Hierna kan er nog negatieve energie aangetrokken worden. Mijn advies wat je hiertegen kunt gebruiken is wit licht. Wit licht kun je oproepen. Oefen eerst alleen (als de kinderen naar school zijn ofzo) in een park of een andere veilige plek, waar je je prettig en positief voelt. Ga ontspannen in kleermakerszit zitten. Visualiseer een draad echt diep in de bodem onder je. Doe dit echt diep genoeg! Ander verpest je deze plek 😉 Als je deze aarding goed voor je voelt kun je je handen met de binnenzijde naar buiten gericht op je knieën leggen. Hier visualiseer je een bloem of bol, pak de eerste visualisatie die in je gedachten komt, die past het beste bij je. Open vervolgens je kruin chakra dit kan door het visualiseren van een witte draad of een regenboog naar je kruin, net wat je prettig vind (luik mag ook). Laat het witte licht in gedachten je hoofd binnen stromen. Laat in gedachte de bloemen of bollen die je visualiseert in je handen op lichten met wit licht. Als je dit goed onder de knie hebt, laat het licht dan door je lichaam naar beneden dalen en laat donker vervuild licht (vaak in je gedachten als een donkere brei) door de draad met de aarde naar de aarde terug vloeien. Forceer niks. laat het witte licht zelf vloeien. Als je dit goed onder de knie hebt kun je je lichaam reinigen. Laat het witte licht door heel je lichaam stromen (ook je benen) en voer de donkere brei af door de aarde draad. Als je dit naar een aantal weken oefenen voldoende onder de knie hebt Kun je dit in diverse ruimten in je woning doen. Begin hierbij altijd in de ruimte waar je je het veiligst voelt. Zo hou je je huis schoon. Ga niet denken dat je met deze tips deze negatieve energie zelf kan verwijderen daar lijkt hij mij te sterk voor, vraag een ervaren medium. Het bijhouden nadat t medium klaar is kun je wel zelf en gaande weg zul je ervaren sterker hierin te worden. Ook zul je hopelijk ook meer positieve dingen op je pad krijgen. Ik hoop je hiermee te helpen. Sterkte.

 20. Ik denk dat Hyacintha van Claritas essentiae je kan helpen! Kijk maar is op haar website.

 21. Hallo allemaal, ik heb een probleem wat vermoedelijk te maken heeft met een negatieve entiteit.
  Ik ben ongeveer 10 jaar samen geweest met een man, die af en toe een boosaardig karakter bleek te hebben. Om de zoveel tijd ging hij tegen me tekeer. Maakte me uit voor alles wat maar slecht kon zijn en betrok er soms ook mijn naasten bij door die ook uit te schelden. De aanleiding was veelal niets. Het kon al een voorwerp zijn wat ik verplaatste van A naar B of wat ik onlangs ergens gezegd zou hebben tijdens bijvoorbeeld een feestje. Ook uitte hij bedreigingen naar mij. Vaak de dag erop nadat hij zo’n uitbarsting had gehad, deed hij alsof er niets gebeurd was en deed hij weer “normaal”. Als ik hem er mee confronteerde, dan wist hij ook van niets meer. Ik liep vervolgens dagenlang met een knoop in mijn maag en voelde me intens verdrietig en waardeloos. Ik krabbelde weer overeind en dan ging het weer een paar weken goed en dan was er weer een uitbarsting.
  Uiteindelijk zijn we gescheiden en heb ik een tijdje omgang gehad met een toenmalig collega. Een heel ander type man, maar ook die heeft een paar keer een soortgelijke uitbarsting naar mij gehad en deed dit middels schrijven (email en brief). Aan die relatie heb ik snel een einde gemaakt. Ik ben toen een tijdje alleen geweest en ruim 3 jaar geleden heb ik een nieuwe man ontmoet, een lief, betrouwbaar en rustig type en het was liefde op het eerste gezicht. We zijn ook inmiddels getrouwd en ik voelde me compleet op mijn gemak bij hem. Maar sinds enige tijd heeft hij nu ook van die uitbarstingen naar mij toe. Bij hem is het meestal ook als hij wat teveel gedronken heeft, wat overigens ook was bij mijn vorige man. Nu weet ik dat mensen die onder invloed zijn, toegankelijker zijn voor negativiteit dan mensen die niet onder invloed zijn. Hij heeft nu al een paar keer mij compleet uitgemaakt voor van alles en nog wat en haalt mij compleet naar beneden, exact vergelijkbaar met mijn vorige man. En ook veelal uit het niets en zie het ook vaak niet aankomen. Ook hij weet er de volgende dag niets meer van en doet weer normaal tegen mij en zegt ook dat hij zielsveel van mij houdt. Ik ben hierdoor nu zo achterdochtig geworden en er is iets in mij geknapt kwa liefde voor hem. Ik ben nu continue op mijn hoede en heb inmiddels de indruk gekregen dat het niet de mannen zelf zijn (geweest) die zo tegen mij tekeergaan, maar dat het “iets” anders is, bijv. een negatieve entiteit die mij achterna reist of volgt en van die mannen bezitneemt en mij de grond in wil trappen op een of andere manier en mij zo slecht wil laten voelen dat ik soms zelfs het gevoel krijg dood te willen. Heeft iemand hier zicht op en kan/wil mij helpen hiermee wat te doen en wat het is, want ik heb werkelijk geen idee en ik voel me er doodongelukkig onder.
  Monique

 22. Ik ben sinds kort gescheiden en hap.
  Altijd open gestaan voor spiritualiteit.
  Duidelijk dingen meegemaakt die geen toeval zijn bij het overlijden van mijn opa en oma’s. Mjjn opa heeft dat mijn opa nog leefde duidelijk rondgedoold en via mijn dochter van toen 6. Dat mijn oma overleed werd het rustig.
  Maar met mijn ex schoonvader dat hij ziek werd was er een hoop gedoe omtrent schulden. En ik nam daar afstand van.
  Sinds de scheiding ik heb te maken gehad met huiselijk geweld voelt het huis heel naar en vooral de woonkamer en Zolder duidelijk een negatieve energie die ook visite ervaart en de kinderen zijn gewoon bang alleen te zijn. Ik ben niet bang . Mijn dochter vond mij tijdje terug in bed met onverklaarbmbare stikneigingen alsof mijn keel werd dichtgeknepen en laatst eikde ik uit bed oostaan maar werd ik althans zo ervaardr ik het met geweld in matras gedrukt.
  Dat ik een tijdje terug het huis ging reinigen met witte salie werd ik extreem verjaagd uit de woonkamer.
  Laatst had ik een droom en verscheen een jonge man in en ik heb deze man eerder gezien besef ik nu op foto.
  Ik ben niet bang maar de energie voelt echt niet fijn en we kunnen het nu met alle narigheid van de scheiding echt niet gebruiken. Wie kan mij helpen. Psychiater vind dat ik teveel in geestengedachtes denk waardoor ik nog maar moeilijk open over sit onderwerp maar ik geloof niet dat dit een spinsel is.

 23. Elmas Seker kan je zeker weten helpen met het reinigen en verlossen van nare energieën.

 24. Beste Elke,

  Aangezien je alles al geprobeerd hebt zou ik je aan willen bevelen om naar John of god te gaan in Abadiania (Brazilië). Google John of god

 25. Hallo!
  Werd een uurtje geleden opgeschrikt door een wekker dat afging, alleen.. het alarm stond af.
  Kan dat een geest zijn?
  Heb vaker wel al gevoeld dat er precies iemand bij me op bed komt zitten. Paar keer schaduwen gezien ook.
  Hopelijk paar reacties en word ik er wijzer uit. Ben benieuwd

 26. Jammer dat er zoveel narigheid door entiteiten zijn.
  Ik heb 2 kindjes die te vroeg geboren en overleden zijn bij me, en ik vind het niet erg, heb geen last van ze, en voel het als ik ben jullie mama, blijf maar fijn op mijn schouders wonen.

  Groetjes van Janina

 27. Ook ik heb last van entiteiten in mijn lichaam en aura. Ongeveer 7 jaar geleden heb ik een transformatie proces meegemaakt en heb mezelf daarna ongeveer 3 maanden goed kunnen voelen. Mijn ziel kon ik toen sterk ervaren. Daarna voelde ik dat mijn ziel uit mijn lichaam werd gehaald en kwamen er diverse entiteiten in mij. Ongeveer 6 jaar heb ik daar goed mee kunnen leven. Ze waren namelijk vriendelijk, ook al bepaalde ze alles wat ik deed en waren ze overal in mijn lichaam (Stemmen, gedachten, fysieke bewegingen etc).
  Afgelopen oktober gaven ze mij te kennen dat ik weer in mijn eigen lichaam mocht incarneren. In plaats hiervan zijn de entiteiten kwaadaardig geworden en slaap ik al maandenlang slecht en ben ik fysiek totaal uitgeput. Ik voel mijzelf niet, 24 uur per dag wordt door kwade entiteiten ingevuld. Ze geven mij dmv stemmen en impulsen/gedachten te kennen dat ik dood moet.
  Alle therapieën die ik tot dusver heb gevolgd hebben niet geholpen en medicijnen (antipsychotica) doen niets.
  Machteloos, krachteloos en volledig uitgeput is wat het brengt.
  Misschien dat iemand zich in mijn verhaal herkend?

 28. Eventueel even op Facebook zoeken naar healingen, zijn aardig wat pagina’s maar ik heb van de week een healing ontvangen omdat ik een auralifter had dus denk wel dat u daar al een goede stap voor hulp kunt zetten. Succes mvg susan

 29. Via Facebook zie ik veel paginas over healingen en reinigen van auralifters…. Zelf ervaring met het laten reinigen maar had het niet door zoals in uw verhaal maar wellicht heeft u er iets aan, zeker wel iemand daar die u kan helpen

 30. Ik heb een groot probleem, sinds dat ik een jaar of 16 was heb ik waarschijnlijk last van lifters.
  Heb er van alles aan gedaan om ze weg te jagen (in mij zelf) maar dat is nooit gelukt.
  Ze kwamen op het moment dat het slecht met me ging, eenzaam was en verdrietig en niemand om mij heen had.
  In de eerste instantie fleurde ze me op, prijsden ze mij omhoog waardoor ik mezelf beter voelden, en even later haalden ze mij naar beneden.
  Ze zitten al heel lang in mijn gedachten heb verschillenden therapieën geprobeerd anti psychotica geslikt, maar het leek niet te werken.
  In therapie zeggen ze dat ik psychotisch gevoelig ben (een van de kenmerken zijn stemmen horen)
  Maar alsnog lijk ik niet op de andere die het ook hebben, heb er nu al 9 jaar last van en ben niet meer de persoon wie ik was.
  Wel weet ik dat ik gevoelig ben voor aura’s en heb ik toen ik jong was geesten gezien (dieren)
  Daarnaast is het niet zoals bij de andere dat het stemmen zijn die constant hetzelfde zeggen, en ben ik de enige die ze in mijn gedachten kan zien.
  Het zijn er niet een paar maar een stuk of 10.
  Was een tijdje bang dat het demonen waren, mijn leven is eronder gaan leiden, ook al heb ik zoveel energie en probeer ik veel uit het dagelijkse te halen.
  Het lukt gewoon niet.
  Wat zou ik kunnen doen om dit te verhelpen?

 31. geesten ze bestaan echt maar ze zijn er om hun aandacht aan te trekkken als je ze nie wil gewoon negeren dan gaan ze ook weg ik spreek uit ervaring

 32. hallo emanuel,
  ik zou dit niet proberen doen als je zelf geen activiteit aanvoelt,dit kan namelijk meer negatiefs dan goed voortbrengen al is het met goede bedoelingen,groeten

 33. hallo het is een lang verhaal maar ik denk dat ik last heb van aura lifters .

  maar mischien is het ook wel iets anders zoals gangstalking.

  voor mij is het nog niet helemaal duidelijk.

  heb er last van sinds 2008.

  stemmen en dingen die gebeuren.

  ben zelf op onderzoek uit gegaan ..

  heb heel veel orbs om me heen en in huis weet niet of dat er iets mee te maken heeft,

  maar weet wel dat ze stemmen kunnen produceren.

  ik hoor een vrouw en man , hij praat tegen haar wat ze tegen mij moet zeggen,

  het lijkt net of ze in een kantoortje zitten en verslag tegen een hogere iemand uit brengen.

  als ik iets denk dat zoeken hun dat meteen uit of het klopt.

  ik hoor ook een klein meisje en volgens mij een jongetje,

  het is begonnen met dat ik een vrouw hoorde die met haar kindje opgesloten zat en dr niet uit kan.

  dan komt er een man die tegen haar praat en dan zegt ze dat ze dat niet meer wil , ik wil niet meer en dan hoor ik dat jongetje zeggen van nee niet doen.
  er zijn ook nog andere stemmen van een meisje die mij probeert te helpen lijkt het wel ,

  en dan word ze uit gelachen door het jongetje dat ze mij wil helpen.

  hoor ook minder vriendelijk stemmen.

  maar vraag me af of dat met elkaar in verband staat.

  ik zie in mijn oog hoeken soms donkere wolken of schaduw draaien.

  mijn hondjes zien ze ook en grommen naar hun.

  ik zie ook dat er dingen zijn die geprojecteerd worden zoals die orbs.

 34. Aurolifter of gids/beschermengel.
  Ik heb namelijk een aurolifter het is iemand die onlangs overleden is en toen hij mij zag (terwijl hij al Dood was) is hij mee gekomen naar mijn huis. Hij herkende mij van zijn vorig leven. Hij is nu al een paar keer in mijn aura gekomen en dit voelt niet prettig. Eerste instantie deed hij dat om mijn aandacht te trekken. Een identiteit moet (zo is mij verteld )in een aura komen en met die energie kunnen ze geluiden maken ed zelfs hardop praten. De beste test om te kijken of het een aura lifter is; probeer hardop te praten gaat dit moeizaam dan zit hij in je aura en vraag hem dan deze te verlaten vraag aan Michael de mantel der bescherming en maak een koppel om je heen of een bal net wat Jij prettig vind. Laat je hem in je aura meeliften dan begint het met emoties overnemen je beïnvloeden dus ook liefde voor hem zou kunnen immers hij wil bij jou blijven kost wat kost want door jou lijkt het weer een beetje alsof hij leeft en voor je weet verlies je zoveel energie dat je ziek word en steeds zieker. Kun je wel gewoon hardop praten dan is de identiteit gewoon in je huis of evt een gids vraag het gewoon.
  Twijfel altijd de koepel met licht /mantel of wat voor jou werkt. zoek altijd hulp als je twijfeld en laat een deskundige kijken. Laag dremplig is een paranormale beurs maak foto’s van jou zelf en je huis net voordat je Weg gaat dan kan helpen om beter in te voelen voor zon persoon. Ik hoop dat je er wat aan hebt. En dat het duidelijk leesbaar is want ik heb dyslectie.

 35. Hallo mensen,

  Ik zit met een probleem en wil er graag iets mee of aan doen, maar heb geen idee wat ik ermee moet doen en of het überhaupt mogelijk is om er wel iets mee te doen? (En of dat wel de bdoeling is?)
  Ik heb iemand (zijn binnenste) leren kennen dmv internet, door zijn online dagboek. Deze man is zo ongeveer dé man van mijn dromen. Blijkt dat hij dood is, al heel lang. Deze man zit dag en nacht in mijn hoofd en dat wil ik niet maar hij zit er wel, hij houdt me enorm bezig. Popt steeds op in mijn gedachten op de gekste momenten. Wat is de bedoeling hiervan? Doe ik dit zelf of doet hij dit?!????Ik wordt enorm onzeker, wanhopig en intens verdrietig van zijn ‘aanwezigheid’. Hij is zoals ik en ik ben zoals hij, zoals hij door zijn leven gegaan is is zoals het mij vergaan is, met het grote verschil dat hij zelfmoord pleegde en ik niet. Een gemiste kans dus.
  Kan iemand hier iets mee? Mij een tip of een aanwijzing geven? Hoe kom ik hier uit?!?! Help? Alsjebliefffffft?

 36. Ons gezin heeft in een relatief nieuw huis gewoond waar hele rare dingen gebeurden
  Man en kind die heel erg nuchter zijn maakten ook de gekste en enge dingen mee
  We waren ook helemaal bekaf, vreselijk, wanneer je over de drempel stapte was het of iemand de benen onder je vandaan schopte.
  We hebben het huis regelmatig laten zuiveren ,wat even hielp
  Uiteindelijk zijn we verhuisd en voelen we ons weer de oude.
  Zo fijn dat we daar weg zijn

 37. Hoor soms gebonk en getik maar ik weet niet of het geesten zijn of gewoon geluiden die je soms hoort. Afetoe krijg ik het koud

  Groet

 38. Ik maak regelmatig rare onverklaarbare dingen mee al vanaf dat ik een kind was. Ik las dat je beschreef dat licht feller kan worden en je geluiden kan horen wanneer er een entiteit in huis is. Misschien kan jij mij helpen. Ik wil graag weten wat en waarom ik deze dingen in huis meemaak:
  – Licht dat feller/ zwakker wordt in de woonkamer en slaapkamer.
  – Lampen die na verschillende tijden ineens uitgaan in de keuken.
  – Ik hoor wel eens voetstappen boven me als ik beneden zit. Het lijkt dan altijd of iemand kleine cirkels loopt.
  – Soms hoor ik iets met een klap vallen, terwijl ik niet zie dat gevallen is.
  – Eergisteren stond ik boven in de slaapkamer. Mijn vriend stond beneden in de hal en riep naar boven. Hij dacht dat ik boven in de hal stond. Maar ik stond in de slaapkamer met de deur naar de hal dicht. Hij gaf aan dat hij iemand zwaar hoorde ademen en dacht daarom dat ik boven bij de trap stond.
  – Gisteren liep ik naar boven. Ik hoorde voor me een raar geluid. Alsof iemand schreeuwde, maar dan op een fluistertoon. Ik was alleen thuis. En ook dit was boven bij het trappengat.

  – Ik heb vaak het gevoel alsof iemand kijkt.
  – Als ik in slaap val, zie ik vaak onbekende zwart/witte gezichten. Ze praten dan zonder geluid.

  Hoe kom ik erachter waarom ik deze onverklaarbare dingen ervaar en waarom dit in mijn huis gebeurd?

  Alvast bedankt.

 39. Hallo Elvelyn,

  Ik maak regelmatig rare onverklaarbare dingen mee al vanaf dat ik een kind was. Ik las dat je beschreef dat licht feller kan worden en je geluiden kan horen wanneer er een entiteit in huis is. Misschien kan jij mij helpen. Ik wil graag weten wat en waarom ik deze dingen in huis meemaak:
  – Licht dat feller/ zwakker wordt in de woonkamer en slaapkamer.
  – Lampen die na verschillende tijden ineens uitgaan in de keuken.
  – Ik hoor wel eens voetstappen boven me als ik beneden zit. Het lijkt dan altijd of iemand kleine cirkels loopt.
  – Soms hoor ik iets met een klap vallen, terwijl ik niet zie dat gevallen is.
  – Eergisteren stond ik boven in de slaapkamer. Mijn vriend stond beneden in de hal en riep naar boven. Hij dacht dat ik boven in de hal stond. Maar ik stond in de slaapkamer met de deur naar de hal dicht. Hij gaf aan dat hij iemand zwaar hoorde ademen en dacht daarom dat ik boven bij de trap stond.
  – Gisteren liep ik naar boven. Ik hoorde voor me een raar geluid. Alsof iemand schreeuwde, maar dan op een fluistertoon. Ik was alleen thuis. En ook dit was boven bij het trappengat.

