een slechte dag

We hebben allemaal wel eens zo’n dag. Je weet wel: om wat voor reden dan ook voelt alles verkeerd, heb je geen motivatie en zit je niet lekker in je vel. Misschien zorgt iets in je leven voor al die onrust, misschien is er wel helemaal geen verklaring voor.

Maar belangrijker dan weten waar het door komt, is weten wat je eraan kunt doen. Bestsellerauteur Gabrielle Bernstein vertelt jou wat ze zelf doet om goed voor zichzelf te zorgen.

De ‘kies opnieuw’-methode

Gabrielle heeft de ‘kies opnieuw’-methode: je erkent je gedachtes, vergeeft jezelf en kiest bewust nieuwe gedachtes. “Zelfs als dat het enige is dat je uit mijn nieuwe boek haalt, en ook al ben je pas net begonnen met deze methode, dan is dat al genoeg om je leven te veranderen,”

Dit is hoe het werkt:

  1. Erken de gedachtes die je hebt, die herhalende, negatieve, angstige en verslavende gedachtes. Let op hoe ze je laten voelen. Probeer te merken wanneer zo’n gedachte opkomt en voel gewoon.
  2. Vergeef jezelf dat je die gedachte hebt. Als je jezelf vergeeft, verdwijnt de gedachte vanzelf. Volgens Abraham Hicks is een geloof niets meer dan een gedachte die je blijft denken. Als je jezelf vergeeft, dan besef je dat die gedachte niet is wie je bent of iets is wat je echt gelooft. Jezelf vergeven kan bijvoorbeeld met een simpel zinnetje als: “Daar is die gedachte weer – dankjewel, maar dat is niet wie ik ben.”
  3. Kies opnieuw. Ga voor een andere gedachte, eentje die het beste voelt. Ga voor de gedachte waar je je verbonden mee voelt, zoals: “Dit is een kans om in liefde te handelen.”

Bernstein gebruikt deze methode de hele dag door . “Het is gewoon wat ik doe. Deze methode zit ondertussen helemaal in mijn systeem ingebakken.”

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Vind de meditatie die werkt voor jou

Bernstein is ook een grote fan van meditatie. Dit zijn haar favoriete meditaties voor als ze een zware dag heeft.

“Naast die methode doe ik ook aan Transcendentale Meditatie. Dat helpt me kalm te blijven en mijn cortisol-niveau laag te houden, maar het geeft me op allerlei manieren ook juist meer energie. Als ik twee keer per dag ga zitten, dan blijft mijn cortisol laag en kan ik weer ergens aan gaan werken. En dan ga ik er ook echt helemaal in op, puur omdat ik 20 minuutjes transcendentale meditatie heb gedaan.”

Verder doet Bernstein graag aan Kirtan Kriya, “een Kundalini-meditatie’. Verder let ze goed op haar ademhaling en gebruikt ze de Emotional Freedom Technique, dat mensen misschien ook kennen als ‘tapping’.”

Geef je lichaam liefde

Even een inkoppertje: juist op de dagen dat je rituelen te veel moeite lijken, heb je die zorg voor jezelf het hardst nodig.

“Als ik voel dat ik meer inspiratie nodig heb, me meer verbonden wil voelen,” zegt Bernstein, “dan zorg ik sowieso dat ik gezond eet. Wat je eet kan je namelijk zo erg beïnvloeden. Ik eet geen suiker, geen zuivel, geen gluten. Ik eet een boel lekkere, gezonde dingen – daar voel ik me echt beter door.”

“Het is makkelijk om mee te gaan in drama of om weg te vallen in financiële angst. Daardoor verliezen we de liefde voor het leven, die ons heeft gebracht tot waar we nu zijn. Waar je ook staat in je leven, vertrouw op een vorm van die liefde. Vind die hobby, die gewoonte.”

En vergeet niet dat je verlangen naar geluk juist het tegenovergestelde resultaat kan hebben. Het is oké om je niet oké te voelen. En als je je zo voelt, weet dan dat je zat opties hebt om het van je af te schudden. Zoals Bernstein zegt: “als supermagneet is het je diepste verlangen om je goed te voelen en om je daaraan toe te wijden. Zelfs als dat onmogelijk lijkt.”

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in