Flow Cosmetics staat voor transparant, duurzaam en puur
Flow Cosmetics Logo
advertorial

Bij Flow Cosmetics zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid naar de planeet, naar onze klanten en naar onszelf. Daarom kiezen we altijd voor het beste. We staan voor duurzaamheid en houden van pure, biologische ingrediënten, recyclebare verpakkingen, een zero waste mindset, groene voorraad en dierproefvrije cosmetica. We praten niet alleen, we volgen ons hart en je zult onze waarden zien in onze acties.

De oorsprong van Flow Cosmetics ligt in Finland, waar Riitta Jänkälä tijdens haar beroep als kapster en beautyspecialist ontdekte hoeveel chemische stoffen er in cosmetica verwerkt zijn. Dit moest anders en daarom is Riitta aan de slag gegaan met huid- en haarverzorgingsproducten die gebaseerd waren op eetbare wilde en biologische kruiden en bessen uit Finland. Ze plukte die wilde en schone ingrediënten uit ongerepte bossen en in 2004 creëerde ze haar eerste zeep en shampoo bars, in haar garage en verkocht ze op de lokale markten.

Vandaag, 16 jaar later, heeft Flow Cosmetics een eigen fabriek voor de productie, waar Riitta nieuwe, unieke, innovatieve en biologische afbreekbare cosmetica recepten ontwerpt. De originele waarden zijn niet veranderd. Het volledige assortiment van Flow Cosmetics heeft meer dan 90 oprecht natuurlijke cosmeticaproducten – alles gemaakt van biologische en wilde ingrediënten met een zo duurzaam mogelijk process. Vind het complete assortiment hier: Flow Cosmetics

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Riitta Jänkälä - Flow Cosmetics
“Het leiden van een klein maar snelgroeiend cosmeticamerk is hectisch. Ik vind het nog steeds het allermooist om met de hand een nieuw product te ontwikkelen, met maatbekers en een receptenboek” – Riitta Jänkälä

Pure ingrediënten maken pure en kwalitatieve producten

Bij Flow Cosmetics, gebruiken we alleen de puurste ingrediënten die biologisch, in het wild gegroeid of ecocert-gecertificeerd zijn. Waar mogelijk halen we onze ingrediënten uit Finland; in het noorden krijgen kruiden en bessen geweldige voedingsmiddelen vanwege de lange, heldere nacht. Het zijn pure superfoods voor je huid! Alle ingrediënten die we niet in ons thuisland kunnen vinden, worden geleverd door gelijkgestemde, vertrouwde Europese partners.

transparant, duurzaam en puur
“Gedroogde heidebloemen worden gebruikt in zepen en haarproducten.”

 Bent u geïnteresseerd in onze grondstoffen? U vindt ze hier: INCI-lijst van Flow Cosmetics.

Onze productformules zijn gemaakt van 100% natuurlijke en schone ingrediënten – zonder schadelijke chemicaliën. De productformules zijn tot in de puntjes uitgewerkt. We doen geen concessies op het gebied van effectiviteit – waardoor ze ook voor professioneel gebruik geschikt zijn. Bij het maken van nieuwe producten duurt het maanden voordat we ze goed genoeg vinden om te lanceren.

We vinden het belangrijk om altijd te kiezen voor grondstoffen die voldoen aan de vereisten van gecertificeerde natuurlijke cosmetica. Bij Flow Cosmetics vindt u geen synthetische ingrediënten in een groen jasje, alleen producten die puur natuur zijn.

Natuurlijke cosmetica is helaas geen beschermde claim. Hierdoor kan ieder merk die dat wil, meeliften op de groeiende vraag naar natuurlijke cosmetica. Het is daarom de verantwoordelijkheid van de consument om zich te verdiepen in productbeschrijvingen en ingrediëntenlijsten. Flow Cosmetics is transparant in wat we doen en welke ingrediënten we gebruiken. Daarnaast voldoen we aan de vereisten van COSMOS en het Europese Ecocert voor natuurlijke cosmetica.

Waarom vinden wij transparantie zo belangrijk? 

Omdat we niets te verbergen hebben. Bij ons vind je geen lange ingrediëntenlijsten met ingewikkelde synthetische ingrediënten. Voor alle producten is de volledige ingrediëntenlijst beschikbaar op onze website en elke productverpakking. Daarnaast vinden we het belangrijk om te vertellen dat zowel onze producten als de ingrediënten niet op dieren getest zijn. Nu niet, en nooit niet. Alle producten worden getest door familieleden en andere vrijwilligers.

We zijn er trots op dat onze producten nog steeds allemaal geproduceerd worden in onze eigen fabriek in Finland, volgens een Good Manufacturing Practice (GMP). Hierdoor gebeurt het gehele proces, van idee tot transport, in eigen beheer. De producten worden in kleine hoeveelheden geproduceerd, waardoor we net genoeg voorraad aanhouden. We doen dit om altijd verse producten naar je te kunnen versturen. Op deze manier kunnen we controleren of de gehele productie overeenkomt met onze waarden.

Duurzaamheid en zero waste mindset 

Er is de afgelopen jaren steeds meer aandacht voor de milieubelasting van verpakkingsmaterialen. Hieruit is de zero waste mindset ontstaan. We streven ernaar om geen afval te produceren. In de meeste landen staat het recyclen van plastic nog in de kinderschoenen. Daarom kiezen we voor onze verpakkingen voor karton, metaal en glas.

transparant, duurzaam en puur

We houden er bij het kiezen van onze verpakkingen al rekening mee dat deze verpakkingen ooit gerecycled moeten worden. We gebruiken veel karton, metaal en glas, omdat deze materialen goed gerecycled kunnen worden. Voor sommige producten is plastic het enige geschikte verpakkingsmateriaal, in die gevallen hebben we gekozen voor recyclebaar plastic, zoals Pure PS- plastic of Pure LDPE 4-kwaliteit plastic. Ons plastic is altijd BPA-vrij.

Onze drukke en wereldse levensstijl zorgt ervoor dat veel van de producten die we kopen per vliegtuig worden vervoerd. Dit is een snelle optie, maar wij doen hier niet aan mee. Wij vinden dat er andere opties zijn. In plaats daarvan kiezen we voor rederijen die zich inzetten om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. Onze producten worden vervoerd door een combinatie van vrachtauto’s en boten.

We koesteren onze waarden, hiermee maken wij cosmetica die altijd effectief én altijd eerlijk is. Always Natural. Always Effective. Always Honest – Just the way your beauty routine should be!

Kortingsactie op Nieuwetijdskind Magazine

Wil je genieten van puur natuur voor jouw schoonheid en gezondheid en samen met ons bijdragen aan een schonere wereld? Speciaal voor jou als lezer van Nieuwetijdskind Magazine krijg je 15% korting op je bestelling in onze webshop. Bestel dan een of meer van onze producten en voer tijdens het bestelproces de kortingscode NTK&FLOW in. Deze kortingscode is geldig tot en met 31 oktober.

Je vindt ons op https://flow-cosmetics.nl/

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in