Ik ben die ik ben

In de maatschappij leren we om ons aan te passen om op die manier gevormd te worden zoals we ‘horen te zijn’ als kind, moeder,vader,verpleegkundige,leraar en alle andere rollen die er op de wereld bestaan: ‘hoor je je op die manier te gedragen’  De ik ben, de unieke Ik en unieke Jij, dat wat we echt zijn, het pure, het vormloze, niet in woorden uit te drukken, Dat is wat we, als we vanuit die rolverwachtingen leven, laten ondersneeuwen.

Maar als ik ben die ik ben, dan sta ik in mijn eigen kracht Vanuit onvoorwaardelijke liefde, mijzelf mogen zijn soms kwetsbaar voelen, soms juist uitbundig maar altijd mezelf . En dan zijn er mensen die denken te weten wie je echt bent maar is dat echt zo? Is het echt zo dat dat je dan precies weet hoe die ander in elkaar zit? Of is er onbewust een vooroordeel die je over die ander hebt? Ik kijk tegenwoordig of het eerst iets met mezelf te maken heeft voordat ik er iets mee doe. Ik was vroeger vol vooroordelen, waarom? Angst! Angst om weer vervelende ervaringen aan te gaan omdat gedrag van mensen uit mijn verleden leken op het gedrag wat ik terug leek te zien bij mensen in het ‘hier en nu’ Vanuit mijn onbewuste zijn projecteerde ik dus dingen die ik niet zelf had verwerkt op die ander, het lag dus ‘allemaal aan die ander’ Daardoor creerde ik die ander zoals ik het ZELF zag Die ander reageerde op mijn onbewuste patronen zodat het inderdaad LEEK dat het ook echt zo was! Als we voorbij de illusie gaan kijken, zien we dat ieder mens ‘Is’ Onze gedachten vormen onze werkelijkheid, niet alle gedachten zijn van onszelf.

Vanuit het eenheidsbewustzijn wat nu sterker wordt, lijkt het er soms op dat een gedachte binnenkomt van jezelf, terwijl het van iemand anders is. Dit kan ook gebeuren met gevoel.

Ik ben die ik ben
Ik ben die ik ben

Uit ervaring kan ik zeggen, dat het niet zo lekker voelt om emoties en gedachten van anderen op te pakken. Soms lijken ze sterk op je eigen emoties, geleerde lessen etc. Op die manier lijkt er een verbinding tot stand te komen. Je kan op die momenten bewust iets voor jezelf gaan doen, contact opnemen met iemand waarbij je je veilig voelt , allemaal om weer in je eigen unieke IK BEN te komen.

En daarom is het ‘Ik ben’ besef er, Ik ben die ik ben, vanuit mijn eigen essentie.  jij ziet mij zoals je mij wilt zien Je denkt over mij wat je over mij wilt denken maar ik ben die ik ben, nothing more, nothing less.

John Armitage, haalde dit ook eens een keer aan, nu pas begrijp ik wat hij bedoelde: ‘I am for you, who you want me to be’

Ik vraag vergeving aan de personen waarbij ik mijn angsten en vooroordelen op hen projecteerde. Ze deden mij denken aan de relaties die ik ooit had, die me ontzettend hadden gekwetst, en mijn vertrouwen in mezelf en anderen flink hadden beschadigd.

I know and i feel how it feels when some people doesnt see you the way you TRUELY are, i’ve felt it too. Ik ben dankbaar voor allen die mij zien zoals ik daadwerkelijk ben , ik hoef geen masker meer te dragen, ik ben zoals ik wil zijn.

4 REACTIES

  • @L.A., Goedemorgen!

   Thank you L.A.

   Het is een onderdeel van een groot proces;)..elk facet is een onderdeel van de grote ‘diamant’.

   Ik krijg het liedje van Kesha te horen als ik je zinnetje lees ‘we are who we are’:P..

   dank voor je reactie,

   Namaste,

   Chandra

 1. Dankjewel 🙂
  Op dit moment lees ik, heb hem bijna uit, een boek van Eckhart Tolle. De Kracht van het Nu. Waarbij flink uitgelegd wordt over het ego en dus angst. Het verslaafd zijn aan het denken.
  Ik word me er steeds meer van bewust dat ik continu aan het denken ben en dus onbewust bezig ben op allerlei soorten niveaus.

  “Ik vraag vergeving aan de personen waarbij ik mijn angsten en vooroordelen op hen projecteerde. Ze deden mij denken aan de relaties die ik ooit had, die me ontzettend hadden gekwetst, en mijn vertrouwen in mezelf en anderen flink hadden beschadigd.”

  Het realiseren dat hoe je hebt gehandeld of gedragen in periodes dat je onbewust was maakt het, voor mij dan, ook makkelijker om mezelf te vergeven.
  Ik merk dat het ook makkelijker word om een ander te vergeven die onbewust is. Het is niet zo dat je alles tolereert wat een ander doet of zegt maar het helpt je om je grenzen aan te geven maar een ander ook te accepteren.

  Nogmaals, dank voor deze blog.

  • @Mulder, Goedemorgen!

   Dank voor je reactie. Ik raad vaak aan om ‘een nieuwe aarde’ van Eckhart tolle te lezen. En dan van het begin tot einde. Het brengt echt een innerlijke transformatie tot stand..Tenminste, dat is mijn ervaring.

   Doordat er gedachten heen en weer schieten (en/of gevoelens) zijn we geneigd om oppervlakkig adem te halen. Door oppervlakkige ademhaling krijgt het hoofd meer zuurstof dan het hart.
   Bewust op de ademhaling letten (eigenlijk al een vorm van meditatie) kan al helpen.

   Je benoemt jezelf vergeven. Ja, dat herken ik ook. Onvoorwaardelijke liefde gaf ik altijd aan anderen dacht ik…Eigenlijk was het best egoistisch omdat ik dacht dat ik onvoorwaardelijk liefhad, maar stiekum toch nog goedkeuring wou ontvangen..het was dus voorwaardelijke liefde waardoor ik een deel van mezelf weggaf (en onbewust van een ander verlangde dat die het aan me gaf).

   En op die manier wordt lijden gecreerd: verwachtingen en verlangens zijn allemaal onderdelen die door het ‘hoofd’ gecreerd worden. Het ware geluk is vrij van verwachtingen, vrij van verlangens en idd in de kracht van het NU.

   Dank voor je reactie,

   Namaste,

   Chandra

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in