DELEN

Denken doe ik heel veel en het gaat bij mij heel snel. Ik zat vandaag hierover te denken:

Waarom wil de mens zoveel weten. En wanneer ze zoveel weten, waarom keren ze zo tegen de natuur in? Waarom wil men eerst zien dan geloven? Waarom leeft men vanuit het denken en niet vanuit het gevoel? Waarom is er zoveel angst en zo weinig liefde? Ik heb echter geen idee waarom!

De wetenschap. Het lijkt alsof alles wetenschappelijk bewezen moet worden voordat men iets geloofd. Men wil alles zeker weten. Maar wie heeft nou gezegt dat de wetenschap alles weet?  Sinds het begin van onze aarde beweerd men steeds weer andere dingen. Eerst was er dit, maar na een aantal jaren, duikt er een nog slimmere  persoon op die beweerd dat dat niet zo is, maar juist zo. En het blijft maar door gaan. En wie heeft dan gezegt dat ze het goed hebben? Ze zijn immers ook maar mensen. Mensen die fouten maken! Mensen zoals jij en ik. Maar toch geloven wij ze. Wie heeft de mens gezegt dat er geen leven is in het universum? Het universum is oneindig!!!! En misschien kunnen wij deze helemaal niet waarnemen omdat wij zo aards zijn geworden. Omdat wij zo vanuit het rationele denken leven. Omdat wij zo in angst leven. Ik hoef niet te zien om te geloven. Ik geloof het! Geen enkele wetenschapper kan mij wijs maken dat er geen leven is in het universum! Die wetenschappers krijgen maandelijks flinke bedragen aan salaris, maar wat als alles blijkt dat ze gelogen hebben? Want tja, hoe weten ze dat dan zo goed? Wie heeft gezegt dat computers de waarheid zeggen? We gaan er maar vanuit dat het goed is. We laten computers voor ons denken. Het gevoel?? Die bestaat niet. Die is er enkel om je de put in te duwen! Toch?

Ik wil geneeskunde gaan studeren. Nee, ik wil geen bevestiging. Nee, ik zoek geen antwoorden. En geloof mij, ik ga flink rammelen aan de huidige geneeskundige maatschappij. Die ook maar in de techniek gelooft. Artsen van deze tijd verdienen eigenlijk hun geld niet, dat verdienen de computers en de techniek!! Stel er komt een grote storing die alle electrische apparaten uitschakeld, een storing wereldwijd. Nou, geloof mij, vele artsen zouden hun werk niet kunnen doen.

Want zonder techniek zijn ze nergens!

Voor al een klein kwaaltje, schrijven ze een recept voor. Slik maar dit, slik maar dat! Ik vind dat al die laboratorium troep niet meer gebruikt moeten worden. In ieder geval, ik slik ze niet! Ik heb liever natuurlijke producten. Maar tja, waar krijg je die hedendaags? En is de huidige producten wel te vertrouwen? Of liegen deze grote namen alleen om te verkopen?

Waarom kunnen wij niet als vroeger van het natuur leven? Men had vroeger toch ook deze kwaaltjes?

“Ja maar, met de techniek en medicatie kunnen wij nu vele levens redden” Nou ik geloof dat met de komst van techniek en medicatie, de mensheid alleen maar verloren gaat. Je kan het toch zelf zien. Bij alle medicatie, heb je bijwerkingen. Bij natuurlijke kruiden en mineralen niet. Misschien is het daardoor dat er nu meer ziektes zijn in de wereld! Die medicatie die zorgt dat je je beter gaat voelen, zorgt ervoor dat er andere troep in je lichaam blijft die weer een ander ziekte veroorzaakt. En weer krijg je medicatie tegen die ziekte, die weer iets anders produceert.. Misschien is dit de oorzaak van kanker? Natuurlijk weet ik dat onze eet gewoontes drastisch verander zijn, maar je moet dat niet alleen maar de schuld geven.

Denk ik nou te moeilijk? Ben ik de enige die dit zo denkt?

Ik ben niet boos op de wetenschap hoor! Ik ben alleen bezorgd. Want de wetenschap gaat ver en ze zullen eens over de grens gaan. Dat doen ze nu al. Ze gaan tegen de natuur in, en ooit zal de moedernatuur boos worden, letterlijk, en wat er dan gebeurd…. Wil ik liever niet zien, want wat er nu al gebeurd, is al pijnlijk om te zien!

