DELEN
liefde

In februari ligt de focus op liefde, want het is ook de maand waarin we liefde vieren op Valentijnsdag. Tenslotte is het een maand die begint met een zachte, krachtige energie, die inzet met een Neptunus/Venus-conjunctie op de eerste dag, een mooie energie die ons uitnodigt om onze creativiteit te exploreren en te denken over hoe we liefde in ons leven versterken, om te beginnen met het houden van onszelf. We denken dat liefde er is wanneer we bemind worden, maar ze begint bij onszelf en hoe wij houden van onszelf. Deze wereld is een spiegel van onze zelfliefde, en we krijgen de hele maand variaties op dit thema. Dit is spirituele liefde, die romantische liefde naar hoogten tilt waarvan we dachten dat dit alleen bestond in sprookjes. We kunnen dit soort liefde hebben, indien we ze eerst aan onszelf schenken.liefde

Liefdesenergie

De liefdesenergie houdt de hele maand aan, met een conjunctie van Venus en Mars, het kosmische paar, die begint op 20 februari en ongeveer drie weken duurt. Dit is ook een uitnodiging om onze mannelijke/vrouwelijke aspecten te verenigen, om onszelf te versterken zowel in ons goddelijke mannelijke zelf als in ons goddelijke vrouwelijke zelf. We maken ons klaar om de goddelijke partnerschappen te creëren die we al zolang wensten. De overtuiging dat we een partner nodig hebben om geliefd te zijn, is wat zoveel onvervuldheid in dat aspect van ons leven heeft gecreëerd. Relaties lukken niet wanneer we iemand willen om een deel van ons volledig te maken of te healen. Ze kunnen wel werken wanneer beide partners verbinding maken als een gehealde en hele persoon, zodat de relatie niet verantwoordelijk is om ons op een bepaald level te vervullen of ons gekwetste hart te healen.

De volle maan van 4 februari ondersteunt en is expansief. We krijgen even pauze van alle schoonmaak- en loslaatenergie, en krijgen een glimp van ons potentieel te zien. Op 14 graden Leeuw en Waterman voegt het nog een laag toe aan het Uranus/Pluto-vierkant dat zich opbouwt naar zijn laatste vierkant toe de volgende maand. Het vierkant van maart is het enige dat beide planeten in directe beweging toont, wat een heel welkome doorstart is naar nieuwe realiteiten, na twee jaar met uitdagende lessen in 3D-polariteits-paradigma’s van overheersing en controle, ontkrachtiging en machteloosheid. Indien zelfliefde onze grootste uitdaging is, dan brengt februari ons naar het punt waarop we eindelijk die lessen kunnen belichamen en integreren. Hoe sterk zijn we bereid onszelf lief te hebben en open te staan om te geven en liefde te ontvangen? Welke soort liefde dient ons en onze intentie en zijn we bereid om zowel kwetsbaar als krachtig te zijn in al onze relaties, ook die die we met onszelf hebben?

We hebben de laatste 0 graden nieuwe maan op 18 februari, in Vissen, die ons naar de voltooiing brengt van deze cyclus die begon in oktober 2014. De laatste fase gebeurt in maart, samen met het laatste Uranus/Pluto-vierkant, de Equinox en de nieuwe maan op 29 Vissen die ook een eclips is. Dit is een startpunt voor de mensheid, de convergentie van tijdlijnen in een keuzemoment. Gaan we voorwaarts naar onze multi-dimensionele toekomst, of gaan we terug naar het verleden? We leven in een interessante tijd, en interessanter dan deze zullen ze niet meer worden.

Gebruik de energie van deze maand om je focus te houden op de energie van liefde, wat de ware expressie van onvoorwaardelijke liefde is. Als we alleen op de emotie van liefde focussen, dan kunnen we verloren raken in de herinnering aan hoe vaak we liefde als pijn kunnen ervaren. Onvoorwaardelijke liefde is bewustzijn, expansie, potentieel en kansen. Hoe vaak kunnen we de hoogste expressie van liefde in ons leven creëren? Kunnen we beginnen met onszelf en liefde creëren als fundering van onze werkelijkheden, te beginnen met onvoorwaardelijke liefde naar onszelf? Indien we onszelf gaan erkennen als krachtige medescheppers van onze individuele en collectieve werkelijkheden, bedenk dan eens waartoe we in staat zullen zijn wanneer we de hoogste uitdrukking van de liefdesenergie als ons beginpunt gebruiken.

Het draait nu helemaal rond liefde, zoals het altijd is geweest. De energie van liefde voedt ons zielsdoel van ascensie en expansie, en staat ons toe het werk van het creëren van hemel op aarde, dat we hier kwamen doen, te voltooien. Laten we de vele expressies van liefdesenergie deze maand gebruiken om de fundering van vreugde, liefde, vrede en overvloed te creëren die ons naar het einde van deze cyclus zullen brengen en ons helpen de nieuwe te beginnen als krachtige co-creators van onze nieuwe paradigma’s.

Heb een prachtige maand.

Jennifer

www.enlighteninglife.com

Vert. Fran Tielemans

8 REACTIES

 1. Nog wel even een logische gevolg van als je van jezelf houden gaat.

  Vanaf dat moment wordt iedere dag een PERFECTE DAG.

  Nog een klein logisch gevolgje als je echt en dan ook echt van jezelf houdt, ga er even bij liggen want hier komt tie.

