Ben jij een geïncarneerde engel?

Verhalen over geïncarneerde engelen gaan tenminste terug tot de tijd van de apostel Paulus die aan de Hebreeërs schreef: houd de gastvrijheid in eren, want zo hebben sommige zonder het te weten engelen ontvangen. Sommige engelen nemen even een mensengestalte aan om een tragedie te voorkomen en verdwijnen dan weer in het niets voordat de betrokkenen de kans heeft gehad om hen te bedanken.

Maar er is ook de geïncarneerde engel die er voor kiest een heel leven in een mensengestalte door te brengen. Zij behoren waarschijnlijk tot de dierbaarste lichtwerkers die een mens zich kan indenken.

Waar kan je een geïncarneerde engel aan herkennen?

 • Ze hebben een lief, hartvormig gezicht
 • Ze verontschuldigen zich vaak en zeggen vaak sorry
 • Ze ‘zien’ eruit als engelen
 • Ze hebben een gewelfde cupidoachtige mond en grote hertenogen die onschuld en liefde uitstralen
 • Ze eten vaak te veel en kampen vaak met overgewicht
 • Het zijn professionele hulpverleners zoals leraren, stewards, stewardessen, verpleegkundige en therapeuten.
 • Ze hebben vaak coupe soleil of geblondeerd haar, ongeacht hun ras
 • Ze zijn goed van vertrouwen
 • Ze kunnen moeilijk nee zeggen en voelen zich schuldig wanneer anderen hun helpen
 • Ze houden van engelen en hebben verzamelingen engelenbeeldjes, engelenboeken, sieraden etc.
 • Ze hebben extra beschermengelen om hun heen
 • Ze lijken licht uit te stralen en worden omgeven door een hele grote aura
 • Ze worden verliefd op iemands potentieel en helpen die ander uit te laten groeien tot iets groots
 • Ze hebben vaak relaties met verslaafden en alcoholisten waarin er sprake is van over afhankelijkheid.
 • Ze blijven veel langer in negatieve relaties dan de gemiddelde mens zou doen.

geïncarneerde engel

Vaak worstelt de  geïncarneerde engel met gezondheidsprobleem, vooral met fibromyalgie, een chronische vermoeidheid syndroom en klachten van gynaecologische aard. Deze klachten zijn vaak menstruatie stoornissen, buik klachten, PMS. De klachten worden veroorzaakt door het niet goed functioneren van de eerste 3 chakra’s.

De klachten zijn in het geestelijk lichaam zichtbaar in de ontkenning van het ware zelf en de afwijzing van hun vrouwelijk of mannelijkheid. De geïncarneerde engel gaat vaak een relatie aan met iemand die zijn verslavingen en psychische problemen probeert te verbergen. De engel gaat een dergelijke relatie aan bij wijze van ‘opdracht’ en probeert de ander te helpen het gebrek aan zelfvertrouwen en inzicht te krijgen in zijn manier van denken en gedrag, en leert de ander zich te richten op diens positieve en sterken kanten. Helaas leid dit vaak tot frustrerende relaties.  De geïncarneerde engel voelt zich gedwarsboomd als de partner niet aan de adviezen voldoet, en de partner vraagt zich af: ‘ waarom hij moet veranderen. Vaak denkt de geïncarneerde engel dat als ze maar genoeg voor een ander doen, deze uiteindelijk wel zal veranderen. Maar de ander moet dat zelf ook willen, anders zal het altijd voor beiden op een teleurstelling aflopen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wanneer je liefde geeft en vervolgens de ander kwalijk neemt dat dit niet gewaardeerd wordt, of niet genoeg terug gegeven wordt, kan de opgekropte woede zich uiten in lichamelijke en geestelijke symptomen. Ware liefde echter hoeft niet gewaardeerd te worden, en vraagt niets terug. Veel geïncarneerde engelen hebben een geschiedenis van toxische relaties, als je de emotionele negatieve energieën die hierbij loskomen opslaan in je eigen energieveld zal je lichaam en geest vanzelf in verzet komen. De neiging chronisch vermoeid te raken zegt ook iets over de aard van een geïncarneerde engel. Alle aarde engel domeinen zijn uiterst gevoelig voor energie, maar geïncarneerde engelen zijn vooral kwetsbaar voor toxische energieën en het wegvloeien van energie door dat ze net als sponzen alles van een ander opzuigen en in zichzelf vasthouden. De geïncarneerde engel is veel meer op mensen gericht en werkt het liefst daar waar veel mensen zijn, of focussen zich zeer sterk op anderen.

