Geboortepijn,Traumaverwerking en de geestelijke liefdessfeer

Traumaverwerking houdt zich niet alleen bezig met het verwerken van pijnlijke ervaringen, maar is meer dan dat alleen. Het inzicht dat gebeurtenissen in mijn leven een betekenis en doel hebben, heeft mij erg geholpen om de moeilijke momenten, diepe dalen met intense angsten en wanhoop te doorleven. Wetende dat er hoe dan ook hulp is, ook al kon ik die niet altijd voelen, en het vertrouwen dat alles tijdelijk is. Dat er aan het einde van de tunnel licht is. Het heeft me sterker gemaakt.

Een pijnlijke of traumatische gebeurtenis uit je leven herinner je vaak nog wel als je al wat ouder bent. Vanaf 3 a 4 jaar kunnen er beelden zijn of heb je gevoelsmatig misschien herinneringen. Zeker van gebeurtenissen die grote indruk op je gemaakt hebben. Als die ervaringen te pijnlijk zijn geweest kan het heel goed zijn dat je niets meer bewust herinnert. Die herinneringen zijn dan onbewust in je opgeslagen en wachten totdat je zover bent om dat onder ogen te zien en te verwerken.

Bewustzijn

Hoe kun je bewust worden van ervaringen die jonger zijn en hun oorsprong hebben in de baby tijd? En wat is het belang daarvan? Er zijn natuurlijk allerlei methodes die je kunnen helpen om ervaringen uit je babytijd bewust te worden. Ik zelf heb ervaring met rebirthing, reincarnatietherapie, emotioneel lichaamswerk, innerlijk kindtherapie,voice dialogue, visualisaties en energetisch werken.

Ga eens na als je verstoord of overprikkeld raakt of je kunt afstemmen op dat gevoel of energie in jou die reageert. Het kan ergernis zijn, onrust, angst of verdriet. Word stiller en ervaar de energie die om je heen zit. Stem dan voorzichtig af op je nek. Hoe voelt het daar? Is er spanning, verkramping, een warm of koud gevoel? Als je niks voelt is het ook goed. De heel jonge babysfeer laat zich voelen als je leert, steeds verfijnder af te stemmen, vanuit rust en overgave.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Geestelijke liefdessfeer

De geestelijke sfeer is een sfeer die verbonden is met het heel jonge baby’tje. Die sfeer heeft afstemming op de eerste sfeer. Dat is een lichtsfeer die verbonden is met liefde, harmonie, begrip, openheid en orde. De sfeer lijkt op een zonnige zomerochtend waarin alles vredig, harmonisch en sereen aanvoelt. In deze sfeer voelt men zich gelukkig en is men op weg zich verder in de liefde te ontwikkelen.

Veel hoog gevoeligen stemmen (vaak onbewust) af op deze sfeer en hebben moeite met de aardse en grovere energieën, raken verstoord of overprikkeld en verlangen naar vrede en harmonie. Het hier zijn op aarde heeft echter een diepere betekenis, waarvan er een is, te leren omgaan met je hooggevoeligheid en de grovere en lagere energieen. .

Geboortepijn

Als je als baby’tje hier op aarde geboren word ben je nog verbonden met die geestelijke sfeer. Meestal kom je bij ouders die minder gevoelig en hoog afgestemd zijn als jij. Je ervaart een storing en voelt aan dat zij minder verfijnd zijn als jij. Dit is het moment dat je gaat splitsen¹ en beetje bij beetje jezelf verliest. Je past je op een of andere manier aan en gaat voldoen aan de verwachtingen die er aan je gesteld worden. Dit is een heel normaal proces.

Het weten dat er een sfeer in jou is die afstemming heeft op de eerste sfeer en heel verfijnd reageert op de grovere energieën om je heen kan behulpzaam zijn en inzicht geven in tal van problemen die je in je dagelijks leven hebt. Een diepere acceptatie van wie jij bent en inzicht geven in de verlangens die je hebt.

Meditatie

In de ochtend als je net wakker bent, tussen wakker worden en slapen in is deze sfeer voelbaar. Neem de tijd om een paar minuten stil te zijn en te luisteren naar de stilte om je heen. Voel de teerheid en kwetsbaarheid waarin dat heel jonge kindje en baby’tje leeft. Maak contact met je hart en voel eventuele pijn en laat die toe. Richt je dan weer op die stille sfeer in en om je heen. Maak contact, via je voeten, met de aarde en laat alle energie toe. Blijf zo even zitten en zijn. Je hoeft niets. Alleen maar zijn en luisteren.

Liefdevolle groet,  Rene

¹ Splitsen van zichzelf
Hierbij wordt de ongewenste kant van de persoon opgevat als een naar aanhangsel, het kind probeert dit af te snijden, hetgeen ten koste gaat van de volledigheid van het karakter, van mentale energie en een aanzienlijk deel van het geheugen. Deze kinderen verliezen het bewustzijn van de band tussen hun “zelven”. bron

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in