Heerlijke chaos

Deze maand gaat ons het gevoel geven dat we ergens doorheen moeten. Alsof je door een gat kruipt met je handen op je rug. Beetje onhandig, maar niet ongemakkelijk. Je weet wat je aan het doen bent.

Tegelijkertijd kun je op andere momenten het idee hebben dat je alle kanten opvliegt met wat je doet, denkt, vindt, wilt. Het gevoel dat het nergens toe leidt, kan dan overheersen.

Hoe kun je gebruik maken van de flow van deze maand?

Stromen

Laat de twee ‘bewegingen’ gebeuren. Het doelgerichte en losse geflodder. Het is de modus van december. Als je er teveel over na gaat denken kan het ongemakkelijk worden; als je er vervolgens iets aan wilt doen kan het gaan stagneren.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Je kunt dit merken in relaties, communicatie, actie die je wilt ondernemen, thuis of op je werk. Je gaat tegen de stroom in, ook al had je de beste bedoelingen.

De maand december kan dus wat chaotisch aandoen, maar uiteraard heeft het een functie.

Groeien

Je kunt de twee tegengestelde bewegingen zien als een hernieuwde bodem vanwaaruit je verder kunt groeien. Het is nodig om chaos te creëren zodat je dingen weer opnieuw kunt laten groeien. Een betere voorbereiding op het nieuwe jaar kun je jezelf niet geven!

Schiet niet te ver in de toekomst met je gedachten. Focus vooral op het moment. Voelen, observeren en laten gebeuren is van belang om het moment te benutten.

Veel plezier!

Aan de hand van een intuïtieve schildering maak ik deze maandbeschrijving. 

De flow van december - heerlijke chaos intuitieve schildering_December_Lenny Vaessen
Intuitieve schildering_December_Lenny Vaessen
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in