Er zijn verschillende technieken die de geïncarneerde engel kan toepassen om zich voor bepaalde energieën af te schermen en zich ervan vrij te maken. Doordat men zich niet goed afschermt gaan velen dwangmatig eten en dat zorgt ervoor dat deze lichtwerkers vaak veel overgewicht hebben. Het velen eten zorgt voor een betere aarding, omdat men nogal de neiging heeft om weg te vluchten, en zich op die manier wegvlucht voor de realiteit. Het te dik zijn kan echter ook een manier zijn om zich af te schermen tegen de toxische energieën van anderen. Of je nu een vorm van reiki uitoefent of een andere manier van energetische behandelingen, zorg er altijd voordat je een schild van wit of violet licht om je heen visualiseert.goddelijk licht

– Wit licht: dit roept de engelen om je heen op je zonder onderbreking te omringen. De engelen beschermen je en zorgen voordat je veilig bent en bewaakt wordt. Wit licht neutraliseert al de energieën om je heen.
– Roze licht: dit is het licht dat je moet aanroepen als je bij een negatief persoon bent die geobsedeerd wordt door zijn of haar negatieve gedachten en gedrag. Het roze licht stuurt liefdevolle energie naar iedereen die met je praat en stuurt tegelijkertijd liefdevolle energie naar binnen, naar jou toe. Niets kan het roze schild doordringen behalve liefdevolle gedachten en energieën
– Smaragdgroen licht: gebruik dit licht als je een onevenwichtigheid in je fysieke lichaam wilt helen. Je lichaam absorbeert dit licht op die plekken waar behoefte is aan helende energie.
– Violet licht: Dit licht verhoogt je spirituele frequentie, waardoor je boven problemen kunt uitstijgen en in aanraking komt met het hoogste niveau van goddelijke raadgeving. Op Violet licht ketsen lagere energieën of lagere entiteiten af. Violet licht hoort bij de engelen groep van aartsengel Michael
– Regenboog licht: Visualiseer een jas die bestaat uit regenboog achtige strepen. Deze zal je helpen je vermogen om jezelf of anderen energetische te genezen te vergroten. Een jas kan je i.p.v. een schild in alle kleuren om je heen visualiseren.
Je kunt de kleuren ook gelijktijdig als verschillende lagen om je heen visualiseren. Buiten jezelf kan je op die manier ook je dierbaren, je huis, je auto of wat dan ook beschermen.

Ben jij een geïncarneerde engel_

Reinigingsmethodes

Daar we vaak niet bewust zijn dat we de energieën van anderen opnemen is het beter om regelmatig je energieën te reinigen. Vermoeidheid is het belangrijkste symptoom van het opnemen van deze lagere energieën. Dit soort vermoeidheid reageert niet op cafeïne, dutjes of lichaamsbeweging. Het gevoel van grote vermoeidheid is chronisch omdat deze voortkomt uit bronnen buiten je eigen lichaam. Deze komen via de energetische koorden die we allemaal hebben lopen met degene waarmee we in contact komen binnen. In je aura is dit te zien als een spinnenweb, waarvan de draden zich vastzetten in de chakra’s. De klachten zijn dan ook verbonden aan de chakra’s waar de koorden vastzitten.

Reinigingstechnieken, je koorden doorsnijden.

