DELEN
keuzes maken

I’m going home, going home… Tell the world that I’m going home.

Let the rain wash away all the pain of yesterday

(“I’m Coming Home”-Diddy)

Ja, ik weet het. Ik heb jullie, mijn lieve lezers, in de steek gelaten. Maar ik heb goeie redenen hoor. Tenminste ik vind het goeie redenen. Ik ben aan het klussen in mijn nieuwe woning en ik ben aan het leren voor mijn eindexamen. Hierover vertel ik in een ander blog!!

Tja, ik moet nu echt keuzes maken

keuzes maken
keuzes maken

!

 

Soms vind ik als kristalmeisje het best moeilijk om keuzes te maken. Als perfectionist wil ik het perfecte en juist keuze maken. Ik wil niemand teleurstellen!! Terwijl ik ook ergens weet dat welke keuze ik ook maak, het juist is. Er bestaan geen foute keuzes. Van alle keuzes leer ik  wat. Dat is nou het “juiste” eraan.

Nu moest ik laatst vele keuzes maken. Welke moest ik nou kiezen? Moest ik mijn verstand volgen of mijn gevoel? Mijn verstand zegt heel iets anders dan mijn gevoel. Mijn gevoel is heel sterk, maar mijn gedachten lijken sterker te willen worden. Ik raak in de war en weet niet meer wat ik moet doen. Maar, de keuze moet gemaakt worden. Want deze keuze heeft betrekking tot mijn toekomst, mijn leven, mijn alles. Als ik moest kiezen tussen twee kleuren bijvoorbeeld, was het makkelijker kiezen dan tussen naar school gaan of ermee stoppen, een eigen auto of eigen woning, of andere nog moeilijkere keuzes.

Ik ben een heel leergierig meisje. Leren vind ik opzich heel leuk. Het is het naar school gaan dat ik niet leuk vind. Een compleet gesloten gebouw met 1000 leerlingen. 3 verdiepingen, maar het voelt alsof er geen lagen tussen zit. Vanaf het moment dat ik een stap in de gebouw zet, voel ik 1000 verschillende energieen. Elke leerling die langs loopt, kan ik hun energie voelen. Ik weet wanneer iemand het meent als die zeg “Hey meid, leuk je weer te zien!”, en wanneer niet. Ik voel de onzekerheid van vele leerlingen, de angst van klasgenoten, de moeheid van docenten en zelfs de schaamte van de schoonmaakster. Het liefst zou ze hier neit willen werken. Maar het kan niet anders. En naast al deze energieen van anderen, heb ik ook nog mijn eigen energie, die ik soms niet kan onderscheiden. En weer daarnaast, heb ik lessen die ik moet volgen. Ik moet me concentreren op wat de docent verteld, maar wat ik zie is dat ze overspannen is. Dat ze een zware jeugd heeft gehad en nog niet weet hoe ze ermee moet omgaan. Het liefst zou ik naar haar toe willen lopen en een knuffel geven. Vertellen dat ze het goed doet en dat ik het knap vind dat ze doorgaat. Maar dat het ook beter is als ze dingen uit het verleden verwerkt. Ze staat nog steeds voor de klas en doet haar best om alles te verbergen door veel humor te gebruiken. De klas lacht. Ze lacht ook, maar haar ogen lachen niet mee!

Maar het lijkt alsof ik de enige ben die het ziet.

Ik moest kiezen! Tussen naar school gaan en iedere dag weer deze soort dingen zien en voelen of thuis blijven, “Veilig”, waar ik mezelf kon zijn. Thuis ben ik “veilig”, maar thuis krijg ik geen diploma. En uiteindelijk zal ik toch wel een diploma nodig hebben in de huidige maatschappij. Of ik het wil of niet. Dus besloot ik het middenweg te kiezen. Ik ga naar school, als ik me veilig en sterk genoeg voelde.

Zonder diploma komen te zitten zouden veel nare gevolgen kunnen hebben. Zoals het moeten opgeven van mn huisje. En dat zal ik never nooit willen! Mijn thuis, mijn veilige thuis.

Ik heb een keuze gemaakt!

Op zich was deze keus niet heel erg moeilijk in vergelijking met de keuze die ik afgelopen weekend “moest” nemen.

Hij moest eigenlijk een van de belangrijkste contacten zijn in mijn leven. Iemand op wie ik kan bouwen en vertrouwen. Die me zal beschermen en helpen. Maar de realiteit toont iets heel anders. Helaas! Hij is er nooit! Hij staat niet voor mij klaar. Het doet pijn!

