Focus op het resultaat

Is er iets dat jij graag wil bereiken of realiseren? Is er iets waar jij altijd al mee wilde beginnen? Is er iets dat je wil veranderen? Een van de belangrijkste dingen om daarin te slagen is focus. Hoe beter je focus, hoe sneller je vooruitgang maakt. Een goede focus maakt de kans groter dat je effectief gaat slagen in wat je wil realiseren. Hoe doe je dat nu, een goede focus houden

Doe wat nodig is

Je focus hangt vaak samen met doorzetting en vastberadenheid. Ook je verlangen speelt een belangrijke rol. Hoe sterk is je verlangen om je doel te realiseren? Het is belangrijk om zelf genoeg discipline te hebben om te doen wat nodig is. En nog belangrijker, om te blijven doen wat nodig is. Op dit vlak mag je gerust wat strenger zijn voor jezelf. Doe jij steeds wat nodig is als je een beslissing hebt gemaakt?

Begin bij het begin

Voor veel mensen is beginnen op zich al een uitdaging. De kloof tussen beslissen en effectief starten, is enorm groot. Maar ook na de start kom je heel vaak in de verleiding om te stoppen waarmee je begonnen bent. Je hebt heel waarschijnlijk al wel eens dergelijke zinnen uitgesproken: “Vandaag niet want …” of “Ik doe het morgen wel, ik sla vandaag een keer over”. Komen deze excuses je bekend voor? Misschien kan je nog voorbeelden geven?

Stap uit je comfortzone

Dit is je comfortzone die je met deze excuses in de ‘veilige zone’ wil houden. Je comfortzone is alles wat je kent, alles wat je gewend bent om te doen. Alles wat nieuw is of wat je voor het eerst doet, ligt buiten je comfortzone. Iedereen ervaart dit soort gedachten. Niet enkel in het begin, ook als je een tijdje goed bezig bent, duiken ze weer eens op. Probeer die excuses te ontdekken en te negeren. Focus op het doel dat je wil bereiken, zet alle excuses aan de kant en ga ervoor. Ben jij klaar om uit je comfortzone te stappen?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Laat je niet afleiden

Een andere uitdaging om te overwinnen, is afleiding. Alle vormen van afleiding die je maar kent: social media, een vriend(in) die belt, iemand die onverwacht langskomt, … Ook uitstelgedrag is een vorm van afleiding. Herken je het om eerst allerhande kleine, onbelangrijke taken af te werken voordat je aan iets belangrijk begint? Het gevolg hiervan is vaak dat je daarna niet genoeg tijd meer hebt om aan de essentiële taak te beginnen. En dus schuift dat weer op. Heb je er al eens aan gedacht om met de belangrijkste taak te beginnen en daarna pas de kleinere, minder belangrijke taken te doen?

Leer ‘nee’ zeggen

Om aan afleidingen te weerstaan, is het nodig dat je het onderscheid kan maken tussen belangrijke en minder belangrijke dingen op je takenlijstje. Een gouden tip om je focus te houden: wees een meester in ‘nee’ zeggen. Leer om de juiste keuzes te maken. Een vraag die mij hierbij enorm helpt is deze: “Draagt dit bij tot mijn doel, ja of nee?”. Als het antwoord ‘nee’ is, doe dit dan later. Doe eerst datgene wat je een stap dichter brengt naar je doel.

Kijk vooruit

Hou je focus gericht op het resultaat. Spendeer je energie aan wat je wil realiseren. Het maakt niet uit hoe je situatie gisteren was of zelfs niet waar je vandaag staat. Kijk vooruit. Focus op wat je wil bereiken en blijf stappen zetten in de juiste richting. En geniet vooral van de vooruitgang. Vier elke stap die je hebt volbracht. Waar focus jij je op?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in