Iedereen waarmee je contact hebt en die jou hulp nodig heeft zal zich via een etherisch koord aan je hechten. Ook na het fysieke contact zal men zo energie aan je blijven onttrekken. Een enkele gedachten is genoeg om een energetisch koord te activeren. Ook wordt er via die koorden toxische energie naar je toe gestuurd. Dit is voor het merendeel een onbewust proces, hoewel de koorden voor een helderziende zichtbaar zijn en voor helde voelende voelbaar.  Soms wil men geen afstand doen van de koorden omdat er een ongezonde behoefte is dat men nodig gevonden wordt. Ook is men vaak bang dat met het verbreken van de koorden men het contact met de ander zal verliezen. Echter juist door het verbreken van de banden verbreekt men alleen de energetische uitwisseling, en kan men beter bij zichzelf blijven. Hierdoor wordt het gemakkelijker om met persoonlijke emoties en situaties om te gaan.
Een bad met zuiver zeezout nemen. Zeezout onttrekt giftige energieën uit je poriën. Zorg er wel voor dat er geen kunstmatige kleuren of synthetische geuren aan het zeezout zijn toegevoegd, anders breng je onbewust nog meer chemicaliën aan in je lichaam. Dit geldt niet alleen voor zeezout, maar voor alle producten die we gebruiken waar kunstmatige of synthetische stoffen aan zijn toegevoegd. Zelf gebruik ik altijd het zeezout van Premier. Het is wel een stuk duurder in aanschaf dan het zeezout wat je hier bij een drogist kan halen, maar zit vol met mineralen en je hebt per bad maar 1 theelepel ervan nodig om het gewenste resultaat te krijgen.
Ga de natuur in. Planten en dieren bieden een welkome afwisseling met kunstlicht, elektromagnetische frequenties, telefoons en druk van andere mensen. Planten, bomen en bloemen onttrekken ook negatieve gifstoffen aan ons mentale, emotionele en fysieke lichaam. Wanneer je je moe voelt kun je een stuk gaan wandelen. Je kunt ook een plant naast je bed zetten, zodat de plant en het elven rijk wat met de natuur verbonden is je energie kunnen zuiveren terwijl jij slaapt.

Het levenspad van een geïncarneerde engel.

Geïncarneerde engelen voelen zich vaak aangetrokken tot een hulpverlenend beroep. Het zijn fantastische genezer en therapeuten op zowel traditionele als niet traditionele gebied. De meeste geïncarneerde engelen houden het liefst van werken met anderen op persoonlijke basis dan met groepen werken of te spreken. Ze komen goed tot hun recht in grote bedrijven mits de leiding een menswaardig ethiek heeft. Geïncarneerde engelen kunnen slecht werken voor onethische bazen of bedrijven.

mensen-engelAls je een geïncarneerde engel bent, kan je je leven vrediger en welvarender houden met de volgende tips.

 • Scherm je dagelijks af met energie en licht, vooral als je iemand gaat helpen. Dit zal de behoefte aan teveel eten en overgewicht doen afnemen.
 • Zeg niet meteen overal ja op, maar gun jezelf de tijd om na te denken over de hulpvraag van de ander. Zo kan je voor jezelf bewust worden of het iets betreft wat echt bij je hartenwens en levenstaak hoort.
 • Vervang het constante verontschuldigen van jezelf door positief affirmeren. Geïncarneerde engelen zijn zo gewend om zich te verontschuldigen zelfs als ze niets fout gedaan hebben. Deze gewoonte komt voort uit het verlangen iedereen gelukkig te houden. Ook als dit betekent dat ze de schuld en verantwoording van een ander op zich nemen. Leer jezelf aan om op opbeurende bewoordingen over jezelf, anderen en bepaalde situaties te spreken.
 • Breng geven en nemen met elkaar in evenwicht
 • Vergeet alle opgelegde regels die jou beperken bij het uitvoeren van je levensopdracht
 • Vraag om hulp zonder je te verontschuldigen
 • Leer te aanvaarden dat het goede op je pad komt en sta toe anderen je te helpen of cadeautjes of complimenten te geven
 • Speel, geef je innerlijke kind de ruimte om gek te doen en vrij en creatief te zijn.

Bewaar voor later op Pinterest:

Ben jij een geïncarneerde engel? Waar je ze aan kan herkennen.

