hoe je een lipafdruk leest

Heb je ooit een briefje afgedicht met een kus? Dan gaf je daarmee misschien wel meer weg dan alleen je goede bedoelingen en de bovenste laag van je lippenstift; in je kus zat ook informatie over je persoonlijkheid en je identiteit.

Nee, het gaat hier niet om DNA. We hebben het over lipsologie oftewel het lezen van lipafdrukken. Het behoort ongeveer tot dezelfde familie als handlezen of theeblaadjes lezen: net zoals je een mysticus kunt bezoeken om je stamboom, handpalmen, theeblaadjes of tarot te laten lezen, kun je ook je unieke lipafdruk interpreteren. En het gaat daarbij niet om de lippen zelf – het gaat letterlijk om de afdruk die je lippen maken op het moment dat je een zoen op papier zet. Afhankelijk van wanneer je dit doet in je leven, zal de interpretatie ervan dus verschillen, omdat de afdrukken elke keer uniek zijn. Op sommige dagen zal je afdruk sterker lijken, op andere meer open, enzovoort. Elke lipafdruk is een unieke afdruk van jou, en kan daarom ook zo benaderd worden.

Hieronder lees je er alles over – en ook hoe je het thuis zelf kunt proberen.

Wat is lipsologie?

Het lezen van lipafdrukken, oftewel lipsologie, is een manier om de lipafdruk te interpreteren die ontstaat wanneer je een wit vel kust, en om daar persoonseigenschappen uit te halen. Dit wordt gebaseerd op de grootte, lijnen, volheid etc. van je lipafdruk. “Een gecertificeerde lipsoloog interpreteert de lipafdrukken en kan daaruit persoonseigenschappen halen, energieniveaus, emoties enzovoort,” vertelt gecertificeerd lipsoloog Ariana Lightningstorm.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Voor de meest accurate lezing zul je echt naar een professional moeten, want er zijn veel variabelen om op te letten. “Er komt veel bij kijken,” vertelt Lightningstorm. “Als je ooit geprobeerd hebt jezelf handlezen of astrologie te leren, dan weet je dat er zoveel over te leren valt, en we leren nog enorm veel over de mogelijkheden van lipafdrukken, omdat het een vrij nieuw systeem is.”

Gelukkig zijn er wat algemene handvaten waarmee je zelf al kan beginnen. Je vindt ze hieronder. Maar let wel, want dit is geen volledige interpretatie van alle verschillende tekens en karakteristieken die erin verstopt zitten – zie het als een gids voor beginners.

De eerste stap is natuurlijk om je lipafdruk op papier te zetten. Doe je favoriete lippenstift op, kus een vel papier en je bent klaar om te gaan lezen.

hoe je een lipafdruk leest

De vorm de lipafdruk

Driehoek: denk aan een driehoek, met scherpere randen, een bredere onderkant en een puntigere bovenkant. “Als een persoon een driehoekvorm maakt, dan betekent dit dat ze iemand zijn die anderen helpen slagen,” vertelt Lightningstorm. “Ze herkennen de vaardigheden van andere mensen en kunnen die mensen helpen dat zelf ook in te zien. Ik zie dit terugkomen bij goede docenten, coaches, therapeuten, en zo verder. Mensen die vanuit een sterke basis mensen de juiste kant op sturen.”

Rond: Ronde lippen zijn overal vol, zonder een opvallende boven- of onderkant. “Iemand met een ronde lipafdruk is een zogenaamde vredestichter – iemand die niet houdt van ruziën (tenzij ze die zelf beginnen) en iemand die alles liever soepel laat verlopen,” vertelt Lightningstorm. “Ze bewaken vaak de vrede in hun groep of gemeenschap, omdat ze willen dat alles soepel en goed verloopt. Ook zijn zij de persoon die de mening van anderen probeert te begrijpen.”

De kracht van de lipafdruk

Dik: hoeveel lippenstift blijft er achter als je het papier kust? “Als de kleur van de afdruk heel duidelijk is, dan heeft de persoon veel energie,” vertelt ze.

Vaal: “Als het erg vaal is, dan is de persoon moe of heeft ze geen energie meer”. Gun jezelf een dag om voor jezelf te zorgen.

De opening van de lipafdruk

Open: Raken de lippen elkaar helemaal niet? Dat noemen we open. “Als de afdruk open is, dan denkt de persoon continu aan hun volgende project en is hun hoofd altijd ergens druk mee,” zegt Lightningstorm. “Creativiteit is iets goeds – maar pas op voor rusteloosheid”.

Dicht: “Als de afdruk helemaal dicht is, dan wil de persoon niet van gedachten veranderen zodra ze een beslissing heeft genomen”.

De lijnen van de afdruk

Stresslijnen: lijnen zijn duidelijke openingen in de afdruk. Stresslijnen beginnen aan de binnenkant van de lip en gaan naar buiten. Ze kunnen erop wijzen dat je momenteel in een stressvolle situatie zit. Zitten ze op je bovenlip, dan is het een stressfactor waar je geen controle over hebt; op je onderlip wijst het op iets waar je wat aan kan doen.

Geesteslijnen: deze lijnen lopen juist van buiten naar binnen op je bovenlip. De lijnen tonen aan dat je een spiritueel persoon bent, geesten aantrekt, of zelfs dat je een nauwe band hebt met het hiernamaals.

Andere eigenschappen:

  • – dunne bovenlip: een kieskeurige persoonlijkheid
  • – dunne onderlijn: spaarzaam
  • – volle bovenlip: attente luisteraar
  • – volle onderlijn: gul naar anderen
  • – V-inkeping op de onderlip: romantisch
  • – Ongelijke en golvende contour: artistiek
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in