Lieve Jennifer: Niemand in mijn familie lijkt goed op te schieten met elkaar en ik heb mijn best gedaan om in veel situaties scheidsrechter te proberen spelen. Maar dan lijkt iedereen tegen mij samen te spannen en ben ik diegene die lijdt. Ik weet dat ik karma heb met ze, maar is hun zover krijgen dat ze elkaar (en mij) liefhebben, eren en respecteren deel van mijn karmische reis? Voor hoeveel karma ben ik verantwoordelijk in mijn familie?

Jennifer’s antwoord: Jouw familieleden hebben karma op twee levels, met jou en met elkaar. Het karma dat zij hebben met jou is dat wat jij kan oplossen. Wat ze met elkaar hebben, daar maak jij geen deel van uit, en dat ligt niet in jouw macht.

Ook al is het voor jou lastig om het conflict tussen hen te voelen, toch is het aan hen om het op te lossen en als je probeert daartussen te komen, zullen ze samen partij kiezen tegen jou, omdat jij tussenkomt in wat zij met elkaar dienen uit te werken. Als ze er klaar voor waren om dit te doen, zouden ze je hulp meer appreciëren.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het kan vreemd klinken, maar een manier om karma op te lossen is weigeren om eraan deel te nemen. Het karma waarvan jij je bewust bent in dit leven maakt deel uit van een langer en veel complexere karmische cyclus met je familieleden. Jouw verlangen om hen hun karma te helpen healen komt van je angst dat zij hun karma niet zouden healen, en dat jij zal terug moeten komen om hen te helpen. Je herinnert je misschien ook levens waarin hun vechten en disharmonie jou op een bepaalde manier beschadigde.

Dit is ook een aflijningsprobleem, jij bent afgelijnd op hun healing terwijl zijn afgelijnd zijn op hun karma. Tot zij ook aflijnen op hun healing en dit als potentieel zien voor zichzelf, zullen ze niet in staat zijn jouw verlangen naar healing als iets anders te beschouwen als een bedreiging, en zullen ze dat beschouwen als kritiek en veroordeling naar hen toe. Zelfs wanneer het hen ongemakkelijk maakt, is dit de weg die zij gekozen hebben tot ze beslissen dat ze het anders willen.

Is het mogelijk dat deze familie jou helpt het belang te begrijpen van het loslaten van jullie gemeenschappelijk karma en je te helpen focussen op het creëren van jouw hoogste goed, vreugde en vrede? Door te zien hoezeer ze jouw hulp afwijzen, ook al komt die vanuit het hart en is die vanuit de hoogste intenties aangeboden, wordt je getoond dat ze niet klaar zijn voor de healing die jij voor hen wenst. En door te proberen hen het karma dat zij hebben te doen healen, focus jij niet op de belangrijkste healing in jouw leven, je eigen healing. Vergeef jezelf dus om te denken dat jouw karmische healing afhangt van de hunne, en verlos ze van die cyclus met jou. Ga dan naar jouw vreugdevolle, karmavrije leven, en wanneer ze klaar zijn, zullen ze hun eigen weg vinden om hun karma los te laten en te healen.

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Mijn naam is Diana.

  En ik zie patronen in mijn familie bij de vrouwen. Ik heb ook ergens gelezen dat je de drager kan zijn van familiekarma.

  Waar ik al mijn hele leven tegenaan stoot, is onbegrip. En afwijzing. Ik heb geprobeerd de band tussen mij en mijn zusje te verbeteren, maar ze wil niet. ze is dan juist heel bot. en grof in de mond. Ik kan het niet echt uitleggen.

  kan iemand me een e-mail sturen?

  Groetjes

 2. mooi en waar geschreven hoor Jennifer! Heel duidelijk ook,

  Ik herken het namelijk. je hebt aardse familie waarvan je iets mag leren en dan mag je die cirkels gaan doorbreken, door het anders te doen. Dat is karma opheffen of inlossen.
  iedereen heeft daar zijn eigen invulling in.

  wat belangrijk is; let op je gevoel; voelt het niet goed?
  is het ook niet goed voor jouw. ieder mens moet het zijne oplossen. dus dat heeft Jennifer heel goed geschreven.

  Lekker los laten en je eigen deel doen en verder gaan met je eigen leven. dat is ook de bedoeling ervan.
  Geef geen hulp als ze er niet om vragen, want dat werkt inderdaad niet, was ook mijn ervaring. overal mag je van leren. en als je happy bent, met wie jezelf bent, ben je ver genoeg. Heel veel harmonie, balans liefde en vrede toegewenst. “-“Liefs, Henriëtte

 3. Er bestaat ook een familiaal karma dat gedurende vele generaties via een ouder of allebei, doorgegeven wordt. Tot er één ziel alle voorouderkarma op zich neemt. Door het vele lijden gaat deze op zoek naar het waarom en besluit het loodzware karma op te lossen. Dat is iets dat niet zonder hulp kan gedaan worden. Eens het besluit genomen om dit karma op te lossen, duikt die hulp meestal op. Dergelijke hulp voor het oplossen van familiekarma is Olof Smit : http://www.earthfather.eu.

  • @licorne, zo heeft olof smit mij ook
   geholpen. Ik droeg al het familiekarma op mij door vele levens heen
   al. Nu is t gekanteld en ik voel me eindelijk rustig..mezelf en een
   heel stuk lichter. Ik droeg de erfenis van mijn moeders familielijn
   mee..vandaar dat ik in zowel mijn vorige levens als in dit leven
   wederom verbannen was uit de familie. Ook ben ik door olof te weten
   gekomen waarom ik alles op mij droeg..mijn ziel had dit op zich
   genomen omdat ik in vorige levens ook spiritueel genezer was en in
   dit leven dus ook. Ik heb 9 generaties aan voorouders mogen helen
   zodat ook zij nu kunnen reincarneren. Ik raad t anderen graag aan
   om t erns na te laten kijken..ik ben heel blij dat ik dit gedaan
   heb..ik heb m gedragen,ervaren en in liefde voor alle anderen ook
   weer los mogen laten. Vanaf nu zal de generatie van nu niet meer
   hoeven dragen van generaties terug.wij gaan een hele ander patroon
   en leven tegemoet.

 4. ”Dit is ook een aflijningsprobleem, jij bent afgelijnd op hun healing terwijl zijn afgelijnd zijn op hun karma. Tot zij ook aflijnen op hun healing en dit als potentieel zien voor zichzelf, zullen ze niet in staat zijn jouw verlangen naar healing als iets anders te beschouwen als een bedreiging, en zullen ze dat beschouwen als kritiek en veroordeling naar hen toe. Zelfs wanneer het hen ongemakkelijk maakt, is dit de weg die zij gekozen hebben tot ze beslissen dat ze het anders willen.”

  Heel erg mooi, wijze woorden! 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in