De levensbloem

De Levensbloem heb je vast wel eens eerder gezien. Het is een algemeen symbool dat wereldwijd in spirituele en religieuze lessen wordt gebruikt. De Levensbloem wordt overal ter wereld in verschillende culturen gevonden en is één van de oudste heilige symbolen die de mens kent.

De Levensbloem is een geometrische vorm die uit overlappende cirkels van dezelfde afmeting bestaat. Er kan een omvangrijke hoeveelheid kennis en informatie worden verkregen uit het begrijpen van de Levensbloem.

Het symbool wordt beschouwd als heilige geometrie dat, kort samengevat, eeuwenoude religieuze waarde bevat over de fundamentele vormen van tijd en ruimte, maar er valt nog veel meer kennis uit te halen. Laat dit een inleiding voor je zijn tot de kennis en het begrijpen van de Levensbloem.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De oudste afbeelding van de Levensbloem die de mens kent, bevindt zich in de Osireion Tempel in Abydos, Egypte. Het symbool is hier niet in het graniet geëtst of gegraveerd, het lijkt alsof het in het steen is gebrand.

Meer afbeeldingen van de Levensbloem zijn ook te vinden in vele oude structuren in landen zoals: Israël, Turkije en Ierland, maar ook in meer landen. Een buitengewoon interessante Levensbloem is te vinden in China, in de Verboden Stad in Beijing. Daar bevindt zich een bolvormige Levensbloem onder de voorpoot van een van de “Foo Honden”, beter bekend als de “Beschermleeuwen.” In dit paleis woonden wel 24 keizers van de Ming en Qing dynastieën. De Foo Honden symboliseren bescherming van de gebouwen en hun bewoners en worden beschouwd als hoeders van Universele kennis, die hier letterlijk door honden wordt bewaakt.

Zoals hiervoor beschreven wordt de Levensbloem beschouwd als heilige geometrie, maar wat houdt dat precies in?

Wat betekent ‘heilige geometrie’?

Vroeger hadden bepaalde getallen die dagelijks werden gebruikt ook een symbolische betekenis. Vormen zoals de driehoek, zeshoek en achthoek worden beschouwd als een fysieke manifestatie van een getal. Deze vormen hebben daardoor een hogere trillingswaarde, omdat ze zichtbaar zijn.

Om die reden was Leonardo da Vinci zeer geïnteresseerd in de Levensbloem, waarvan hij de vorm en de wiskundige eigenschappen bestudeerde. Ook bestudeerde hij hoe de Levensbloem in verbinding staat met de fysieke realiteit en het bewustzijn. Hij tekende de Levensbloem zelf, evenals het Levenszaad.

Nieuwetijdskind
Het logo van Nieuwetijdskind magazine is ontstaan vanuit Het Levenszaad (kern van de levensbloem)

Leonardo werd beroemd vanwege het toepassen van de Gulden Snede, Phi, in al zijn kunstwerken, ook wel bekend als de Fibonacci Spiraal, die afgeleid is van het patroon van de Levensbloem.

Vast en zeker heb je wel eens eerder van de Fibonacci Spiraal gehoord. De Fibonacci Spiraal is een reeks getallen: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34… Elk getal bestaat uit de optelling van de vorige twee getallen. Dit is een belangrijk gegeven, want de spiraal die deze wiskundige telling maakt vind je terug in alle levende dingen: mensen, planten, dieren en zelfs in ons sterrenstelsel, de Melkweg.

flower of life leonardo da vinci
leonardo da vinci

Er zijn vele historische plaatsen waarop volgens deze geometrische principes is gebouwd, zoals: het Parthenon in Athene – Griekenland, 438 v.C., piramides van Gizeh – Egypte, 2600 v.C., de Taj Mahal – India… Buitengewoon fascinerend dat er op zoveel plaatsen structuren zijn te vinden die gefundeerd zijn op het symbool van de Levensbloem.

De kubus van Metatron

De Levensbloem kan ook gerelateerd worden aan de heilige geometrie door de Kubus van Metatron te begrijpen. De Kubus van Metatron is de naam van een geometrisch figuur dat bestaat uit verbindingslijnen vanuit het midden van elke cirkel naar de andere 12 cirkels.

Deze cirkels komen uit het Levensfruit, dat weer afkomstig is uit de grotere Levensbloem. Om dit beter te kunnen begrijpen kun je de hierna genoemde video bekijken voor meer uitleg.

De Levensbloem begrijpen zal ons zeker helpen te begrijpen hoe het Universum werkt. Je kunt de Levensbloem gebruiken als hulpmiddel voor verbinding tijdens meditatie, maar ook als een krachtig symbool waar je je in je dagelijkse leven aan kunt vasthouden.

Sommige mensen beweren zelfs dat wanneer je dit symbool op al je elektronische apparaten aanbrengt, het bescherming biedt tegen schadelijke frequenties die deze apparaten uitzenden. In ieder geval is het een geweldig symbool om je er aan te herinneren dat we allemaal met elkaar en met ieder ding in het Universum verbonden zijn.

Ik moedig iedereen aan je verder te verdiepen in de Lessen van de Levensbloem, waarbij ik je zeer sterk de boeken van Drunvalo Melchizedek kan aanbevelen: “De geometrie van de Schepping, deel 1 & 2.”

Geraadpleegde bronnen/artikelen:

http://blog.world-mysteries.com/science/the-flower-of-life/

http://www.phoenixmasonry.org/sacred_geometry_the_flower_of_life.htm

http://www.solischool.org/flower-of-life.html

http://thespiritscience.net/spirit/flower-of-life/

http://www.pisceandelusions.org/reference/fol.html

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Mooi,
    Mss ook eens kijken op de website van Janosh,hij maakt kunst op basis van geometrie,en nog veel meer.
    Nu kun je ook begrijpen dat magnetisme werkt!
    Alles is energie en alles resoneert met elkaar, en ja we krijgen al heel lang hulp uit het universum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in