 

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

33 REACTIES

 1. En wat als je deze kenmerken altijd al gehad hebt? Bedoel je dan dat een engel in mensenlichaam niet kan bestaan? Ik ben gisteren op dit artikel gevallen en wat mij het meeste bij is gebleven is ivm de chronische vermoeidheid en gynaecologische problemen, m.a.w Endometriose en ook graag advies geven en anderen helpen en ook het eten . Kan dit verklaard dan worden? Of heb ik het helemaal verkeerd ? Grtz

 2. Dus Elisa, dan zou jij mij ook kunnen genezen. Niet dat ik ziek ben maar ik heb een probleem met mijn Kin/Kaak deze is naar voren gezet en nu heb ik vreselijk last van lid tekenweefsel . Dat is heel naar en trekt ook. Zou jij mij kunnen helpen Elisa !!!!
  M.v gr Juliette.

 3. Mooi goed onderbouwd artikel. Een ander kenmerk waar je een geïncarneerde engel aan herkend is letterlijk een ” Halo” in iemands haar. Dus een lichte bijna blonde ring. Jaren geleden ben ik er door iemand op gewezen. Wie weet ik niet meer maar, deels daardoor en alle bovengenoemde herken ik zo goed als alles qua kenmerken. It truly takes a broken men 2 know the value of Life.

 4. Apart om vooral de reacties hierop te lezen. Het hele idee van engelen is niks anders dan evengoed ook het idee van elfjes, eenhoorns, zeemeerminnen, etc. De hele waslijst met, soms geheel tegenstrijdige, “kenmerken” sluit natuurlijk perfect aan bij iedereen die zichZELF graag wil herkennen binnen die kenmerken. Het concept van een engel, wat niks anders is dan een energie vorm, krijgt pas een vorm vanuit het oordeel van/over de vorm. Als een “engel” een energie vorm ‘IS’ dan krijg het dus pas een “vormpje/labeltje” na het oordeel over wat iemand denkt te zien en/of denkt waar te nemen. Iedereen neemt dus de energie van een “engel” anders waar en kan dus per definitie nooit beschreven worden als een vaststaand “iets”. Denken dat je dat kan en/of moet doen voor anderen is gebaseerd op onwetendheid, wat verder helemaal prima is.

  Zo’n beetje iedere paragnost die ik ontmoet en ont-moet heb, en dat zijn er heel wat, concludeerden allemaal stuk voor stuk, dat “mijn energie vorm” HIER NU ‘IS’ als de aartsengel Michaël en dat is allemaal prima. Ben vanuit mijn bewuste ZELF de nuchterheid zelve wat dat betreft en zal mijZELF dus ook zeker niet snel herkennen binnen dit soort “lijsten”, eerder nog het tegenovergestelde. Dus waar ligt dan een fijn voelende waarheid binnen het idee van “engelen”? Roepen dat we allemaal “engelen” zijn is evengoed een “waarheid”, want we ‘ZIJN’ allemaal energie, dus ook “engelen energie”.

  Denken dat je een “engel” bent omdat bepaalde “kenmerken” bij jouw idee aansluiten van hoe jij je ZELF ziet (en/of denkt te zien) en wat het aangeleerde/gekopieerde idee van een “engel” is, maakt je geen “engel”, het creëert eerder (nog meer) verwarring bij menswezens die al enigszins in verwarring ‘ZIJN’. Dit gegeven kom ik ook vaak tegen bij bijvoorbeeld “ontwaakte” menswezens die door bepaalde aannames (van en door allerlei lijstjes met kenmerken) een soort van masker opzetten van hoe zij graag door anderen gezien willen worden. Velen gaan ook “werken” vanuit die aannames om anderen te “helpen” en dat is dan net zoiets als de onwetende blinde die een geblinddoekte vanuit onwetendheid denkt te moeten leiden…

 5. Thanks voor deze prachtige mooie tekst !

  Mijn man en ik zijn zielsverwanten en hij zegt ook altijd dat ik zijn reddende engel ben .
  Alles is liefde inderdaad . Nu mijn dochter een lieve jongen,in haar leven ontmoet heeft uit een ontwricht gezin .
  Daarom geven wij hen een tweede kans om de liefde te ontdekken .Wij proberen haar zoveel mogelijk te steunen om licht te vinden op zijn levenspad.
  Volgend weekend komt hij bij ons logeren .grtjes Ingrid en CO

