Lieve Jennifer: Ik heb me net gerealiseerd dat ik mijn familiekarma en emoties op mij heb genomen, en dat verklaart waarom alles in mijn leven momenteel een chaos is, en ik me geblokkeerd, depressief voel, en geen energie heb. Dit besef overviel me toen ik nog maar eens met mijn zus praatte over haar levensproblemen, en ik toen plots kwaad werd, en haar vertelde dat ik haar problemen niet kon oplossen, en de hoorn ophing. Ik ben het beu om mijn familieproblemen te proberen op te lossen. Maar wat moet ik dan doen, en creëer ik dan meer karma met hen wanneer ik dit weiger te doen en het los laat?

Jennifer’s antwoord: Eerst en vooral mijn gelukwensen. Je hebt net levens van verplichtingen naar je zielsgroep toe losgelaten, waarin je jouw leven beperkte om hen te helpen met hun problemen. Je nam dit op jou om een heleboel redenen, allemaal gebaseerd op ervaringen uit vorige levens, maar vooral omdat je dacht dat ze krachteloos waren, ofwel door hun daden of door jouw bijdrage, en je wilde ze helpen healen en hun kracht terugwinnen. Wat je je gerealiseerd hebt, is dat, zo lang je dit doet, je je eigen leven inperkt, én het hunne, ze moeten hun eigen healing doen en het proberen te doen voor hen vertraagt hun proces alleen maar.

Je was in staat om dit te zien omdat jij ook een energieverschuiving ondergaan hebt, en je nu een nieuw perspectief hebt. Wees dus niet boos op jezelf wanneer je al die manieren begint te zien waarin je jouw leven hebt ingeperkt, jouw energie en kracht hebt weggegeven, en anderen probeerde te helpen.

Elke keer je gedachten in die richting gaan, vergeef dan jezelf en hen, en laat het dan gaan. Je deed wat je dacht dat goed was. En dat was het ook, zo lang je je verantwoordelijk voor hun karma voelde. Nu is dat veranderd.

Weet ook dat wanneer je jouw energie van je familie begint weg te trekken, ze je meer nodig lijken te hebben, meer problemen hebben en hulpelozer dan ooit lijken te zijn.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ze moeten het gewend raken om met hun eigen kracht te gaan werken, daar waar ze vroeger de jouwe gebruikten. Het zal een beetje tijd vragen, maar ze zullen zich aanpassen. Het belangrijkste dat je nu kan doen is gefocust blijven op wat jij in je leven wil creëren. Het roept naar jou, maar tot nu toe was je niet in staat het te horen. Voel je niet schuldig wanneer je beseft dat je hen op die manier ondersteund hebt en hen tegenhield om hun eigen kracht te gebruiken, ze delen even grote verantwoordelijkheid met jou in deze situatie.

De andere uitdaging voor je zal zijn om te beginnen focussen op jouw leven en jouw energie te gebruiken om jouw dromen te bekrachtigen. De behoeften van jouw familie zijn jouw excuus geweest om niet vooruit te gaan, je gaven niet te aanvaarden en geen vreugde te hebben in je leven. Door die drain van jouw energie weg te halen, ben je nu in staat om te focussen op jou en je leven, en dat is een nieuw concept, niet alleen voor dit leven maar voor vele levens lang.

Start met het creëren van enkele doelen voor jezelf, maak je dromen opnieuw wakker, en begin te focussen op het gebruik van je eigen energie om jouw leven te bekrachtigen.

Misschien ben je soms afgeleid door je familieproblemen, maar dat zal verminderen wanneer je de verleiding negeert om hun bron van kracht te zijn en jouw energie begint te gebruiken om jouw eigen leven te bekrachtigen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Je mag wel je eigen grenzenoverschrijden niet gaan verwijten aan een ander. Als jij te lang hebt geluisterd naar de problemen van je zus en je wordt dit beu, dan moet je hier sneller in ingrijpen. Bovendien stellen sommige mensen zich graag als "helper" op en gaan anderen betuttelen, waardoor die net snéller hun problemen gaan vertellen, hoewel ze zich hier eigenlijk niet goed bij voelen. In elk geval: neem verantwoordelijkheid voor jouzelf, en gooi niet zomaar de telefoon op de haak. Ik heb dit ook meegemaakt met mijn broer die het beu was, en dit is echt extreem gegaan, en het resultaat is dat het voor mij niet meer hoeft. Ik heb iets teveel pijn gehad om dit nog te kunnen herstellen. Dus denk ook goed na.

