Je mediteert, doet spirituele oefeningen en leest er over, maar je merkt dat de echte connectie met het goddelijke maar niet tot stand komt. Op enig moment in je zielenbestaan heb je de verbinding met de Bron (God, het universum) verloren. Althans, zo voelt het. De oorzaak ligt in je eerste incarnatie, een vorig leven of je huidige leven. De pijn en het gemis die je ervaart zijn mogelijk: heimwee naar je oorsprong, een groot verdriet dat je met je meedraagt of een eenzaamheid die je je hele leven al voelt.
Wanneer je meer inzicht hebt in het ontstaan van je gevoelens en beseft dat dit in een ver verleden ligt, hoef je jezelf niet te verwijten dat je de connectie niet ervaart. Er is niks mis met jou!

De incarnatie van de ziel

Annemarie ervaart haar leven lang al een gemis. Dit uit zich in een zwaar gevoel rond haar hart en een verdriet dat ze ten dele kan plaatsen. Haar ouders waren niet in staat om een liefdevolle verbinding met haar aan te gaan en ze voelde zich dan ook verloren in het gezin van herkomst. Toch voelt haar zwaarte groter dan dit.
In een sessie blijkt dat haar verdriet stamt uit haar eerste incarnatie. De reis van haar ziel naar de aardse sferen was traumatisch, zoals voor vele zielen. Onderweg naar de aarde ervoer ze schrik en was geschokt door de zware energie die er op onze planeet rondwaart. Enkelen hebben deze reis beschreven als een kamikazevlucht.
Annemarie ziet hoe ze bij haar eerste incarnatie haar licht achter heeft gelaten. Door de zware energie van de aarde ontstond de angst dat dit licht vernietigd zou worden als ze het mee zou nemen naar de aarde. Haar licht is niet weg, maar wel buiten bereik. Het is belangrijk dat ze de connectie met haar licht herstelt via haar eigen hart.
In ieders hart bevindt zich een godsvonk, een goddelijk deel. Door hier bewust contact mee te maken en aan het universum te vragen om licht en liefde naar je hart te laten stromen, kan de verbinding herstellen. Verderop in dit artikel vind je ook andere manieren.

Verbinden met anderen

Marcus kan zich moeilijk verbinden in relaties. Het lukt hem een poos om het deurtje open te houden, maar er komt altijd een moment waarop hij de verbinding verbreekt. Als we onderzoeken wat hier aan ten grondslag ligt, ervaart hij met intense ontroering het licht van de Bron. Net als vele anderen heeft hij deze connectie deels verloren tijdens zijn leven. De aardse verleidingen zijn groot en de afleidingen zijn divers.
Wanneer we ons onderdompelen in het aardse bestaan, raakt de connectie met de Bron op de achtergrond. Dit brengt verdriet teweeg, waardoor we nog meer geneigd zijn om ‘voldoening’ in het aardse bestaan te vinden middels overmatig eten, alcohol, seks, tv kijken of andere bezigheden. Je leeft als het ware een surrogaatbestaan en hebt het gevoel dat je niet daadwerkelijk leeft.
Door je open te stellen voor de Bron en de goddelijke energieën, bijvoorbeeld in een meditatie, kan de connectie weer tot stand komen. Deze was nooit volledig weg, maar het lijntje was dun en nauwelijks voelbaar.

Gnosis: “wees in de wereld maar niet van de wereld”

Verstrikt in het gezin

Lichtwerkers, die als missie hebben om op aarde bij te dragen aan bewustwording, raken nogal eens verstrikt in het gezinsleven. Ze zijn zich als baby nog sterk bewust van hun helpende taak. Maar omdat ze in de sluier van vergetelheid zijn geraakt, zijn ze zich niet meer bewust van de manier waarop dit eigenlijk bedoeld is. Ze voelen het verdriet van hun vader of moeder, hun onmacht en lijden. Vanuit hun behoefte om te helpen nemen ze een deel van de last van hun ouders op zich.
De meesten krijgt hiervoor nooit de waardering en erkenning, wat verdriet en onmacht teweegbrengt. Deze emoties werpen een schaduw over hun licht, hun godsvonk. Voor deze lichtzielen is het van belang om deze rol alsnog los te laten en de verantwoordelijkheid voor hun ouders aan het universum over te dragen.
Het is tijd dat ieder voor zichzelf gaat zorgen. Het helpen van de mensheid is nog steeds je taak. Maar wel op een andere manier. Door jouw eigen licht te laten stralen, draag je een enorme steen bij aan de bewustwording. Dit is wat er nu daadwerkelijk nodig is.
Er is een reden dat veel lichtzielen in gezinnen werden geboren waar weinig warmte en geborgenheid was. De pijn, het verdriet en de eenzaamheid vergroten de noodzaak om als volwassene naar binnen te keren en te helen. Door contact te maken met je emoties en energetisch lichaam, kom je in contact met je essentie. Dit stelt je in staat bewust je goddelijke licht te ervaren. Je herinnert jezelf.
geen verbinding

Hoe maak je weer connectie met de Bron?

Wanneer mensen deze vraag aan hun Hoger Zelf stellen, komen er vaak concrete antwoorden. Het is belangrijk om veel in de natuur te zijn. Planten en dieren zijn de ultieme expressie van het goddelijke. Bovendien kan het universum jou in de natuur signalen en boodschappen doorgeven: door wolkenpatronen, de zon die doorbreekt als jij net de deur uitstapt en via dieren die op je pad komen.
Ook meditatie wordt regelmatig genoemd. Voel of dit bij je past. Mocht mediteren lastig voor je zijn, dan kan het misschien helpen om gebruik te maken van een begeleide meditatie.
Regelmatig krijgen mensen de tip om te dansen en muziek te maken. Door intuïtief te dansen of te drummen komt er energie vrij. Deze beweging maakt het gemakkelijker voor het goddelijke om jou te bereiken, omdat je minder in je hoofd zit.
Welke manier ook bij je past, het is in ieder geval belangrijk om hier ruimte voor te scheppen. Momenten van rust en tijd voor jezelf zijn essentieel.

Merk je dat je een verdriet met je mee draagt dat jou belemmert om verder te groeien? En vind je het spannend om dit toe te laten?

Ik organiseer maandelijks een online zoom groepssessie waarin ik je stap voor stap begeleid om dit energetisch en emotioneel los te laten. Mijn energetisch veld werkt als een versterker en zal jou helpen om je verdriet aan de oppervlakte te brengen. Het gedeelde energetische veld van de groep en het universum bieden jou veiligheid en ondersteuning. Meer info vind je hier.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. In mijn optiek is een grote afleider de computer en het internet. Dit leidt zo af van ons Interne Net, dat we soms nog niet eens echt begonnen zijn met zelfverbinding en verbinden met anderen.

    Wat bedoeld was om de mensheid te ondersteunen en dingen makkelijker te maken (ook voedseproblemen en watervervuiling met technologie verbeteren) is geworden tot enkel het lagere bewustzijn van Chippie ofwel zo wordt de technologische ziel creatie genoemd. Chippie met een dippie….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in