 6. hartvormig gezicht, coupe soleil, hulpverlenend beroep alles kan
  Alleen Bruno Groning (aartsengel Sandalfon) die timmerman van beroep was voldoet aan weinig van de genoemde voorwaarden sorry sorry
  liefs frank

 7. Prachtig beschreven van Doreen, de engelen die zij beschrijft zijn mensen die op het pad der liefde zeer ver ontwikkeld zijn. De Engelen wezens zijn van een heel andere orde, ze helen het universum en werken niet direct met de mensen op aarde samen. Indien je toch denkt engelen te zien is dit je eigen aardse invulling en is meestal je eigen gids.

 8. Hoewel ik totaal de uiterlijke kenmerken in mijn gezicht niet heb herken ik me helemaal in de rest en kom ik ook steeds de 444 tegen. Maar wat ik daar verder mee aan moet weet ik niet.

 9. Ik ben er een als ik dit lees schrik ik hier wel heel erg van ik zeg vaak sorry ik zie er uit als een engel en dat zegen vaak mensen en die kijken me dan ook heel erg onderzoekend aan…

 10. Eigelijk voel ik ook iets engelachtig in mij , hoe bijzonder , geen twijfel , geen droom , ik sluit mij aan in de engelenschare .

 11. Hoi,

  Ja, we zijn allemaal (geïncarneerde) engelen, we zijn goden! Alleen hebben we er wat lessen tussengezet om dat weer in onszelf te vinden en te ervaren/voelen. Iedereen is op weg en iedereen komt weer tot dat punt, hij kwam er immers vandaan… 🙂

  Warme groet, Robert

 12. Wat een geweldige mooie gave heeft doreen , ik heb een prachtige kalender van haar gekocht , en ik wil nog dat boek over getallen kopen , ze ziet er ook zo engelachtig uit , mooi die oefeningen Ik heb een lieve vriendin die is volgens mij een geIncarneerde engel is , een andere engel woond vlak bij mij , je ziet het je voeld het , ik zal het nooit terspraken brengen , dan denkt men dat ik ontspoord ben , de wereld is er nog niet klaar voor , als ik het maar weet dat is genoeg .

 13. Ik blijf het wel een beetje gek vinden dat Engelen dan zo’n moeite hebben met de dingen die in dit stuk genoemd worden; toxische of verslavende relaties, angsten, onzekerheden en allerlei zaken die ontzettend moeilijk zijn. Maar goed, ik had misschien mijn eigen interpretatie van Engelen, en die blijkt dus niet echt overeen te komen met wat hier boven staat. De geïncarneerde Engelen lijken ‘gewoon’ HSP-mensen te zijn (?). Maar goed, is misschien te kort door de bocht 🙂 .

  Te gekke tip en info overigens over al die kleuren. Overal kom je adviezen tegen over het jezelf beschermen, en de één heeft het over het witte licht, weer een ander praat over het violette licht, en zo heb ik al de hele regenbood geadviseerd gekregen, maar geen idee eigenlijk wat en waarom al die kleuren. Fijn om nu ook tekst en uitleg bij de kleuren te lezen! 🙂 Kan ik er ook voor m’n gevoel meer mee! Ga het zeker uitproberen in bepaalde situaties! Want het is natuurlijk wel prettig dat je een beetje een idee hebt wát je nu eigenlijk aan het doen bent, inplaats van maar in het wilde weg wat kleuren om jezelf heen te bedenken, met eigenlijk helemáál geen idee wat je nu eigenlijk aan het doen bent. 🙂 . Dus de uitleg bij de kleuren, te gek!

  Er staat: “Ook na het fysieke contact zal men zo energie aan je blijven onttrekken. Een enkele gedachten is genoeg om een energetisch koord te activeren.”