  – Ik heb vaak het gevoel alsof iemand kijkt.
  – Als ik in slaap val, zie ik vaak onbekende zwart/witte gezichten. Ze praten dan zonder geluid.

  Hoe kom ik erachter waarom ik deze onverklaarbare dingen ervaar en waarom dit in mijn huis gebeurd?

  Alvast bedankt.

 40. Wie kan mij wat over mijn waarneming vertellen ,liep voor een tweede keer door het bos ,
  Kwam in een cirkel vormig gebied met hogevarens en omring met bomen waardoor een pad liep ,de eerste
  Keer kregen we al een onbehagenlijk om ring gevoel , te tweede keer op de zelfde plek wederom nog sterker
  Kreeg later ook een ingeving daar ga ik nooit meer heen , had het gevoel dat ik daar een foto moest maken van min
  vrouw. .
  Later op de pc was in eerste in statie niet te zien van deze foto ,tot dat we het beeld vergroten zagen we overal afbeeledeninge van gezichten, manen , vrouwen ,kinderen verscholen tussen deze varens.
  Dit alles op een klein stukje van deze op foto genomen varens cirkel?…

 41. Hallo caroline,
  Mijn man heeft een kortstondige affaire gehad en dit 5/6 jaar voor mij verzwegen. Mijn vrouwelijke intuïtie voelde dat er iets niet ok was. Al die tijd heb ik hem gevraagt of er een ander was, altijd heeft hij dit ontkend. Ondertussen kreeg ik signalen Door, zo vond ik een lange donkere haar in ons bed en later een zelfde soort haar aan de muur in de douche. …ook de grote spiegel boven ons bad zat ineens vol met handdrukken ….. Mijn man heeft inmiddels alles opgebiecht en het onderbuik gevoel klopte. Ook heb ik de vrouw gebeld waarom t ging, de lucht is geklaard en ik weet nu dat mijn man open en eerlijk alles aan me heeft verteld. Al die tijd had Ik het vermoeden dat t om een collega van ons was waar hij een affaire mee had. Maar dat was t dus niet, hij durfde t me niet te vertellen, hij was bang dat als t uit kwam dat ik een punt achter onze relatie zou zetten. Wij houden zoveel van elkaar, ik kan m deze misstap vergeven, we hebben een heerlijk gezin met een heerlijk huis:) t gaat goed komen al zal t vertrouwen weer moeten groeien, dat heeft tijd nodig. Het zou kunnen dat in ons huis en entiteit is/was…..Één van onze katten is erg bang heeft last van jeuk en is erg gestrest, onze zoon was bang op zijn kamer, hij heeft t weleens gehad over een geest, deze geest heeft hij van de week voor ons getekend, mijn dochter van 4 maanden wil ook niet slapen savonds op deze kamer.
  Nu is mijn vraag: kan t zijn dat de haren en de handdrukken Door deze entiteit geplaatst zijn om mij kenbaar te maken dat rob vreemd was gegaan?

 42. Hallo ik ben moe hoofdpijn nekpijn en schouderpijn en misselijke en duizeligheid heb ik een auralifter ik hoop het niet ik denk dat ik gewoon slecht geslapen heb of zo

 43. Heb ik ook.gehad, deze entiteit zie, hoor en voel ik.al 7 jaar
  Begin had ik het moeilijk met relatie wat uit was en kreeg 'gevoelens ' voor de entiteit. Hele gekke dingen meegemaakt, hij voorspelt van alles. Alles is ook.uitgekomen. ( heb nu gezin) knettergestoord werd ik ervan maar nu achteraf ben ik van slecht mens naar goed.mens gegaan en veel dingen geleerd, hij heeft me geholpen en gekste gesprekken gehad. Soms weet ik niet.of goed of slecht.is. Maar ik kan geen energie meer missen. Ik wil er vanaf maar weet.niet.hoe. Hij kan ook niet.zeggen waarom ik zo goed contact met.hem heb en waarom hij.bij mij.is. Wil niet naar het.licht..( als dat zou moeten?) hwb chronische klachten veel stress, me hele leven lang enorm slechte.ervaringen gehad, negatief en zit op het.punt dat ik het.wil weten. Wat kan ik.doen? Eigenlijk.is hij mn beste ' vriend' geworden maar dit vraagt.veel van mijn lichaam denk ik??? Heb ook veel blokkades, alles zit.vast en kan me moeilijk.afsluiten. Mediteren vind ik.moeilijk. Vreet zo'n aura lifter echt.veel energie.van me? en ik weet.niet.eens precies wat.hij is maar dit.lijkt.er.erg op. Dacht eerst mn opa of beste vriend( overleden)

 44. Hallo allemaal ik heb een ziel in mijn aura en het is een aurabezetter ik hoor nu stemmen en hij is af en toe lastig maar het gekste komt nog ik ben smoorverliefd op hem.

 45. Hallo Claudia, Voordat ik het vergeet, het beste is ook om je huis nadien energetisch te reinigen met witte salie, het moet echt witte salie zijn. Andere soorten werken niet. Deze heb ik al uitgeprobeerd. Het mag ook met Sandelwood of ook santé Pauli genoemd.. Alle ramen en deuren Sluiten. Steek de salie aan en loop door je woning. Alle hoeken kieren kasten die openstaan of open zijn langs af lopen. W8 tot er een witte wasem ontstaat in je huis. Nadien als de salie opgebrand is en je hebt een witte waas, trek je alle ramen en deuren open. Dan zuigt all energie wat niet bij je hoort de woning uit.

 46. Hallo Claudia, mocht je nog last hebben van deze entiteit, kan ik je misschien wel richtlijnen geven om deze entiteit te verlichten. Mediteer eerst en maak je geest 'leeg' . Op moment dat je de entiteit hoort of voelt, vraag dan of je hem/haar van dienst kunt zijn. De meeste entiteiten communiceren via je intuïtie. Het eerste wat er in je op komt, is de vraag of de boodschap van de entiteit. Ook kun je de entiteit antwoorden, mocht hij/ zij niet weten dat ie overleden is. Voel je koud vanaf je tenen tot aan je knieën optrekken, dan mag je deze entiteit helpen om naar het licht te gaan. Visualiseer eerst licht vanuit je zinnevlecht chakra (2 vingers boven je buiknavel) en e.v.t. Licht vanuit je kruinchakra. Trek dit licht om de entiteit waar jij deze hoort of voelt. En vraag hulp aan je gids of de engelen om deze entiteit mee te nemen naar het licht. Vergeet ze niet te danken

 47. claudia een heel gewone vraag.. kan het zijn dat je tijdens het preperen iemand had die een.zoet luchtje ophad of bekend stond als je zoete kauwer? ik weet dat overleden anders kunnen ruiken..maar misschien dat een.familid wou dat die iets speciafieks aan zou hebben ook die erg naar diegene ruikt nog.. de eerste waar ik aandacht.. diegeme wil je misschien iets duidelijk maken misschien mist ie is of is er rond.die tijd dat jij wakker word wel wat met diegene gebeurt?

 48. Hallo ik ben Claudia en al 14 jaar werkzaam als uitvaartbegeleidster en restaurateur voor overledenen.
  sinds enkele maanden wordt ik iedere nacht wakker op hetzelfde tijdstip door een zeer indringende zoete geur die mij erg misselijk maakt zo erg zelfs dat ik braakneigingen krijgt. mijn vriendin die hypno therapeute is heeft geprobeerd om mij hiermee te helpen met oefeningen. maar helaas is dat niet gelukt. zij is van mening dat ik een entiteit om mij heen hebt en waarschijnlijk een overledene die ik in het verleden verzorgt hebt. ik heb altijd al het gevoel gehad dat er iets meer met mijn huis aan de hand is en ik weet ook dat ik zeer hooggevoelig ben. maar wat mij nu overkomt is geheel iets nieuws en bepaald niet fijn. ik hoop dat iemand hier mij mee kan helpen.

  groetjes Claudia

 49. Ik ken het gevoel, ik heb er als adolescent veel last van gehad, en nu nog steeds. Alleen ben ik mij nu bewust ervan. Het is inderdaad belangrijk om met het Licht te werken. En goed je grenzen aan te geven. Het is jouw aura en jij bent de baas. Je hebt geen succes, geld of geluk in het spel nodig, maar jezelf liefhebben wel. Als jij elke dag blijft werken om jezelf (en anderen) te aanvaarden en gelukkig te zijn met kleine dingen, dan komt er steeds meer Licht in je leven. En dan wordt het stilletjes aan gemakkelijker. Veel sterkte wens ik jou. En vergeet niet dat er een heel leger in het Licht staat, dat jou wilt helpen. Je hoeft het alleen maar te vragen.

 50. Mijn innige deelneming Manuel. Ofwel is je vader al overgegaan naar het Licht, ofwel zit hij nog vast in de tussenwereld. In het laatste geval kan je dit merken door geluiden in je huis, het tikken van een houten kast bijvoorbeeld, het opeens feller worden van een lamp of kleine toevalligheden. Als hij is overgegaan kan het even duren voor dat je hem terug kan voelen. Dan is hij aanwezig op een meer liefdevolle manier, je kan dan warmte en liefde voelen als je aan hem denkt bijvoorbeeld. Of dat je het gevoel hebt dat je geleidt wordt in bepaalde (moeilijke) situaties. En synchroniciteit. Het is belangrijk dat de ziel overgaat naar het Licht, alleen dan kan hij zijn weg van zijn ziel verder zetten.

 51. Ik geloof dit. Waarom kunnen mensen zelfs ik ineens zo uit slof schieten terwijl de omgeving kijkt en niets ongewoons ziet. Als het een opmerking is kan ik het begrijpen. Dat is logisch. Maar soms wordt iemand boos zonder reden zonder dat er iets te zien is. Dat moet toch iets zijn wat in persoon ineens komt "huizen"? Ik mis de vriendelijke ik. Het is net alsof op tijden een demon zich in mij heeft genesteld. Als ik iemand zou roepen die mijn huis komt reinigen, dan zou het alleen maar erger worden. Ik heb nooit succes in mijn leven behaalt. Ik heb nooit stapels met geld verdient. Geluk in de liefde heb ik ook niet. Geluk in het spel heb ik ook niet.

 52. Mijn dochter heeft last van een entiteit gehad toen zij jong was van iets wat zij Diego noemde. Ik ben zelf hooggevoelig heb ik gemerkt en begreep haar daarom ook door ervaringen van mij. Volgens haar was het een vogel, (die voor niemand te zien was met het blote oog) mijn dochter was in die tijd nog klein een jaar of 4 oud maar ze wist regelmatig met haar buien onze hele huis op haar kop te zetten. Nou kan ik zo ook zijn, zo moeder zo dochter maar ergens snapte ik het niet van haar. Maar nadat ik toen besloot nadat zij het vertelde DIego hard weg te sturen, gewoon met mijn hart en weg was Diego. Toen werd mijn kind een ander kind en was veel liever. Ik wijtte het ook niet aan mijn kind, en ik ben blij dat ik haar zelf heb kunnen helpen.

 53. mijn vader is nu 50 dagen geleden overleden …heb zeer veel verdriet hij was mijn alles…. ,hoe kan ik te weten komen of zijn ziel bij ons thuis langs komt… wat kan ik doen om met hem te proberen te comuniceren …

 54. zelfvertrouwen is het vertrouwen in wat leeft in deze wereld te laten kunnen laten zijn het is eigen aan het bestaan zo wel bij mens dier natuur in alles wat leeft het goede en het slechte staan niet tegen over elkaar ze staan naast elkaar pas als we dit zien kunnen we zelf zorgen om er open voor te staan dat het zo is het leven in het hier en nu begint daar waar we het niet van verwachten de wereld veranderen of willen veranderen is een mooi voor nemen en nobel maar het laten gaan van het leven met het volle besef is aan vaarden bij ons zelf dat we maar een kleine schakel zijn in dat grotere geheel de moment van een wording is het moment van zijn en in dat zijn kunnen leven als een mens die leeft van uit het hart en daar uit handelt zo kan het goede en het slechte in ons zelf blijven overleven en weten we het een plaats te kunnen geven in dit grotere geheel vriendelijke groeten robert

 55. Hallo leen .

  Dat is een goede tip om aartsengel Michaëls hulp in te roepen.
  In vele gevallen helpt dat inderdaad .
  Met witte salie , waarmee je je huis kan zuiveren heb ik zelf
  Goede ervaring.
  Wat betreft het kerkhof waar jij het over heb , daar heb ik totaal
  Geen problemen mee .
  Ik vindt het een vredige plaats, en ik kan geen enkele intiteit
  Waarnemen , geeneen die iets negatiefs in petto heeft.
  Men zit vaak op bankjes boeken te lezen bij ons , omdat het
  Natuurlijk heel rustig is .
  Jammer dat jij die ervaring niet heb.
  Er zijn heel veel canadezen en engelse soldaten begraven uit
  De 2e wereld oorlog .
  Het enige wat weleens onprettig is zijn de nesten met krijzende
  Vogels . die gaan echt vooral in de avond onheilspellend tekeer.
  Ik weet hun naam even niet , maar dat klinkt niet prettig.

  Harte groet Jannie.

 56. Als het een verdwaalde ziel is kan dit helpen. Vraag aan Aartsengel Michaël in de aard van (belangrijker is je eigen bewoording en gevoel, vergeet enkel niet dank u te zeggen voor de hulp): "Lieve aartsengel Michaël, we voelen een aanwezige entiteit waarbij we ons niet goed voelen. Wil je deze ziel begeleiden naar het licht? Dank je voor je hulp!".
  Belangrijk hierbij is vertrouwen en geloof. Leg het in handen van aartsengel Michaël. Ik ben heel gevoelig voor entiteiten en voel me getorpedeerd bij een kerkhof. Aartsengel Michaël heeft me altijd al beschermd. Moge de engelen jou en je geliefden bijstaan.
  Licht en liefde, Leen.

 57. Hallo,

  Ik heb hulp nodig bij het volgende:
  Mijn kinderen en ik voelen in huis een entiteit. Vooral mijn kinderen geven aan “bekeken te worden” en hebben daarbij een onbehaaglijk gevoel. Ook ik voel me op bepaalde plekken in huis onbehaaglijk.
  Wat kan ik doen om dit aan te pakken?

 58. Ikzelf heb als klein kind altijd alles gezien gehoord en gevoeld. Vaak ook met uittreding en beeldvorming in gedachten. Dat werd me zo teveel dat ik me op gegeven moment afgesloten heb. Nu sinds kort ben ik weer open gaan staan en wil ik hier meer mee gaan doen en anderen te helpen. Graag tips advies en begeleiding 😉 contact mag ook via facebook; roy boogaard enkhuizen.

 59. @Robert,

  Ha Robert,
  jawel hoor, als ik een beluit neem om los te laten of ergens mee te stoppen dan doe ik dat ook.

  Maar dit was jouw besluit 🙂

  En dat respecteer ik. Maar ik vind gesprekken hierover juist ontzettend boeiend en houd ervan om te sparren.
  Daarnaast leer ik ervan.

  Ik blijf erbij dat als je die zelfrealisatie gevonden’ hebt, de ‘weg’ ernaartoe er uiteindelijk niet meer toe doet.
  Dat kun je dan achterlaten.

  Wat niet wegneemt dat die weg niet heel boeiend kan zijn.

  Succes en tot later 🙂

  Hartgroet, Nimue

 60. Dag Nimue,

  De enige mogelijkheid om inhoudelijk meer over ‘mijn’ proces te komen weten, als dat je dit zelf aan gaat, zo werkt dat namelijk. Dan wordt alles vanzelf duidelijk, dan gaat die wereld voor je open. En dat zullen zeker geen vage ervaringen zijn. Als je dat proces (verder) aan wilt gaan, ben je altijd welkom.

  Waar we vandaan komen is waar we weer naar toe gaan, dat is inderdaad dezelfde weg, dat is wat ik beschrijf. Het gaat wel om de weg, daar zitten je lessen en creaties opgesloten, die vanzelfsprekend een reden/doel hebben. Die weg leidt tot zelfrealisatie.

  Maar genoeg hierover. Ik blijf inderdaad reageren, maar jij kunt het ook niet goed loslaten 😉

  Het is even goed zo, ik ga mijn energie nu in andere dingen stoppen, ik zal me unsubscriben en geen reacties meer lezen.

  Succes met je weg!

  Hartelijke groet,
  Robert

 61. Ha Robert,

  dat klopt. Ik ken jouw ervaring niet.
  ik heb ook nooit gezegd dat ik die herken. Ik zeg zelfs steeds dat ik die niet als zodanig zo heb ervaren…

  En nogmaals, je wil niet ingaan op de uitnodiging daar meer over te vertellen.
  Dat is jou keus, dat is prima.

  Maar ik herken het proces wat je beschrijft. De ‘symptomen’ die je benoemt. Zoals, hogere zelf, ziel, energielichamen, transformatieproces, engelen, God enz., enz..

  De volgorde en de ervaring en de beleving kan verschillen
  maar de processen zijn universeel.
  Zodra je je eigen weg niet te belangrijk en niet absoluut maakt, ga je het proces van anderen herkennen 🙂

  Jij hebt ervaren waar we vandaan komen, ik waar we naar toe gaan.
  Tja, dat is dezelfde weg.

  En uiteindelijk gaat het niet om terug te keren of om daar naartoe te gaan. Het gaat het niet om de weg (welke dan ook).

  Maar gaat het erom daar te Zijn 🙂

  hartgroet, Nimue

  Ps: voor iemand die voorstelt het hierbij te laten, geef je nog aardig wat reactie 🙂

 62. Dag Nimue,

  Ik realiseer me dat het niet handig is om het transformatieproces zoals ik beschrijf te beschouwen als de enige weg naar de ‘waarheid’. Ik realiseer me dat er bij mij wat meer achter zit, waar ik achter ben gekomen, mede dankzij dit gesprek. Dus bedankt voor je bijdrage 😉

  Overigens hoop ik niet dat ik heb gezegd dat mijn weg beter is, ik dacht van niet.

  Over dat je het eerst zelf zou moeten ervaren… dat werkt dan 2 kanten op : ik ken jouw ervaring niet, en jij de mijne niet. Vandaar dat ik uit jouw schrijven (en vragen) ook niet herken dat je begrip hebt van het transformatieproces wat ik beschrijf. Eigenlijk stap je daar makkelijk overheen, maar zeg je het wel te herkennen. En daarop kom je zelfs met een uitspraak dat er meer is. Dat vind ik dan weer interessant 🙂

  Maar goed, dit is jouw eigen proces, waar ik je dan ook succes mee wens.

  In licht, liefde & kracht (daar ging het toch om? 🙂 )
  Robert

 63. @Robert,

  precies, je (her)kent het pas als je het (her)kent.
  Je bevat het pas als je de (transformatie)stappen maakt (hebt gemaakt 🙂 )
  Dat kun je niet met je hoofd begrijpen. En ‘men’ probeert dat inderdaad vaak (tevergeefs..).

  He, he, dat probeer ik al die tijd aan je uit te leggen 🙂 🙂

  Het blijft me onduidelijk waarom jouw ervaring en jouw proces in jouw ogen de enige weg naar waarheid, God, licht (of hoe je het ook wil noemen) is.

  Ik kan me er niks bij voorstellen dat iemand die zoveel stappen in zijn transformatie heeft gemaakt, zijn weg als beter ziet dan van anderen die hetzelfde licht (God, waarheid, licht…) (her)kennen.
  Voor mij is dat zo tegenstrijdig.

  Ik herken wat jij schrijft, elke stap, maar dan omgekeerd…
  ik herken het proces stap voor stap, van begin af aan (of andersom).
  Dat licht in mezelf (wat jij beschrijft)heb ik gevonden, dat thuiskomen in mezelf (wat jij beschrijft), dat is al gebeurd.
  Die andere/nieuwe wereld (die jij beschrijft), die is al geopend 🙂

  Waarom jij dat blijft tegenspreken, is op zijn minst interessant.