Lou Ann

Vorig artikelSteve Rother-de Groep:De bakens van Licht Juni
Volgend artikelDe vierde dimensie-lezing van Hans Stolp
Nou, ik ben L.A., meisje van 19 jaar. OK, in mijn eigen woorden!! Ik ben een best wel rustige meid. Ik neig om in een fantasiewereld te leven, waar alles perfect en mooi is. Maar ik kan ook behoorlijk druk zijn!!! En soms ook behoorlijk impulsief!! Wat weer in strijd is met mijn perfectionisme... Er word gezegt dat ik een “ik-schijn-boos-te-kijken-gezicht” heb. Maar hey don’t judge the book by it’s cover!! Verder ben ik verslaafd aan muziek. En tja.. soms ben ik ook wat eigenwijs.. maar dat is toch goed voor een mens?!! Liegen kun je bij mij NIET! Ik kom er toch op een of ander manier erachter!! Ben zeer gevoelig. En ook net achter gekomen dat ik een kristalkind ben..dus ik ben van alles aan het ontdekken en herkennen/erkennen. En verder zullen jullie mij leren kennen via mijn blogs!!

13 REACTIES

 1. Lou- Ann, kinderen zijn geweldige leraren, ze spiegelen jou wat je liever niet wilt voelen. Kinderen spreken de waarheid, luister naar hen. Jouw eigen ervaringen zul je gaandeweg zien als lessen en daarmee zul je heel veel kinderen gaan begeleiden omdat jij het doorleeft, omdraait, loslaat. Wees trots op jezelf, weet nu waar je naar toe gaat en weet vooral dat alles wat donker is, nu aan het licht komt. Niet altijd makkelijk, maar je bent niet alleen. Je bent heel krachtig en moedig. gr. Jacky

  • @Jacky Bruins,

   Dank je wel voor die lieve woorden!!

   Ik zal ze zeker onthouden!!!

   Het is best moeilijk om mijn ervaringen om te zetten in lessen. Maar ik weet wel dat ze lessen zijn. Alleen de echte context is voor mij moeilijk te begrijpen. Maar ik ben op de goeie weg, misschien verkeerde richting, maar dat komt wel goed.

 2. wees niet bang voor de mens, dat betekent dat je je macht uit handen geeft. Alleen jij weet wat goed is voor jou en dan komen ook de juiste mensen of aanwijzingen op je pad!!!

 3. @ JAcky,

  Ja, ik merk dat alleen kinderen niet oordelen en veroordelen! Vandaar dat ik ook kinderen aan trek. Ik voel me rustig bij kinderen en omgekeerd. Later zal ik ook met kinderen gaan werken, kinderarts.

  Weet je, ik vecht ook door. Ik ben een voorbeeld voor velen ( nee, ik ben niet aan het opscheppen of wat dan ook:D). En ik zal doorgaan! En nooit de moed opgeven. Hoe hard en moeilijk het ook wordt. Want zodra je anders bent, zullen velen je laten vallen. Dat weet ik uit ervaring…
  en je raar vinden. en alweer…vooroordelen hebben!

 4. En natuurlijk, ook ik ben bang, ook ik verberg me bij tijden, terwijl ik nu juist geholpen wordt, doordat ik zelf de stappen heb moeten zetten… helaas denken mensen te kleinzichtig en kijken niet naar het grote plaatje. Lichaam en geest moeten een zijn, we moeten het voeden met gezondheid, hoe kan dat als de aarde, lucht, water vervuild zijn? Energie heeft ‘gezonde’ voeding nodig; wat we tot ons nemen en ook voeden met positieve informatie zodat we verder groeien. Er is zoveel meer… willen we maar kijken en handelen, in 1ste plaats voor onszelf. En juist nu voel ik zoveel onmacht en eenzaamheid, maar ik weet zeker dat het wordt beloont!!!!

