soorten zielen

Voordat we onze reis op Aarde beginnen, kiezen we een rol om te vervullen. Dat gebeurt niet bewust, maar als een soort energie, die onze ziel intuïtief kiest. Met het doel om nog verder te evolueren.

Deze rol bepaalt onze hele reis. Het heeft een enorme invloed op wie we zullen worden. Het bepaalt waar we goed en minder goed in zijn, zelfs wat voor gedrag we aannemen naar anderen toe.

Die rol kun je beschrijven als een ‘type ziel’. Er zijn zeven verschillende rollen die we aan kunnen nemen: de Dienaar, Kunstenaar, Krijger, Academicus, Wijsgeer, Priester en de Koning. Iedere rol heeft zo zijn eigen smaak, die ons helpt om een bepaalde kant op te evolueren.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat elke soort voor een richting staat, zoals naar links, rechts, boven of beneden, maar dan op het niveau van een hogere dimensie.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

“Elk type rekt je ziel uit in een andere richting, zodat het kan groeien en uitzetten.”

soorten zielen

1: De Dienaar

De belangrijkste eigenschap van de Dienaar is dat hij of zij van nature verzorgend is. Een Dienaar probeert de wereld te verbeteren. Ze doen alles wat ze kunnen om de pijn en de uitdagingen van anderen te verzachten. Ze letten altijd op of er niet iemand is die een helpende hand kan gebruiken.

Door hun ongelofelijke gulheid loopt een Dienaar ook het risico om misbruikt te worden. Mensen vergeten nog wel eens dat Dienaren ook mensen zijn, met hun eigen behoeftes. Aan de andere kant van het spectrum zitten Dienaren die zelf juist manipulatief zijn.

Een Dienaar vind je meestal in de zorg of de openbare sector, zoals maatschappelijk werkers of politici.

Denk je dat jij een Dienaar bent? Probeer dan je eigen grenzen te bewaken als je anderen helpt.

Ongeveer 30% van de bevolking is een Dienaar.

2: De Kunstenaar

De Kunstenaar is een creatief persoon en ontzettend sterk in het uitdrukken van alles waar ze over nadenken.

Ze zijn graag origineel en productief.

De Kunstenaar voelt een soort oerdrang om iets te maken, maakt niet uit wat. Hun creaties gaan van haken tot poëzie tot een wetenschappelijke theorie. Kunstenaars doen het goed in de beeldende kunst, maar ze kunnen hun creatieve energie overal op richten.

“Kunstenaars zijn verantwoordelijk voor alle coole gadgets, geweldig mooie kunstwerken en de technologische vooruitgang.”

22% van de bevolking heeft het zielstype Kunstenaar. Zij zijn de kunstenaars, ingenieurs, architecten, technici, en iedereen die ergens écht goed in is.soorten zielen kunstenaar

3: De Krijger

Zoals je zou verwachten met zo’n naam, zijn dit hele actieve zielen. Ze willen uitdagingen overwinnen, om zo hun dromen en doelen te bereiken.

Ze vinden het fijn als ze hard moeten werken. Voor hen gaat er niets boven een goede beloning voor een dag hard werken. Hun geest is onbedwingbaar en valt met geen mogelijkheid te breken.

Krijgers hebben vaak sterke, gespierde lichamen die klaar zijn voor de strijd – fysiek en mentaal. Ze hebben vaak een lagere stem en komen heel geaard en stabiel over.

Ze kunnen nog wel eens bekend staan om hun korte lontjes en botte houding. Dat werkt intimiderend voor anderen.

De bevolking bestaat voor 17% uit Krijgers. Dit zijn de atleten, de soldaten en bijvoorbeeld de verkopers.soorten zielen krijger

4: De Academicus

Een Academicus is een geboren nieuwsgierig Aagje. Ze willen niets liever dan zoveel mogelijk kennis bijeenrapen. Deze mensen hebben het dan ook nooit moeilijk op school.

Ze zijn vaak makkelijk in de omgang, maar tegelijkertijd strikt methodisch en avontuurlijk in hun intellectuele behoeftes. Een Academicus is tot ontzettend veel bereid om over een onderwerp te leren. Ze zullen zelfs persoonlijke offers brengen om dichterbij kennis te komen.

Academici houden niet van emotioneel gedrag in het openbaar. Ze gaan conflicten liever uit de weg. Je kunt hun ziel het makkelijkst herkennen aan hun koude blik. Ze kunnen ook heel arrogant of overdreven analytisch overkomen.

Ze zijn er dol op om hun kennis te delen met anderen.

We zien de Academicus terug in 13% van de bevolking. Ze voelen zich thuis in de wetenschap, wiskunde en in onderzoek. De meesten zijn meesters op een bepaald vlak en/of werken in het onderwijs.

5: De Wijsgeer

Wijsgeren zijn vaak heel charmante mensen. Ze vermaken anderen met hun charisma, dat bijna niemand kan weerstaan. Ze houden ervan in het openbaar te zijn en zichzelf uit te drukken in kunst, muziek en dans.

Als een Wijsgeer glimlacht, dan dansen hun ogen met een besmettelijke speelsheid. Ze zijn meestal ontzettend grappig in hun observaties en pakken elke kans aan om een grap te vertellen.

Wijsgeren kunnen kennis makkelijk eigen maken, ze willen de wereld om zich heen begrijpen en daarna met anderen delen.

zielenHet zijn niet altijd originele denkers en nemen graag ideeën over van anderen, maar niet zonder daar een eigen draai aan te geven.

Als ze niet genoeg aandacht krijgen, willen ze nog wel eens arrogant worden. Ze kunnen zich ook nogal dramatisch opstellen in sociale kringen.

