Focus je op wat je aan het leven kan geven
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Wat kan ik eruit halen?

Herken jij deze focus: “Wat kan ik uit iets/iemand halen?” Met andere woorden, je kijkt steeds wat er te halen valt of je probeert zelfs het onderste uit de kan te halen.

Het idee van gebrek

Als kind krijg je heel snel het idee dat deze wereld een ‘gebrekkige’ plaats is. De dreiging van gebrek aan voeding, aandacht, liefde, geld, geluk of onderdak hangt ons als een zwaard van damocles boven het hoofd.

Mijn vader vertelde me letterlijk: “De dingen komen niet uit de lucht vallen, maar je moet voor alles keihard knokken. Zet je je eerste stappen in de maatschappij dan lijkt het alsof men over lijken gaat. De één zijn dood is de ander zijn brood.” En zo wordt gebrek stevig in je leven gebeiteld.

De ene mens zal hierop reageren door te vechten voor zijn brok, de andere zal zichzelf “verkopen” om zich te verzekeren van zijn brok. In beide gevallen ligt de focus op het zoveel mogelijk proberen te halen, UIT iets of iemand.

De natuurwet of goddelijke wet is hierin heel duidelijk: wat je geeft krijg je x4 terug. Nu je dat weet, kan je eens logisch gaan redeneren. Als je focus ligt op eruit halen, wat denk je dan dat het leven je kan teruggeven? Of wat in het geval je het onderste uit de kan wil halen? Dan roof je eigenlijk alles leeg!

De kern van leven, groei, interactie, is als een zaadje. Wie een zaadje plant, kan een boom krijgen, wie de grond uitput, zal niks krijgen.

Focus je op wat je aan het leven kan geven, in plaats van wat je eruit kan halen!

Gebrek loslaten en je richten op volmaaktheid

Laat het idee los dat er gebrek is. In deze wereld is alles rijkelijk aanwezig en wie het gelooft zal het kunnen zien en ontvangen. Ik vind dat heel logisch en ik merk het zelf in mijn leven. Het is mijn ongeloof dat de grenzen trekt in mijn leven en mijn geloof dat de grenzen oplost. Alles is in essentie volmaakt, want alles is ontstaan uit dezelfde volmaakte bron. Enkel jouw kijk bepaalt of het volmaakt is of onvolmaakt. Maar weet, dat de volmaakte toestand de enige constante is, die nu versluierd is door onwetendheid en ongeloof.

Energie is god = zon = mannelijk = actie = uitgaand. De mens is maan= vrouwelijk = ontvangend = ingaand. De mens is als het ware een spiegel, die de goddelijke energie weerspiegelt. Het is dus aan de mens om mee te deinen op de beweging van god en het goddelijke te weerspiegelen en niet de schaduw. Dat vereist discipline en een juiste focus. Zonder god is de mens maar een schaduw.

Het is tijd om je licht weer te activeren en te delen met de wereld

Jij mens, bent in essentie een goddelijke kern, omhuld door een fysiek lichaam. De goddelijke kern is deel van het levensbeginsel, dat bestaat uit puur licht en energie. Jij bent in wezen een lichtwezen. Licht is een opbouwende kracht, die geeft en daardoor kan manifesteren.

Zolang jij onbewust bent van je licht, dit licht blijft dimmen door liefdeloze gedachten, pleeg je roofbouw. De focus ligt dan op gebrek en je zoektocht is een wat je kan halen UIT het leven in plaats van wat je kan geven aan het leven. Deze roofbouw en verzieking is momenteel duidelijk op elk niveau, emotioneel, fysiek en in de natuur.

We zijn in een tijdperk gekomen waarin de opgebouwde energie van eeuwen ver, op een keerpunt gekomen is. Het is nu éénmaal een natuurwet dat elke opgebouwde energie tot een bepaald punt gaat en dan terugkeert naar haar bron, verrijkt met de opgebouwde energie tijdens haar reis.  Wanneer een kracht liefdeloos opgebouwd en gebruikt werd, zal ze terugkeren naar haar bron en haar bron vernietigen. Werd de kracht verrijkt met liefde, zal ze haar bron versterken.

Het licht is altijd aanwezig geweest

Dankzij bepaalde lichtgroepen op aarde, die al eeuwen aan het werk zijn om het licht op aarde hoog te houden, blijft voor elke mens de mogelijkheid beschikbaar om terug aan te sluiten op deze lichtkracht. Het maakt niet uit of je eeuwen of 40 jaar liefdeloos geleefd hebt. Het moment dat jij aansluit op die lichtkracht ben je er direct weer onderdeel van en help jij het collectief mee ondersteunen de weg terug naar de bron. Het verleden is zonder kracht, de almacht ligt altijd in het NU.

Sedert een aantal jaren is de rit terug naar de bron ingezet. Zijn we op weg naar totale vernietiging of worden genoeg mensen wakker om aan te sluiten op het licht in zichzelf. Er liggen wonderlijke tijden in het verschiet als we nu met velen wakker worden, het licht of de goddelijke kern in onszelf weer accepteren opdat onze christuskracht de motor van ons leven zal worden. De christuskracht is volmaaktheid delen, handelen vanuit een volmaakt wezenlijk zijn.

Staar je niet blind op wat het nieuws je voorschotelt. Het is zeer éénzijdig, de andere kant van het licht is nog compleet onderbelicht doch niettemin zeer sterk en levendig aanwezig voor wie ZIEN wil. Kies bewust voor lichte dingen en dat doe je door vreugde als leidraad te nemen.

Geniet en wees dankbaar voor het wonder dat het leven in wezen is.

vitaal water
vitaal water
vitaal water

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in