dit i.v.m. het effect van fluoride op de pijnappelklier in de hersenen. Een hoop mensen weten dit al, maar voor diegenen die er nog nooit van gehoord hebben:

DE PIJNAPPELKLIER
De pijnappelklier is een klier in de hersenen welke vooral bij kinderen groot is en vanaf de puberteit in grootte begint af te nemen en naarmate mensen ouder worden begint het zelfs te verkalken. Sommigen leggen een link tussen veroudering en een slechter functionerende pijnappelklier. De klier maakt allerlei hormonen aan waarvan melatonine de meest bekende is. Melatonine wordt vooral aangemaakt zodra het donkerder wordt wat het verlangen om te slapen bevorderd.

Je zou kunnen concluderen dat je er slechter door slaapt, want fluoride zorgt ervoor dat je minder Melatonine aanmaakt,maar wij  gebruiken de pijnappelklier ook voor telepathische communicatie.

Het is namelijk  een soort antenne, die signalen uitzendt naar je lichaam. In spirituele termen noemen we het ook wel het Derde Oog (chakra)

Het derde oog is afgeleid van het ‘beeldscherm’ dat helderzienden ergens tussen de wenkbrauwen en ter hoogte van de neuswortel lokaliseren. Het is niet te zien, maar bij alle sterke intuïtieve mensen werkt het echt sterk. Het is verbonden met dat deel van je aura dat buitenzintuiglijke (astrale) informatie of beelden kan opvangen en die tot het bewustzijn in je hersens door laat dringen, zodat je ze op een bewuste manier kunt vertalen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

FLUORIDE-OPHOPINGEN IN DE PIJNAPPELKLIER
Uit onderzoek van Dr. J. Luke, The Effect of Fluoride on the Physiology of the Pineal Gland (1997), blijkt dat de pijnappelklier (ook wel epifyse genoemd) erg gevoelig is voor de opname van fluoride. Zij concludeerde dat deze klier  de hoogste fluorconcentratie van het hele lichaam heeft, wat de werkzaamheid aantast.

Je kunt tandpasta zonder fluoride kopen, bijvoorbeeld Weleda of Paradontax

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

 1. @annemarie,

  Kan wel wezen annemarie maar ik kies ervoor
  Om zonder fluoride te poetsen.
  Je kan mij echt niet vertellen dat ik het perse nodig heb.
  Ik ben tevens van mening dat er weer zoiets als de fharmaseutische
  Industrie achter zit.
  Wat dacht je hoeveel belangen ermee gemoeit zijn. Heel veel geld.
  Laat mij maar lekker kruiden tandpasta gebruiken.
  Ik heb al mijn kiezen en tanden nog zonder kronen etc
  In prima staat. En dat terwijl ik al bijna 6o jaar op deze aardbol rondloop.
  Geen cola, suiker en andere zuren zoals Lia beschrijft , beter poetsen.
  Gewoon goed verzorgen.
  Het is een keuze die ik maak,en ieder ander persoon moet zelf maar zijn eigen
  Keuze maken. Daar is hij of zij vrij in.

 2. @Jannie of een stof giftig is of niet ligt niet altijd zo simpel, veel stoffen die we binnen krijgen zijn noodzakelijk (zonder werkt je lichaam niet optimaal of ga je gewoon dood) maar kan een hoge dosis juist weer schade aanrichten of van een te hoge dosis ga je gewoon dood. Vaak is dit met vitamine en mineralen het geval, zonder funtioneert een mens niet maar een te hoge dosering geeft ook ellende. Dus ja of iets giftig is of niet, hangt af van de dosis van de stof die je binnenkrijgt, in welke chemische samenstelling en ook hoe je het binnenkrijgt.

  En dat geldt ook voor fluoride want als ik dat google kom ik deze zin tegen “Fluoride is giftig, maar in kleine hoeveelheden ook een noodzakelijk sporenelement” dus ja het is giftig maar als mens hebben we wel kleine hoeveelheden nodig om te functioneren.