  Dit is dus waar ik erg veel last van heb! Pff, ik laat het m’n leven zo beïnvloeden, en dan voornamelijk de Angst om energie te verliezen, of juist op te zuigen, of last te krijgen van andermans energie, story of my life. Ik moet minder angstig daarvoor worden, want door die angst word je alleen maar nóg gevoeliger daarvoor, is dus een visieuze cirkel 🙁 . Zelfs het idee dat ik mijn buren zit te ‘voeden’ met mijn eigen energie. Hoe kom je dat helder te weten hè? (Misschien een visualisatie doen die Robert laatst als advies gaf, geweldige tip, over een witte roos.) Heeft iemand dat idee ook, of weleens ervaren, dat je de mensen letterlijk in je omgeving, ook al zijn dat ‘maar’ je buren, zit te voeden ergens met jouw eigen energie? Maar al is dat zo, is het niet zo dat iets alleen maar gebeurd wanneer je ziel toestemming geeft, verleent? Hmmm..

  Kan me overigens erg vinden in de tekst. Maar we zijn toch allen Engelen? Geen uitzondering daar buiten gelaten. 🙂

  Dank je wel voor deze mooie tekst! 🙂

  Veel liefs, Susanne

 14. Wat een herkenning,toen ik jong was zei een man tegen mij dat ik een engel ben en dat ik nog veel moeite zal krijgen met het leven hier op aarde.ik was te goed/lief voor deze wereld.

 15. Een duidelijke herkenning zal het maar voor mij zelf houden , eigelijk wist ik het al van kinds af aan . Veel liefs en licht x x

 16. Hallo Allemaal,

  Om niet onbescheiden te zijn, ik herken een hele hoop van mij zelf,
  Sta echt op een kruispunt om weer voor me zelf te beginnen,Ik kan met mijn handen genezen, maar ben zo onzeker,
  groetjes Elisa

 17. dag lieve yvonne
  Bij het lezen van je bericht voelde ik om je de titel van een boek door te sturen.
  Misschien ken je het al en misschien ook niet!
  Een eye-opener voor velen.
  “Als hij maar gelukkig is” ~ Robin Norwood
  Heb het goed lieve aard engel
  Be love, do joy, have peace
  @Yvonne,

 18. Ik weet al van kinds af aan dat ik een grote gave heb,maar na ik dit helemaal had gelezen kwamen de haartjes van m’n armen toch omhoog.
  Toen ik het aan het lezen was dacht ik even bij mezelf,dit is mijn hele dagboek!
  Vind het echt heel fijn anderen te kunnen helpen,maar met die cvs is het soms moeielijk….toch blijf ik doorgaan!
  Vriendelijke groetjes en veel liefde van het witte licht stuur ik jullie allen toe 🙂

 19. Waar kan ik de originele versie van dit blog lezen/vinden. Zou het graag aan iemand doorsturen die engelstalig is – ben zelf ook zeer benieuwd naar de originele versie

 20. 😀
  Ik heb veel herkenningspunten! Maar eigenlijk maakt het niet uit wat ik ben, of wat voor oorsprong ik heb. Als ik mezelf maar ben! 😀

 21. Niet alleen herkenbaar: mijn leven ís zo.
  Ik vind het frustrerend.
  Maar dat wil niet zeggen dat ik een engel zou zijn,
  alhoewel mijn geduld echt engelengeduld is.
  Geduld voor die ander opdat die ander mag leren.
  Vooral in de moeilijke relatie die ik heb.
  Ook de gezichtskenmerken en de blik in mijn ogen:
  het was op jongere leeftijd veel duidelijker te zien.
  Frappant.

 22. Duizend ma dank voor dit bericht, ik wist het al. Maar wist niet hoe me te beschermen en er mee om te gaan, en van gekkigheid niet meer wat te doen. Dat van de relatie is zo waar!! Alles valt op zijn plek nu, eindelijk heb ik antwoord op al mijn vragen. Ik dacht al dat ik gek werd van de relatie waarin ik zit. Nu kan ik het een plaats geven.

  Alles is liefde,

  Dina

 23. Zo, schrik hier gewoon van, hele beschrijving slaat gewoon op mij. Even verwerken. Heb mezelf nooit als geincarneerde engel gezien.