10% van de bevolking bestaat uit deze vriendelijke mensen die dol zijn op lol. Een Wijsgeer is van nature een artiest. Het zijn uitstekende acteurs, zangers en leraren. Ze zijn goed in improviseren.

6: De Priester

Priesters helpen mensen slagen.

Ze hebben het liefst een rol als motivator en gebruiken hun innerlijke kracht om anderen te helpen slagen.

Ze willen bewustzijn creëren en de wereld verbeteren. Priesters trekken met gemak je aandacht, omdat ze ontzettend knap zijn of door hun vurige preken. Maar pas op, want dat kan nog wel eens leiden tot een groot ego.

Priesters zijn van nature medelevend, charismatisch en trekken mensen aan, op een religieuze manier of niet.

“Ze inspireren en erkennen de eindeloze potentie van de mens. Ze inspireren hun volgers om hun leven positief te veranderen.”

Deze zorgzame en medelevende personen vormen samen 7% van de bevolking. De meeste zijn openbare sprekers, coaches en spirituele gidsen.

7: De Koning

soorten zielen - koning leeuwEen Koning is een geboren leider.

Ze hebben een krachtige persoonlijkheid en zijn assertief, nemen de leiding en zorgen dat alles perfect en op tijd wordt gedaan.

Dit type ziel herken je aan een uitdrukking van concentratie, focus en zelfvertrouwen. De ogen van een Koning zijn meestal gericht, vast en onwankelbaar.

Koningen zijn zo gedreven door perfectie, dat ze hun taak altijd zullen volbrengen. Leren ze iets nieuws, dan gaan ze door totdat ze er alles van kunnen. Het zijn perfectionisten en stellen ook hoge eisen aan anderen.

Ze zijn erg goed in problemen oplossen. Hun drang naar perfectie maakt ze bazig, dominant, en soms zelfs genadeloos.

Ze zien altijd het grotere plaatje en weten perfect welke persoon goed is in welke taak.

Hooguit 1% van de bevolking is een Koning. De meeste daarvan vind je in hoge posities in de overheid en de politiek, en de hogere kringen van de bureaucratie. Dankzij hun perfectionisme en haast gestoorde vermogen om tot actie over te gaan. Niet alle koningen willen een troon, maar ze stijgen toch vaak op tot posities van leiderschap binnen hun beroep.

De meeste mensen zijn een mix van 2 of 3 types. Maar er is altijd maar één type dominant in een persoon! Welk type denk je dat het meeste bij jou past?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

  1. Kijkende naar eigenschappen van mezelf dan ben ik het met Arman eens. Er zit van alles iets in mij…
    Ik zeg: Wereldwijde Partij Voor De Liefde Arman! 😉

  2. Pffff…. te komisch dit. Sorry, maar dit is echt een bak met onwetendheid. Magische energiewezens gaan labelen en dan ook nog de procenten er bij zetten als een soort van waarheid. 1% is koning en zit in de politiek????? Wezens die in de politiek ‘zitten’ hebben niet eens een bewustzijn wat past of kan bestaan in de natuurlijke wereld. Politiek en koningen kunnen bestaan binnen het idee en aangeleerde wereld van schaapjes. Zolang er brave schaapjes bestaan, kunnen zij bestaan. Schaapjes weg, koningen en politiek weg.

    Ik heb ooit een een reading gehad van Olof Smit en die “kijkt” ook op deze manier naar de “kwaliteiten” van het wezen en vertel diegene dan waar ze hun eigen weg zouden kunnen vinden en ja, de één is een kunstenaar, een verzorgend type, muziekartiest en ga zo maar door. Nadat de Hr. Smit de hele groep van 25 man had “gedaan” was ik aan de beurt, niet dat ik dat wilde, maar iemand anders schoof mij naar voren en bij Olof veranderde gelijk zijn interesse. De meeste mensen willen graag een reading van hem en het boeide mij niet. Als het zou gebeuren, dan zou het gebeuren omdat het moest gebeuren en het gebeurde. Vreemd genoeg of zeg maar , vreemd genoeg voor de rest van de groep, was ik alles. Hij kreeg bij alle “ziels-types” een duidelijke ja te “horen” totdat hij bij de “schrijver” aan kwam en er wat twijfel ontstond hij vroeg of ik wel eens nagedacht had over of ik zou willen schrijven. Ik vertelde dat ik al wat dingetjes geschreven had en de groep begreep er niks meer van. Bij de andere 25 mensen wast alles knetter duidelijk, maar nu leek de Hr. Smit te twijfelen. Hij ging verder “vragen” en wat er toen naar boven kwam heeft mij altijd ongekend verbaast. Hij kreeg ‘iets’ te “horen” wat echt niemand, maar dan ook niemand, ooit had kunnen raden en/of had kunnen weten. Hij vroeg of dat klopte en ik bevestigde, hij stond op en gaf mij een knuffel. Het was zonder twijfel een zeer bijzonder moment, maar waarom vertel ik dit? Hou op met dat idee van “labelen”. Met dit soort artikelen wordt voeding geven aan het hele “labeltjes” idee en dat kennen we nu wel. Ik moest vandaag ongekend lachen om het verkiezingsbord wat ze in het dorp hebben neergezet. Een overvloed aan partijen en mensen die allemaal een stoeltje willen in een wereld die niet meer werkt. Wordt eens ECHT wakker. Zet je mondsnoerkapje af en ga eens echt ademhalen. Wij ‘ZIJN’ alles, wij kunnen en mogen alles ‘ZIJN’. We horen niet gelabeld te worden en we zijn zeker geen schaapjes…

  3. Eerst dacht ik de dienaar maar toen ik de priester las wist ik dat ik een ‘priester’ ben Grappig genoeg is dit ook mijn horoscoop tarot kaart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in