geld en je talenten

Wanneer jij je talenten inzet, komt er een flow op gang die groter wordt. De energieflow zoals die wij met elkaar hebben afgesproken, gaat zo: je koopt brood bij de bakker, daardoor koopt hij vervolgens nieuwe ingrediënten bij de leverancier, en die koopt het bij de producent. Feitelijk vermenigvuldig je het bedrag dat op het briefje staat. Jij betaalt €100,- aan de bakker, de bakker aan de leverancier, de leverancier aan de producent…. Ineens heeft dat ene briefje van €100,-, een waarde van €400,- gekregen!

Je talenten en geld

Door kennis te delen, help je anderen groeien en ontwikkelen. Delen staat daarmee gelijk aan vermenigvuldigen. Wanneer je je talenten in de kast laat liggen, zijn ze niets waard. De energiestroom stopt en neemt in kracht af, omdat de informatie veroudert. Dat is jammer, want je beperkt daarmee zowel jezelf als een ander.

Je talenten delen werkt ook voor jezelf inspirerend. Hierdoor groeit je kennis waardoor jij vervolgens onbekende talenten in jezelf ontdekt en ontwikkelt.

Wat heeft dat nou met geld te maken? Nou, heel veel!! Het gaat om dezelfde energiestroming. Wanneer jij jezelf weinig waarde toekent in geld, zul jij ook weinig waarde toekennen aan je talenten en andersom. Waarde is waarde, of het nou eigenwaarde is of euro’s zijn. Wist je trouwens dat in er de oudheid betaald werd met valuta-eenheden van bijvoorbeeld zilver, die talenten werden genoemd?

Je weet waar je goed in bent en je hebt daarin geïnvesteerd. Je hebt je talenten ontwikkeld en vervolgens geef je kennis, die waarde, gratis weg. Waarom? Ook dat is een teken van weinig eigenwaarde.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Gratis geven kan wel… zolang je er maar wel iets voor terugkrijgt, want de energie moet blijven stromen. Weggeven zonder tegenprestatie zorgt voor een energielek. Iets terugkrijgen kan zijn: eigenwaarde, kennis, ervaring, mond-tot-mondreclame, maar dus ook geld. Zo houd je de energiestroom in stand. Zorg voor een goede balans. Het is gewoon niet okay om altijd alleen maar te geven en niets terug te kunnen, willen of durven te ontvangen. Het kan zijn dat je aan de een iets geeft en via iemand anders iets terugkrijgt. Onvoorwaardelijk geven is dat. Daarmee maak je de wereld een stukje mooier…Zo lang je de waarde er zelf maar wel van inziet!

Spirituele beperkingen

Er bestaat veel oordeel over geld verdienen. Maar kijk nou eens letterlijk naar de woorden: Geld – Verdienen. Je verdient het om geld te hebben. Je verdient het om toegang tot je talenten te hebben. Het is zelfs noodzakelijk voor zelfontplooiing. Het is voor je zelfrealisatie noodzakelijk om je talenten te ontdekken en ontwikkelen zodat je vanuit je zielsmissie gaat leven. Anders kan je net zo goed heel je leven ‘een baby’tje in een wiegje’ blijven.

Om je talenten te ontwikkelen heb je heel wat werk te verzetten en vaak veel kosten te maken. Daardoor verdien je het uiteindelijk om vanuit je talenten te leven. Zodra je dat met anderen gaat delen, waarom zou je daar geen geld voor mogen vragen?
Geld komt niet als vanzelf naar je toe en talenten heb je sluimerend in je, maar moet je ontdekken, stimuleren en mee om leren gaan om op de juiste manier te gebruiken. Dus ook talenten komen niet ‘zomaar als vanzelf’ opborrelen in je leven.

Geld maakt op zich niet gelukkig, maar de ruimte hebben om te kunnen ervaren, dat is de energie die gaat stromen. Zo ook met je talenten.

Er zijn veel dingen gratis op deze wereld waar je een diep geluksgevoel van krijgt. Als je mensen vraagt waar ze gelukkig van worden, dan benoemen ze altijd een gevoel. Een geluksgevoel is onbetaalbaar. Het gaat erom of jij überhaupt dat gevoel kunt ervaren. Of je nou miljoenen op de bank hebt, of dat je nog miljoenen aan de bank moet terugbetalen. Kun je ervan genieten? Dat is het punt waar het om gaat.

Geld is in onze westerse maatschappij erg belangrijk. Waarom? Omdat we dat met elkaar zo hebben afgesproken. Je kunt niet naar de supermarkt gaan en in ruil voor je boodschappen een dikke hug aan de kassière geven of de vloer dweilen. Geld is de flow van ervaring naar ervaring. Geld is nodig. Wellicht komt er ooit een tijd dat het niet meer zo is, maar dat kan pas wanneer we elkaar allemaal als gelijkwaardig gaan zien. Gelijkwaardigheid begint bij jezelf. Door de bewustwording van jouw eigen-waarde!

geld en je talenten

Ander perspectief

De overtuiging ‘geld maakt niet gelukkig’ houdt een zorgeloos en vrij bestaan met mooie ervaringen tegen. Stel je je eens voor dat je elke dag 1000 hongerige kinderen te eten kunt geven en een veilige slaapplaats kunt bieden. Geeft jou dat een voldaan gevoel? Waarschijnlijk wel. Daar is zowel geld als de inzet van jouw talenten voor nodig om dat te realiseren.

Zolang je blijft hangen in de negatieve overtuiging, blokkeer je de kans om de flow op gang te brengen. Vervolgens kun je geen 1000 kinderen dagelijks eten geven en ook je talenten niet inzetten. Je houdt het met deze overtuiging zelf tegen. Bekijk het dus eens vanuit een ander perspectief.

‘Veel’ of ‘weinig’ geld is je eigen perceptie. De een vindt €10.000,- erg veel en de ander vindt datzelfde bedrag juist erg weinig. Ook met schulden is het zo dat de één een schuld van €100.000,-  onoverkomelijk en levensbedreigend vindt, en de ander daar binnen een jaar €200.000,- in de plus van maakt i.v.m. haar bedrijfsvoering.

Geld is wat jij ervan vindt. Veroordeel je het, dan stroomt het weg. Waarde aan je talenten toekennen is wat je zelf moet doen. Zie je de waarde niet, dan sluit je je hart af en stroomt het weg…

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Momenteel bezig met een andere geld mindset te creëren omwille als wat in de artikel prachtig beschreven staat. Op naar een leven vol overvloed , niet puur om het geld maar wat kan ik daarmee doen voor mezelf( oa. Talenten ontwikkelen) en anderen.

    Mooi onderwerp , het is toch nog soms gevoelig om het geld te hebben in de ‘spirituele wereld’. Maar geld is een energie en met een knuffel kan ik inderdaad niet 1000 hongerige daklozen kinderen helpen.

    Dankjewel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in