Ervaar jij leegte? Je ziel roept je

Herken je:

 • dat je er ineens achter komt dat alles waarvan jij ooit dacht dat het je gelukkig zou maken, in je leven is, en je beseft dat je eigenlijk (nog steeds) niet ‘gelukkig’ bent? Een leegte voelt?
 • dat je door allemaal verschillende kennissen / vrienden wordt gevraagd: ‘Zullen we weer eens afspreken om bij te kletsen, uit eten te gaan, koffie te drinken’, enz… Dat je agenda er vol mee staat, maar je je toch eenzaam voelt?
 • Besef jij ook dat het leven je heel veel zegeningen heeft gegeven (en natuurlijk ook levenslessen)?
 • Het leven je op een prachtige plek heeft gebracht, daar waar je nu bent, en dat je nog steeds ‘wensen’ hebt zoals: wanneer ik dat heb / voor elkaar heb / afgerond / losgelaten… Whatever.
 • Dat je denkt dat die wensen je gelukkig zullen maken zodra ze zijn uitgekomen of volbracht?

Hoeveel wensen heb jij het universum in gestuurd met de gedachte: ‘Zodra dat er is, ben ik gelukkig’?

Waarschijnlijk is alles wat je ooit wenste, uitgekomen, alleen soms op een andere manier dan hoe jij het kon bedenken of overzien. De ene wens bleek een zegen, de andere wens een intense levensles en pas in tweede instantie een zegen.

Heeft het je gelukkig gemaakt?

Wanneer dat wél zo is: mooi! Ga zo door! Wanneer dat niet zo is, keer dan eens diep naar binnen. Onderzoek waar je wensen vandaan komen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wat wil jij nu eigenlijk werkelijk van het leven, de mensen om je heen, de ervaringen?

Wat wil jij voelen?
Wat mis je nu eigenlijk écht?
Wat wil jij opvullen?

Alles wat je via een andere persoon, of een ervaring (of het nu nieuwe schoenen kopen is of een wereldreis maken) wilt halen, is ‘iets buiten je’. Daar is niks mis mee! Integendeel. Dit zijn onze drijfveren en vooruitgang. Anderen zijn onze spiegels om onszelf te kunnen doorgronden. Het houdt de stroming van het leven op gang.

Het leven heeft je al veel zegeningen gegeven. Maar zodra je je met al deze volbrachte doelen en intenties toch eenzaam, leeg, ongelukkig of in een dip voelt, is het tijd om naar binnen te keren.

..Je ziel roept je…

Maak verbinding met… jezelf.

Maak tijd voor jezelf, ga naar buiten de natuur in. Verzorg je lichaam met een uitgebreide bad- of douchebeurt. Adem een paar keer diep in en vooral helemaal uit. Mediteer (al is het maar 5 minuten per dag). Beweeg, of het nu stretchen is of intensief sporten. Doe wat bij je past…

Maak contact met jezelf, met je lichaam. Elke dag opnieuw. Probeer het eens een maand. En ervaar wat het je brengt: Verbinding met je ziel! En ontdek wat een schatkamer er voor je opengaat…

Ik wens je veel liefde en verbinding met en voor jezelf. En vervolgens verbinding met je ziel.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Beste Esther,

  Wat een mooi artikel. Het doet me denken aan een gesprek dat ik onlangs met een vriend had over verdampend geluk, zoals hij het noemde. Onze tijd is vol van reclame, wervende slogans en idealen, die suggereren dat we gelukkig zullen zijn als we maar eenmaal…. (vul maar in). Ik ben het zo met je eens, geluk vind ik in de eerste plaats in de verbinding met mijn ziel en een gezonde zelfliefde.

  Ik prijs me dan ook gelukkig dat ik mijn leven als docent musicus hier in dienst van kan stellen: leerlingen te helpen contact te maken met zichzelf, door met hoofd, hart en handen te leren pianospelen. Nadat ik eerst moest vastlopen in mijn spel, heb ik geleerd hoe mijn handen de taal kunnen spreken van mijn hart en hoofd en dat was zo'n bevrijding dat mijn leven sindsdien nooit meer hetzelfde is geweest.

  Dank je wel voor je opbeurende en vertrouwvolle woorden. Ook wens ik jou een harmonieus en inspirerend 2017.

  Een warme muzikale groet, Marie-Astrid

  • Dank je Marie-Astrid. Ook jij een prachtig 2017!
   Mooi dat jij met jouw talent de verbindingen helpt te maken bij anderen. Zo dragen wij allen op onze eigen manier een stukje bij aan de wereld nog mooier te maken.

   Lieve groet, Esther

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in