 3. Laten we eerst maar eens beginnen met 3 x daags poetsen.
  Minder snoepen, vooral geen zuurtjes, zuurstokken, lolly’s, en toffees. En zuinig met de cola en zoete frisdranken.

 4. Fluoride is een afval product dat vrijkomt bij het produceren
  Van fosfaat messtoffen en aluminium.
  Foute boel dus.
  Als je dus even Google op fluoride, dan schrik je ervan
  Het is een giftige stof. en niet zo een beetje ook.
  Ik zou het zeker niet mijn kinderen meer laten geven.
  Als je je tanden goed onderhoud met bv weleda tandpasta
  Zonder fluoride , dan krijg je ook geen gaatjes meer.
  Een aanrader nooit meer poetsen met tandpasta met fluoride.
  Ik geloof ook dat je beter slaapt zonder die giftige troep.

 5. Misschien is het wel nuttig hier wat relativerende woorden te spreken over dit stellige advies. Een advies dat bovendien ook serieuze negatieve consequenties kan hebben voor het behoud van een gezond gebit: tenslotte is fluoride in zeer veel herhaald onderzoek ZEKER goed voor preventie van tandgaatjes.
  Het aangehaalde onderzoek van dr Luke voor wat betreft het vermeende effect van fluoride op melatoninespiegels is uitgevoerd op proefdieren, nl gerbils (een soort muis). Onderzoek op proefdieren betekent geenszins dat hetzelfde ook voor mensen zal gelden. Ik spreek over het vermeende effect van fluoride omdat dit effect niet direct is bepaald door melatonine te meten, maar uitsluitend indirect wordt afgeleid uit afbraakproducten in de urine. Bovendien is de fluoride belasting van het proefdier dan ook nog totaal anders tot stand gekomen dan door tandenpoetsen: nl door het verhogen van de bloedspiegels. Of tandenpoetsen werkelijk leidt tot de hogere bloedspiegels in dit onderzoek is maar zeer de vraag.

  Ook via een andere redenering kan al aannemelijk gemaakt worden dat tanden poetsen met fluoride houdende tandpasta niet zal leiden tot grote verstoringen in de melatonine huishouding bij de mens. Was dat nl wel het geval dan zouden er – met de enorme aantallen mensen die deze tandpasta gebruiken – ook enorme aantallen mensen moeten zijn die slaapstoornissen hierdoor ontwikkelen ten opzichte van het tijdperk dat dit niet het geval was. Dit is nooit aangetoond.

  Overigens staat er in dit artikel een fout die mij doet twijfelen aan de medische deskundigheid van de schrijver. De pijnappelklier wordt niet ook wel epiphyse genoemd (dat is een groeischijf in lengte botten), maar hypofyse.

 6. Ik vind het ook lastig om te bepalen wat nu ‘goed’ en wat nu ‘niet goed’ is.
  Uiteindelijk wil je natuurlijk gewoon wat goed voor je is. Er wordt dus beweerd dat fluoride niet goed is, en dus kan je andere tandpasta’s gebruiken. Maar, zoals Robertdaniel hierboven schrijft, en hij niet weet of de kwaliteit van die andere tandpasta’s nu beter of slechter voor je tanden zijn, tja, wat moet je dan doen? Uiteindelijk ga ik maar tandpasta zonder fluoride gebruiken, want ik wil natuurlijk niet dat m’n pijnappelklier a-relaxed gaat zitten doen.

  Bedankt trouwens, Robertdaniel, ‘k ga eens kijken op die site’s. 🙂

  Liefs, Susanne

 7. Hoi, Hierbij een update:
  Er is tegenwoordig een groot aanbod van fluoride vrije tandpasta. Even googelen levert veel: op deze sites staan een aantal tandpasta’s van de grote merken zonder fluor

  1:
  2: http://www.twenga.nl/zonder-fluoride-tandpasta.html

  Er is dus veel verandert in 4 jaar tijd. Voor mij is het nog onduidelijk (geen onderzoek nog gezien) of de kwaliteit hiervan beter/slechter voor de tanden is.