  Natuurlijk zit jij 100% op het juiste spoor, dat is super mooi om te zien. Daar hoef je mij (en ik denk ook anderen) niet van te overtuigen.

  Het gaat uiteindelijk allemaal over hetzelfde. Iedereen die het proces kent, weet dat (toch?).

  Er komt een moment, dan zie je dat er geen verschil is.
  Maar ja, dat zie je natuurlijk pas, als je dat kan zien 🙂

  Ik kom je hier nog wel een keer tegen!

  Hartgroet, Nimue

  We komen elkaar hier vast nog wel tegen 🙂

  Hartgroet, Nimue

 64. Dag Nimue,

  Ik wil liever dat iedereen het licht in zichzelf terugvindt, dat ze thuis bij zichzelf komen.
  Het zijn overigens niet mijn “ideeën” die ik ‘predik’, ik heb dat hele proces natuurlijk niet verzonnen, maar God (of welke naam je kent).

  Ik zou het proces in detail kunnen beschrijven, maar wat er dan gebeurt is dat men het met het hoofd probeert te begrijpen, terwijl het zo gewoon niet werkt. Heb dat vaker aan de hand gehad, maar je bevat het pas echt als je dergelijke transformatiestappen maakt, en creaties achter je hebt gelaten. Stap voor stap, beginnen bij het begin.
  Misschien dat er een (andere/nieuwe) wereld voor je open zou gaan, misschien wel ‘meer’ dan wat je nu kent 🙂 Maar dan zou je dit proces moeten aangaan… maar zolang je denkt dat je het ‘meer’ hebt gevonden in wat je nu doet, gaat dat niet gebeuren. En als je het gevoel bent op het juiste spoor te zijn, dan kan ik alleen maar zeggen : ga er voor 🙂

  Het komt er dan inderdaad op neer dat ik jouw ervaring niet ken, en jij mijn ervaring niet kent.

  Ik sluit me overigens niet af voor mijn ontwikkeling, ik weet op welke spoor ik zit, en dat is voor mij 100% het juiste spoor, dat voel ik in mijn hele wezen 🙂

  Jij ook bedankt voor je reacties en het ga je goed!

  Hartelijke groet,
  Robert

 65. @Robert,

  Ha Robert,

  ja dat denk ik ook. Je wil zo graag (met de beste bedoelingen) dat anderen jouw ideeën en belevingen omarmen.
  Ik herken veel van wat jij beschrijft maar geloof en ervaar dat er meer is dan dat.

  Maar ik heb jouw ervaring niet.
  Ik heb je uitgenodigd om daarover te vertellen, want het is erg interessant.
  Dat vind ik nog steeds.

  Misschien zou ik dan het ‘extra’ waar ik het over heb kunnen herkennen.

  Maar dat doe je niet.
  En jij kunt niet aan mij duidelijk maken dat je de verruiming die ik bedoel herkent.

  En dat is prima.
  Jij hebt mijn ervaring niet.

  Ik gun je vooral dat je open blijft staan voor ervaringen en belevingen en voor je bewustwordingsproces.
  En dat je jezelf niet (ongewild) afsluit voor je ontwikkeling.

  Ik vond het fijn om zo met je te sparren en te fine-tunen 🙂

  Ik voel ook je oprechte intentie.
  Dank je wel daarvoor.

  Hartgroet, Nimue

 66. Dag Nimue,

  Ik moet anderen in hun eigen proces laten, zo ook jou. Ophouden met kwartjes te strooien, in ieder geval bij mensen die niks met m’n kwartjes kunnen of willen. Heb daar nog wat te doen.

  Wat betreft de inhoud. Jij zegt dat er meer is (verruiming van bewustzijn) maar je weet niet welke reis ik heb afgelegd, en wat dat inhoudt. Dan zou je het niet meer hebben over het verder verruimen van je bewustzijn, althans niet hoe ik bewustzijn ervaar, en wat daarachter steekt. Maar daar zit misschien de crux. Jij zit op een ander spoor, en da’s niet het mijne. Als jij denkt dat er meer is, dan is dat onderdeel van jouw proces, dan is het aan jou om dat na te gaan jagen. Ik hoop dat je daar je geluk zult vinden. Dat meen ik, want vanuit diezelfde intentie gun ik iedereen al het licht van de wereld.

  Ik kan op dit punt denk ik niet zo veel meer toevoegen, dan stel ik voor om het hierbij te laten.

  Hartelijke groet,
  Robert

 67. Hallo Robert,

  ook nu weer zeg ik dat ik begrijp wat je zegt. En ben ik het weer grotendeels eens met wat je zegt.
  Ik bestrijd het ook niet.

  De dingen die jij mij vertelt zijn in grote lijnen herkenbaar voor mij.

  De dingen die ik zeg, sluiten voor een groot deel aan bij wat jij zegt.

  Waar jij steeds tegenin gaat is dat ik tegen je zeg dat het mijn ervaring is dat er méér is.

  Ik volg je (ik ken hem andersom) je 3D 4D 7D verhaal.
  Ik ontkracht het ook niet.

  Maar er is meer.

  je zegt:
  “Jij bent nu bezig om die “ik” van jou los te laten.”

  Maar het is niet iets waar ik mee bezig ben. Het is niet iets wat ik doe.

  Daar kun jij van vinden dat het er niet toe doe. Of het onzinnig vinden of de noodzaak er niet van inzien.

  En dat mag allemaal.

  Alleen het is wat er gebeurt als je verder komt in je bewustzijnsproces, het is daar een gevolg van.
  (ook dit komt niet uit een boekje 🙂 )

  Daarnaast heb ik nooit gezegd dat ik niks met mijn energielichamen doe.
  Sterker nog, ik heb het al meerdere keren benoemd.

  En toch blijf je me proberen uit te leggen en te overtuigen dat het daarom gaat.
  Dat mag maar dat hoeft niet.
  Ik ben al overtuigd 🙂

  Nog sterker , ik herken wat je zegt in:
  “Dat is het transformatieproces waar ik het dan over heb, en zo zijn niet zo veel mensen bezig, niet gezien sowieso op deze site.”

  (hoewel ik daar niet zo makkelijk vanuit mezelf tegen over anderen zulke uitspraken over zou doen 🙂 )

  Alleen, nogmaals, er is meer dan dat.
  Het gaat nog verder.

  En ja, je kunt je ook bewust zijn van engelen, lichtwezens, aardwezens en allerlei andere wezens. Enz.
  Klinkt niet gek.

  Het is hartstikke mooi wat je hebt meegemaakt.
  En ontzettend interessant dat je bewust een stuk afdaling hebt mogen beleven.

  Wat ik niet goed begrijp is dat jij jouw ervaring als absoluut beziet.
  Dat je niet open lijkt te staan voor de (voor jou nog onbekende?) verdere groei in je bewustzijnsproces.

  Is het in jouw beleving nog mogelijk dat er meer zou kunnen zijn dan dat jij tot nu toe ervaren hebt?

  Hartgroet, Nimue

 68. Dag Nimue,

  Het zou best kunnen zijn dat ik je niet helemaal begrijp of de essentie die je wilt overbrengen.

  Wat betreft dat voorbeeld, je hebt gelijk, dat heb ik niet goed gelezen, of datgene wat ik las niet goed verwerkt. Ik heb er even meer tijd voor genomen, ik begrijp nu hier wat je bedoelt.

  Voor mij is het niet zo zeer dat de betekenis niet meer geldt, maar een ander besef hiervan, de hogere waarde die er vanuit gaat. In het geval van goed/fout is dat een noodzakelijk gegeven om lessen uit te kunnen werken, waaronder (delen van) jezelf afwijzen.

  Zoals jij je bewustzijnsproces omschrijft zou je denken dat het zo veel verschilt van de mijne. Maar dat vraag ik me af, omdat we allemaal van dezelfde bron komen, en allemaal dezelfde route afleggen naar aarde, ieders incarnatieproces is hetzelfde. Die route is universeel (uitzonderingen daargelaten), wat betekent dat de constructies van je levenslessen (je belemmerende creaties) universeel zijn, voor jou, voor mij, voor de bakker. Dit haal ik niet uit een boekje, dit is de werkelijkheid voor mij en de mensen die ook dezelfde reis als ik hebben afgelegd.

  Jij bent nu bezig om die “ik” van jou los te laten. Maar wat denk je dat er gebeurt als jij komt te overlijden. Dat is een heel proces, waarbij je afscheid neemt van je fysieke lichaam (3D), je emotionele energielichaam (4D), je mentale lichaam (5D)… dit zijn je geactiveerde energielichamen aangaande dit leven. Dan zit je nog ergens onder het nivo van de ziel (7D), maar op dat nivo is er nog sprake van dualiteit en ook een ‘zelfbeeld’ of individu.
  Dan zou je toch zeggen dat alles wat je hier op aarde doet met die “ik” los te laten eigenlijk niet toe doet (plat gezegd, want dat is ook weer niet zo, het zijn lessen), aangezien je na je dood weer ‘geconfronteerd’ wordt met je “ik”.

  Als je niks doet met je hogere energielichamen, kom je met je bewustzijnsontwikkeling niet veel verder dan dit leven. Dat is wat er ‘normaal’ gebeurt, dat is waar de meeste mensen mee bezig zijn. Er bestaat ook de mogelijkheid om niet alleen je lessen aangaande dit leven te transformeren, maar ook van vorige levens, en op hogere nivo’s. Dan kun je je voorstellen dat als je komt te overlijden dat het plaatje er heel anders uitziet, want je bewustwordingsproces ontstijgt dit leven. Het overlijden gebruik ik om een verschil aan te duiden, want ik ben verder daar niet zo mee bezig 🙂
  Dat is het transformatieproces waar ik het dan over heb, en zo zijn niet zo veel mensen bezig, niet gezien sowieso op deze site.

  Wat me nog te binnenschiet is dat dit transformatie proces een proces van/voor engelen wezens is. Klinkt misschien een beetje gek. Maar ik weet dat er ook buitenaardse wezens of aardwezens zijn. Die hebben een andersoortig bewustwordingsproces. Aardwezens zitten sowieso op een lagere trilling. Weet er niet zo vreselijk veel van af, maar wel dat dit antwoord kan geven waarom bewustwordingsprocessen niet helemaal kunnen aansluiten.

  Ik stop er nu echt even mee, veel te veel tekst 🙂

  Hartelijke groet,
  Robert

 69. @Robert,
  Ha Robert,

  overwegend volg ik goed wat jij (be)schrijft. Maar ik krijg soms het idee dat jij niet altijd helemaal begrijpt wat ik bedoel.

  Ik ben ervan overtuigd dat jij ervaringen hebt gehad die ik niet als zodanig heb beleefd (zoals de plek, die jij omschrijft, waar jij vandaan komt).
  En waarschijnlijk andersom.

  Maar je begrijpt de dingen die ik zeg niet altijd in zijn essentie.
  En ik denk als je die essentie zou kennen, dan zou je het ook begrijpen (denk ik he, weet ik natuurlijk niet zeker 🙂 )

  Je zegt bijvoorbeeld:
  “Door het ontdoen van die betekenis ga je geen ruimer bewustzijn krijgen, omdat bewustzijn wat mij betreft niet gaat om ontdoen van labels, het gaat niet om de absolute betekenis van woorden.”

  Nee, natuurlijk niet.
  Je gaat iets niet, zoals jij hier omschrijft, ontdoen van betekenis waardoor je bewustzijn verruimt 🙂
  Dat is dus niet wat ik zeg en bedoel.

  Wat ik zeg is dat wanneer je je bewustzijn (verder) verruimt, je inziet dat bepaalde betekenissen niet (meer) gelden.

  Net zoals je eerder inzag dat goed/fout denken niet (meer) geldt.

  Wat betreft mijn ‘ontwikkeling’, mijn ervaringen zijn volgens mij tegenovergesteld aan die van jou.

  Ik ben mezelf niet bewust van mijn eerste ‘ik’ beleving.
  Vanuit mijn persoon die ik nu ben, maak ik een bewustzijnsproces door.
  Dat is ontstaan vanuit een innerlijke drang. Een soort van innerlijk weten.

  Door dit innerlijke weten te volgen, ben ik mezelf gaan onderzoeken en ontwikkelen. Vanzelf kwam ik daardoor in aanraking met spiritualiteit.

  Door de jaren heen heb ik ervaren dat je bewustzijn uit verschillende lagen kan bestaan (bestaat).

  Het bewustzijn wat jij jij beschrijft die herken ik (denk ik te herkennen).
  Die kende ik ook al toen ik nog niet van het nog ruimere bewustzijn afwist.

  Daarnaast heb ik door tijdens een meditatie in contact te staan met het ‘hogere’, (of hoe je het ook wilt noemen, ik heb er geen beeld bij, alleen ervaring) gezien en gehoord dat er leegte is.

  Dus nogmaals, de ‘jij’ die je beschrijft, laat ik steeds verder los.
  En ik ken de (voor mij zeldzame) toestand (los van meditatie), dat die ‘jij’ is opgegaan in het geheel, niets, leegte, liefde..

  Dus er is ergens een persoonlijk deel ontstaan. Of een besef van persoon, of eigenheid, of hogere zelf.
  En ik geloof absoluut dat jij weet wat dat is. Ik twijfel niet aan jouw verhaal of aan jouw beleving.
  Daar hoor ik graag ook meer over van jou! Dat vind ik juist super interessant.

  Alleen ik denk, geloof, heb ervaren dat er nog een stap verder is. (die je denk ik pas herkent, als je hem (her)kent 🙂 )

  Waar ik ook benieuwd naar ben is wat jij denkt dat je nog te groeien hebt enz..
  Waarin mag jij jezelf (in spiritueel opzicht of..) nog verder ontwikkelen, denk je?

  Hartgroet, Nimue

 70. Dag Nimue,

  Al zijn het woorden die wij er opplakken, het gaat niet om de woorden zelf natuurlijk, maar waarvoor het staat. Ik noem het levenslessen, en wellicht dat een ander het anders noemt. Dat maakt niet uit.

  Door het ontdoen van die betekenis ga je geen ruimer bewustzijn krijgen, omdat bewustzijn wat mij betreft niet gaat om ontdoen van labels, het gaat niet om de absolute betekenis van woorden.

  Over dat je niet uit de bron bent gekomen maar in de loop van de afdaling :
  Nee, jij als mens Nimue bent niet uit de bron gekomen, maar wel jouw hoogste ‘deel’. Jouw Hogere Zelf verantwoordelijk voor de onderliggende energielichamen, daaronder de ziel, uiteindelijk wordt je een mentaal en emotioneel lichaam aangemeten, en uiteindelijke fysieke lichaam. En daar ben jij dan.
  Maar dit allemaal ben jij in z’n geheel.

  Maar vertel eens : waar is dat licht van jou dan gaan afdalen en hoe heette die plek? Hoe is die afdaling dan precies ontstaan? Hoe voelde dat, beschrijf eens iets? Als je dat soort uitspraken doet, ben ik benieuwd of je het ook echt weet.

  Kan het zijn dat je het eigenlijk niet echt (zelf) weet, maar toch uitspraken over gaat doen? Waarom doe je dat? En als je dat niet weet, hoe kun je dan uitspraken doen over het verder gaan van het bewustzijnsproces, dat weet je dan toch ook niet?

  Hartelijke groet van Robert

 71. @Robert,

  Ha Robert,

  wat jij beschrijft is wat ik bedoel, tot ongeveer op de helft.. 🙂

  Uiteindelijk zeg je:
  “Alleen zit er een verschil tussen het bewustzijn wat je toen had als ‘ziel’ en wat je nu hebt. Je zit nu vol in de dualiteit, denkt in de regel in termen van goed en fout, slachtoffer en dader, en hebt niet zo’n besef van levenslessen of karma.
  Dat is wederom je bewustwordingsproces.”

  Precies. Er komt een moment dat je inziet dat goed en fout, moreel besef en dualiteit in je lagere bewustzijn horen.
  Bij een hoger bewustzijn kun je besef krijgen van levensles of karma.
  Tot zover, mee eens.

  Maar nog verder in je bewustzijnsproces, leer je dat ook levensles en karma, etiketten zijn. Vanuit het perspectief wat bij dat bewustzijn hoort.
  Vanuit een nog ‘hoger’ (ruimer) bewustzijn, krijg je weer een ander (breder) perspectief.

  Dan blijken de zogenoemde levenslessen, woorden die wij er zelf opplakken. En is de betekenis die wij eraan geven, net zo ‘onwaar’ als de eerdere betekenis van goed of fout.

  Die volgende fase, dat bredere perspectief, dat ruimere bewustzijn, kom jij denk ik ook nog tegen als je jezelf verder ont-wikkelt.

  En ik denk dat ook jij dan het verschil gaat ervaren tussen het voelen van steeds meer zelf-liefde en het Zijn van liefde.

  Je schrijft:
  “Maar jij bent zelf ooit uit die bron gekomen ooit, daar heb je zelf voor gekozen, en nu ben je op aarde”.

  Maar ik (jij) ben niet uit die bron gekomen. De ‘jij’, waar je het over hebt, ontstaat in de loop van de ‘afdaling’.
  Het licht is gaan afdalen en heeft daardoor een ‘jij’ gecreëerd. Dat is net anders…

  Het is inderdaad ‘wederom je bewustzijnsproces’.

  Alleen dat bewustzijnsproces gaat steeds verder. Het laat goed en fout, laat slachtoffer en dader achter zich
  Het laat karma en levenslessen achter zich.
  Het laat alles achter.

  Totdat er alleen nog liefde is 🙂

  Hartgroet, Nimue

 72. @Robert,
  vreemd midden toch wel.
  Je gaat ervan uit dat ik daar niet mee bezig ben… tiens tiens.
  Voor jou ook vele simpele ingangen gewenst.
  arrividerci dan maar!

 73. Hallo Stien,

  Ik heb het antwoord toen in het midden gelaten.

  Zelfvertrouwen is niet hetzelfde als zelfliefde.

  Maaruh, wat let jou om eens te gaan ontdekken wat je levensles is en daar mee aan de slag te gaan. Ik heb daar eerder al een vriendelijke hint naar gegeven, maar toen sloeg je als een blad aan de boom om. Wellicht een mooie ingang voor jezelf.

  Hartelijke groet,
  Robert

 74. Ha Nimue,

  Maar jij bent zelf ooit uit die bron gekomen ooit, daar heb je zelf voor gekozen, en nu ben je op aarde. Jij hebt dat plan als het ware ooit voor jezelf uitgestippeld, weliswaar in lijn met het goddelijke plan.
  Jouw Hogere Zelf is dat deel van jou wat achter is gebleven.

  Aardig dat je met dat voorbeeld komt. Het zijn weliswaar extreme voorbeelden, maar ook achter deze gebeurtenissen schuilen levenslessen of karma. Je mag er vanuit gaan dat de ziel kiest voor die situaties en voor die omgevingen. Daar steekt een les en ervaring achter. En dit soort ervaringen maken we allemaal mee, dat hoeft niet dit leven te zijn, maar je hebt al zoveel levens gehad om dit te kunnen en mogen ervaren. Stel je maar eens voor dat het er in de middeleeuwen ook niet zo fijntjes aan toe ging…

  Ik zou niet precies weten welke les er achter dit soort situaties zit, maar doorgaans werkt het 2 kanten op. Als de moeder wordt verkracht heeft dat een les in zich voor de moeder, maar ook voor het kind, en voor de verkachter. Dan kan het gaan om die absolute ervaring, of lessen in liefde. Verkrachting is denk ik de meest ernstige daad om te leren wat liefde zeker niet is, en je een heel leven nodig kunt hebben om te leren wat het dan wel is. Om weer volledig de liefde voor jezelf te gaan hervinden. Even hardop gedacht hier.