 2. Opstellingen zijn echt 'the key' ook wel systemische energie opstellingen genoemd. Dit kun je combineren met chakra healing. Een shamaan kan wellicht ook uitkomst bieden. Uit eigen ervaring kan ik in ieder geval zeggen dat opstellingen fantastisch werken en ik ben blij dat ik ze heb ontdekt. Voor iedereen die zoekend is, ga er alsjeblieft voor want je bent het meer dan waard.

 3. Familiekarma kan niet eventjes opzij gezet worden.
  Een ziel kiest er zelf voor om een familie te helpen,
  aangekomen op Aarde vergeet men zijn/haar missie en begint de familiekarma een als last te zien. Ervan afdoen betekent je verantwoordelijkheden uit de weggaan.
  Men kan liever een vloekengenezer, familieopstellingen, sjamaan … raadplegen.

  Harrie de Kruijff van Arnhem is een goede begeleider.
  Om je pijnen en verdriet te verlichten is ‘Hands on Healing’ van Fluxtrainingen ook goed.

  Met groet,
  S.

 4. Dit klopt ook wel bij mij! Het voelt een beetje wreed en leeg om te stoppen mijn familie te healen, ik ben er ook nog niet helemaal mee klaar. Het is ook zo pijnlijk te zien hoe ze zichzelf schade aandoen!
  Het ‘goeierik-gen’ (lees: over je heen laten lopen, jezelf wegcijferen, je eigen emoties onderdrukken om andere ten dienst te zijn) van mijn vaders kant, daar heb ik het meeste last van, heb dezelfde ziekte als mijn oma. Mijn vader noemt mij altijd ‘het zonnetje in huis’.
  Maar ook het schuldgevoel bij mijn moederskant, hoewel ik dat wel beter kan herkennen. Voor haar zorg ik soms echt, met massage en dan houd ik haar vast, dat doet haar echt goed, terwijl ik het zelf ook nodig heb en ze het mij niet op die manier kan geven.
  Ik heb hierdoor altijd veel moeite gehad met uit huis gaan, op kamers gaan etc. Ik blijf wel stappen in die richting zetten.
  Ik weet niet goed hoe ik familiekarma moet oplossen. In ieder geval is het traumatisch en lastig om dit te doen terwijl je nog in die situatie zit, en bij die familie woont… Dus ik ga er nu weer weg, ik kies iets voor mezelf, ik hoop dat het bij me past.

 5. Ik blijf karma best moeilijk vinden. Ik merk nu dat ik losser begin te komen van familie. In het begin voelde ik me schuldig, het voelde als een soort onverschilligheid, tegelijkertijd ben je bang dat je mensen kwijt raakt als je verandert en die verandering voelt heel vreemd. Die oude patronen wil je niet meer terug, maar wat komt ervoor in de plaats vraag ik me dan af. Ik ben rustiger aan het worden merk ik, dat is wel heel fijn………..

 6. Inderdaad!

  Prachtig artikel! Ik herken het stukje van de vraagsteller helemaal. Ik zit ook in zo,n familie.
  Heb me daar helemaal van los gemaakt en hou van ze en laat hun problemen gewoon bij hun. Door deze keuze te hebben gemaakt is mijn hele leven verandert in de positieve zin. Dit geld natuurlijk voor al je relaties om je heen. Of het nou vriendschappen zijn of de buren of de ouders op school of op je werk of waar dan ook.
  Op het moment dat ik gekozen heb voor mijn geluk, de liefde aan mijzelf te geven en trouw te zijn aan mijn waarheid, dan gebeuren er wonderen en krijg je de wind mee. Overal liefde om mij heen op alle vlakken. Tuurlijk komt er af en toe nog wel eens wat langswaaien maar dat raakt je dan niet meer. Je kijkt er met andere ogen naar. Je laat hun in hun waarde en dat is goed. Iedereen bewandelt zijn eigen unieke pad.

  liefs sabine

 7. Wanneer iemand ‘drager’ van een famliekarma is, gaat dit meestal over generaties. Je kan kan je wel losmaken van je huidige familiebanden, doch de last van vele generaties familiekarma die je met je meesleept kan slechts door iemand met een specifieke opdracht en het vermogen om dit te doen, opgeheven worden.
  Olof Smit is zo iemand.
  Mij heeft hij van zwaar voorouderkarma langs moederszijde verlost.
  http://www.earthfather.eu/pages/home.html

 8. Helemaal waar! En het leuke is eenmaal door de zure appel, zie je ook anderen beteren. 🙂

 9. Mooi artikel en waar 🙂

  Wees je eigen bron van kracht, focus op jezelf 🙂
  En dan zul je zien wat voor moois er allemaal gebeurt met jou maar ook om je heen.

  Liefs Anne