Geboorte geven aan je stralende essentie
De baarmoeder is waar het allemaal begint, hier stroomt een rivier van oneindige creativiteit en vitaliteit, conceptie en geboorte.  
De tijd is nu om de mind los te gaan laten en dieper te zakken in je lichaam, in je wortels, in je ware stralende essentie.
Het is tijd om je te herinneren dat je een goddelijke verschijning bent en dat je baarmoeder(gebied) een onuitputtelijke bron van creatie is…

Op zoek naar mezelf

Op jonge leeftijd begon mijn zoektocht. Een queeste naar wie ik ben en wat ik hier in hemelsnaam kom doen op deze planeet. Voor wie is dit nu niet herkenbaar? Na jarenlang boeken lezen, workshops, cursussen en opleidingen volgen, diverse liefdesrelaties, inclusief gebroken harten, stopte het buiten mezelf zoeken abrupt toen ik voor het eerst zwanger raakte. Een grote en zware last viel van mijn schouders. Alles wat ik al die jaren zocht, bleek er altijd al geweest te zijn. Een bron van onvoorwaardelijke liefde groeide in mijn baarmoeder. Ik voelde dat ik niet alleen zwanger was van een prachtig kindje, ik was ook zwanger van mijzelf.

Opnieuw geboren

Geboorte geven aan je stralende essentieDe afgelopen jaren ben ik bijna constant zwanger geweest. In 4,5 jaar heb ik vier onvoorstelbaar prachtige dochters op de wereld mogen zetten. Mijn zwangerschappen en met name de bevallingen waren de meest diepe spirituele ervaringen die ik ooit heb mogen meemaken tot nu toe. Na elke geboorte voelde ik me krachtiger, intuïtiever en nederiger. Ik voel me totaal verbonden met mijn diepe weten, met een stromend hart vol onvoorwaardelijke liefde en volledig aanwezig in mijn lichaam. Na vier gezonde dochters op mijn eigen-wijze manier op de wereld gezet te hebben, ben ik zelf ook opnieuw geboren.

Wombfullness

Als moeder van vier jonge kinderen kom ik uiteraard amper aan mijzelf toe. Eens in de zoveel tijd komt mijn voorraad energie in de gevarenzone. Op deze momenten, wanneer ik eigenlijk heel erg kwetsbaar ben, komen de mooiste inzichten. Het is alsof alle muren, maskers en blokkades dan wegvallen en ik helemaal ‘op’ mag zijn.

Afgelopen februari was het weer zo ver: ik was een hoopje ellende. En dit hoopje ellende vroeg zich toen af: ‘wie ben ik? Wat mag ik (naast mijn vier dochters) als volgende stap de wereld in zetten?’ Tijdens mijn ochtendritueel, mijn vijf heilige minuten onder de douche, liet ik heel bewust het hoopje ellende van mij afspoelen. De gedachten die mij bezighielden, stroomden door het doucheputje. Het warme water begon mij weer wat op te peppen. En op dat moment, het moment van even helemaal niets en alles tegelijk zijn, werd er in mijn oor gefluisterd: Wombfulness, jij bent Wombfulness. Geef daar geboorte aan. Kippenvel, over mijn hele lijf. Wat een geschenk. Ik wist niet hoe snel ik onder de douche vandaan moest komen om in de woonkamer uit te roepen: ‘Eureka! Wombfulness!!’

Leven als de god(in) die je bent

De maanden daarna was ik zwanger van mijn nieuwste kindje. Ik mediteerde met haar, met mijn womb (=baarmoeder)*. Ik kreeg duidelijk door dat de wereld toe is aan de volgende stap. De afgelopen jaren hebben we met z’n allen veel werk verricht. Mindfulness heeft een groot deel van de (westerse) wereld wakker kunnen maken. We zijn bewust geworden van onze gedachten en van leven in het hier en nu. Dit opende de weg naar ons hart. We durfden ons voorzichtig te openen voor de wereld en gevoelens echt te voelen. Het verlangen om ons meer op liefdevolle wijze te verbinden met elkaar, groeide in vele harten.Vergeet je niet iets? Je essentie voelen…
De volgende stap is Wombfulness. Leven als de goden en godinnen die we zijn. Leven vanuit je stralende, krachtige, eigen-wijze prachtige essentie. We hoeven niet langer allerlei boeken te lezen, cursussen en opleidingen te volgen om de ‘waarheid’ te weten te komen. De waarheid zit namelijk in onszelf, in jou en in mij. Je womb is je innerlijke orakel, je kompas, je goeroe. Zet je gedachten uit, open je hart en zak nog dieper naar beneden… Wanneer je je bekken echt bewoont zul je ontdekken dat de ingang van je heilige tempel zich hier bevindt.