  Dus de oorzaak is de eigen keuze van de ziel om hier levenslessen of karma (afspraken) uit te werken. En die keuze is altijd vanuit liefde voor zichzelf gemaakt, en die afspraken zijn ook vanuit liefde ontstaan. In dat opzicht kiest iedereen voor zijn eigen proces, en daar hebben we nogal eens een oordeel over.
  Alleen zit er een verschil tussen het bewustzijn wat je toen had als ‘ziel’ en wat je nu hebt. Je zit nu vol in de dualiteit, denkt in de regel in termen van goed en fout, slachtoffer en dader, en hebt niet zo’n besef van levenslessen of karma.
  Dat is wederom je bewustwordingsproces.

  Wat mij betreft heeft het niks met gezond verstand te maken, het heeft ook niks met verstand uberhaupt te maken. Ook al heb ik dat besef van wat er achter steekt, dat wil niet zeggen dat ik daar geen emotie/gevoel over heb. Zeker als het dicht bij huis gebeurt.

  Buiten die gebeurtenissen is er ook iets moois zoals geboorte. Dat is geen proces wat zomaar gebeurt. De ziel kiest zijn ouders, en het proces van indaling is geleidelijk, en de ziel kan meerdere malen de keuze maken of die daadwerkelijk geboren wil worden. Sommige zielen kiezen zelfs voor een kortstondig moment in de buik, om puur die ervaring op te doen. Of die ziel heeft een afspraak met de ouders om de ouders een ervaring te bieden t.a.v. de miskraam.

  Over dat laatste wat je zegt, over dat er geen liefde voor jezelf meer zit. Ik denk dat de liefde voor jezelf wel een belangrijke graadmeter is voor je bewustwordingsproces (/ transformatieproces) al zal het steeds meer een ‘hogere vorm’ van liefde zijn (itt aardse liefde), een dieper besef. Op het einde van de rit kun je de volmaaktheid van jezelf en je eigen schepping gaan ervaren. Dat ervaar ik persoonlijk meer als een innerlijke rust en vrede, in aanwezigheid, een prettige (warme) stroming in jezelf.

  Maar zolang we hier op aarde zijn kunnen we m.i. niet zonder datgene wat jou jou maakt 🙂

  Hartelijke groet,
  Robert

 75. @Robert,
  “Mijn lessen hebben het accent hier in ieder geval niet op liggen, op het ontkennen van liefde/licht. Bij mij gaat het over (zelf)vertrouwen. Je haalt ze er doorgaans wel uit.”

  Daar zou ik niet zo zeker van zijn 🙂 Ik heb je eens gevraagd of je jezelf oké kon vinden en daar kon je niet bevestigend op antwoorden. Je was goed op weg of zoiets. Is zelfvertrouwen uiteindelijk niet hetzelfde als zelfliefde? En vertrouwen: ‘liefde’ voor dat wat is ook al is het klote?

 76. Hallo Robert (en anderen),

  ik kan niet meer onder je reageren dus ga hier maar even verder 🙂

  Hoe jij het stelt is het alsof er een persoon bij de bron zit, of dat die bron een persoon is, die uit liefde een plan voor je uitstippelt.

  Ondertussen heb ik een hoop geleerd maar weet (ook) ik nog steeds lang niet alles.

  Wat ik wel weet is dat iemand met enigszins gezond verstand, er niet (uit liefde..) voor kiest om te creëren hoe zijn moeder wordt verkracht, zijn vader wordt onthoofd, zijn broertjes en zusjes mishandeld worden. En zelf meegenomen wordt om in elk mogelijk opzicht misbruikt te worden.
  Om maar een voorbeeld te noemen.

  Wat is daarin dan volgens jou, zoals je het noemt, de oorzaak?

  En welke levensles ligt daar volgens jou dan onder?

  Daar ben ik heel erg benieuwd naar.

  Ik herken wat je schrijft over verschillende niveaus van bewustzijn.

  Omdat je bewustzijn verruimt kun je anders tegen dingen aan gaan kijken. Je perspectief verandert (kan veranderen). En ook je ervaring kan verruimen.
  Je krijgt dan ook door dat alles wat wij als goed of fout beoordelen, gebeurtenissen zijn. Zonder oordeel, zonder etiket.

  Zeker als je uiteindelijk het hele ‘persoonlijke’ stuk los kan laten, kom je bij de allesomvattende liefde.
  Niet als persoonlijke ervaring maar als een manier van Zijn.

  Daarin zit geen gezond verstand, geen persoonlijkheid, geen ego. En ook geen liefde voor jezelf.

  Dat is Liefde.
  En daar keren we volgens mij naar terug (of ‘gooien’ de rest weg, ‘ontsluieren’ alles, zodat dat het enige is wat overblijft 🙂 )

  Hartgroet, Nimue

 77. Ha Nimue,

  Ik zie het zo. Je komt van je hoogste bron, toen ben je gaan afdalen naar aarde. Dat is een geleidelijk proces van vernauwing/verdichting geweest over de nodige dimensies heen (ik noem het even nivo’s). Voor elke dimensie werd er een bijbehorende energielichaam gecreeerd (met name door je Hogere Zelf). Tijdens dat proces zijn er diverse sluiers aangebracht en duister gecreeerd (maar nog zoveel meer!), om o.a. die afdaling mogelijk te maken. Hoe het ook zij, het zijn allemaal aspecten die bij de levensles horen.

  Nu gaan we uiteindelijk allemaal weer terug naar die bron, iedereen is onderweg, al vele levens lang. Omdat de afdaling over meerdere nivo’s is gegaan, gaat de weg terug over diezelfde nivo’s. Op elk nivo vind je je levenslessen terug, en ga je steeds verder naar de diepere oorzaak, totdat je thuis bent. Er is een oorzaak.

  Het nivo waar jij je bevindt in dat proces noem ik je nivo van bewustzijn (geen waardeoordeel). Vanuit dat bewustzijn bezie jij wat je reeds afgelegd hebt, dus de levenslessen van de onderliggende nivo’s. Waaronder dus ook sluiers, ontkenningen, etc. Je kunt niet bezien wat boven (of dieper in) je ligt.
  Overigens, ik heb het over boven, maar dat kun je praktisch ook lezen als (naar) binnen.

  Hoe verder je komt in je/dit proces, de helderder je zicht zal worden wat betreft de mechanismes van (aspecten van de) levenslessen. Maar ook dat je met steeds meer liefde naar jezelf en anderen kunt kijken, en alles binnen het grotere geheel kunt plaatsen. Dat je hebt gezien en ervaren wat de betekenis van het duister (of je ontkenning, of …) is geweest voor jouw les. Dat jij dit zelf allemaal gecreeerd hebt uit liefde voor jezelf.

  Groetjes Robert

 78. Hallo Lia en Robert,

  ik gok 🙂 dat Robert bedoeld dat wanneer je vanuit een ‘hoger bewuster’ perspectief naar je duistere/donkere delen kijkt, je geen oordeel (meer) hebt over die duistere delen.

  Maar inderdaad als je vanuit dat perspectief kijkt, zou je kunnen zeggen dat er ook geen levensles (meer) zit aan de duistere delen.

  Je benoemt het ‘ontsluieren’ namelijk als levensles vanuit je ‘lager bewuster’ perspectief (ik probeer een beetje in de zelfde woordkeuze te blijven 🙂 ).

  Dan zouden levenslessen dus niet meer zijn dan een uitdrukking van de versluiering.

  Interessant 🙂

  Hartgroet, Nimue

 79. Ha Lia,

  Gekke Gerrie dan hè 🙂

  Vanuit dat hogere bewustzijn beschouw je die duistere/donkere delen juist als levenslessen, en heb je daar geen oordeel over in de zin van dat is slecht of fout. Die lading die veel mensen hebben bij ‘duister’ valt gewoon weg.

  Maar ja, voordat je eens al die levenslessen voorbij bent en het daadwerkelijk zo gaat voelen en ervaren, ben je wel een eindje verder… totdan valt er voor deze of geene het nodige te leren. Ieder z’n lessen. Mijn lessen hebben het accent hier in ieder geval niet op liggen, op het ontkennen van liefde/licht. Bij mij gaat het over (zelf)vertrouwen. Je haalt ze er doorgaans wel uit.

  Groetjes, Robert

 80. Hi Robert,

  Als een mens dus ‘donkere’/’duistere’ delen met zich draagt, dan zijn uittingen van z’n levenslessen. En als je het vanuit een ‘hoger bewuster’ perspectief kunt aanzien, dan zou je daar zonder oordeel naar kunnen kijken.

  Ik zal wel gekke Gerritje zijn, maar als er vanuit een hoger perspectief/bewustzijn geen oordeel is, zijn er vanuit hetzelfde perspectief toch helemaal geen levenslessen? Dan is er toch geen oordeel over zoiets als een duistere schaduwkant? Dan valt daarmee toch ook elk motief/oordeel om iets te leren van die duisternis helemaal weg?

 81. Ha Lia,

  Wat je wilde aangeven :
  Mee eens!

  Spreekwoord :
  Kan altijd ergens van toepassing zijn 🙂

  Santenkraam :
  Letterlijk gaat die vlieger niet zo goed op 🙂
  Maar ik had er een gedachte bij, namelijk dat in beginsel je veel duister nodig hebt om veel licht te kunnen verduisteren (als je lessen hebt op dat vlak, en je een bak licht meeneemt).

  Jung :
  Volgens mijn boekje ben je ‘puur licht en liefde’, alleen is dit verduisterd/versluierd/etc. Dat zijn dan weer je levenslessen die je kunt transformeren. Transformatie brengt je dichter bij huis, bij je pure licht. Een brug tussen hemel en aarde… uiteindelijk.

  Aan de andere kant kun je je levenslessen of bepaalde gevoeligheid voor negativiteit wel proberen te ‘beheersen’ door positief te zijn, door proberen vertrouwen te krijgen, door je niet mee te laten slepen… hiermee denk ik dat je een middel hebt tegen de schaduw…

  Maar ik geloof niet in ‘middeltjes’, ik geloof in liefde, levenslessen en transformatie 😉 Dat is mijn werkelijkheid.

  Groetjes Robert

 82. Ha Nimue,

  Als ik mijn reactie herlees, is ie eigenlijk niet zo duidelijk, ik val zelf over de termen 🙂

  Je laatste 2 zinnen sowieso mee eens.

  Voor de rest :

  Licht : het allesomvattende wat jij meebrengt vanuit jouw hoogste bron

  Sluier : dat is datgene wat jouw licht versluiert (en dus verduistert), dat zijn o.a. je levenslessen, dat zijn (energetische) creaties. Die kun je transformeren. Transformatie van sluier (weghalen) betekent dus dat meer licht doorgang kan vinden. Hoe meer licht je meebrengt, de dikke/zwaarder/groter je sluiers zijn. Je hebt er vele en vele. Komt ie weer : je bewustwordingsproces 🙂

  Duisternis : de tegenkracht van je licht, noodzakelijk om je reis naar aarde te kunnen maken. Je afdaling was geleidelijk, en op diverse punten in de afdaling heb je een dergelijke tegenkracht nodig gehad om te kunnen afdalen.
  Duisternis is dus vanuit liefde gecreeerd, in de dimensies.

  Als een mens dus ‘donkere’/’duistere’ delen met zich draagt, dan zijn uittingen van z’n levenslessen. En als je het vanuit een ‘hoger bewuster’ perspectief kunt aanzien, dan zou je daar zonder oordeel naar kunnen kijken. Levenslessen worden immers vanuit liefde geboren.

  Groetjes Robert

 83. Ha Robert,

  Wat ik wilde aangeven is dat de duisternis er met een reden is, en niet puur vanwege de afwezigheid van het licht.

  Wat ik wilde aangeven met “duisternis is afwezigheid van Licht” is, dat het bestaan van duisternis afhankelijk is van licht. Het is geen bestaan op zich.
  Alleen, als de kat van huis is dansen de muizen (hhmm slecht voorbeeld).

  Daar waar veel licht is, is veel duisternis.

  Dus als ik hier de hele santenkraam aan schemerlampen aanzet, blijf ik in het donker zitten?

  Ja, die duisternis en levenslessen. In de Jungiaanse psychologie heet dit schaduwwerk. Zodra schaduw verdwijnt, breekt er licht door. Je kunt ook zeggen: waar licht is doorgebroken, ontbreekt schaduw. Het mes snijdt van twee kanten.

  Dag Lia

 84. Ha Lia,

  Haha, ga ik weer met m’n verhaal 🙂

  Wat ik wilde aangeven is dat de duisternis er met een reden is, en niet puur vanwege de afwezigheid van het licht. Daar waar veel licht is, is veel duisternis.

  Je hebt overigens genoeg duisternis waar de dualiteit al geen rol meer speelt, het zijn gewoon noodzakelijke anti-krachten om afdaling mogelijk te maken. Die duisternis en gevoelens spelen een rol in je levenslessen, en drukken door in je lagere energie lichamen.

  Groetjes Robert

 85. @Robert,

  Ha Robert,

  Hierboven stel jij versluiering en duisternis gelijk aan elkaar. Je zegt dat de verduistering van het licht duisterheid geeft.
  Hierdoor maak je de verduistering (de sluiers) dus gelijk aan het duister.

  Maar dat zijn twee verschillende dingen.

  Er is licht, dat wordt bedekt door sluiers, verduisterd, waardoor er duisternis ontstaat.
  Duisternis is dus versluierd (verduisterd) licht.

  Wat dat betreft is de omschrijving “duisternis als afwezigheid van licht” ook niet echt van toepassing.
  Het is geen tegenovergestelde van licht, geen dualiteit.
  Maar licht met vele of dikke sluiers.

  Totale duisternis is dus totale bedekking (verduistering) van het licht.

  Leuk om het zo uit te diepen want dan wordt het helderder 🙂

  De duisternis laat onze levenslessen zien.

  Deze duisternis kunnen wij ‘oplossen’ door de versluiering, verduistering te ontsluieren.. 🙂

  Hartgroet, Nimue

 86. Ha Robert,
  Je geeft een hele verhandeling over de functie van duisternis en ik zal dat allemaal niet ontkennen.
  Alleen, je betoog toont nergens aan dat duisternis niet de afwezigheid van licht zou zijn. En daar ging het toch om?
  🙂

  Ik blijf er dus bij: duisternis is afwezigheid van licht. Nacht is de afwezigheid van zonlicht. Onbewustzijn is de afwezigheid van bewustzijn.

  En zuiver bewust-Zijn is die Eenheid en dat Licht waar dualiteit (verschil licht-duisternis) geen rol speelt.

  Groet van Lia

 87. Hallo,

  Wat mij betreft klopt het wat Alex zegt dat duisternis niet zondermeer de afwezigheid van licht is, en dat daar lessen achter steken is helemaal juist! Om een nog een tandje op te schroeven, het volgende. 🙂

  Om lessen over licht/liefde te kunnen leren zal altijd het tegenovergestelde van duisternis aanwezig zijn.
  Dat licht/liefde wat je in potentie bij je draagt wordt flink verduisterd op je weg naar aarde, onderweg onstaan die lessen (je creaties). Duister is dan de benodigde anti-kracht om die les mogelijk te maken.
  Het klopt dus dat mensen die in potentie veel licht bij dragen dan ook veel duisternis bij zich hebben om dat in beginsel te verduisteren. Door je lessen te transformeren ontdoe je je van die duisternis/sluiers zodat je licht steeds meer mag schijnen. Dat is de hele intentie van de les : eerst ervaren dat je het niet bent de tegenstelling, en na transformatie dat je ‘puur licht’ bent.

  Het duister is niet slecht, het is een aspect van het bewustwordingsproces, het zijn liefdevolle creaties! Hetzelfde geldt voor de aanwezigheid van entiteiten die jij aantrekt, daar steken lessen achter. En lessen zijn altijd vanuit liefde gecreeerd.

  Duister bestaat overigens wel in de hogere dimensies, immers je komt vanuit de hogere dimensies, en daar heb je die anti-kracht ook nodig gehad om af te kunnen dalen. Daar zitten flinke hoge creaties aan ten grondslag.
  Je hebt echter geen duister wat betreft entiteiten in hogere dimensies. Die blijken doorgaans zo in de 4e en 5e dimensie te hangen. Dus ga je ver genoeg in je bewustzijnsontwikkeling dan verdragen entiteiten je simpelweg niet meer omdat je trilling/bewustzijn/liefde te hoog is.

  Het duister beheersen is 1 ding, maar ik zie liever dat mensen die lessen aangaan en daadwerkelijk transformeren. Dat is uiteindelijk ook de enige manier om er geen last meer van te hebben.

  Hartelijke groet,
  Robert

 88. Mensen krijgen met duister te maken om juist spiritueel bewuster te zijn. Dat is de les wat er achter zit. Iedereen is hier op aarde spiritueel bezig om zijn manier. Niet alleen degenen die roepen dat ze spiritueel bezig zijn.
  De ervaring wat ik heb in mijn zuiveringswerk is dat degenen die het meeste uitstralen ook met het meeste of hogere duister krijgt te maken, ook om daar weer van te leren. Het hoort er eenmaal bij. Het is alleen aan degene wat die ermee doet. Bescherm je wel jezelf goed of niet ? Maak je de juiste keuze ?
  Het is natuurlijk wel zo, hoe bewuster je bent, hoe groter het contrast wordt, als je zelf maar zuiver bent. Hoe bewuster je bent wil nog niet zeggen dat je zuiver in energie bent. Dat zijn twee verschillende dingen. In mijn zuiveringswerk maken wij mensen daar ook bewust van.
  Met het beheersen van het duister bedoel ik, het duister bij jezelf en niet als geheel. Als wij ons niet kunnen beschermen daartegen of steeds onder invloed blijven bestaan, dan je best heel bewust of spiritueel zijn, maar dan zal je dat niet voldoende helpen. Ik spreek uit ervaring . Het is niet voor niets dat wij mensen zuiveren en ook leren te beschermen zodat het niet meer terug komt.

 89. Waarom bewustzijn als LICHT omschrijven ? Zo werkt het verwarrend. Ik zou eerder kiezen voor een hogere bewustzijn.

 90. @Alex Bruinsma,

  Ha Alex, ik ben het geloof ik met veel dingen niet eens die je zegt.

  Er zijn ontzettend veel mensen die niet spiritueel actief zijn en/of veel licht uitstralen, die echt wel veel last van duisternis ervaren.

  Volgens mij krijg je juist hoe lichter je bent, steeds minder met duisternis(= in mijn beleving een afwezigheid van licht) te maken.

  Iedereen krijgt met duisternis te maken.
  Dit kan aanhaken bij de duisternis die nog in jezelf zit als gedachtes, overtuigingen, emoties enz., enz..
  Wat iemand daar mee doet, daar ligt wel een verschil.

  De reden dat ‘spirituele’ mensen’ vaker bewust zijn van die duisternis, is omdat zij zich vaak ook steeds bewuster worden van het licht.
  Het contrast wordt zogezegd groter. De duisternis valt meer op in het licht.

  Het is de kunst om (ook al ben je een aardig eind op weg in lichtheid, spiritualiteit of wat dan ook) om toch naar de duistere stukken in jezelf te blijven kijken.
  En deze stukken in jezelf te helen.
  Het gaat vaak om vastgezette energie.

  Het leren ‘beheersen van het duister’, zoals jij het noemt, klinkt als een vorm van controle.

  Daarmee kun je het hoogstens onderdrukken.
  Waardoor er weer meer negativiteit en vorm ontstaat om duisternis mee aan te trekken.