Waarschijnlijk zal hij dit blog niet eens lezen. Omdat hij eigenlijk niet echt geïnteresseerd is in wat ik doe. Hij weet amper welke school ik doe. Wat ik tegen hem zeg, komt de ene oor in en gaat de ander oor weer uit. Altijd maar met smoesjes. Alles draait om hem. Hij blijft mij maar teleurstellen…

loslaten
Loslaten is niet iets dat je 1,2,3 doet. Je moet het echt willen

Ik denk dat zelfs fysiek geweld minder pijn doet dan dit! Ik spreek nu uit het diepst van mijn hart. Ik hou onvoorwaardelijk van hem, en zal altijd van hem blijven houden, ookal doet hij mij veel pijn. Ik heb hem heel veel kansen gegeven, maar steeds verpest hij het weer. Hij kan zn rol waarschijnlijk niet aan. Tja.. het is ook niet zijn schuld.

Als ik zo over hem praat, lijkt het alsof hij alleen maar slechte keuzes maak. Maar dat is echter niet zo. Hij kan heel grappig zijn of heel gek doen. Hij kan me laten lachen, maar dat is helaas niet genoeg tegen over de overige. Ik ga der vanuit dat iedereen goed is. Maar Hij laat me steeds weer zien dat het niet altijd klopt. Ik blijf ergens toch wel hopen. Hopen dat het ooit weer goed komt?! Hopen dat hij zelf ziet, dat wat hij doet, niet fijn is. En hopelijk is het niet veels te laat. Want te laat, is hij nu wel.

Loslaten is niet iets dat je 1,2,3 doet. Je moet het echt willen. Of het moet zo duidelijk zijn dat het situatie je belemmert, dat je dan op den duur wel moet leren loslaten. Er komen ook veel emoties bij los. Voor je het kan loslaten, is het belangrijk dat je eerst al je pijn, verdriet en gekwetste gevoelens verwerkt. Het is toch wel belangrijk dat je het jezelf toestaat al die emoties te voelen. En dat doe ik op dit moment. Terwijl ik dit blog schrijf.

 

Ik ben al bijna 20 jaar en moet kiezen tussen mezelf of hem. Kies ik voor hem, blijft hij me pijn doen. Kies ik voor mezelf, krijg ik eindelijk rust. Dus ik kies, voor het eerst, voor mezelf!

Ik laat hem los. Ik weet wie hij is, hij leeft nog. Ik zal altijd van hem houden! Ongelovelijk veel! Maar toch laat ik hem los. Het is goed zo. Het is goed zo. Echt!

Liefs,

L.A.

Biografie: Gastblogger L.A.

Nou, ik ben L.A., meisje van 19 jaar. OK, in mijn eigen woorden!!

Ik ben een best wel rustige meid. Ik neig om in een fantasiewereld te leven, waar alles perfect en mooi is. Maar ik kan ook behoorlijk druk zijn!!! En soms ook behoorlijk impulsief!! Wat weer in strijd is met mijn perfectionisme… Er word gezegt dat ik een “ik-schijn-boos-te-kijken-gezicht” heb. Maar hey don’t judge the book by it’s cover!!Verder ben ik verslaafd aan muziek. En tja.. soms ben ik ook wat eigenwijs.. maar dat is toch goed voor een mens?!! Liegen kun je bij mij NIET! Ik kom er toch op een of ander manier erachter!! Ben zeer gevoelig. En ook net achter gekomen dat ik een kristalkind ben..dus ik ben van alles aan het ontdekken en herkennen/erkennen. En verder zullen jullie mij leren kennen via mijn blogs!!

18 REACTIES

 1. Wat een wijze, mooie en herkenbare woorden! Knap dat jij je als 19 jarige al zo weet uit te drukken. Ik was op zoek naar een boek of methode dat gaat over los laten en keuzes maken, zo kwam ik op jouw blog terecht. Een herkenbaar verhaal, eigenlijk vol innerlijke strijd! Ik weet niet of je het verhaal van de twee wolven kent? Die zal jou misschien wel interesseren.

  Veel succes met alles!

  Groeten,
  Sjoerd

 2. hey hey L.A

  ik ben hier nog niet zo lang op deze site maar ik voelde me gelijkt thuis toen in dit stuk leesten Sterrenkinderen – De weg terug naar huis
  zoveel herkening in ben ook hoogsesitief en een kristalmiesje.

  ik vind het wel moeelijk om vooral mensen los te laten soms voel het of het top sport is ;-)hihih
  maar weet je in je hart/ziel dat het goed is
  maar dan gaat dat stomen ego weer aan je treken en dan kan ik zo weer effe de weg kwijt zijn van me gevoel van me hart/ziel
  dus dat is hard werk om bij je gevoel te blijven van de hart/ziel.

  fijn dat je het wil delen daar help je ook weer ander mee dat we niet alleen zijn

  thx liefs san

 3. Hey meid,

  Wauw wat een mooi stukje heb je daar geschreven. Ik vind het echt heel dapper en moedig van je dat je dit besluit hebt genomen. Maar ook dat je je school afmaakt. Ik wens je veel succes met eindexamens.
  Mooie foto/ tekening.

