Ascensiesymptomen
Leestijd: 6 minuten

Samengevat: We maken een verschuiving in bewustzijn mee op deze planeet. Misschien ben je je er nog niet bewust van, maar de verschuiving geldt net zo voor jou als voor de rest van het menselijk ras. We evolueren, we stijgen op. Merk je het al?Om over na te denken: Blijf rustig als je je overspoeld voelt door de ene na de andere uitdaging; je neemt nooit meer op je dan je aankunt. Dit hoort allemaal bij het proces. Vertrouw erop dat er voor je wordt gezorgd en dat alles met een reden gebeurt.

Ascensie, wat betekent dat? Laten we eerst een stap terugnemen van al het ‘zweverige’. Volgens het woordenboek heeft het de volgende definitie: ‘de actie van opstijgen naar een belangrijke positie of een hoger niveau’. Herken je jezelf hierin?

Samen met ontelbare anderen geloof ik dat we in een tijdperk van grote verandering leven, van transformatie en evolutie. Ascensie, zoals het woordenboek ons al verteld, betekent dat we allemaal evolueren, groeien, de kans aangrijpen; nu misschien wel meer dan ooit tevoren.

Hoe weet je of je aan het opstijgen bent? Zelfs zonder ons er bewust van te zijn of verlichting na te jagen, zitten we op hetzelfde schuitje en gaan we ALLEMAAL vooruit. Loop je de laatste tijd tegen enorme obstakels en uitdagingen op? Word je gedwongen om los te laten wat je niet meer dient? Moet je moeilijke beslissingen nemen, die je leven potentieel drastisch zullen veranderen? Dit zijn allemaal indicatoren dat ook jij aan het opstijgen bent. Voor veel mensen voelt het proces van ascensie alsof de frequentie van hun trillingen lichter wordt. Dit betekent dat je ego minder dominant wordt en je energie, mentaliteit, en begrip zich richting een eenheidsbewustzijn bewegen, oftewel naar een leven vanuit je hart.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ascensie symptomen

Ascensie kent vele symptomen. Hieronder lees je er een paar, die aangeven dat je je op een pad begeeft dat niet altijd even makkelijk is, maar dat je zal leiden naar je hoogste waarheid, kracht en potentie. Het is belangrijk om je te beseffen dat we dit pad allemaal bewandelen, ongeacht of we ons er bewust van zijn. Sommigen nemen een actievere, versnelde route; anderen kiezen ervoor dezelfde lessen vaker te herhalen en hebben langer nodig om de inzichten te verwerven. We zitten met zijn allen in dit proces van bewustwording. Ook jij bewandelt het pad van ascensie als je de volgende punten ervaart.

1. Verhoogde gevoeligheid & hoger bewustzijn

Het kan zijn dat je gevoeliger bent geworden voor de energie van anderen, van bepaalde plekken, van het voedsel dat je eet, chemicaliën, harde geluiden of sterke geuren. Je bent beter afgestemd op wat niet met je resoneert, en situaties waarmee je niet bent afgestemd, kunnen ongemakkelijk voor je zijn. Als keerzijde kun je ook een niveau van empathie en compassie ervaren, waardoor je volledig kunt voelen wat anderen meemaken of aan je uitdrukken. Wellicht ben je meer in contact met de natuur, bomen en de maancycli. Het kan zijn dat je meer geluk haalt uit de warmte van de zon of het geluid van de ruisende golven van de zee.

2. Fysieke symptomen

Verreweg de meeste onderdrukte emoties worden opgeslagen in ons lichaam. Als je energetisch begint te verschuiven, zullen delen van je lichaam je laten weten dat ze nog veel energie vasthouden. Het is niet ongebruikelijk dat je pijn of ongemak voelt in je benen, nek en schouders. Reiki, acupunctuur en hete zoutbaden (link naar Bol.com) helpen allemaal om de pijn te verlichten. Ook helpt het om je onderdrukte emoties of blokkades goed te doorvoelen en ze te verwerken.

3. Stemmingswisselingen & ontregeling van het slaapritme

Spring je de laatste tijd van ontzettend blij en gelukkig naar hartstikke down en depressief? Wanneer we onze vibratie verhogen en beter afgestemd raken op de energie van anderen, kunnen we deze energieën ons soms per ongeluk toe eigenen. Het kan erg lastig zijn om te onderscheiden of wat je voelt van jou komt of van een vriend, of zelfs van een voorbijganger. Hoewel je momenten van enorme blijdschap of geluk kunt ervaren, is dat meestal van korte duur. Als het lukt, probeer dan om je niet teveel aan een gevoel of sensatie te verbinden en weet: ‘ook dit gaat voorbij’. Soms is even goed huilen genoeg om los te laten wat je voelt. Wees niet bang om je emoties te voelen, want zonder ze te voelen is het erg lastig om ze volledig te verwerken en los te laten.

Veel spiritueel werk en heling vindt plaats wanneer we slapen. Het is daarom niet vreemd als je midden in de nacht wakker wordt en moeite hebt om weer in slaap te komen. Misschien heb je juist even pauze nodig van dat harde werken? Gebruik deze tijd niet om daar maar gefrustreerd te liggen woelen, maar pak je dagboek, teken, ga naar buiten en kijk naar de sterren. Probeer deze tijd te zien als een cadeau, wat rustige tijd voor jezelf. Het kan ook zijn dat je meer of minder wilt slapen. Het werk dat we dan verrichten vraagt veel van ons. Rust uit wanneer je het nodig hebt en zorg goed voor jezelf.