  Het is volgens mij de bedoeling om licht te brengen, daar waar duisternis is.

  Dat doe je niet door het donker te beheersen.
  Maar door het donker te ‘helen’.

  Hartgroet, Nimue

 91. Alex,
  Waar jij van uit gaat is dualiteit. Licht tegenover duisternis. In die zin horen licht en duister bij elkaar, kunnen licht en duister in strijd zijn met elkaar, en zul je het als dualiteitsbewustzijn ook zo beleven.

  Waar ik het over heb is Licht met hoofdletter (zuiver bewust Zijn). Dit LICHT is dualiteit (licht-duisternis) overschrijdend.

 92. Ha Rob,
  In je ervaring of innerlijk wezen openbaart zich iets dat overeenkomt met wat je herkent als licht, of als de uiterlijke zon. De innerlijke zon openbaart zich ook als straling. Het uiterlijk, zichtbare werkt als spiegelbeeld voor wat je innerlijk ervaart. Vandaar de werking van symbolen. Licht staat zeker symbool voor helder bewustzijn (helderheid van geest). Licht komt dus overeen met de vibratie van bewust-Zijn (Ik weet niet of ik dit goed uitdruk). Volgens mij kan licht zich op verschillende wijzen en niveaus openbaren. Als intuïtie, als licht in het hoofd, als vlam. Als een heldere flits van verlichting. Je kunt zelf een licht worden of een lamp voor anderen. E.e.a. kan afhankelijk zijn van welk chakra. Zie bijv. het symbool van de zevenarmige menora. Elk chakra werkt in feite als lamp en kan een stukje verlichting geven. De geestelijke gebieden zijn lichtgebieden. Dit in tegenstelling tot de astrale wereld.

  Groet van Lia

 93. Het duister bestaat naast het licht en het is niet zo dat duister afwezigheid van licht is. Dat zou wel heel makkelijk gezegd zijn en zo wordt het ook gebracht. In de praktijk is het heel anders en komt duister juist af op de mensen die het meeste licht uitstralen. Het duister is juist in deze dimensie aanwezig om onze spirituele groei te beperken en ons te ervaren wat het is. Het duister bestaat niet in de hogere sferen waar we vandaan komen en we komen hier op aarde om het duister ook te leren kennen. Het duister komt uit een parallel e dimensie en hier in onze dimensie komen zowel de hogere sferen en de parallel wereld van duister samen en mogen wij als mens daar mee leren omgaan. Mensen die veel licht uitstralen hebben ook het meest last van het duister en die zijn spiritueel vaak ook verder. Het is daarom ook de reden dat zij de lessen krijgen om hiermee om te leren gaan. Als je het duister kan beheersen dan groei je ook als mens verder. Licht en duister horen bij elkaar en kunnen ook niet zonder. Dus de spirituele gedachte om alleen in het licht te staan klopt niet hier op aarde, want dan hoefden we niet te reincarneren vanuit de hogere sferen waar alleen maar licht is. We leren juist van het duister en heeft bij iedereen een functie in zijn leven.

 94. @Lia, hoi lia. Ik ben het eens met wat je zegt maar wat is licht dan precies? Bewustzijn? Aanwezig zijn zonder oordeel? Liefde/aandacht?

  Ik vind het altijd een beetje onduidelijk wat licht dan is. Misschien kun jij me dat uitleggen:-)

 95. Al wat duister is verdwijnt door er licht op te schijnen. Duisternis en negativiteit zijn enkel de afwezigheid van licht.
  De beste bescherming tegen duisternis is volgens mij nog altijd jezelf zuiveren van duistere gedachten, zélf in het licht te staan. Dan heb je nergens last van.

 96. De meeste entiteiten die we op dit moment tegenkomen zijn demonisch. Het heeft met deze tijd te maken en het feit dat veel mensen daar niet voor open willen staan. Na de 2012 shift is er veel negativiteit naar de aarde toegekomen en dat heeft een behoorlijke impact op de energiewereld op dit moment.
  Klachten van de negativiteit is down voelen, moe en uitgeput zijn, zware druk voelen, slecht slapen en er ontstaan blokkades. Vaak ook spanningen en onverklaarbare onrust. Menselijke entiteiten, dus dolende geesten kom je tegenwoordig niet meer echt tegen in huizen. Bij het zuiveren van huizen moeten altijd de bewoners ook gezuiverd worden en ze moeten weten hoe ze zich kunnen beschermen. Dat is heel belangrijk, want negativiteit is tegenwoordig niet meer gebonden aan alleen maar een huis. Het komt en gaat niet meer weg.

 97. @ Robert: Dat vind ik een wijs advies, dat kan ik me goed voorstellen. Ik ben hard aan de slag met wat ik hierna ga doen en daar leef ik ook wel echt naar toe. Ik zou het liefst meteen weg willen daar maar eventjes volhouden nog voordat dit voorbij is en dan is het tijd voor een nieuw avontuur.
  Interessant om te horen dat het gronden bij jou niet genoeg was. Het gronden helpt in deze situatie bij mij ook niet, de stenen daaraantegen helpen wel beter maar dus lang niet genoeg.
  @ Ferry: Af en toe maak ik een boswandeling en dat doet me erg goed 🙂

  Erg fijn om er met jullie over te kunnen praten, dank je Robert en dank je Ferry!

  Warme groet,
  RSM

 98. Geen dank!

  Ik sluit me volledig aan bij Robert, en wat naast het aarden voor mij enorm helpt, is me soms alleen terugtrekken in de natuur, daar zoek ik dan een boom uit die voor m,n gevoel ‘bij me past’, en ga daar tegenaan zitten om helemaal tot rust te komen, en probeer ik de energie te voelen, net als aarden, het beste met blote voeten op de grond, en nog als tip bij het aarden…zorg dat je iedere dag voldoende zuiver water dringt, dat helpt bij het weer in balans te komen en jezelf te zuiveren van negatieve energie, eventueel met een affirmatie…en ja, mensen kunnen de sfeer bepalen/veranderen.
  Alvast veel succes!, en onthou, iedereen ondergaat deze veranderingen vroeg of laat, sta er voor open en volg je hart!

  Groetjes ferry

 99. Hoi Red Spectral Moon,

  Graag gedaan!

  Je zou grondingsoefeningen kunnen doen en proberen, kom je er vanzelf achter of dat voldoende werkt. In mijn geval niet 🙂 Ik moest zo nu en dan echt fysiek afstand nemen of rust nemen, totdat het vanzelf een keer aan bod kwam in mijn bewustwordingsproces. Ik wist dat vantevoren ook niet. Je kunt het beste naar je gevoel luisteren om te bepalen of je ergens goed op je plek zit.

  Goed dat je weet dat je daar niet op je plek zit, zodat dat besluit al genomen, waardoor je een nieuw vooruitzicht kunt creeeren.

  Ik kan me voorstellen dat het intens is, het wellicht komt het niet voor niets op je pad. Dat antwoord kun je het beste zelf geven. Want waar loop je nu zo specifiek tegenaan, welke onderdelen in jouzelf hebben hiermee de meeste moeite. Uiteindelijk helpt dit jou beter te vertrouwen op je gevoel en achter jezelf gaan staan.

  Wat betreft je gevoeligheid voor ‘sferen’ en wat je in het laatste blok schrijft, het is mogelijk dat die plek of dat gebouw in een lagere energie hangt (zwaarder, meer onrust). Dat haalt iedereen op die plek als het ware naar beneden. En als je daar gevoeliger voor bent, kun je dat sneller opmerken en bovenal sneller last van hebben. Daar kun je moe van worden, en ik vind het ook niet raar als je zegt apatisch… wellicht een vorm van bewustzijnsverlaging.

  Wat ik bedoel met dat collega’s die energie kunnen ‘versterken’ is dat meerdere mensen die zelf in een lagere energie zitten (vibratie, liefde), dat bij elkaar mogelijk kunnen versterken, en ook versterkt/aangetrokken kunnen worden door een omgeving die in lagere energie verkeert.
  Het is niet uit te sluiten dat entiteiten hier op af komen, maar ik persoonlijk zou niet kunnen adviseren om dat als uitgangspunt te nemen en dat gewoon te laten voor wat het is. Elke energie die je daar in stopt maakt het alleen maar groter. Heb ik zelf eens gedaan, en daar werd het voor mezelf niet leuker op.

  Als ik jou was zou ik me vooral richten op mezelf, het in de tussentijd zo leuk mogelijk te hebben en het zoeken van een andere omgeving, en niet te veel bezighouden met de negativiteit van die mensen en omgeving.

  Hartelijke groet,
  Robert

 100. hoi Robert en Ferry, bedankt voor jullie reactie! Het klopt dat ik prikkels intens meemaak het komt inderdaad mede daardoor komen. Ik pik inderdaad veel op en ik kan het niet goed verwerken. Zijn hier de grondingsoefeningen goed voor? Ik visualiseer ook wel eens stromend water waar ik me mee afspoel.
  En ja, het is zo: ik zit daar helemaal niet op mijn plek. Ik doe dit werk omdat het werk is wat ik graag doe maar ik ben nog aan het solliciteren ben naar de baan (en werkplek) die ik het liefst wil. Deze baan is gelukkig tijdelijk maar voor mij is wat ik hier meemaak behoorlijk intens. Daarom ben ik op zoek naar tips.
  @Ferry: wat goed dat je 2 keer ook echt van baan veranderde om voor jezelf te kiezen, erg moedig! Ik ben op het moment inderdaad weer bezig met lichaamswerk en regressie om het oude los te laten.
  @Robert: bedankt voor de zelfreflecterende vragen! Ik ben altijd al erg gevoelig geweest voor bepaalde “sferen” met betrekking tot interactie tussen mensen, dus dit heeft zeker impact.

  Wat ik zelf wel opvallend vind en niet onvermeld wil laten is dat ik bij vorige (bij)banen dit niet eerder zo heb meegemaakt terwijl daar ook plekken bij zaten waar collega’s onderling wat “dingetjes” hadden met elkaar en het bedrijf leed onder de crisis waar collega’s ook niet positief op reageerden. Het gebouw waar ik werk, ben ik achter gekomen, stond ook lang leeg, niemand wilde het. Het is een oud maar mooi gebouw. De eerste dag dat ik daar werkte vroeg een collega mij opeens snel tussendoor wat ik vond van de sfeer van het gebouw, wachtte even op mn antwoord en liep weg. Ik heb daar ook vaak rillingen en een andere collega zie ik soms ook rillen en verstarren. Vooral waar die collega zit is het bijzonder onrustig. Daar wordt er ook vaak gezegd dat ze zich niet goed kunnen concentreren en het is ook te merken aan hun gedrag en het is ook te merken dat ze niet bewust zijn en zich laten meeslepen. Kan dit echt puur en alleen door die collega’s die een bepaalde sfeer neerzetten in deze tijd van verandering?
  Heel erg bedankt voor jullie meelevende reacties enfijn dat deze plek er is voor begrip!

  Groetjes RSM

 101. Hallo Red Spectral Moon,

  Het eerste wat mij te binnen schiet is dat je moeite hebt met het verwerken van prikkels en (daardoor) sneller onrust ervaart. Daar kun je flink moe van worden. Dat was mijn ervaring althans.
  Ervaar je dit enkel op je werk, of ook elders waar het druk is en waar je onrust ervaart?

  Wat betreft de sfeer op het werk denk ik niet meteen dat er iets vreemds aan de hand is, sommige omgeving voelen gewoon meer of minder prettig of zwaar aan. Collega’s kunnen samen die ‘energie’ versterken, en jou mogelijk wat omlaag trekken, waar je ook moe van kunt worden.

  In ieder geval denk ik niet meteen aan entiteiten of invloed daarvan. In relatie tot bovenstaand denk ik niet dat beschermende stenen enzo helpen.

  De vraag is : zit je daar wel op je plek? Je geeft meer redenen aan om daar niet te blijven dan wel.

  Hartelijke groet,
  Robert

 102. Hoi Red Spectrum Moon, Dit heb ik ook ervaren bij mijn laatste
  2 werkgevers, en dat is uiteindelijk uitgelopen op dat ik ontslag heb ingediend, omdat het niet prettig voelde, gespannen sfeer, en het gevoel dat ze “jouw” vreemd vinden ofzo, heel onprettig gevoel…en de reden dat ik daar gestopt ben, heeft volgens mij te maken met het veranderen van ons trillings niveau, want we zitten in een tijd dat we naar een hogere demensie gaan, dus ook een hogere frequentie krijgen qua energie, waar het nu om gaat is dat we leren het “oude” los te laten, en onszelf gaan afvragen wat nu werkelijk belangrijk is voor ons om te groeien en te veranderen, en dus “zoals de engelenleer zegt” wanneer een bepaalde plaats niet werkt, zoals een werkplek, dit betekend
  dat deze plek niet goed of noodzakelijk is voor ons, en dat we hier niet in verder kunnen groeien, vandaar dat er gezegd wordt,”ga vanuit je hart leven” en doe, waar jij je gelukkig bij voelt, en waarbij jij anderen van dienst kan zijn bij hun groei. Het laat zien dat jij al in een hogere frequentie zit dan je collega’s, waardoor je emoties en energieen van anderen intenser oppikt dan voorheen, en lijkt het of ze het op jouw of anderen hebben gemunt, maar dat is uiteindelijk niet zo! Iedereen maakt nu gewoon een verandering mee qua trilling, die naar een hogere dementie wordt geleidt, terwijl het fysieke lichaam nog in de 3d dementie vast zit, en dus tijd nodig heeft zichzelf aan te passen aan de nieuwe hogere frequentie…en bij mensen die hier niet voor open staan, of niet in deze dingen willen geloven, een enorme intense periode doormaken, omdat de ziel zich wil losmaken van al het “oude”, en jij er zelf wel voor openstaat, en dit dus makkelijker gaat, je op dat punt intens de “worsteling” van andere aanvoelt, wat heel heftig kan zijn..hun pakken ongemerkt op, dat jouw frequentie hoger is, ze zien en voelen dus dat er iets anders is aan jouw, maar weten niet wat…Het belangrijkste is, blijf gewoon jezelf, en voel je “licht” feller schijnen..het is een zeer positieve verandering die plaats vindt, wereldwijd. TIP: Lees eens Druvaldo Melchezedek over “Merkaba”, hierin wordt alles duidelijk uitgelegd, de veranderingen die plaatvinden.Ook door de Maya’s uitgelegd…herinner 21-12-2012? Dit was niet het einde van de wereld, maar het begin van veranderingen in oa de frequenties van de aarde, en onszelf.

  Onthou, het is voor iedereen een intense periode vol innerlijke veranderingen!!!Hou Vol!! Zij die negatieve energie uitstralen, zijn diegene die onbewust vechten tegen deze veranderingen innerlijk..ze voelen het, en ze zien het, maar zijn er angstig voor…de sleutelwoorden zijn “loslaten” en “verwelkomen” Volgens de Maya’s gaat dit duren tot eind 2015 begin 2016..dus het kan nog even heftig worden.

  groetjes Ferry

 103. Hallo allemaal,

  Ik heb de berichtjes hieronder gelezen en ben op deze site terecht gekomen omdat ik zelf ook een vraag zit. Ik hoop dat ik lezers niet bang maak met dit verhaal en wil ook vermelden dat ik erg gevoelig ben en dat waarschijnlijk ook de reden is dat ik het zo intens mee maak. Ik ben nog niet zo lang bewust bezig met mijn gevoeligheid.

  Ik heb een nieuwe baan en de eerste dag op mijn nieuwe werkplek voelde al uitputtend. Ik kwam met hoofdpijn thuis. Ik dacht eerst dat het kwam omdat ik met mijn rug naar de deur zat en niet kon zien wie er binnen kwam. Maar toen ik hevige flitsen van duizelingen kreeg wist ik dat het wat anders was. Het voelde alsof ik elke keer een klap tegen mijn hoofd kreeg en daarna duizelde mijn hoofd kort maar heel heftig. De duizelingen blijven daarna licht aanwezig en wanneer ik thuis kom ben ik meestal misselijk en voel ik me down. Ook heb ik daar een zwaar gevoel, als een donker zoemend wazig wolkje boven mijn hoofd. Deze werkplek voelt enorm onrustig en ik merk ook dat er een raar sfeertje hangt tussen collega’s in het algemeen zoals roddelen en inside jokes wanneer er nieuwe collega’s bij zijn bijvoorbeeld. Het wordt vooral op kwetsbare mensen gemunt wat vooral uit onzekerheid komt natuurlijk maar ik vraag mij af of entiteiten deze algemene nare sfeer ook kunnen versterken bij mensen die minder of niet gevoelig zijn?
  Ik draag beschermende stenen bij me, doe aardingsoefingen en visualiseer wit licht om me heen maar toch ben ik nu volledig uitgeput en in het weekend lig ik het liefst op mijn bed. Het is alsof ik van mijn gevoel wordt afgesneden. Het plezier vergaat me daat letterlijk terwijl ik het werk wat ik doe leuk vind. Ik weet niet wat ik moet doen. Van de sfeer wordt ik ook een beetje apatisch.

 104. Ha Ferry,
  Mijn indruk is dat er inderdaad op je energetisch systeem wordt ingewerkt, en je langzaam moet wennen aan nieuwe vibraties en die elektriciteit. Het kan niet in één klap in je systeem worden “ingeplant”. Daarvoor is het te sterk. Dus gebeurt het stapje voor stapje.

  Ik zou me ook kunnen voorstellen, dat door de schrik, angst en verstijving die elektrische stroom heftiger wordt ervaren dan de bedoeling is, omdat deze door de schrik en weerstand blokkeert.

  Verder is mogelijk dat elektriciteit, piepgeluiden en geknetter de beginsignalen zijn van een uittreding.

  Je kunt die elektriciteit nog dagen blijven voelen in je systeem. Net zo lang tot je in staat bent die vibraties zelf te hanteren.

  Ik denk toch dat het belangrijk is om rustig te leren observeren wat er gebeurt en je enkele dingen af te vragen. Bijv. waar komt die elektriciteit mijn systeem binnen? Is het steeds dezelfde entiteit? Hoe vaak overkomt het mij? Dat soort vragen.

  Groet van Lia

 105. @Ferry, Het is met name een proces van overgave en dit is makkelijker gezegd dan gedaan;) Weetje, om zo’n droom boodschap ontcijferen kun je denk ik het beste bij jezelf te raden gaan, sommige mensen doen droom duidingen en kan heel behulpzaam zijn. Maar jij hebt de hele sfeer ervan ervaren en door zelf het antwoord/boodschap te voelen leer je vertrouwen op je eigen wijsheid en dat is heel wat waard!

  Als ik een droom heb waar ik geen snars van snap probeer ik het op een basale manier te verklaren en krijg ik een gevoel van ‘ja’ dat zal het zijn. En als ik het echt niet snap, dan niet, het zal wel duidelijk worden en anders niet, ook geen ramp;) Je kunt ook verduidelijking vragen aan je gidsen, er zijn vele manieren, kijk wat bij je past. Je moet niets, speelsheid en vreugde in dit proces van ontdekken zijn de belangrijkste sleutel woorden naar mijn mening. Maak het niet “te” belangrijk of zwaar, alles heeft zijn tijd en plaats en we hebben geen haast, de natuur heeft zijn eigen ritme;)

  Drunvalo, erg interessant materiaal ja! David Willcock is iets soortgelijks en misschien dat het je ook aanspreekt.