  Hopi succes..En laat me weten wanneer je hulp nodig hebt voor je huisje.

  Brasa

  • @Lies,

   Hoi Lies!

   Danku, Danku 😀

   Ja, soms moet men keuzes maken. Of hetnou moeilijke keuzes zijn of niet, het moet gemaakt worden.
   Het gaat niet om foute of goeie keuzes.
   Ik heb het gedaan en het voelt goed!

   Nadat ik klaar ben met examens, 26 mei (YESSS) dan ga ik weer volop klussen. Per 1 juni wil ik definitief vehuizen!
   Ik heb dan wel een paar wonderen nodig, maar die heb ik al geregeld met mijn Engelen.. hihihi…

   Liefs,
   L.A. (eLLa)

 4. Dag lieve eLlA 😉

  Je schrijven vertelt me hoofdzakelijk dat het heel goed gaat met je. Dat vind ik fijn.
  Éém klein regeltje viel me op.
  “Hij kan zn rol waarschijnlijk niet aan.”

  Dat is een vraag die alleen hij kan beantwoorden. Wees zo wijs om een antwoord nooit voor een ander te bedenken.
  Sommige antwoorden krijg je nooit, sommige zijn helder als kristal, en anderen heb je allang maar ontdek je als je zover bent.

  Er wordt wel beweerd dat we allemaal een rol spelen. Toch bestrijdt ik dat graag. Ik speel soms een rol omdat dat vereist is voor bijv. mijn werk. Maar ik heb wel de macht om tegelijkertijd exact te blijven wie ik werkelijk ben. Daar ben ik trots op en dat laat ik graag zien.

  En zo doorzie ik direkt eenieder die naar mij toe een rol uitspeelt. Ik vraag dan ook onmiddelijk aan de persoon om zelf naar voren te treden. Ik zie je, dus wil ik ook graag naar je luisteren. Niet naar je rolmodel.

  Ik zie jou als een zuiver kristalletje welke geen rol mag spelen. Jij moet precies zijn wie en wat je bent.
  Je bent nog jong en dan lijkt het soms eng en voel je je te zwak. Maar geloof erin meissie, en je zal zien dat je sterker en machtiger bent dat wat er dan ook op je afkomt.
  Speel nooit een rol. Verlang dat ook van je dierbaren en trek ze eruit als je het constateerd.
  Mensen zijn bang zich open te stellen.
  Maar je ziet pas hoe mooi ze zijn als ze precies dat doen.

  • @Dennis,

   Ha Dennis!

   Zo wat een wijze woorden!! THNX!!

   Nou, weet je.. Ik heb bewust die zin neergezet. Omdat hij het van alle kanten uitstraalt. Het is geen overhaaste conclusie. Maar ik snap wat je bedoelt!!

   Nee, soms ben ik mezelf niet. Nog niet. In ieder geval niet 100%. Omdat het inderdaad nog best eng is en ik nog niet weet wat ik kan verwachten van de wereld daarbuiten.
   Maar de momenten als ik mezelf ben, voelt het het beste!
   Langzamerhand breekt de muren wel rond mij heen hoor. Eerst maar even een veilig plekje creëren voor mezelf.

   En ja hoor, ik doorzie ook iedereen als ze een rol spelen. En vraag ze ook om zichzelf te zijn. hahaha.. een beetje oneerlijk eigenlijk van me, want ik doe dat niet altijd. oops..

   Liefs,
   L.A. (eLLa)

 5. Erg mooi stukje wat ook erg herkenbaar is in mijn eigen realiteit. Ik heb als kristaljongen van 27 nog steeds erg veel moeite met het maken van keuzes wat soms kan leiden tot vervelende situaties.
  Goed om te horen dat je voor jezelf hebt gekozen!

  • @Jurgen,

   Hoi Jurgen,

   Bedankt voor je comment!!

   Ik had het ook moeten leren hoor! Maar ik heb gemerkt dat als je ervoor klaar bent, het vanzelf gaat. Het wordt dat iets makkelijker omdat je weet wat je wilt! 100% zeker wat je wilt. Je weet het niet met je hoofd, maar met je hart. En dan weet je het zeker. Niet twijfelen, want je gevoel misleidt je niet en laat je nooit in de steek!

   Liefs,
   L.A.

 6. Hey L.A.,

  Mooi stukje, kan het me goed voorstellen hoe het voelt.
  En inderdaad jij kiest, jouw leven, jouw keuze, de uitkomst maakt niet uit, elke keuze is weer een andere ervaring, en ja dat is toch waar heel het leven hier op aarde om draaid 😉

  Maar ik had ook voor mezelf gekozen, het is de verstandigste keuze, en voor jezelf inderdaad ook goed 🙂
  En je weet het, eenzaamheid bestaat niet.

