Geld verdienen als ‘Nieuwetijdsondernemer’ is juist heel liefdevol

Veel ondernemers die echt uit hun hart werken en hun passie volgen, hebben moeite om voldoende geld te vragen voor hun diensten. Ook vinden ze het vaak moeilijk om zichzelf te laten zien, want naast alle andere redenen dat dit ‘eng’ is, zou je er ook nog weleens succesvol van kunnen worden. Ik zie dit vooral heel veel bij coaches en therapeuten. De drang om mensen te helpen is zo groot, dat ze niet te veel geld willen vragen om iedereen te kunnen helpen. Bovendien is het algemene beeld dat mensen hebben vaak toch dat rijke mensen niet heel liefdevol zijn, maar hun geld verdiend hebben ‘over de rug van anderen’.

Maar is dat echt zo?

Natuurlijk zijn er genoeg voorbeelden van mensen die hun geld verdiend hebben zonder daarbij rekening te houden met anderen, of zonder met dat geld goede dingen te willen doen. Maar ik ken weinig mensen die bijvoorbeeld Oprah haar geld misgunnen, omdat zij zoveel mensen geraakt en geholpen heeft. En ook veel dichterbij huis ken ik genoeg voorbeelden van mensen die keihard werken voor hun geld, maar dat wel uit hun hart doen én er anderen enorm mee helpen. Niet alleen de mensen die ze coachen, maar ook vriendinnen die ze geld lenen als ze het te kort komen. Die ze bloemen sturen als ze zelf geen geld hebben om hun huis op te fleuren. Mensen die hun portemonnee omkeren als ze iemand tegenkomen die het nodig heeft, of die de opbrengsten van een event doneren aan een goed doel.

Mij lijkt het fantastisch!

Persoonlijk lijkt het me fantastisch om dit soort dingen te kunnen doen. Ik heb grootse plannen voor de toekomst en wat lijkt het me gaaf om een event te organiseren en dan de winst weg te geven. Als je genoeg hebt, kun je dat doen. Geen zorgen meer over wat je kunt doen en wat je moet laten, maar gewoon vrij leven, genieten en je liefde delen, ook in dat opzicht. Ik begin pas sinds kort te zien dat als je het zo bekijkt, geld echt liefde is, wat sommigen al jaren roepen.

Staan voor je waarde

Toegegeven, ik moet zelf ook nog slikken als mijn business coach zegt dat iets wat ik aanbied het dubbele waard is. Ik krijg dat nog niet mijn mond uit, dus dan wacht ik even tot ik een hoger bedrag wel kan zeggen zonder te stotteren en beschaamd naar de grond te kijken. Maar ergens weet ik best: Als ik anderen enorm help met wat ik doe, waarom zou ik daar dan niet fijn aan mogen verdienen? Waarom zou ik geen prijzen mogen vragen die ervoor zorgen dat ik wat meer tijd met mijn kinderen door kan brengen, zonder dat ze steeds horen “Mama moet nog even werken, kunnen jullie even zelf spelen?”. Mijn jongste zei gisteren “Mama, ik ga morgen ook even bij jou werken, want ik heb nog een belangrijke opdracht en ik moet nog wat doen voor mijn workshop.” Schattig, maar ook pijnlijk dat ik dat soort dingen vaak genoeg zeg dat hij ze onthoudt. Waarom zou ik niet dusdanig mogen verdienen dat ik vaker écht bij ze ben?

Hoe meer je dus hebt, hoe meer je kunt geven. Hoe meer je ook aanwezig kunt zijn voor je gezin of je geliefden. Zo verspreid je dus meer liefde, door geld toe te laten in je leven.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Laat jezelf zien

Geld verdienen schijn je tegenwoordig uit je luie stoel te kunnen doen, maar persoonlijk ben ik nog niet zo ver. Dus moet je jezelf laten zien. Met je snoet voor de camera. Foto’s op je site. Een goede ‘Over mij’ pagina waar mensen je leren kennen. Netwerken. Bloggen en nieuwsbrieven versturen. Bouwen aan je maillijst. Facebook lives of andere promotie. Zodat mensen weten wie je bent en wat je kunt. En staan voor je waarde. Jij helpt mensen en daar mag jij lekker van leven, zonder schuldgevoel. Hoeveel is het mensen waard als ze minder stress hebben bijvoorbeeld? Eindelijk weer kunnen slapen? Als iemand ze door hun burn-out heen helpt? Ze leert hoe ze zich af kunnen schermen om weer lekkerder te leven? Ze door hun blokkades heen helpt? Geloof me, dat is van onschatbare waarde, dus waarom zou je je nog klein houden?