  En graag gedaan, ik vind het ook fijn om hier terecht te kunnen

 106. @Rob, Bedankt Rob!, en over het algemeen schrik ik er ook niet van, maar er zijn momenten dat ik me echt kapot schrik, en verstijf, omdat het dan zo enorm intens is, dat het voelt alsof je onder stroom wordt gezet, en dat wanneer je net aan het dromen ben, wat zou dan de boodschap zijn?, verkeerde droom, of ben er nog niet klaar voor om het te weten, of een waarschuwing van de tijd begint de dringen voor een grote verandering die gaat plaatsvinden…het is zo moeilijk omdat ik er ook met niemand verder over kan praten, ook met een medium geprobeerd, maar het enige wat die mij vertelde was dat ik een oude ziel was….daar kan ik wat mee..;) maar idd het hoger trillingsniveau begrijp ik wel, nu de rest nog in een hogere frequentie krijgen…het zijn intense tijden denk ik voor iedereen…ik lees van van Druvalde Melchezedek over dit soort dingen, en dat helpt al veel verklaren en begrijpen…Bedankt alvast voor deze snelle reacties!! Het helpt te weten dat je er niet alleen voor staat..

 107. @Lia, Bedankt Lia, dat van dat spiegelbeeld zou heel goed kunnen kloppen, dat het een antwoord is op vragen die ik stel..en misschien sommige antwoorden bij mezelf moet zoeken..Bedankt! Want ik denk dat iedereen nu veel bezig is met wat erop de aarde gebeurd, en wat er gaat komen, en hoe we deze veranderingen moeten toepassen…en echt bang ben ik niet meer voor entiteiten, maar ze zijn soms zo intens, dat het moeilijk is te begrijpen wat ze er mee willen laten weten…Maar bedankt!

 108. Maar wat ik denk is dat je energetisch op een hoger trillings niveau wordt gezet.

  Zo zie ik het ook.

 109. Ja groot werk, en met name van kunstenaars en componisten. Kijk eens op wikipedia, daar staat een hele lijst van componisten met groot werk. Misschien brengt zo’n componist je verder?

  Meestal moet je zo’n boodschap niet letterlijk nemen, maar zoeken naar een symbolische betekenis of associatie met iets.

  In 199.91 zie ik bijv. een spiegelbeeld.

  Groet van Lia

 110. Ferry,
  Is voor mij heel herkenbaar.
  Met name bij dit soort ervaringen is het belangrijk om je energiesysteem in rust te houden. Door bijv. de vibraties van angst kan de informatie afkomstige van zo’n entiteit namelijk niet goed doorkomen.

  Waar zou je trouwens bang voor moeten zijn? Je bepaalt zelf wat je ermee wil. Even zo’n entiteit of aanwezigheid wegdenken is volgens mij voldoende.

  Ik denk dat je zonder angst veel beter in staat bent om de herkomst van zo’n entiteit te traceren.

  Dag Lia

 111. @Ferry, groot werk. Denk dat de boodschap duidelijk is en zeker in positieve zin. Ik zelf heb nachts regelmatig energie belevingen, stromingen in mijn hoofd benen en soms gehele lichaam. Ik snap je angst omdat je het niet kunt begrijpen, heb ik ook. Maar wat ik denk is dat je energetisch op een hoger trillings niveau wordt gezet. Vertrouwen leren hebben in dit proces is misschien lastig af en toe. Doordat je jezelf nu veel vragen gaat stellen zul ook veel antwoorden creëren vertrouw op je intuïtie. En het komt helemaal goed!

 112. @Ferry, En o ja…afgelopen nacht gebeurde het terwijl ik aan het dromen was, zoals gewoonlijk geen touw aan vast te knopen…een wereldbol, die op z’n einde liep, waarbij ik 4 tekens/woorden moest opzeggen om het te stoppen…weet ze niet allemaal meer helaas…maar het was een driehoek, het woord Opus en Magnetus, of magnum,, en een getal 199.91, en nog iets…ik ken geen latijn, maar na wat googelen kwam ik uit op: Opus Magnum – betekend Groot werk..en toen werd ik wakker geschud…Iemand een id?

 113. En hoe zit het met “entiteiten” die jouw kunnen aanraken? Heb daar zelf al sinds jongs af aan last van, en nu afgelopen nacht ook weer, dan wordt ik wakker geschud, of doordat er iemand op m’n bed gaat zitten, en krijg vervolgens een heel hoge pieptoon in m’n oor, en voel en hoor dan ook een soort knetterend geluid..(zoals elektrische spanning), soms voelt het goed, en soms ook weer niet, zodra ik zeg “ga weg!” gaat het ook weg gelukkig…het enge is soms dat ik ze niet alleen hoor, maar ook voel…zijn dit dan ook “overleden zielen?” of iets anders…en ik doe niet aan glaasje draaien of wat dan ook…

 114. Beste Danielle,
  Als je dat kruis en bord gedoe uit je hoofd zet, blijft over dat de CV-ketel moet worden bijgesteld.
  Ik reinig mijn huis hier altijd met de stofzuiger, de mattenklopper en een emmertje sop.
  Over serieuze reacties en bangmakerij gesproken…
  Groet van Lia

 115. Ik heb een dringende vraag.
  Ik ga wekelijks naar een spirituele vereniging, waar ik laatst een kruis en bord demonstratie heb bijgewoond.Ik was erg nuchter en had er zo mijn bedenkingen over.
  Nu 2 dingen. Wij hebben sinds kort een nieuwe cv ketel. Maar het is regelmatig koud in huis. Voel tocht,heb het regelmatig koud, voel koude waas, en moet de kachel regelmatig s’avonds vrij hoog zetten. Kan ik 2 dingen denken, of de kachel moet bijgesteld worden, of er zijn andere dingen aan de hand. Ik ben niet paranoide, maar vraag jullie mening. Ik ben niet hopeloos paranormaal, geloof best dat ‘meer’ is, maar wil me niet meteen gek laten maken. De monteur komt vrijdag. Kan ik zelf mijn huis “reinigen” op een simpele manier met wierook, of de mensen van de vereniging aanspreken om mij te helpen? Zij deden nogal luchtig over het hele gebeuren van die avond.Ik wacht heel graag jullie reacties af. Graag alleen serieuze reacties, en geen bangmakerij, AUB.

 116. @soulspeaker, De zin: “M.a.w. frustraties kunnen ervoor zorgen dat we groeien, zodat we steeds meer “ons verhaal” (waar het ego zich aan vasthoudt) gaan loslaten.” is mijn eigen interpretatie (een helder inzicht), ik denk dat Eckhart het ook zo bedoeld heeft, maar zeker weten doe ik het niet!? Het is lastig om iets wat je voelt te verwoorden. Ik heb met meerdere mensen discussies gehad of je het ego nou moet loslaten of dat deze geïntegreerd wordt in het “Hoger Zelf”. Op zich maakt het voor mij niets uit. Het was voor mij een verademing om het ego in mezelf te herkennen, dit heeft ervoor gezorgd dat ik bewuster ben geworden. Uiteindelijk heb ik het verwoord als “het verhaal waar het ego zich aan vasthoudt”, want dat voel ik wel zo, dat het ego zich graag vasthoudt aan alle overtuigingen die ik (we) in de loop van het leven heb(ben) gevormd. Je zou het dus ook kunnen verwoorden als: “het loslaten van je overtuigingen” (waar het ego zich aan vasthoudt). Ik hoop dat het een beetje duidelijk is!? Liefs, Anne Marie. NB Ik kwam er tijdens mijn zoektocht achter dat ik informatie op een andere manier beter verwerk, zoals vele anderen trouwens, waarschijnlijk de meesten op deze site (beelddenkers). De informatie op de CD’s: Stilte middenin de wereld (van Eckhart) kwam veel beter binnen dan de informatie uit zijn boeken!

 117. @Anne Marie,

  ”NB Of zoals Eckhart Tolle zo mooi zegt: “De wereld is er om ons te frustreren.” M.a.w. frustraties kunnen ervoor zorgen dat we groeien, zodat we steeds meer “ons verhaal” (waar het ego zich aan vasthoudt) gaan loslaten.”

  hele mooie van Eckhart, doet me herrineren dat ik maar weer eens een boek van hem moet gaan lezen.

  bedankt voor de reminder….super.
  want inderdaad geen bettere groei dan na te zijn gevallen!!
  geen betere groei dan na het merken van de beperkte aarde waarop wij leven, die ons soms fustreerd, en dit alles tenbehoeve onser groei!!
  echt schitterend!!

  liefs soulspeaker (aka Peter)

 118. @Susanne,

  Lieve susanne,

  by the weg, ik ben een hij, geen zij voor de duidelijkheid. (niet dat het veel uitmaakt)
  mijn aardse naam is Peter, maar mijn zielen naam is soulspeaker, voel me bij beide namen vertrouwt en kijk niet raar op als iemand me soulspeaker noemt.
  of ik helderziend ben??
  ja en helder dromend helder voelend, al naar gelang de situatie er naar vraagt.
  dingen komen op allerlei manieren bij mij binnen.
  dit is niet een bewust proces van: nou kom eens ff zitten e ik vertel je wat er scheelt.
  ik open als vanzelf als mensen er klaar voor zijn, als mensen waarlijk de schat die het All hen wil geven er klaar voor zijn.
  net als een lelie die zich opent en sluit op gezette momenten, een preces wat wij niet kunnen en vooral MOGEN beinvleoden.
  je kunt tegen die lelie schreeuwen dat zij moet groeien, maar dat werkt niet, ze groeit als ze moet en kan groeien en niet eerder.
  Ik wil ook niet bewust helderziend zijn omdat ik niet wil dat mijn ego ermee te koop loopt.
  het komt als het komt, en voel me hier prettig bij.
  alsof iets mij beschermt en mijn ”gave” alleen gebruiken laat voor the better of Mankind, ter bevrijding van mijn broeders en zusters die dwalen en zoeken in dit leven.
  las vandaag de metro en ja hoor daarstonden die ”glamour parragnosten” weer op de voorpagina over voorspellingen voor 2014, eigenlijk heel erg aarde bindend.
  begrijp me niet verkeerd, ik veroordeels ze niet dit is hun leven en zij moeten doen wat ze goed lijkt.

  ik snap je verbazing dat iemand zo ineens de pijnpunten in je leven opnoemt en je eropwijst.
  zomaar feitelijk een wild vreemde, in aards opzicht dan.
  ik voel dat wij elkaar ergens al eens ontmoet hebben in een vorig leven.

  wijsheid en kennis kan in alle vormen en maten binnen komen, soms op plekken dat je ze niet verwacht, mij gebeurt, volledig 360 omgekeerd op een house party in Tialf in ’97 met een gesprek met wat ik na toen kan zeggen mijn zielsvriend Sander.
  360 omgekeerd maar wel altijd sluimerend in mij gezeten.

  mensen hebben een verkeerde interpetatie van toeval!!
  Ik zie toeval als een aantrekkings kracht, ”iets komt naar je toevallen op het moment dat JIJ er waarlijk klaar voor bent.

  nog even over die hermetische wijsheid uit de bijbel

  de ik is in dit geval het ego, het ego dat ruimte dient te geven aan de ziel.
  klinkt best eng, want wij zijn opgegroeid met het idee ik ben mijn ego.
  ik ben ik, diegen die praat denkt voelt en handelt.
  feitelijk is de Ziel de ware bestuurder van het lchaam en het ego slechts een instrument van de ziel om zich te openbaren.
  iets is er in de jarem eeuwen eonen misgegaan en is de ego meer in controlle gekomen.
  dat proces van Groeien moeten, nee MOGEN wij begeleiden en actief indeel hebben.
  ik zie het als iets moois, dat wij simpele stervelijke mensen het vertrouwen is gegeven om te waken over zoiets moois en prachtigs.
  en dat ons de kans is gegeven om deel uit te maken in dit Zielen ontwaken.

  doet me denken aan de geboorte van mijn zoon, toen ik hem de eerste keer vast hield na 9 maanden tegen een buik te hebben gepraat.
  geloof me vaders voelen en voeden de band met hun ongeboren kind al voor de geboorte, en is niets exclusiefs voor den moeders.

  over het sterven van het ego, eigenlijk is het een soort versmelten van het aardse ik met de ziel.
  de Ziel krijgt de ruimte van het ego om te groeien en het ego vergroeit dan samen met de Ziel.maar feit blijft dat het ego dingen moet loslaten.

  het spijt me als ik teveel off topic ga, maar dit voelt voor mij ook als een mezelf opnieuw ontdekken.
  ik schrijf hier dingen van me af, leer meer over mezelf met elke letter die ik schrijf.
  dus OOK jij bedant Susanne dat je er open voor staat en dat de kennis die ik met je deel niet als parelen aan zwijnen verloren gaat.
  Echt het is heel inspirerend om mensen te helpen.

  susanne ik las veel over ongeboren en gestorven kinderen in jullie familie, aller eerst mijn mede leven hier voor, ik voel namelijk hoe erg een verlies kan zijn (heb zelf het een en ander aan familei verloren)

  soms moet het gewoon gebeuren, en ook ik vraag me weleens af waarom jonge kinderen soms moeten sterven.
  ons aardes denk vermogen kan dit niet bevatten, en word boos van frustraties en onvermogen.
  en ik weet het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar ons aardse denken moet het loslaten omdat er niets in ons leven en aardse bestan zonder rede is.
  wat die rede is weten we vaak niet, maar er ligt een duidelijk plan.
  zoals een bouwvakker vaak alleen een deel va het bouwplan heeft en vaak the bigger picture niet kan zien.
  dit bouwplan ligt in handen van de Architect des Levens.
  het enige wat wij Bouwers kunnen doen is ons deel van het bouwerk realiseren en meer niet.
  net zoals een electriecieen alleen de electra doet, de loodgieter zich bezig houd met wc en badkamers plaatsen.
  de betonvlechter zich bezig houd met het versterken van de fundering, en samen werkt met de betonstorters.

  zo is het leven eigenlijk ook, ieder doet dat wat hij of zij kan met de kennis en weisheid die hij of zji op dat moment bezit.

  veel liefs en een fijn 2014

  Peter/soulspeaker

  ps nogmaals bedankt susanne, het doet me echt heel erg goed om te zien dat de wijsheid die ik met je mag delen je raakt en hopeijk verder helpt.

  Namaste

 119. NB Iedereen zegt het weer anders of iets anders, maar veel dingen komen op hetzelfde neer. In het boek “Na dit leven” van Eben Alexander – een neurochirurg met een bijna-doodervaring – krijgt Eben het inzicht dat de aarde een plek is van goed en kwaad, maar dat dat nodig is voor het hebben van een vrije wil, aan ons de keuze. Hij sluit dit gedeelte af met de zin: ”

  Onze taak is om weer naar het goddelijke te groeien

  … ” of zoals jij zo mooi schrijft:

  “Het ego dat dingen moet loslaten, een soort van sterven, ruimte gevend aan de Ziel om te groeien.”

 120. @Soulspeaker, Echt mooi geschreven:

  ”ik moet sterven opdat ,Hij, de Ander in mij kan groeien.” Die “ik” is het ego, het ego dat dingen moet loslaten, een soort van sterven, ruimte gevend aan de Ziel om te groeien. Loslaten van angsten, boosheid, jaloezie, pijnen enz. Loslaten van zaken die ons aards gebonden houden, zaken die ons tegenhouden in onze groei.

  Liefs, Anne Marie

  NB Of zoals Eckhart Tolle zo mooi zegt: “De wereld is er om ons te frustreren.” M.a.w. frustraties kunnen ervoor zorgen dat we groeien, zodat we steeds meer “ons verhaal” (waar het ego zich aan vasthoudt) gaan loslaten.

 121. @Susanne, @Soulspeaker,

  Oh, en kleine kanttekening, Soulspeaker, mijn naam is trouwens Susanne, en niet Suzanne. 🙂 De meeste mensen schrijven het inderdaad vaak met een Z, maar het is dus met een S. Maar dat terzijde 😉 .

  Veel liefs, Susanne 🙂

 122. @Soulspeaker,

  Hoi Soulspeaker,

  Ik had je reactie eergisteren al gelezen, maar moest het even op me in laten werken, zeg maar 🙂 . Ik vind dat je een zo’n mooi stukje hebt geschreven 🙂 . Dus enorm bedankt daarvoor!
  Eigenlijk is het een beetje engig zelfs, alsof je een ‘helderziende’ bent, want je noemt net díe dingen op, zelfs tot aan de letterlijke woorden, die momenteel heel erg voor mij opgaan of waar ik veel mee bezig ben, zeg maar. Haha, ik stond er echt van te kijken, dacht; hoe kan dít nu weer? 🙂 Is zij zo’n helderziende, ofzo? 🙂

  Ik vind het een heel mooi voorbeeld die jij noemt over die Vlinder 🙂 ,

  Ook gebruikte je een zin uit de Bijbel; “ik moet sterven opdat ,Hij, de Ander in mij kan groeien.”

  Ik vond het bizar dat jij deze zin koos om naar mij te schrijven, deze zin gaat zo’n beetje precies over datgene wat ten grondslag ligt in deze incarnatie van mij. Ik ben onderdeel van een tweeling, die niet is geboren. Daarnaast hebben veel voorouders van mij, of dan wel abortussen ondergaan, of vele miskramen gehad, of vele kinderen hebben moeten begraven.
  De moeder van mijn overgrootvader bijv. had 13 kinderen, waarvan ze er 11 (voordat zij (allen 11 van de 13 kinderen) de leeftijd van 20 hadden bereikt) heeft moeten begraven (!). Je kan je indenken wat dat aan emoties opgeleverd heeft, ook voor mijn overgrootvader die dus 1 van de 13, en van de 2 overgebleven kinderen was die wél bleef leven.
  Vele pijnpunten, of strijden, kan je het ook noemen, als het gaat om ‘wie gaat er leven, wie niet, wie blijft er leven, wie niet”. Generaties in mijn familie, mensen die weliswaar als eerste kind geboren zijn, maar waarvan de moeder daarvoor al kindjes in de buik had gehad, maar het niet gered hadden vanwege dus miskramen en/of abortussen. De entiteiten van die gestorven kindjes die achterbleven. Ook veel mensen in mijn familie die niet een echt helder beeld hebben over ‘ben ik mannelijk’, ben ik nu ‘vrouwelijk’, identiteits-verwarring. Maar ja, gezien al die entiteiten die zijn overleden, en een ieder zijn of haar plek probeert op te eisen, dus zie hier de verwarring.

  Daarom schrok ik ook een beetje toen ik las dat jij die zin als voorbeeld aan mij schreef! Ik dacht; ‘hoe bestaat het?’ 🙂

  “ik moet sterven opdat ,Hij, de Ander in mij kan groeien.”En jij bedoelde waarschijnlijk ‘God’.
  Wie dient hier nu te sterven en wie dient hier nu te leven? Tot wie behoort dit leven eigenlijk? Wie kan hier groeien, wie niet? Is mijn lichaam van mij, of van jou? Is één van de thema’s in mijn familie.

  Vervolgens schrijf je: “want zeg me Suzanne, wat houdt je tegen die deur door te gaan?? hij is er, hij staat wagen wijd open.”

  Ook weer zo’n týpsisch zin! 🙂 Omdat ik een kaart had getrokken, waarop het plaatje stond van een hele grote deur, met grote sloten erop, en een klein meisje bij de deur, en ze had de deurklink in haar hand, en de deur stond een beetje open. En achter die deur zag je mensen, natuur, spelende kinderen, het leven (!), en zij stond daar maar, achter die grote deur, met dat grote slot, met de klink in de hand, terwijl die deur dus gewoon van het slot af was, en open stond! 🙂 Hoe typisch dat jij vervolgens dat voorbeeld noemt, van die deur, die open staat! 🙂 🙂 Hahaha, gek is dat. Maar héél mooi. 🙂 Omdat ook dát 1 van de grote thema’s is in mijn leven, dúrven te gaan, dúrven te leven. 🙂

  Dus dank je wel, Soulspeaker, voor je upliftende woorden! En je ’toevallige’ voorbeelden. Kwam even binnen, zeg maar 😉 Heel bizar hoe jij onbewust en toevallig nét even die dingen van mij noemt in maar 1 reactie! Dus dank je wel daarvoor!! 🙂 🙂 .