  Met vriendelijke groet,
  Dennis.

  • @DH,

   Hey Dennis!

   Danku!

   Ik had het mezelf wel moeten aanleren hoor, dat foute keuzes niet bestaan. Maar uiteindelik ben ik er 100% van overtuigd dat foute keuzes er niet zijn!

   Nou, eenzaam kan ik me niet meer voelen, sinds ik hier blog, en weet dat er heel veel mensen dezelfde zijn als ik!

   Liefs,

   L.A.

   • @L.A.,
    Graag gedaan, we zijn hier inderdaad allemaal om elkaar te helpen, en je ziet het, het werkt 🙂

    Het heeft mij ook al veel geholpen met verschillende onderwerpen.

    Met vriendelijke groet,
    Dennis.

 7. Hey Lieve schat,

  Best wel dapper hoe jij je leventje momenteel opneemt!! en loslaten tja… pijn doet het wel he, maar voor mezelf ben ik er van overtuigd dat dat plaats geeft voor nieuwe leuke dingen.

  Nog veel moed en dikke knuffel!

  • @nele,

   Hallo Nele!

   Bedankt voor uw comment!!

   Zo denk ik ook! Het doet pijn, maar weet dat het plaats maakt voor nieuwe leuke dingen!!

   Liefs,
   L.A.

   • @L.A.,

    Heel graag gedaan!

    Op al de leuke dingen die er aan komen!! Voel jij dat ook al achter de energie hangen die je momenteel aan het opruimen bent? Ik voel dat voor mij persoonlijk heel erg. Ben ook aan het opruimen op alle vlakken en het creëert echt ruimte!

    knuf

 8. Ha L.A.
  Jouw verhaal komt me overbekend voor en k’wil je een compliment geven bij deze, loslaten is in het egval van je vriend het wijste wat je kan doen.
  Leren voor ejzelf te gaan staan en die perfectionisme los te laten o. a. is heel belangrijk!
  Je leren afsluiten voor alle energie die anderen meedragen is nog belangrijker, anders ga jij er aan onderdoor.
  Ikzelf ken het en mijn oudste zoon is ook meer dna hoog sensitief en voelt ook iedereen, het vreet je op als je er niets mee doet.
  Jij moet hoe dna ook als eerste staan en jezelf de ruimte geven en naar je zuivere gevoel leren luisteren.
  Los van het ego, je besloot heel goed dus in deze.
  Wanneer je eerst goed voor jezelf kan zorgen, en niet alles tegen je gevoelens in doet ter wille van anderen, dan komt het goed.Al werden we misschien anders opgevoed.
  k Wens je een steun en toeverlaat die je kan evrtellen hoe je dit het beste kunt doen.
  Lieve groetjes, karin

  • @Karin des Rues,

   Hey karin!

   Dankje voor je comment!

   In mijn blog gaat het niet om een vriend. Die persoon staat/stond nog dichter bij mij.
   Ik ben mijn perfectionisme aan het loslaten. Want het staat echt letterlijk en figuurlijk in de weg.
   Mijn Reiki Master heeft mij een trucje geleerd. Is een visualisatie. Je visualiseerd een deurtje bij je zonnevlechtchakra. Die deurtje gaat dicht, en daarvoor een balk, en slot erop. Als je wil nog een deur ervoor. Dit zorgt ervoor dat je gevoel van anderen niet meer zo gaat voelen.
   Moet ik eigenlijk zelf ook doen.. hihihi..

   Bedankt voor uw steun!!

   Liefs,
   L.A.

 9. Hey Lou,
  this was like the same thing I had last night and ended up writing 3 pages, not good.
  About the/our situation, and what you write in your blog, it’s so sad it irritates so much it’s so deep full of emotions with the feeling that you wanna cry but your so stuck that you can’t even cry :S
  And that’s when it comes down to decision making and eventually letting go!
  But at the end I think we all want to become a good gambler “Know when to hold ’em, know when to fold ’em, know when to walk away, know when to run” Kenny Rogers-The Gambler
  Greetz and hugs,
  Gio

  • @Gio,

   Hey boyke!
   Altijd leuk om te zien dat mn beste vriend mijn blog leest! (en alle anonieme lezers die me ergens anders benaderen)

   Ik vind het TOP dat je het opschrijft!! Het is soms fijn om het uit te schrijven.. Lucht enorm op!

   Tja.. mijn gevoelens zijn nog heel diep ergens. Toen ik dit schreef, was het best heftig!! Maar ik was er toch wel klaar voor. Sterk genoeg voor.

   En ja, ik denk dat iedereen die gambler wil zijn. Maar helaas. En ik denk dat het ook goed is dat we dat niet zijn. Elke gebeurtenis brengt nieuwe lessen! zonder die lessen, zo leven best saai zijn.

   We moeten praten!!

   Liefs,
   L.A.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in