 5. Hallo Lou-Ann, door zelf een voorbeeld te zijn en dat is niet eenvoudig, ik ben veroordeelt door de maatschappij en later door het spirituele. Kijk maar op mijn site, daar staat wel wat over geschreven. Mensen zijn bang en ook afhankelijk, veroordelen en oordelen al snel als het te dicht bij komt. Juist de mensen die de moed, kracht hebben gaan door…we leren immers van onze tegenslagen, onze pijnen, onze emoties. Wees niet bang, zie het grote plaatje en laat je zeker niet tegenhouden door de maatschappij. Kinderen helpen je hierbij, verwacht niet van anderen, maar doe wat voor jou goed voelt!!!

 6. Nee hoor, we moeten zelf ook stappen zetten. Ik herken het gevoel van machteloosheid en ook verdriet heel goed. Heel toevallig had ik afgelopen week stond ik voor keuze maken, of veranderen van huisarts of een gesprek aangaan dat ze me serieus moesten gaan nemen. Ik had een arts nodig, loslaten kan bij mij met heftige pijn gaan. Het is een goed gesprek geweest omdat artsen eigenlijk ook hetzelfde voelen als wij, machteloos omdat vele afhankelijk van hen zijn.Willen we een samenwerking, zullen we zelf het zwarte gat daartussen moeten opvullen en daar ontbreekt het bij vele, omdat angst voor het onbekende overheerst!!!

  • @Jacky Bruins,

   wat een mooie reactie!
   Was iets te langzaam met het schrijven van de mijnes..haha!

   Ik merk het ook in de geestelijke gezondheidszorg hoor. Dat gevoel van machteloosheid hebben ook zij daar. Ook merk ik dat ze nu wat opener staan voor het spirituele, het alternatieve. Wel ben ik de enige tot nu toe( dat zei mijn behandelaar) dat echt durf te spreken over wat ik mee maak en wat ik voel. Dat ik ze durf uit te leggen hoe het bij mij werkt. Het is voor mij een soort van deur openen voor de anderen zoals wij..

   Ik loop ook met vele angsten hoor. Maar meer angst voor de angst van de mens….

 7. Hallo, ik kom misschien met een heel andere reactie. Aan lijve heb ik ondervonden dat je de medici niet alleen de schuld kunt geven. Het is de maatschappij en zeer zeker ook wij mensen. Wij hebben het te vaak buiten onszelf gezocht, totaal geen verantwoordelijkheid genomen voor onze eigen kracht. Het heeft me vaak machteloos gemaakt en ook kwaad op de veroordelingen van de mens. Mijn streven is dat de medici en het spirituele met daartussen de mens in een een lijn samenwerkt. Zelf heb ik stappen ondernomen om het beter te krijgen voor mezelf en vooral ook mijn dochter. Het heeft me veel pijn gekost, maar ook veel lessen opgeleverd. De meeste mensen ontbreekt het aan kracht. Heb je allergie, doe er wat aan, maar zorg dat je met de beide benen op de grond staat. i.d adhd, ga eens werkelijk luisteren naar jezelf, onderneem actie. Hoge bloeddruk, het wil wat zeggen, ingehouden boosheid. Vervuiling van de aarde, je vervuilt langzamerhand jezelf. Alleen de mens wil het niet horen, blijft liever praten dan actie ondernemen.Het lichaam verteld zoveel. Ik kan alleen maar zeggen; het is niet allemaal de schuld van een ander. We zijn het zelf, omdat deze energie ons dwingt om te handelen naar onszelf toe en van daaruit ons te verbinden met anderen door een voorbeeld te zijn.Juist deze week heb ik ervaren hoeveel pijn ik nog in me had, hoeveel onbegrip en veroordelingen er op mijn pad kwamen. Wat ik doe is luisteren en handelen, al ben ik op dat moment nog zo kwetsbaar. Maar het is mijn verantwoordelijkheid en ik weet hoe de andere kant was. We moeten zelf ons stuk bijdragen. En dat geldt ook voor gevoeligheid, stukje bij stukje moet je loslaten, hoe donker het ook kan zijn, pas dan komt er ruimte en licht en kan energie oprecht en geaard stromen. gr. Jacky

  • @Jacky Bruins,

   Het is zeker niet alleen de schuld van medici hoor. Maar zoals je zelf zegt, van ons allemaal! Maar hoe ga je dat aan de maatschappij uitleggen? Ik denk dat het door angst komt, dat we zo alles gaan uitzoeken buiten onszelf. ik denk dat de mens diep in zn hart weet dat ie een krachtig wezen is. En kan hier niet mee omgaan.