Het leuke is ook dat het in het begin echt wel spannend is, jezelf laten zien, nieuwe prijzen hanteren, maar het wordt steeds leuker en makkelijker. Dus begin vandaag nog, laat iets van jezelf zien, pas iets aan op je site, schrijf een blogbericht over wat je pas meemaakte, post een foto op social media. Stapje voor stapje kom je er ook. Ik wens je heel veel plezier!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. tja….reken wat minder en je hoeft ook geen ‘event’ te organiseren en de winst weg te geven aan een goed doel, want dat heb je dan al gedaan!
  Denk na, mevrouw!

 2. Er staan veel mooie artikelen op NTK. Deze waardeer ik absoluut zeer.
  Echter, dít artikel leidt ons in verzoeking?

  “Ik heb grootse plannen voor de toekomst en wat lijkt het me gaaf om een event te organiseren en dan de winst weg te geven. ”

  Als je de winst weg geeft, waarom ontvang je deze dan primair? Moeten de “begunstigden” daar dan vervolgens blij mee zijn??? Omdat zij tekort kwamen?

  Anderen helpen leven is een liefdevolle levensinstelling, maar dan toch liever niet middels afhankelijkheid?
  Dat klinkt als een vernedering; of niet?

  Er staan waardige reacties bij dit artikel. Steeds meer mensen beseffen dat het niet gaat om verdeel & heers. Want als je méér geld verdient dan je zelf nodig hebt, en het vervolgens weg geeft, ….. Help dan liever mensen om zélf voldoende geld te verdienen, toch?

  Maar, ook dán draaien we nog in neen kringetje rond!

  Wanneer je in geld denkt, dan denk je nog steeds in materialistische waarden.
  Wanneer we van “ik” besef naar “wij” besef gaan, dan hebben we helemaal geen geld meer nodig!!! VERTROUWEN in elk-ander?

  Is geld immers niet een middel om onderscheid (in waardigheid) te ensceneren, te fantaseren, te véinzen?

  Een en ander lijkt mij vooral een collectief (“ik” ben het al[les]) probleem.
  Hoe lang nog plaatsen wij de dingen BUITEN “ons/mijn” ZELF?
  Er is er immers maar één van ons.

 3. Ik herken mezelf in het vooral willen helpen van mensen en het dan lastig vinden om daar geld voor te vragen. Omdat ik in wezen helemaal geen geld wil over de rug – lees emotionele problemen – van anderen.
  Dat is voor mij een nevenzijde van het verhaal. Ik weet hoe problemen, angsten, frustraties, afwijzingen en vernederingen je leven binnen zeilen en het zonder pardon op zijn kop zetten. Gratis en voor niks. Geen dank.
  Dat maakt het voor mij extra lastig om er geld voor te vragen, enkel en alleen omdat ik antwoorden heb op genoemde problemen. Ik steek geld in het bereiken van de mensen, investeer in mijzelf en in mijn “kunstje”. Maar ik heb de wijsheid niet voor veel geld op een veiling gekocht. Mijn kennis heb ik ook gratis verkregen. Bovendien vind ik mezelf evengoed heel liefdevol, naar mezelf. Men hoeft mij niet perse lief te vinden om met mij in zee te gaan. Een stukje vertrouwen is veel belangrijker, voor de mensen in mij, en voor mij in een goede afloop.

  Liefdevolle groet,
  Robert, emotie coach.

 4. Ik heb hier moeite mee. Natuurlijk begrijp ik dat je als coach niet van de lucht kunt leven en dat je je rustig voor je diensten mag laten betalen. Echter waar ligt de grens en wie bepaalt wat wat waard is? En, hoe om te gaan met mensen die de hulp van een coach goed kunnen gebruiken, maar dat door, bijvoorbeeld, het leven in de bijstand niet kunnen opbrengen? Als mijn ideale klant de mens moet zijn die alleen vanwege hun inkomen dit kunnen bekostigen, ben ik liever de onzichtbare coach op de achtergrond die, desnoods met een reguliere job ernaast, ook voor de wat minder welgestelden bereikbaar is.

 5. Inspirerend Nadia, hoe je op kordate wijze over jezelf laten zien, liefde en hulp bieden en daarvan mogen LEVEN zo persoonlijk neerzet. Eigenlijk anderen helpen LEVEN! Heeft me getroffen. Dank!