frequentie shifts en het helende midden

Vorige week voelde ik me ineens als een ingestort kaartenhuis: even wist ik niet meer wat voor of achter was en voelde ik moeheid in het kwadraat. Ook al was het een beste volle maan, dit waren niet de reacties die daar specifiek voor mij bij horen. Hmmm, daar moest ik toch eens beter naar kijken zodra ik mij weer meer mezelf zou voelen…

Ascensie

Wanneer je al een tijdje het pad van bewustwording loopt en je potentieel aan het ontvouwen bent, dan kan het niet anders dan dat jij ook merkt dat de tijd steeds sneller gaat. Met de enorme shifts, veranderende en hogere frequenties die over ons uitgestort worden vanuit de kosmische sferen, heeft het grofstoffelijke lichaam soms wat moeite om mee te komen. Dit gaat niet altijd even vlekkeloos. Vermoeidheid, hoofdpijnen, spierklachten, duizeligheden, veranderingen in gezichtsvermogen, veranderingen in waak-, slaap- en droompatronen of wisselend eetgedrag, behoren tot de zogenaamde ascensie-verschijnselen die hierbij kunnen optreden. Meestal blijf ik redelijk in balans zonder klachten, maar dit keer dus niet. Hoe kan het dat, terwijl dit ascensie-proces al geruime tijd speelt, ik hier de ene keer nauwelijks iets van merk en er de andere keer flink door ontregeld kan zijn?

Alles trilt en beweegt

Elke handeling of actie brengt beweging in het veld. Automatisch betekent dit ook verandering in trilling en frequentie ervan, en wij worden hier voortdurend mee omringd. Op onbewust niveau scan je deze trillingen de hele dag door. Wanneer je jouw bewustzijn erop richt kun je tal van verschillen ook voelend bewust ervaren. Voelt het harmonieus genoeg, dan is er niks aan de hand. Voelt het belastend, hoe lang hou je het daarin vol?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Door de veranderende frequenties, ook van de aarde zelf, gaat onze tijd ook daadwerkelijk sneller. Deze versnelling heeft te maken met de algehele verhoging van de trilling van de aarde en de verhoogde frequenties van het veld waarin we leven, openend in de multidimensionaliteit en in de Nieuwe Tijd die haar intrede heeft gedaan. Wij bewegen daarin mee, onze eigen trilling verhogend (bewust en onbewust) en je omgeving maakt het soms ook extra moeilijk om in balans te blijven, want die is veel impactvoller dan je soms vermoedt.

Bandbreedte

Wanneer je systeem meerdere dagen, weken, zo niet maanden achtereen zwaarder belast is met grotere frequentieverschillen, kan je lichaam het niet meer binnen de comfortabele bandbreedte verwerken. Alles trilt en beweegt. Ieder wezen, of het nu mens, dier of natuur betreft, heeft zijn of haar eigen specifieke trillingen. Ieder object, voorwerp, gebouw of ander maaksel heeft zijn eigen vibraties binnen het materiaal en de vorm en is zo ook voelbaar waarneembaar.

Het voordeel van veel verkeren in hogere frequenties, maakt dat je eigen systeem rijpt om op hetzelfde niveau mee te gaan trillen. Dat is ook wat er nu globaal gebeurt met de frequentieverhogingen. Dit kun je zelf testen. Probeer eens je te omringen met mensen of zaken van gelijke of hogere trilling dan jijzelf. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan healing cirkels of groepsmeditaties. Je herkent het vanzelf aan het uplifting gevoel, de blijdschap en liefdevolheid die dit in zich draagt. Wanneer je continu in een omgeving met veel lagere frequenties verkeert, wordt het steeds moeilijker je eigen licht vrijuit te laten stralen en krijg je in het ongunstigste geval zelfs fysiek klachten en last van somberte.

Gedragen in hogere frequenties

In de healing praktijk waarin ik door hogere energieën en lichtwezens geleid wordt en waarbij het ego er echt even helemaal tussenuit mag, ervaar ik deze frequentieverschillen eveneens. Er zijn wel eens momenten geweest dat ik voor aanvang dacht: Ik bel de sessie af, want ik voel mij niet zo fit. Wanneer ik dan vanaf het begin van de behandeling ‘gedragen’ werd, voelde ik mij ‘ruim’ en kiplekker en kon ik vanuit deze verhoogde staat moeiteloos in het energieveld van de klant werken en bemiddelen, ten gunste van diens welzijn. Nadat het werk gedaan was, zakte ik dan als het ware weer terug in de voorafgegane eigen algehele malaise-energie van dat moment en miste ik de heerlijke uplift van die fijne hoge frequenties.

Omgevingskakofonie

Een klant vertelde dat hij eigenlijk van kinds af aan ál deze verschillende omgevingsfrequenties bewust waarnam en dat hem het ook regelmatig bedrukte. Toen hij, in eerste instantie zonder dit verstandelijk te weten, in contact kwam met de Golden Sparkle escentie, voelde hij onmiddellijk zijn eigen frequentie verhogen en kon hij veel ruimer ademen. De frequenties van de escentie herinnerden zijn eigen licht weer aan de specifieke frequenties die bij hem en zijn kosmisch licht hoorden, waardoor hij daar weer in volheid mee kon resoneren.