  Veel liefs, Susanne

  Een veel soort ‘strijden’ als het gaat om ‘wie gaat er leven, wie niet”, “

 123. @Susanne,

  goeden morgen lieve Suzanne.

  Het stoppen met blowen ging me makkelijk af omdat ik er echt klaar voor was.
  Ik ben niet zo ego-arrogant om te zeggen dat ik het allemaal zelf heb gedaan.
  Ik weet zeker dat ik hulp heb gehad, alles kwam samen en ik zie dat het zo gewoon moest zijn.

  Heel lang dacht ik stil te staan, heb ik gehuild gevloekt in wanhoop geleefd of het ooit nog goed zou komen.
  totdat ik een ingeving kreeg.

  Ik zag een rupsje, die zich in jonge jaren vol vrat aan de kennis van het leven.
  en zoals elke rups begon ook ik me in een cocon te verhullen.
  Ik zag die periode van cocon zijn aan als een periode van stil stand!!
  Niets is natuurlijk minder waar!!
  In die cocn groeide die rups uit tot een prachtige vlinder!
  Die sinds een paar maanden (sinds 8 Juli precies) bezig was om uit die cocon te kruipen.

  Zo zie ik de afgelopen periode,heb de negatieviteit omgezet in iets positiefs!!
  It didnt kill BUT it made a hell of alot stronger!!

  Ik ben gegroeid en was er klaar voor om alles lost te laten.
  want daar draait het om: LOS LATEN.
  Karmische banden door snijden die ons tegenhouden, ons aards binden.

  ik zal je een krachtig stukje Hermetische wijsheid uit de bijbel geven.
  (ik vind het jammer dat zoveel Heilige scripties zo besmeurd zijn, en weinig mensen de echte Hermetisch Verborgen Kennis willen zien die in deze werken ligt!!)

  ”ik moet sterven opdat ,Hij, de Ander in mij kan groeien.”

  die ik is het ego, het ego dat dingen moet los laten een soort van sterven, ruimte gevend aan de Ziel om te groeien.

  Loslaten van angsten boosheid jaloezie pijnen enz enz.
  Los laten van zaken die ons aards gebonden houden, zaken die ons tegenhouden in onze groei.

  Maar dat is moeilijk, want het ego is ”aards” conservatief (vond de woord speling wel er passend vandaar de aanhalingstekens)
  het ego wil krampachtig vasthouden aan haar verworvenheden, wil die controle niet loslaten.
  En dan leven we ook nog in een wereld die dat ego koestert verpampperd en streelt.

  Maar gelukkig leven we gelukkig ook in een tijd waarin we veel verandering kunnen teweeg brengen.
  Van alle kanten is er de mogelijkheid op verandering.
  Je kan van alle kanten geholpen worden op een zeer zeer krachtige wijze.
  Mits je er klaar voor bent en niet bang bent om die deur door te gaan!!

  want zeg me Suzanne, wat houdt je tegen die deur door te gaan??
  hij is er, hij staat wagen wijd open.
  Ik kan je vertellen wat er achter die deur staat te wachten: niets om je bang over te maken of ongerust over te zijn.

  lievs,

  Soulspeaker

 124. @Soulspeaker,

  Hoi Soulspeaker,

  Dank je wel voor je reactie 🙂 .

  Je schrijft: “Ik lees dat je weleens bang word van dit onderwerp over meelifters en energie ”leners”, angst is een lagere emotie en lagere emoties zijn achter deurtjes om toegang te krijgen!!”

  Ja, precies! En kan daardoor weer angst voor de angst krijgen! Want inderdaad, hoe meer angst, hoe meer toegang! Pff..
  Ik vind het wel fijn dat je zegt dat het een externe angst is eigenlijk! Hmmm.. dat geeft ontspanning. Het proberen niet eigen te maken, of als niet eigen te gaan interpreteren misschien. Misschien dat dat ook helpt.

  Is wel toevallig wat jij schrijft over blowen en het daarmee stoppen, ik ben zelf momenteel heel erg bezig om te stoppen met shag roken. Dus ik vind het wel fijn dat jouw reactie daarover nu bij mij binnenkomt, zeg maar, want je geeft wel goede tips 🙂 . Wat je schrijft: “Ik bekeek de paniek van alle kanten en kwam tot de conclusie dat dit niet mijn angst was maar iets die angst op mij projecteerde!!” Dat iets die angst op jou projecteerde.. hmm.. vind ik een erg interessante opmerking. Ga ik ook eens kijken naar hoe dat zit bij mij. Dat idee had ik namelijk al een beetje zelf, maar dat was me nog niet helemaal helder, en prompt zie ik dus nu dat jij dit noemt 🙂 , typisch 🙂 . En dat je het vervolgens kon loslaten als een veertje! Dat hoop ik ook met de shag, zeg maar 🙂 , zou echt te gek zijn.
  Knap trouwens dat je na al die jaren gestopt bent! En dat het dus zo makkelijk bleek te zijn uiteindelijk! 🙂 . Ik neem aan dat je hierdoor nu ook minder last hebt van andere energieën, althans, anders ervaart?

  Dus dank Soulspeaker voor je advies, heb ik veel aan! 🙂

  Liefs, Susanne

 125. @ jannie

  ben blij dat het goed overkwam, en bedankt voor je lieve opbeurende woorden maar ik ben ook maar mens 😉
  als ik geen advies meer nodig zou hebben zou ik in deze menselijke vorm niet meer aanwezig zijn.

  @Suzanne,

  ik hoop dat je dit nog leest.

  Ik lees dat je weleens bangt word van dit onderwerp over meelifters en energie ”leners”
  angst is een lagere emotie en lagere emoties zijn achter deurtjes om toegang te krijgen!!

  wees niet bang, jij bepaalt hoe ver ze mogen gaan!! zeker als je bewust van ze bent en bewust bent van je eigen kracht!!
  die angst die je voelt is een externe angst, of soms het ego dat in paniek raakt als het iets moet opgeven.
  Ik ben recentelijk weer gestopt met blowen, en werd angstig van de gedacht om te stoppen ook al wist ik diep van binnen dat ik most stoppen.
  Mijn ego zag de bui hangen en maakte me angstig als ik geen weed had of probeerde te stoppen, tot dat ik op een dag echt niks had en niks kon halen, ik mijn emoties begon te bekijken vanuit een andermans perspectief, door iemand anders ogen zo gezegd.
  Ik bekeek de paniek van alle kanten en kwam tot de conclusie dat dit niet mijn angst was maar iets die angst op mij projecteerde!!
  die angst hield mij in een cirkel vast.
  en kon het blowen los laten als een veer in de wind.

  angst is onze slechste raadgever, luidt het gezegde.

 126. @Soulspeaker, Hallo soulspeaker . Dat heb je mooi uitgelegd , je zal wel schik gehad hebben om mijn tips , een lachertje dus , jij red het wel , jij heb geen advies nodig van van niemand , dat van die eik een heel goed voorbeeld . Sterkte met je leven ik hoop dat je weer iemand kan vinden die je gelijken is . Groet . Jannie

 127. @Soulspeaker,

  Wauw, Soulspeaker, supergoeie uitleg, zeg! 🙂 Dank je wel voor je uitgebreide uitleg! Ik vind het zeer helder. Kan ik echt wat mee. En ook een ontzettend mooi voorbeeld van die grote eik! 🙂 🙂
  Zelf had ik m’n eigen ideeën erover, had er wat over gelezen her en der, maar ken verder niemand (nog) in mijn eigen omgeving die hier überhaupt over nadenkt. Dus ik vind het enorm fijn om eens een ander ‘geluid’, een mens ( 🙂 ) zeg maar, te horen, hierover. So thanx!

  Ik vind het ook een eng onderwerp. Ik heb een aantal jaren geleden zelf een aura-lifter gehad, toestanden joh, en met behulp van een therapeut hem naar het licht weten te brengen, waardoor bepaalde symptonen gelukkig weer verdwenen. Maar ja, je hoeft maar een huis binnen te lopen of iemand te ontmoeten met allerlei vage energieën om zich heen, en jaaa hoor, here we go again. Dat vind ik nog wel het moeilijkste. Het geeft me een beetje het radeloze idee van dweilen met de kraan open. Als je begrijpt wat ik bedoel. Daar kan ik wel een beetje paniekig (alhoewel dat misschien een te groot woord is) van worden/zijn.

  Ook in de flat waar ik woon wonen niet al te lekkere types; drugsgebruikers, alcohollisten, syzchrofrenen (of hoe je dat ook schrijft) en voel dus allerlei zwaarte, engigheid om me heen. Eng is dat, sowieso, maar ook merk ik dan dat ik nog banger word voor dat wat onzichtbaar is. Zoals nu ook, ik schrijf erover, en prompt ruik ik alchol. Bizar.
  Zelf gebruik ik geen drugs, slik geen medicijnen, en drink misschien 6 biertjes per jaar, and that’s it. Dus daar maak ik me geen zorgen over. Ik heb wel zo’n 13 jaar geleden weleens een pilletje geslikt en naar zo’n rave-party geweest. Maar goed, was af en toe, en dat is nu inmiddels dus zo’n 13 à 14 jaar geleden. En, ik rook dan wel weer shag en/of sigaretten, dus schiet nog niet op.

  De angst zal natuurlijk ook minder worden, neem ik aan, wanneer je zelf steeds meer in je eigen kracht durft en weet te staan. Op de één of andere manier minder angstig zien te worden. En nóg bewuster worden van m’n eigen gedachtenkracht, inderdaad, zoals je schrijft.

  Ik ben ook altijd bang dat bepaalde buren tijdens hun slaap bij mij in mijn huis komen. Kan dat überhaupt? Of is dat ook gewoon weer die angst?

  Nou Soulspeaker, echt superbedankt voor je heldere uitleg! 🙂

  Liefs, Susanne

 128. @Susanne,
  Vervolg voor Suzanne,

  zoals ik al zei op het end als het gaat om levende enerie zuigers.
  waarschijnlijk is het een les voor beiden, de ene om te leren op hun eiegn kracht te bouwen en de ander om niet iedereen toe te laten.

  een mooi voorbeeld van enerie die anderen aansteekt is kinderen!!

  kinderen nemen elkaars energie heel makkelijk over, we kennen het allemaal wel als in een groep jonge kinderen er een paar beginnen te klieren dan volgt de rest ook als er geen halt word toe geroepen.
  dit is niet alleen het lijfelijke gedrag wat gekopieerd word ook de energie word gekopieerd/aangenomen.

  ga bij zelf een na in rust hoe je voelt, en ga dan eens de stad in en voel wat je dan voelt.
  je zult merken dat er gevoelens binnen komen die niet van jou zijn.
  ik moet soms een traantje laten als ik op het nieuws ellende zie, die tranen en verdriet zijn niet de mijne!!maar eigenlijk de pijn en verdriet van een ander die ik wel waarneem.

  ik sluit me af door in gedachte in de Rozentuin van Noverosa te staan.
  dan zit ik in de fontein op een lelie en voel alles van me afgleiden

  anderen bouwen spiegels om hun heen en rozen of roepen een aartsengel aan.
  wat het beste voor jou werkt.
  en oefening baart kunst!

 129. @Susanne,

  Hoi Suzanne,

  een onderwerp wat zich niet zomar in een paar zinnen laat proppen, maar ga tch een poging wagen
  Uitzuigers of enerie vreters in de vorm van onstoffelijke entiteiten.
  Wij mensen hebben een lichaam, behalve dat dit ons huis is ons vervoersmiddel, maakt het lichaam ook energieen aan die we ndig hebben om te leven.
  Gestorven entiteiten hebben uiteraard geen lichaam dat zorgt voor die energieen, dus moeten ze het ergens vandaan halen ze hebben die enerie nodig om te kunnen voortbestaan.
  en stelen/krijgen het bewust of onbewust van de nog levenden.
  Ik praat hier dus over mensen die nog niet dit leven kunnen of willen loslaten en doorgaan met hun volgende leven/fase

  dan zijn er nog entiteiten die nooit mens zijn geweest, dat zijn entiteiten die wij met ons scheppend denk vermogen hebben gecreerd.
  Mensen weten niet half hoe krachtig het scheppend denk vermogen is.
  Als je maar lang genoeg aan een bepaalde gedachte voeding geeft word dit een autonoom entiteit.
  een entiteit die wil overleven en alles zal doen om dit bewerkstelligen, entiteiten die wellicht al eonen bestaan.
  de laatse soort entiteiten is de ergste, deze entiteiten hebben er geen baat bij als wij als mens voortgang boeken.
  immers als wij leren hoe de vork in de steel zit dan krijgen ze geen enerie meer.
  deze groep entiteiten is er maar wat blij mee als de mens doorgaat met drinken drugs gebruiken, want drank en drugs (o.a.) maken je kwetsbaar.
  Door drank/drugs stel je jezelf open voor invloeden van buiten af.
  Je opent jezelf voor deze entiteiten om je als een batterij te gebruiken.
  iedereen kent dat wel:als je drinkt ben je open naar anderen toe, je legt makklijk contacten met mensen en je laat mensen eerder toe tot je intieme/persoonlijke zone, dit gebeurt ook op het spiritueele vlak.
  je stelt open voor die entiteiten.

  ik hoop dat je het nog kunt volgen want ik vind het erg moeilijk omdit zo helder mogelijk op te typen, praten zou veel makkelijker zijn.

  dan de stoffelijke uitvreters,
  ik ga nu een kort verhaal opschrijven en aan de hand daarvan uitleg geven:

  Er was eens een grote majestueze eikenboom, met een wortel stelsel diep en wijdversprijd in de bodem.
  Een machtig dikke stam en takken, met een bladeren dek zo mooi!!
  toch voelde de Eik zich weleens eenzaam, en zou graag een maatje hebben.
  Tot er opeen dag een zwam lang kwam en de grote eik zag en vroeg: mag ik op je komen zitten??
  Ja hoor!! zie de eik die dacht een leuk gezelschapsmaatje te hebben gevonden.
  Maar na een paar weken begon de eik zich ziek en slap te voelen en de zwam werd almaar groter!! en groter, en groter!!
  de eik werd zo ziek dat ie zijn ooit schitterende bladeren dek bijna kwijt was!! en die krachtige stam?? die zag er ook al niet meer zo krachtig uit als vroeger.

  in dit geval slaat het verhaal op mijzelf, ik ben die gote eik.

  de eik in dit verhaal is een mens in een verder onwikkeld niveau dan de zwam
  die in een moment van zwakte dit alles liet gebeuren
  mensen van een lager ontwikkelings niveau willen zch weleens vastklampen aan mensen met hoger ontwikkelings niveau om zich er aan op te trekken.
  ten koste van de ander.
  Of dit bewust of onbewust gebeurt zal per persoon verschillen, mijn ex deed dit in mijn geval niet bewust, en ik zie het nu als een wijze les.
  een harde maar zeer wijze les waar ik nu de vruchten van pluk, ik laat niet meer jan en alle man toe in mijn leven.
  zeker omdat ik weet dat ik hyper gevoelig ben.

  ik hoop dat mijn inmiddels lange verhaal een beetje te volgen is, nogmaals pratend zou ik dit VEEL beter kunnen uitleggen maar ik hoop dat je het begrijpt.

 130. @soulspeaker,

  Hoi Soulspeaker,

  Ik las zojuist je stukje/reactie en je sprak over “stoffelijke levende (mensen) uitzuigers”. Ik ben benieuwd wat je daar nu precies mee bedoelt. Ik snap het gegeven van mensen die veel energie ‘kosten’, maar ik ben benieuwd hoe jij, en anderen, invulling geven aan dat gegeven.
  Ik vind het zelf namelijk momenteel nog wat moeilijk om echt goed en helder verschil te voelen/weten tussen iemand die wel of niet (onbewust) energie wegneemt. En ook zou ik graag willen weten waarom dat eigenlijk is.
  Ik ken wel wat mensen, dat wanneer ik bijv. bij hen op bezoek ben geweest, of zij bij mij, dat ik mij dan heel moe kan voelen. Komt dat dan omdat zij energie (onbewust) afgetapt hebben? En waarom gebeurt dat eigenlijk?? En tappen hun energie af of ben ik gewoon te open?
  Ik heb zelf ook het gevoel soms dat ik misschien wel zo gevoelig ben dat dat eigenlijk een constant gebeuren is. Maar goed, dan moet je natuurlijk ook eerst goed jezelf en je eigen gevoel kennen om überhaupt onderscheid te kunne maken, denk ik, tussen wat van jou is en van de ander. En lees je her en der over je aura en dergelijke goed af te sluiten. Maar hoe weet je nu eigenlijk zeker dat je je aura goed hebt afgesloten? Dat is misschien dan ook maar een kwestie van geloven en vertrouwen hebben en hope for the best.
  We zijn natuurlijk constant omgeven met energie, van anderen, van buren, van overleden entiteiten, energie is alom aanwezig, zeg maar. Hoe weet je wanneer iemand bij jou aftapt, of jij bij een ander, en waarom gebeurt dat eigenlijk überhaupt?

  Liefs, Susanne

 131. @soulspeaker, Hallo soulspeaker , je kan die dingen van Melissa toch proberen toetepassen , dat stukje , jezelf in wit of goud licht zetten met een koepel er om heen , Visualiseer je zelf in dat licht , en probeer positief te denken , die meelifters moet je toch kwijt , ook diegene die nog niet over zijn , moet je lozen , je bent ook veel te zachtaardig denk , en dat weten mensen gauw , je moet goed om jezelf denken . Groeten .

 132. @Susanne,

  mag ik hier aan toevoegen dat die ”toestemming” vaak een onbewust proces is bij de meeste mensen.

  ik vind toestemming een verkeerde woordkeuze…
  zeker omdat de meeste mensen niet weten of zelf willen geloven dat er een gene zijde is.
  laat staan dat ze willen geloven dat er energieen zijn die invloed op hun hebben
  het ego houdt er immers niet van de touwtjes uit handen te geven.

  ik herken veel van wat de schrijver probeert te zeggen.
  dit verhaal is ook toepasbaar op je alledagse leven, behalve de onstoffelijke entiteiten die zich aan je klampen en energie vreten kom je ook stoffelijke levende (mensen) uitzuigers tegen in je leven.

  Zo boven zo beneden, microcosmos-macrokosmos enz enz.
  ik ben nu zelf op een punt gekomen dat ik nu karmische banden van me zelf moet verbreken, met mensen om me heen of op spiritueel vlak.
  ik zeg ”moet van mezelf” omdat iets diep van binnen me duidelijk probeert te maken dat ik zo niet verder kan, iedereen op sleeptouw nemen en aan het einde van de rit met lege handen staan en mentaal en fysiek helemaal op.

  tegelijkertijd ook erg moeilijk!!
  zeker omdat ik graag mensen help en door deze drang om mensen te helpen ga ik te ver.
  cijfer ik mezelf weg, vergeet ik wat ik zelf wil en wie ik ben.
  en er zullen altijd entiteiten (levend of reeds aan gene zijde) die daar bewust of onbewust misbruik van willen maken om er zelf beter van te worden.