4. Veranderende relaties

Heb je het gevoel dat je af wilt van relaties, zelfs al dacht je eerst dat die nooit over zouden gaan? Sta je voor lastige keuzes tegenover een oude of nieuwe partner? Veel van mijn oude vriendschappen zijn op natuurlijke wijze verwaterd, wat me eerst behoorlijk verdrietig maakte. Toch maakte dit alleen maar meer ruimte voor nieuwe relaties, die beter zijn afgestemd op waar ik nu ben. Je gevoel trekt je soort aan – het spreekt voor zich dat, in dit proces van loslaten wat je in de weg zit of niet meer dient, je meer in lijn komt met wat je wel dient en met die mensen die je kunnen steunen of zelfs de uitdagingen kunnen bieden die je nodig hebt om te blijven groeien. Men zegt wel eens dat we mensen ontmoeten voor een reden, voor een seizoen of voor het leven. Weet dat niet alle relaties voor altijd zijn, hoe graag de mainstream media dat ons ook wilt doen geloven. Het is oké om iets los te laten wanneer het je niet meer dient.

5. Herhalende nummerreeksen

Dit is denk ik mijn favoriet! Ik zie continu 1:11 en 11:11 – als je me volgt op Facebook, dan valt het je misschien op dat ik dit nummer best vaak plaats, maar dat komt niet eens in de buurt van hoe vaak ik het zie. Niet alleen op klokken, maar ook op kentekenplaten, in telefoonnummers, de woordenaantallen van mijn artikelen, etiketten, echt overal. Wanneer ik het zie, neem ik dat meestal als een vriendelijk knikje dat ik op het juiste pad ben; alles is zoals het zou moeten zijn en mijn engelen, gidsen of simpelweg het universum zelf steunt me. Soms zie ik 5:55, 4:44 of 9:11, allemaal nummers met verschillende betekenissen in de numerologie. Als ik een bepaald nummerpatroon vaker tegenkom, dan zoek ik het op in de numerologie van de reeks en ligt de betekenis bijna altijd in lijn met waar ik op een bepaald moment mee worstel. Het voelt goed om te weten en te kunnen vertrouwen dat we allemaal worden gesteund in dit proces van ascensie.

6. Verhoogde intuïtie en paranormale gaven

Hoe vaak gebeurt het dat je droomt over iemand waar je al een tijd niet mee gesproken hebt en je de volgende dag bericht krijgt van ze? Of dat je willekeurig aan iemand denkt en dan bellen ze je of sturen ze een sms? Of dat je al weet wie er belt voordat je op je telefoon kijkt? Dat je dezelfde persoon tegenkomt op de meest willekeurige plaatsen? Dat je echt een goed gevoel hebt over een beslissing, ervoor gaat en dat het allemaal goed uitpakt? We hebben allemaal dit talent van intuïtie en paranormale gaven; het gaat erom dat je beter afgestemd raakt op deze gaven. Als je niet zeker weet wat voor beslissing je moet maken, kun je oefenen door je geest stil te maken, naar binnen te treden en gewoon te luisteren. Intuïtie komt vanuit het hart en het zal je nooit misleiden. Je hoeft alleen maar stil te zijn en te luisteren naar wat het je vertelt.

7. Een ingeboren gevoel van vertrouwen & veiligheid

Hoewel het soms lijkt alsof alles om je heen in elkaar stort en niets uitpakt zoals je had gepland, draag je nog steeds dit gevoel van vertrouwen in je hart. Diep van binnen weet je dat alles wel goed komt; je bent in staat de uitdagingen, obstakels en tegenslagen te zien als stenen langs de weg die je voortstuwen naar je doel. Je ziet de gebeurtenissen in je leven niet zozeer als ‘goed’ of ‘slecht’, maar bent in staat om simpelweg te vertrouwen op het proces en je weet dat alles met een reden gebeurt. Natuurlijk raken we allemaal soms verstrikt in zorgen, schuldgevoel, angst of schaamte, maar we zijn in staat om deze gevoelens te erkennen voor wat ze zijn, zonder volledig in ze op te gaan of erin te verdwalen. Dit is een hoger bewustzijn dat je helpt om in je hart te weten dat alles goed gaat komen.

Herken je je hierin?

Als je weerklank vond in één of meer van de ‘ascensiesymptomen’ hierboven, dan is het zeker dat ook jij het doormaakt en het antwoord is om naar binnen te blijven treden. En geloof het of niet, maar ook als je jezelf niet herkende, dan bewandel je dit pad, wellicht op een andere manier, of misschien lette je niet op het juiste moment op. We begeleiden allemaal elkaar naar huis.

Hoewel niet iedereen even duidelijk hetzelfde pad bewandelt als jij dat doet, kunnen ze anderen precies bieden wat zij nodig hebben om los te laten wat ze niet dient. We doen dit samen en niemand blijft alleen achter. Er vindt een enorme verschuiving van bewustzijn plaats op de planeet, waarschijnlijk in de gehele Melkweg en misschien wel in het hele universum. Hoe meer we ontwaken, de waarheid betreden, leven vanuit ons hart en onze vibratie verhogen, hoe meer dit een onomkeerbaar effect heeft op anderen. Door onze eigen vibratie te verhogen, verhogen we die van alle anderen in ons veld. Een erg spannende tijd om in te leven!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in