DELEN
Dawn of change
Hoi Gordon,
Om af en toe ook een luchtig stuk te lezen stuur ik je hierbij iets over Geluk, vooral het praktische. Het komt uit een boek van Eileen Caddy “in the dawn of change”.

Ik vond het wel een heel mooie aanzet. 
Groet,
Rob

 

GELUK IS………………..

Geluk is…dankbaar zijn:
Je kunt dankbaar zijn voor grote dingen: je gezondheid, de liefde voor je gezin, je werk, maar ook voor de kleinste dingen: een boek, een moment voor je zelf, een toevallige ontmoeting op straat, een telefoontje van een vriendin net toen je dat nodig had, de coup die je kapper heeft geknipt enzovoort.

Geluk is… gezond zijn:
Investeren ploeteren en zwoegen. Het lijken allemaal voorwaarden om gezond te zijn. Maar zie elke dag dat je gezond bent als een groot geluk. Een geluk dat je koestert. Heb geen angst dat je ooit ziek wordt. Zie gezond leven niet als een opgave, maar als iets dat jou gelukkig maakt. Elke morgen een half uur wandelen met je hond geeft geluk: het enthousiasme van je hond, de geur van de bomen, de mensen die je tegenkomt het bloed dat door je aderen stroomt. Dat alles geeft geluk. Geluk… is een spiritueel leven leiden: verdieping zoeken in kleine momenten. Praten met God. In het kleine het mooie zien,Je eigen gedachten puur en helder voor ogen krijgen. Dat zijn momenten van geluk

Heb jij laatst:* gespeeld met je hond?* gezongen met je kind?* naakt door de regen gelopen?
*Een portret geschilderd van je geliefde?* een dag lang genoten van de sauna?* echt met God gepraat?* je oma een bezoek gebracht?* extatisch gedanst?* onstuimig gevreeën?* bloemen geplukt in het veld?* Gehinkeld?* een gedicht geschreven?* je geliefde van top tot teen herontdekt* je blik een dag lang op de horizon gericht?* gelachen tot je kramp kreeg?* gehuild om een boek dat je las?* de zon zien opkomen?* je lievelingsgerecht gemaakt?* je beste vriend verrast?* je werkplek opgefleurd?* je moeder zomaar een zoen gegeven?* je broer gebeld om te zeggen dat hij een fantastisch mens is?* de hand van God op je schouder gevoeld?* je vader uitgenodigd voor een etentje?* je droom geleefd?* een duik gemaakt in de branding?* een langspeelplaat gedraaid uit je jeugd?* een praatje gemaakt in de trein?* de dag van je dromen geleefd?* verwondering gevoeld?* je kind getrakteerd op een middagje musical?* een jeugdboek gelezen?* een andere cultuur gezien?* gulzig alles wat je om je heen zag opgezogen?* alle meubels in je huis en andere plaats gegeven?* een daad gesteld?* je hele lichaam uitgerekt?* met je opa gepraat over vroeger?* geflirt met het leven?* gehuppeld?* een gerecht geproefd dat je nog niet kende?* genoten van goede franse chansons?* een baby geroken?* een religieus boek gelezen?* een jeugdvriendin gebeld?* liedjes uit je kinderjaren gezongen?* de zon op je huid voelen branden?* de warmte gevoeld van een knappend houtvuur?* paard gereden?* gedaan of je een klein kind was?* vette patat gegeten met je vingers?* een collega uitgenodigd?* geslenterd in een vakantieplaatsje?* een levensles geleerd?* getekend?* een vreemde een compliment gemaakt?* op je rug in het gras gelegen?* iets gedaan waar je echt trots opwas?* met je kinderen gehold?* de zon zien ondergaan?* een ruzie bijgelegd?* zo intensief getraind dat je de hele dag een kick hebt gehouden?* iemand geholpen?* een zwerver getrakteerd op een broodje waar je zelf zo,n zin in had?* een zieke bezocht?* een vakantie geboekt naar een droomeiland?* jezelf een compliment gegeven?* s,nachts gestaard naar de sterrenhemel?* je eigen kindertekeningen bekeken?* je eigen huis bewonderd?* jouw jeugdidool geschreven?* een dansvoorstelling gezien?* de geur van oude boeken in je opgenomen?* de wind met je haar laten spelen?* de geur in je opgenomen van pasgemaaid gras?* met je kinderen gezwommen?* fluweel betast?* je passie beleeft?* in het buitenland een voorstelling bezocht die je niet verstond?* gedaan wat je zelf wilde?* vakantiefoto’s bekeken?* een mooi kerkje bezocht?* de slappe lach gehad?* jezelf gemasseerd met geurige olie?* een dag lang alleen maar gelachen?* echt geleefd? Leef je uit!

“Leef en werk, maar vergeet niet te spelen, plezier te hebben in het leven en echt te genieten”

zegt Eileen Caddy in The dawn of Change

The Dawn of Change / Dawn of change
Eileen Caddy

ISBN/EAN: 9780905249872

Paperback
Verschenen: januari 1997
Genre: Theologie algemeen
Taal: Engels

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in