  Je verdwijnt.

  Althans alles wat er was voor (met van die streepjes schuin naar rechts op beiden o`s) dat je van jezelf houdt dat verdwijnt.

  Wat er resteert is enkel de (volwassen) JE die er NU is.

  De JE zonder ook maar enkel beeld/gevoel van zichzelf.

  De JE die geheel compleet is in zichzelf.

  De JE die niets verlangt of nodig heeft.

  Ook niet die beroemde LIEFDE.

  Je kunt maar gewaarschuwd zijn.

  Maar weinig mensen kunnen dat vanuit ego aan.

  Een leven zonder enige spanning, ellende, vakantiefoto`s, die verhaaltjes over zichzelf.

  Niet meer met jezelf bezig zijn maar gewoon maar doen wat je niet laten kunt zonder enige wrijving met het leven.

  Neen, lijkt zo leuk dat houden van jezelf, ik hou er maar over op, ik ga me weer focussen op liefde.

  https://www.youtube.com/watch?v=EaS_ZVJOVyY

  https://www.youtube.com/watch?v=EaS_ZVJOVyY

 2. ““We denken dat liefde er is wanneer we bemind worden, maar ze begint bij onszelf en hoe wij houden van onszelf.”

  Moet ik toch even kwijt.

  Stond ik net voor de spiegel en begint het spiegelbeeld tegen me te zingen, nou zingen.

  Is dat nou wat onder HOUDEN VAN JEZELF verstaan wordt.

  https://www.youtube.com/watch?v=SennU5uwtmg

  Nou, dat hebben we dan ook weer gehad.

  Houden van jezelf.

  Wie doet dat nou niet.

  Hoef je niets voor te doen.

  Is ook niet aan een voorwaarde gebonden.

  Al heb ik wel een voorkeur voor itioden.

  Eigenlijk wil ik ook wel eens niet van mezelf houden.

  Lijkt me wel een hele opgave, ben ook bang dat je er van gaat zweten, veel werk.

  En DENKEN is al niet mijn sterkste kant.

 3. We denken dat liefde er is wanneer we bemind worden, maar ze begint bij onszelf en hoe wij houden van onszelf

  Hoe kun je van je zelf houden?
  Door te zijn wat je BENT.

  Mantra:
  I am the light of the soul,
  I am bountiful,
  I am beautiful,
  I am bliss,
  I am, I am.

 4. “We denken dat liefde er is wanneer we bemind worden, maar ze begint bij onszelf en hoe wij houden van onszelf.”

  Er was eens een pappie en een mammie en pappie en mammie speelden doktertje en toen kwam ikke.

  Ikke kon niet voor mezelf zorgen en was afhankelijk van pappie en mammie en zij gaven mij een naam en een mezelf.

  Zij gaven mij te eten en te drinken en hielpen mij met de dingen die ikke zelf nog niet kon doen.

  Nou daar zat ikke dan plots met een naam en een mezelf.

  En toen moest ikke doen wat zij wilden en als ik dat niet deed kreeg ik het gevoel dat er niet van me gehouden werd en ik had ze toch echt nodig om in leven te blijven.

  Ze zeiden wel; ohhhh Aart wat ben je gewenst en we houden van je maar als ik het huis weer eens in de fik stak kreeg ik toch het gevoel dat het geen onvoorwaardelijk houden van was.

  Moraal (nee he), door omstandigheden ontstaat er een beeld (een mezelf) bij iets wat ter wereld komt en mede door die omstandigheden ontstaat er ook nog zoiets als de ‘beleving/gedachtegang’ houden van.

  En dan moet dat mezelf ook nog eens van zichzelf gaan houden.

  Wat is dat; houden van.

  Wonderlijk dat proces voor de meeste mensen ook nog eens gaande is.

  Tuurlijk schijnt dat bij het bewustzijnsproces te horen.

  Maar dat proces gaat toch enkel over het hulpeloos ikketje wat voor zijn/haar bestaan van iets anders afhankelijk is.

  Het gaat toch enkel over de wisselwerking tussen de opvoeders en het hulpeloze wezentje. Daar komt enkel houden van toch om de hoek kijken. Houden van is toch niets anders dan zorgen voor/noodzakelijk nodig hebben ter overleving.

  Als er bij de mens nu het gevoel/de beleving is van een mezelf waar gehouden van moet worden dan draait er toch enkel nog die oude herinneringen/software van toen.

  Maar okay als dat niet doorzien wordt dan zou ik als de wiedeweerga of zoiets direct maar eens flink van mezelf gaan houden.

  Heeft iemand tips hoe ik dat doen moet.

  Ohhh wat hou ik van mezelf, wat hou ik van mezelf, wat hou ik van mezelf.

  Wat is die mind en oude energie in het lijf toch magnifiek om de mens van alles te kunnen laten ervaren en tis nog zo echt ook.

  Liefde; zorg voor mij, ik red het niet alleen, ben ik wel gewenst.

 5. ❤liefdes energie , super , ❤

  Dank je Jennifer voor deze mooie voorspelling van febr.
  Prachtig zelf veel over liefde maar vooral de zelf – liefde.
  Want een beetje liefde in ons leven kunnen we allemaal
  Goed gebruiken.op wat voor manier dan ook.
  Ik maak er dankbaar gebruik van deze tips .

  Liefs Jannie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in