 133. @Jannie,

  Heey Jannie,

  Oh ja, ik lees dat het je dochter was inplaats van je kleindochter, okay :). Gelukkig dat ze zichzelf inmiddels goed kan beschermen! Ik ben daar ook mee bezig. Ouder zijn/worden helpt daarbij en minder angst en meer vertrouwen hebben in je eigen kracht én jezelf toestemming geven om aanwezig te mógen zijn.
  Ja, en wat je zegt, die enórme bedragen, vind ik ook echt niet normaal!
  En inderdaad, wat betreft energieën in huizen, zeker oude huizen, brrr, kan dan soms al moeite hebben om ergens überhaupt naar binnen te gaan, want stel je voor dat daar weer iets zit waar ik weer last van ga hebben :(. Maar ja, dan bouw je alleen maar nog meer angst op, wat natuurlijk helemaal niet op schiet en daarmee kan je juist weer dat soort enge toestanden creëeren. Dus ja, gewoon maar blijven focussen op mijn eigen kracht en liefde :).

  En dank je voor de tip van de site; ‘Het Stralende Oosten’, daar ga ik zeker even naar kijken :)!

  Liefs, Susanne

 134. Dank voor jullie reacties allemaal. We konden ons met name in de reacties van Nele, Manuela en Petra goed vinden.
  Wij zijn ook van mening dat het belangrijkste is om in je eigen basis te blijven staan en daarop te vertrouwen. Dan komt de hulp altijd uit de juiste hoek.

 135. Hartelijk dank hoor melissa voor dit artikel , heel duidelijk , en helder geschreven , ik wou dat ik toen , vroeger had geweten wat ik nu wist , er was niet zo veel overbekend , nu er ook aandacht op de t v is en er programa. ’s over zijn gemaakt gaan veel ogen open , en lacht men er niet meer om , men begrijpt dat er zo veel meer is tussen hemel en aarden , al zijn er altijd nog mensen die er sceptisch tegenover staan , ik laat ze maar , ik weet weet het gelukkig wel . Groetjes Jannie

 136. @Susanne, Hoi Susanne lieverd het was onze dochter , gelukkig ben ik nog niet zo oud , heb wel twee kleinkinderen van 3 en 5 jaar , nee onze jongste dochter de Benjamin had dit , dat ik gelijk wist dat er wat aan de hand was komt om dat ook al toen ik jonger was. Al een groot intuiitief vermogen had , en ik neem altijd al dat soort dingen serieus , hoe mijn dochter dat vertelden, poeh ook een man in het zwart met een cape net als jij , ik heb geen minuut getwijfeld , , een kind van negen jaar verzind dit niet , het ergste was dat zij zich moest verhangen , en wat angel zegt lijkt zo makkelijk , maar natuurlijk krijg je als ouders angst hoe kan het anders , en het onze vader op zeggen wekte weerzin op bij onze dochter , die figuur was daar bang voor , ook voor de kerk waar ze niet in te krijgen was , normaal gaan wij niet naar de kerk , maar we waren in Italië , daar zijn prachtige kerken , al met al het heeft mij gesloopt toen , en die lieve dochter van mij ook gelukkig kan zei zich nu goed afsluiten , maar ze is een zeer speciale jonge vrouw met een groot empathisch vermogen en een echte h s p , net als mij , wat jij allemaal meegemaakt heb , jeetje ook eng hoor , wat vreselijk jammer dat jou familie daar geen geloof in had , dom gewoon , je eigen kind daar heb je toch vertrouwen in , het is gewoon onwetendheid hoor , ( wat de boer niet ken ) het was wel moeilijk hoor dat wij er nooit ergens over konden praten toen , altijd maar ssssstttttt , want dan had onze dochter geen leven meer gehad , wat jij trouwens vertelden over die figuur en die brand , ik denk dat dat veel voorkomt , in oude huizen waar toch vele levens hebben geleefd , dat van ons is uit 1932 , wij dachten ook eerst dat huis is niet goed , ik heb op aan raden van iemand bij een vereniging een Indische vrouw de slaapkamer van onze d proberen te reinigen met vier witte kaarsen wierook en nog iets ik weet niet meer wat , ik moest dan als het muisstil was , zeggen ( luid) ga weg die hier is , ga naar het licht , ik had toen het idee dat het effect had , wat ik al verteld had regressie therapie werkten niet ze was te jong , dat ze 16 jaar was kwam oma wat ik vertelden hierboven , mijn moeder was toen ze in A’dam woonde al lid van harmonia , een spirituelen vereniging , ik hoop Susanne dat jij je nooit iets van een ander aantrekt , laat ze maar denken sweefsusie , domme mensen , al wat ze niet kunnen plaatsen is gelijk vreemd , ik denk dat jij gewoon toch behoorlijk begaaft ben , en dat je nog veel dingen ga meemaken , ook hoop ik dat dat huis waar je nu zit toch ook gereinigd kan worden , misschien een persoon die er verstand van heb , en niet van die enorme bedragen vraagt , 700 euro poeh poeh das geen kattenpis , ik weet niet wat ze doet , maar het is zo jammer dat alleen mense met geld dit weer kunnen laten doen , , en Susanne kijk eens op de site het stralende oosten , daar staat heeeeel veel , groetjes Jannie

 137. @Jannie,

  Hoi Jannie,

  Ja, zie je wel, dat is dus toch dezelfde vrouw, ja, ik heb ook weleens op haar site gekeken, zou haar dolgraag hier bij thuis willen ontvangen om mijn huis te reinigen, maar ze vraagt er 700 euro voor! Dus ik ben nu aan het rondkijken om te kijken of iemand goedkoper huizen reinigt.

  Liefs, Susanne

 138. @Jannie,

  Hey Jannie,

  Wat vreselijk dat je kleindochter dit überhaupt heeft meegemaakt, laat staan op zo’n jonge leeftijd! En wat fijn dat ze zichzelf nu goed kan afsluiten! Is ze nog steeds kind, of inmiddels volwassen? Lijkt me doodeng om zolang zoiets mee te moeten maken.
  Ik geloof ook inderdaad dat dit niet 1-2-3 op te lossen is. Ik heb zelf ooit ook een hardnekkig iets met me meegedragen. Ik kreeg out of the blue claustrofobische klachten en angsten over brand en zag constant een man gekleed in het zwart met een zwarte cape in het studentenhuis waar ik toendertijd woonde. De jongeren waar ik mee woonde geloofde me niet echt “zweef Susie”. Totdat lichten spontaan aan en uit gingen, keukenapparaten spontaan aan en uit, zonder dat de stekker in het stopcontact zat! Toen kon je er dus helemaal niet meer omheen. Ik heb uiteindelijk via hypnotherapie een sessie gedaan en wat bleek; het was een oud bewoner die via brand omgekomen was. Na die sessie, binnen een paar weken, waren alle klachten verdwenen, en kon ik m’n ‘normale’ leventje weer oppakken. Maar pfff, wat een eng gedoe was dat, zeg!
  Ook hier in mijn omgeving waar ik nu woon is het niet helemaal pluis. Maar gelukkig (!) voel ik ook veel positieve energie! ’t Is maar een gedoe, vind ik.

  Maar in jouw geval, met zo’n kleintje, meisje moet ook doodsangsten uit hebben gestaan. Wel te gek Jannie dat jullie haar klachten zo serieus hebben genomen en zoals ik lees van alles hebben ondernomen om haar hierbij te helpen! Dat is al zo te gek! Ik werd niet gesteund door mijn familie en afgedaan als “niet helemaal in orde”, en dat na überhaupt een situatie nog erger maken, want zo leer je ook niet op je eigen gevoel te vertrouwen. Dus wel te gek Jannie dat je zo’n grote steun bent voor je kleindochter! Oma’s en Opa’s zijn toch de liefste :)!

  Veel liefs, en ik wens je kleindochter héél veel kracht en bescherming en ontspanning toe!

  Groetjes, Susanne

 139. @zomaar,

  Hoi Zomaar,

  Da’s ook een mooie manier om er naar te kijken, wat je schrijft: “De energieen om ons heen zijn, vanuit mijn optiek, goed en onvoorwaardelijk liefdevol. Als mens kennen wij dit niet i.v.m. ons ego, daarom zijn we mens.”

  🙂

  Want als er inderdaad zielen ‘ronddwalen’ met negativiteit en dergelijke, is het niet zo dat ons alleen datgene overkomt waar onze eigen ziel toestemming voor heeft gegeven? Dus ook al zijn er bijvoorbeeld twijfelachtige energieën in ons huis, kan je daar dan niet alleen ‘last’ van hebben wanneer je daar als ziel toestemming voor geeft?
  Wat jij schrijft vind ik ook een mooie manier om naar te kijken, want inderdaad; wat van onze overtuigingen/geloof over entiteiten enzo komt vanauit ons Ego-denken?

  Liefs, Susanne

 140. Ik kijk regelmatig op deze site en sommige stukjes spreken mij aan en andere niet. Prima zo. De reacties vind ik boeiend, vermakelijk, inspirerend, veelzeggend enz.
  Maar nu moet me toch iets van het hart, met alle respect overigens voor de schrijfster van dit stuk. “ronddolende zielen” , als volgt:
  nek- en schouderklachten yoga doet wonderen
  vermoeidheid en lusteloos acapunctuur en eetpatroon doen wonderen
  Ik geloof zelf dat alle mensen hier zijn om hun lessen te leren, het bezit van geld, belust op macht of wraakzuchtig, hun lessen, niet die van mij. De energieen om ons heen zijn, vanuit mijn optiek, goed en onvoorwaardelijk liefdevol. Als mens kennen wij dit niet i.v.m. ons ego, daarom zijn we mens.

 141. Alles wat je gelooft is waar. Als je aan entiteiten aandacht schenkt, vermeerderd het. Wees meester over je eigen leven en sta helemaal in je kracht. Vooral als kinderen er last van hebben, leren dat ze zichzelf kunnen vertrouwen , dat zij volmaakte kinderen zijn en dat zij hun ruimte in mogen nemen, maw gronden. Leren om volledig aanwezig te zijn, zodat jij bepaalt wie er in jouw ruimte komt. De ouders moeten dat dan ook doen, want energetisch nemen kinderen angsten van ouders over. Het onze vader bidden helpt altijd.

 142. Lieve mevr Benazir ik heb even een kijkje genomen op uw website , kijk en daar heb je nou wat aan , mensen begeleiden die bezocht worden door nare intiteiten , en ruimtes te te reinigen , goed werk hoor er zijn zo veel nare huizen waar de verkeerden geesten vastzitten , ik geloof zeker in engelen , maar deze intiteiten krijg je niet zo maar weg , hulp is nodig . Dank uw mevr Benazir voor uw stukje er moeten toch wat mensen wakker worden geschud , en wij als Fam. Kunnen het weten .

 143. @Susanne, Ha die Susanne , ik heb al eerder verteld over onze dochter , en haar intiteiten , en de begeleiding van de universiteit , die er een project over hadden , het is niet zo maar wat hoor , bij onze jonge dochter stond haar aura open werd verondersteld , ik had toen nog nooit van een aura gehoord , ze ging naar geschoolden mensen met veel diploma ’s aan de wand , en er werd getracht met wierook en haar wat te laten wegzakken , de boel te schonen , maar er zat een hele sterke laat maar zeggen intiteit bij haar die alles tegenwerkten , dus weer stoppen geld weg de volgende , weer iemand die het wel weer eens zou proberen , arm kind , ze was doodmoe van dat gehannes , toen wij een kerk in wilden met haar , geen tien paarden , die intiteit was zo sterk dat ze zo bang was , regressie therapie lukte ook niet te jong te bang dus er bleef niet veel over meer , ik wilden geen medicijnen , nee dat wilden wij niet , wel druppeltjes om te slapen , ze had ook heel veel pijn in haar hoofd , en veel liefde , en bij mij slapen , als ze weer erg bang was , dat ze ouder was en mijn moeder overleed , is die op haar kamer geweest , heb ik verteld op een ander blog , mama heeft de stemmen meegenomen , heel mooi hoor , en ik geloof haar , en nu kan zij zichzelf ook goed afsluiten , ik durf niet meer over die stemmen te beginnen , laat maar rusten het gaat goed zo . En daarom spring ik overeind als mensen zo maar denken dit soort dingen eenvoudig op telossen , je moet er mee oppassen , het is beter een goed medium of iemand te vragen voor hulp , die Benazir ? Die hier boven staat met het verhaal , die zal er ook wel raad medeweten denk . Dank uw Benazir voor het verhaal , en Susanne de h groeten hoor liefs Jannie

 144. Wat ik mij afvraag, stel, je hebt een aantal dolende zielen in je aura, en je denkt wit of goud licht om je heen, ben je dan ook beschermd tegen die entiteiten in je aura? Want als ze er al zitten, terwijl jij jezelf dus probeert te beschermen, heeft dat dan nog wel zin of nut? Zeker als ze niet zomaar weg willen of kunnen.
  En wat kan je er vervolgens mee? Als ze niet naar het licht willen, durven of kunnen, dan vind ik het ergens wel begrijpelijk dat ze dan maar bij iemand proberen te zijn, want ja, je moet wat, ofzo, maar ja, wanneer jij jezelf natuurlijk probeert te beschermen, allerlei oefeningen en dergelijke doet, gaan die entiteiten dan ‘zomaar’ weer weg?

  Liefs, Susanne

 145. @Bénazir,

  Hoi Bénazir,

  Ben jij niet die vrouw die huizen energetisch schoon kan maken? Zij heeft geloof ik dezelfde naam als jij, een naam die je toch niet vaak hoort. Ik ben weleens op haar site geweest, geweldig, lijkt me te gek om haar (of jij :)) bij mij thuis te mogen ontvangen en mijn huis heerlijk energetisch schoon te maken, want dat mag alsjeblieft nu toch eindelijk weleens gebeuren, maar de prijsvraag is echt belachelijk hoog. Dus ja, eerst dan maar een VVD-Inkomen zien te hebben. 🙂

  Liefs, Susanne

 146. dat ik dit mooie artikel lees had ik het al erg koud en onder het lezen waaide er koude tocht in mijn gezicht.
  Dus ik zit onder een bankplaid.
  De tip van Emanuela, de beschermende Engelen oproepen en om hulp vragen, spreekt mij het meeste aan.
  Ik heb ze gevraagd mij te helpen, te beschermen en als ik negatieve entiteiten in mijn Aura heb, ze alstublieft weg te halen en naar de hemel te brengen.
  Na dit gebedje is de koude tocht weg en ik krijg het zelfs meteen veel warmer.
  Dank je wel Emanuela voor je goede raad.
  Iedereen een fijne avond gewenst,
  Petra.

 147. Wat mooi dat wij als allemaal andere mensen elkaar hier proberen te helpen , super hoor , dat wij toen met soortgelijk probleem zaten , was er nog geen internet , en waren wij aangewezen op en de medische molen , die alles wat men niet ziet met het blote oog , in een hokje stoppen ( gek ) er waren wel mediums maar al met al konden die ook niet veel doen voor ons kind , ja Jan kleyn uit Zaandam een heel groot man op dit gebied , hij heeft ook voor paravisie geschreven , hij is overleden , maar kon toch ook niet veel doen , daarom zei ik al , laat je niet misleiden , door mensen die het wel even oplossen , het is een moeilijke materie , ik lees net dat Manuela het met de Aartsengelen doet , dat is prima ik ben ook van de Aartsengelen , maaaaar nou komt het dat doe je niet zo maar even , je moet wel kunnen visualiseren en alles wat daar bij hoord , daar moet je wel even hulp bij hebben denk ik zo maar , het is niet niks , lang niet iedereen kan ze aanroepen , beste Manuela het is prachtig hoe je dit vertel , en hoe je dit doe mooi hoor , maar ik hoop van ganze harte dat Linda en inger er mee weg kunnen komen groet Jannie

 148. Hey Jannie,

  Natuurlijk niet. Wij weten ook niet wat voor Linda en Inger werkt of niet. Tips kan je nooit teveel geven denk ik. 🙂

  Liefs,
  Nele

 149. @Nele, Hoi lieve ne’le ik hoop dat ik niet in je vaarwater zit met nog meer tips , ik wil helpen , ik weet wat het is , onze vader is trouwens ook heel goed hoor , ook dit hebben wij veel gedaan , en nu nog ik voel mij daar fijn bij . Groetjes en liefs Jannie

 150. @Linda en Inger, Hallo Linda en inger er is een site het stralende oosten , daar staan verhalen van mensen en zeer d goede tips o à met salie wierook , protection wierook . En je kan op de site kijken (geesten verdrijven ) nooit op eigen houtje doen , met klem zeg ik dit , groeten Jannie

 151. Hallo Linda en Inger,
  Ik roep Aartsengel Michael en Chamuel aan. Ae Michael als het echt om heel duistere krachtige entiteiten gaat, en AE Chamuel als het om de ¨lichtere¨ entiteiten gaat.
  Ik praat met deze zielen, vergeef ze en stuur ze naar het licht. Ik visualiseer een tunnel van licht en daar breng ik ze naar toe en dan voel ik ze mijn lichaam uitgaan. De enige manier dat ze vat op je kunnen blijven houden en niet weggaan is als je bang bent. Dus sta in je kracht en zeg ze dat ze weggaan. Dat het jouw aura is en visualiseer dan (als de lichttunnel niet meteen werkt) een goud licht in je lichaam komen en via je hartchakra je aura vult.
  Als ik ze via mijn kruin eruit voel gaan dan sla ik letterlijke en figuurlijk een diepe zucht en wens ik ze een goede reis naar huis.
  Succes en ik hoop dat het jullie helpt

 152. Dag Linda en Inger,

  Wat bij mij helpt, maar weet niet of je het kent is het bidden van het “onze vader” steeds opnieuw herhalend tot de energie verdwenen is. Na verloop van tijd kan je dan de energie voelen samenkomen rond je hoofd tot ze verdwijnt via je kruin.

  Terwijl je het bidt, kan je je huis in gedachte houden, of jezelf of een andere persoon afhankelijk van de nood. Het vasthouden van een rozenkrans of andere kralenketting kan helpen om je te concentreren. Het is een tip die ik ooit zelf kreeg. En al met succes heb toegepast.

 153. @Linda en Inger, Beste Linda en inger , ik geef jullie deze tip , mail met de vereniging harmonia te amsterdam , een hele goede , oude vereniging , die kan misschien adressen geven van (eerlijke mensen ) die wat aan jullie probleem kunnen doen , ga niet op elke krante knipsel , en of persoon af die die zegt je te willen helpen , maar achteraf op je centen afkomt , hebben wij als gezin ook gehad , en voor de rest laat ik dat erbuiten , het i s ( Harmonia-nl afd .amsterdam ) ik hoop dat jullie er wat mee kunnen , dit is altijd safe . H groeten Jannie

 154. Wat nu? Hoe haal je die lifters weg. Wij missen een vervolg/handvat.
  Wie helpt ons hierbij…..

 155. Entiteiten zijn niet alleen dolende zielen

  Extra informatie:
  Entiteiten betekent letterlijk: iets wat een bestaan heeft. Ik spreek over entiteiten als het gaat om energieën uit de andere wereld. In de volksmond noemt men het geesten, spoken, demonen, dolende zielen enzovoorts. Entiteiten zijn in twee groepen onder te verdelen: witte- en zwarte entiteiten. Onder witte entiteiten verstaan we alles van die andere wereld wat goed is en ook prettig aanvoelt. Je moet dan denken aan gidsen, engelen, maar ook overleden familieleden die in het in het licht zitten en af en toe een kijkje komen nemen.
  Zwarte entiteiten is een ander verhaal en zij voelen ook niet prettig aan. Ze zijn er in diverse gradaties, sterktes en manifestaties. Behalve disharmonie kunnen ze ook voor onverklaarbare fysieke klachten zorgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en buikpijn. Ik betitel ze als zwarte entiteiten, omdat ze niet in het licht zitten; dit in tegenstelling tot de witte entiteiten.

Mobiele versie afsluiten