Geef je levensmissie vorm met de creatiekracht van getal 5

In de medicijnwiel numerologie staat het getal 5 voor spelen en bouwen. De creatiekracht van getal 5 helpt je om concreet vorm te geven aan je levensmissie. Je persoonlijke blauwdruk, op basis van je geboortedatum, zegt veel over wie je bent en wat je hier komt doen. Vanuit jouw essentie zet je de dingen in de wereld. Het ligt niet vooraf vast en het is ook niet buiten je te vinden. Dat wat jij te doen hebt qua levenswerk, vind je niet in een vacature. Je mag het zelf ontdekken en al doende vormgeven. En dat kún je ook. Zeker met het medicijnwiel als handleiding.

Je levensmissie ontdekken met de medicijnwiel numerologie

Weet je niet wat jouw getallen zijn? Met behulp van dit artikel kun je jouw getallen uitrekenen. In het Noorden staat het getal van je levensmissie. Welk getal heb je daar en wat zegt het je? Bekijk dan het getal in het Oosten, je gave. Wat is het dat jij komt brengen in de wereld, wat jij voor anderen kunt betekenen met jouw talenten en acties? Hier vind je meer informatie over de 12 getallen en wat ze zeggen over je missie.

Je levensmissie is iets wat dicht bij je ligt, maar soms zien we het niet. Denk terug aan je kindertijd. Wie was je als kind al? Wat deed je van nature? Ik weet nog dat ik als 6-jarige de andere kinderen in de klas hielp met lezen en schrijven. Ik begreep het heel snel en kon het een ander ook duidelijk maken. Het is echt de kracht van mijn 6 in het Noorden, het getal van helderheid en begrip, en van mijn 11 in het Oosten. De 11 is het getal van de leraar.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

In de loop der jaren heb ik veel gelezen: romans, studieboeken en boeken over spiritualiteit. Leren schrijven ging van een scriptie in mijn rechtenstudie, via notities bij de overheid naar artikelen met mijn visie over hooggevoeligheid, werk en burn-out. En nu schrijf ik boeken en artikelen over je levensmissie. Stap voor stap bouwen we aan datgene waarmee we ten diepste recht doen aan onze gave en levensmissie.

Je creëert je leven met de creatiekracht van jouw getallen

Elk getal vertegenwoordigt een bepaalde energie. In het artikel van april keken we naar de kracht van getal 4. De 4 creëert met behulp van chaos en structuur. In mei staan we stil bij getal 5, dat van bouwen en spelen. De 5 creëert met behulp van actief en passief zijn. Zoals bij elk getal gaat het erom balans te vinden tussen de twee uitersten. Heb je een 5 in je medicijnwiel? Dan mag jij je energie gebruiken om te spelen. De ene keer doe je dat misschien heel actief, dan weer ben je wat passiever en wacht je het juiste moment af om in actie te komen.

Heb je de neiging om altijd actief te zijn? Dan mag je leren dat de creatiekracht van de 5 ook zit in passief zijn. Je mag ervaren dat als je ontspant en ogenschijnlijk niks doet, er toch iets gebeurt. In de onderstroom, in het onzichtbare, gaat de beweging die je in gang hebt gezet door. Juist als je onder de douche staat of uit het raam staart, krijg je de beste ingevingen. Daarop kun je in actie komen en dan bereik je vaak moeiteloos resultaat.

Bouw en speel met de creatiekracht van getal 5

De 5 wordt wel het ondernemersgetal genoemd. Met een 5 als gave kun jij iets bouwen door letterlijk of figuurlijk bouwstenen op elkaar te zetten. Je kunt een bedrijf opbouwen of een website bouwen of iets wat je al hebt of doet verder uitbouwen. Je houdt van spelen en kunt spelenderwijs veel tot stand brengen.

De creatiekracht van getal 5

Je bent waarschijnlijk een doener, fysiek ingesteld met een actieve energie en sportief. Jou typeert ‘gewoon dóen’. Je leert door te doen. Het is zelfs belangrijk om dingen te doen. Als je deze energie niet laat stromen, kun je ervaren dat je ergens anders in je leven stagneert.

Heb je een 5 in het Zuiden? Dan is het je karmagetal en je moeilijke thema. Het kan zijn dat je fysieke ongemakken ervaart, zoals ziekte of ongelukken. Misschien ben je al jarenlang heel passief en heb je geen baan. Jij leert door te doen, dus kom in actie en ga gewoon iets doen. Een Pippi Langkous instelling helpt je: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik zal het wel kunnen.

Creatiekracht van getal 5: balans tussen actief en passief

Balans gaat bij een 5 over het lichaam; van de bank afkomen als je te passief bent of er juist op gaan liggen als je te actief bent. Lukt het maar niet om in beweging te komen? Je kunt je dan afvragen waardoor je vastzit. Wie trapt er op de rem? Een innerlijk kind of een voorouder? Waar ben je het meest bang voor om te ervaren? Meestal vrezen we afwijzing. Dat bange of onzekere deel wacht op onze liefde, heeft onze geruststelling nodig. Je kunt in gesprek gaan met het innerlijk kind of met een voorouder.

Vragen voor zelfreflectie:

  • Waar loop je vast, in welk gebied van je leven?
  • Met welk getal uit je medicijnwiel en met welk thema heeft het te maken?
  • Herken je dat van vroeger? Van je vader of je moeder, opa of oma?
  • Wees even stil en stem je af op deze vragen, focus je aandacht erop. Dan krijg je antwoorden van je onderbewuste.

Heb je het idee dat je in jouw voorouderlijn iets hebt op te lossen en kom je er zelf moeilijk bij of wil je er meer over leren? In mijn masterclasses over de karmische getallen en voorouder trauma’s krijg je de kennis hierover en oefen je met het onderzoeken van jouw voorouderlijn, zodat je dit kunt helen.

Heb je geen 5 in je medicijnwiel? Ook dan kun je ervaren dat een creatie tot stand komt door afwisselend actief en passief te zijn. We kennen de energie van elk getal en hebben ermee te maken, omdat de getallen samenhangen met de maanden van het jaar.

De creatiekracht van getal 5

Getal 5 hoort bij de maand mei. In mei moet er misschien wat actie in je creatieproces komen, of juist passiviteit. Je mag voelen wat er nodig is en bij wijze van spreken in je hangmat gaan liggen wachten totdat je een ingeving krijgt over iets wat je echt moet doen om te bouwen aan je verlangen. En dan kom je in actie. Het is allemaal niet in steen gebeiteld, je mag spelen met alle kanten van getal 5!

Dit is het vijfde artikel in een reeks over de 12 getallen in het medicijnwiel en de maanden in het jaar. In juni komt er een artikel over getal 6, dat van helderheid en begrip. Eerdere artikelen verschenen in januari, februari, maart en april.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in