   Het lichaam verteld ons inderdaad heel veel. maar hoe kunnen we naar ons lichaam luisteren als we die zelf mniet begrijpen? Ik ben zelf behoorlijk in de war hoor. Mijn lichaam en geest geeft iets aan, terwijl mijn omgeving mij zegt dat ik anders moet doen.

   Het is net… een voorbeeld.

   Als wij als mensen kijken, zien wij alles dan rechtop. Mijn lichaam geeft dat zo door. Maar de mens meent dat beelden in ons hoofd omgedraaid worden waardoor we alles rechtop zien. Dus eigenlijk is alles op zn kop, alleen wij zien het rechtop. Dus eigenlijk lopen we op ons kop. Wie moet ik dan geloven??

   Ergens ben ik wel blij dat er wetenschap is hoor. Want anders zat ik hier niet te typen op de pc. En kon ik heel moeilijk met iedereen in contact blijven. Alleen ik vind het zo overdreven worden. Je kunt nu zelfs het geslacht van je kinderen bepalen. Over enkele jaren zelf karaktereigenschappen en uiterlijk… What are we doing???

 8. Mijn gevoel alleen is niet zaligmakend, ik heb ontdekt dat ik mijn denken nodig heb om dingen aan te toetsen, of simpel gezegd soms om dingen te relativeren.
  Dat het nogal uit balans is in de westerse maatschappij en óók in mij, moge duidelijk zijn. Ik werk eraan die twee op één lijn te krijgen en merk dat ik dan dichter bij mezelf kom.
  Ik ben voor een brug tussen alternatief(voelen) en regulier(denken). Het uitsluiten van een van beide lijkt me helemaal niet nodig en bovendien werkt dat juist tweedeling in de hand en we willen net naar de eenheid in de wereld met zn allen. 🙂
  Ik zie bij bijv reguliere geneeskunde vooral veel symptoombestrijding en soms is dat nodig om vervolgens de oorzaak aan te kunnen pakken waarin de alternatieve geneeskunde zich meer toewijd.
  Of iets daadwerkelijk klopt en voor jou werkt, kun je alleen maar zelf voelen. Soms vraag ik het gewoon aan mijn lichaam.

  Ik vertrouw erop dat de wetenschap vanzelf wel halt houd bij het uitputten van alles wetenschappelijk te bewijzen, simpelweg omdat het Leven/de Bron/God haar eigen stroom volgt en m.i. een continué beweging is van dualiteit naar eenheid, naar dualiteit, naar eenheid. Steeds meer om me heen zie ik nu bewegingen van mensen die willen verbinden in visies, in geneeskunst, in samenwerking dat zet voorlopig alleen maar meer voort, daar ben ik van overtuigd.

  Maar tis goed om te zien dat dingen uit de hand lopen, zoals de wetenschap bijvoorbeeld. Het is een eerste stap naar eenheid Lou Ann en ik geloof dat jij met jou bevlogenheid daar absoluut een prachtige rol in gaat spelen!

  • @Maaike,

   Ik ben benieuwd wat en hoe mijn rol hierin zou zijn!

   “Ik ben voor een brug tussen alternatief(voelen) en regulier(denken).” Ik snap helemaal wat je bedoeld. Merk het bij mezelf ook. Alleen betrap ik mezelf vaak aan de kant van het reguliere en niet van het voelen. En daar kan ik heel boos om worden. Ik voel alsof de maatschappij per se wíl dat ik het reguliere blind vertrouw.
   Mijn lichaam geeft signalen en symptomen aan die ze in het reguliere geneeskunde niks mee kunnen. Waarmee mijn vertrouwen in het reguliere geneeskunde alleen maar minder wordt!

   Het tis inderdaad goed om te zien dat het vaker nu uit de hand lopen. Alleen jammer en verdrietig om te zien wat het met mensen, volkomen onschuldig, doet/ kan doen. En soms kan je alleen maar machteloos naar kijken…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in