Ongewenste bagage en collectieve zooi

Voordat je kan aankomen in je heilige tempel, zijn er vaak (on)bewuste obstakels die de weg nog kunnen versperren. Ongewenste bagage die je vele levens met je meedraagt of zelfs collectieve zooi waar je nooit om hebt gevraagd, wat wel geparkeerd staat voor de deur van je womb space. Zodra je je bewust wordt van wat je meedraagt en van wat jou niet langer dient, en wat jou in de weg staat om wombfull te leven, ontstaat er al meer ruimte in je bekken.
Het is soms een kleine stap of een hoge drempel die je hebt te nemen om de geboorte aan jezelf op gang te brengen. En net als bij het baren van een kindje gaat dit op jouw unieke eigen-wijze manier. Er is, thank Goddess, geen handleiding met protocollen waaraan je moet voldoen om geboorte te geven aan jouw stralende essentie. Niemand die tegen je zegt dat je moet puffen of persen. Gelukkig ook geen tijdslimiet: jij bepaalt wanneer, waar, met wie en hoe jij opnieuw geboren wordt. Dat is je volste recht!
Wombfulness is geboren. Voel jij ook dat jouw heilige womb-bewustzijn wakker gemaakt wil worden? Wil jij jouw innerlijke goeroe omarmen? Hoor jij je goddelijkheid in je smeken om geboren te worden? In een volgend artikel vertel ik meer over de collectieve zooi die we meedragen. Ik hoop dat mijn woorden jou mogen inspireren om een diepe duik in jezelf te gaan nemen.
* Mannen hebben een energetische baarmoeder, ook wel bekend als ‘hara’.
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

 1. Ik heb op dit moment in mijn leven heel wat energieën los te laten via mijn baarmoeder: al maanden lang bloed ik bijna constant, en op veel momenten heel hevig (het kan ook opeens van een klein beetje, naar heel heftig gaan, in de winkel bijvoorbeeld. Dan moet ik me echt naar huis haasten!). Voorheen ging alles sltijd zeer regelmatig op eigen kracht, zonder de pil of andere attributen.
  Medisch gezien is er niks aan de hand met me daar, ik ben onderzocht en bekeken. Maar ondanks dat het sociaal en praktisch enorm lastig is, wil ik het voorlopig niet ‘onderbreken’ met een definitieve operatie of behandeling. Dat voelt niet goed op één of andere manier. Ik hou het er maar op dat er veel gereinigd en veranderd moet worden bij mij van binnen. Ik zie het mooie en speciale ervan in!

 2. Bijzonder mooi artikel. Pas geleden droomde ik van een vierling. Ik beviel er van. Het vierde kindje bleek dood te zijn en zo groot als een foetus van 7 maanden. De energie was donker en zwaar en het wilde niet geboren worden. Het voelde zo doods…
  Vorige week las ik per toeval een artikel over het bekkenbodem. Ook al zo treffend voor mij! Ik loop zelf met veel angst in dat gebied, dus laatste week bewust mijn aandacht er naar gebracht. Tranen gelaten, angst gevoeld en losgelaten…

 3. Hey Marjolein,
  Wat toevallig, ik heb al enkele weken het gevoel dat mijn bekken gebied aan een opkuis begonnen is. Heel veel angsten komen naar boven, ook veel spanningen vanuit de spieren van dat gebied. Maar dit resulteert wel in een gevoel van opgeruimde leegte in mijn bekken. En nu gisteren kreeg ik tijdens een healing het gevoel dat mijn stralende essentie, mijn zielekindje in mijn lichaam ingedaald is en nu ligt te slapen in mijn baarmoeder. Dat de weg eindelijk vrijgemaakt is waardoor het veilig naar aarde kan komen en hier op ontdekking kan gaan.

  Daarom vind ik het wel bijzonder dat je net vandaag dit bericht plaatst! Bedankt

  • Hoi Marijke,

   Mmmm… dat klinkt bijzonder fijn! Ik wens je toe dat je zielenkindje een heerlijke tijd in je baarmoeder gaat hebben en jouw pad mag blijven verlichten!

   Warme groet,
   Marjolein

 4. Hoe herkenbaar is dit…
  Jij bent een jonge moeder die al op dit punt is aanbeland.
  Ik ben 52 en heb een dochter van (bijna) 16 en sluit nu langzaamaan een periode af.
  Niet alleen op het gebied van begeleiden (opvoeden) van mijn dochter, maar zeer zeker op het gebied van mijn praktijk aan huis in de alternatieve geneeskunde. Dit heeft zijn doel gediend. Ik voel dat het tijd is voor iets nieuws, maar ben, in tegenstelling tot jou, nog ZO OP ZOEK, naar het vervolg.

  • Hoi Monique,

   Dank voor je reactie. Zoals ik het heb ervaren en ervaar, brengt het zoeken mij juist verder weg van waar ik wil zijn. Door met stoppen te zoeken krijgt hetgeen waar je naar verlangt juist de ruimte om zich te openbaren en naar jou toe te komen, te ontvouwen als het ware…
   Ik wens je in ieder geval veel speelsheid en verwondering toe op je pad!

   Warme groet,
   Marjolein

 5. Ik ben nieuwsgierig naar het volgende artikel. Sinds kort ben ik me gaan verdiepen in Reiki en etherische olie en Ik heb sinds die tijd weer het gevoel dat ik eindelijk mijn bestemming begin te begrijpen/weten/leven. Ik voel wel dat er nog wat blokkades zitten en hoop dat ik die kan opruimen. Dit artikel helpt me in ieder geval ook om mijn kracht weer te vinden. Dank je wel

  • Dankjewel voor je bericht Anja. Ooit ben ik begonnen met reiki en dat heeft mijn toen voor het eerst in verbinding gebracht met mijn essentie, mijn bron die ik zo lang kwijt was. Ik wens je veel zachte kracht toe tijdens jouw queeste naar jeZelf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in