Wanneer de omgevingsfrequenties harmoniëren met die van jou, is er niets aan de hand. Dit verklaart ook meteen waarom een heleboel HSP mensen afstand en eigen ruimte tijdens de lockdown zo kunnen waarderen. Het komt echter regelmatig voor dat er links en rechts flinke ‘dissonanten’ tussen zitten, waardoor je meer en meer moeite moet doen om je balans en harmonie te behouden. Wanneer je eigen frequenties aanhoudend verlaagd worden óf  aanhoudend opgejaagd door gelijke krachten, ontstaat de disbalans en het verlies van het vermogen om de eigen trilling te bewaren. Dit kan zelfs destructief werken. Wanneer het je trilling omhoog brengt, ervaren we dat als positief maar het neemt niet weg dat het tempo waarin dit gebeurt voor de nodige bijverschijnselen kan zorgen. Het verschil in frequenties om ons heen helpt ons ook te onderscheiden wat bij ons hoort en wat niet, ook al maken we allen deel uit van het grote geheel.

Het helende midden

Aangezien iedereen anders is, gaan gemene delers hier nauwelijks op en al helemaal niet voor de extreem gevoeligen onder ons. Het is dus juist superbelangrijk je eigen energie te omringen of te ondersteunen met wat jou binnen de gewenste bandbreedte houdt. Combinaties van kleuren, kristallen, geurfrequenties en klanken kunnen je hier heel goed bij helpen.

Er is echter één frequentie die op iedereen een harmoniërend effect heeft. Dit is een klank- en kleurfrequentie ineen! Er is iets bijzonders met lichtgroen. Het werkt super kalmerend en balancerend op het hele zenuwstelsel. Lichtgroen heeft een frequentie van 528 Herz en dit is precies het midden van het elektromagnetische  kleurspectrum, oftewel het hart van de regenboog! De 528 Herz kleurfrequentie valt samen met die van klank/geluid van de Solfeggio schaal. De 528 cycli per seconde, is de kernfrequentie van de natuur. Je wordt met deze trilling zowel in klank als in kleur, helend gesteund om je harmonie en balans te hervinden. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je maar even luistert naar muziek met deze frequentie, de cortisolspiegel (stresshormoon) daalt en oxytocine (knuffelhormoon) toeneemt. Dit gebeurt al meetbaar wanneer je je zelfs maar 5 minuten met deze frequentie omringt.

Wanneer je merkt dat je energiesysteem onder druk staat, ga dan als het kan naar buiten. De natuurlijke en groene omgeving is helend. Groen ís de kleur van heling. Je stapt als het ware in het grote helende midden, waarvan uit je je hart weer in overeenstemming kunt laten komen met de harmonieuze frequenties uit de natuur in je omgeving.

Het sapgroen of geelgroen, is kalmerend voor het zenuwstelsel en staat ook voor vernieuwing. Groen als evenwichtige menging tussen blauw en geel, versterkt de energiedoorstroming in je lichaam en bevordert de afvoer van afvalstoffen in je lichaam. Groen is verbindend en de kleur van loyaliteit. Diepgroen tot smaragdgroen staat voor wijsheid, rust en kalmte. Groen is in al haar schakeringen betekenisvol.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

 1. Dankjewel Carien. Vandaag landden ganzen en kauwen heel dichtbij me in t park hier. Rustig grazend of eten zoekend. Ik voelde me 1 van hun en vond n natuurlijke harmonie en frequentie. Hoog, wat lager, wie zoekt wie? Hoe wonderlijk

  • Prachtig dat wanneer je openstaat, het universum moeiteloos voorziet in wat je op dat moment nodig hebt, in wisselwerking

 2. Lief mens Carien
  Voor mij is het een openbaring ..
  Heb 8x de 5 in mijn naam
  2x de 9. 2×3.1×6.1×1.1×7
  43 Francine
  35 Engelen
  = 6 staat voor dienstbaar enverantwoordelijkheid
  Het komt overeen met het werk dat ik beroepshalve heb gedaan:kleuterleidster en directeur autonome kleuterschool.
  Nu ik met pensioen ben ..en de Corona er is ..moet ik nog even wachten waar mijn pad naartoe gaat..het zal wel naar me toe komen..op de juiste tijd, de juiste plaats..
  Dank je wel om dit te lezen..
  Je bijdrage in het artikel..
  Hartegroet
  Francine
  P.s.je mag je geroepen voelen om me met raad en inzicht te ondersteunen.
  Oosterbeek waar je praktijk is, ga ik eens googelen
  Wat is mijn geur, denk je?

  • Dag Francien, wanneer je mij per e-mail een foto stuurt met je geboortedatum stem ik mij met alle liefde af om je van geuradvies te voorzien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in