DELEN
Wiel-jaar

Ik weet dat we nieuwjaar vierden op 1 januari, maar deze week begint het echte nieuwe jaar, met de Equinox, wanneer de Zon in het teken van Ram komt, en in de natuur een nieuw seizoen geboren wordt. Ik heb het altijd vreemd gevonden dat we nieuwjaar in de winter vieren (in de noordelijke hemisfeer), een periode waarin we een winterslaap houden, energetisch vertragen, het koud is buiten, en we allemaal binnen willen blijven. De lente is een tijd van voorbereiding, schoonmaak, plaats maken voor nieuwe groei en kansen, en voorbereiden op een nieuw begin.

Deze Equinox volgt op het grote drievoud aan aardetekens deze week, en we hebben allemaal Venus en Jupiter samen aan de nachtelijke hemel zien schitteren. Dit zijn de planeten die ons schoonheid en zegeningen brengen, en ook al lijkt de wereld nu niet echt gezegend, toch is hij zeer zeker wakker geworden. Zegeningen komen soms in ongewone verpakking, en we zijn allemaal gezegend met een nieuw begin, dat na iets dat afgelopen is. Iets moet eerst beëindigd worden voor iets anders kan beginnen.
Wiel-jaar

Met de Equinox op 22 maart hebben we een balans in daglicht en duisternis, en de retrograde van Mercurius, Mars en Saturnus zijn er ook nog. Wanneer we dus opgeroepen worden om voorwaarts te gaan, moeten we dat heel zorgvuldig doen, en aandacht besteden aan waar de beweging van energie stopt, omdat dat net onze zones zijn met de grootste zegening. Waar we vastzitten, daar moeten we aandacht besteden aan waar we energie aan geven, en ons afvragen of we nog energie willen besteden aan dat deel van ons leven. Kunnen we een krachtiger keuze maken? Hebben we de moed om daar stil bij te staan en er dan voor te gaan?

We leven in tijden van grote transformatie en kansen tot verandering zijn er overal. Wat er ook uit balans is komt in onze focus te liggen, zodat we op een hogere energie kunnen aflijnen, en het leven en onze manier van leven vanuit een meer verlicht perspectief bekijken, en bewust worden van ons potentieel tot een meer vervullend, vreugdevol en liefdevol leven, om dan geleide actie te ondernemen om het te creëren.

Vraag jezelf deze week af waar in je leven je balans kan creëren. Wat is er uit balans, niet in aflijning, of werkt er gewoon niet voor je? Is er iemand die je frustreert, die lastig doet of die je niet respecteert? Hoe kan je je energetische expressie opnieuw focussen om vreugde in je leven te creëren? Zegen dan dat waar je in vastzit, want het is dat dat je toont hoe je je balans kan herstellen, en opnieuw vreugde kan beleven. En maak hiervan de eerste dag van je gelukkig, krachtig, vreugdevol nieuwjaar, gevuld met vreugde.

Copyright 2012 Jennifer Hoffman
vertaling: Fran Tielemans

andere artikelen Jennifer Hoffman op deze site/website Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman is een Amerikaanse,  zeer intuïtieve, begaafde vrouw die na een bezoek van Aartsengel Uriel  in 2003 de website Urielheals.com opstartte om zijn boodschappen te channelen.  Zij schrijft wereldwijd voor een aantal grote spirituele websites en is mede bekend door haar inzichten in de energieën van de Indigo en de Kristalkinderen.

6 REACTIES

 1. ….Gelukkig nieuwjaar…. Tsja, dat is al weer 2 dagen oud! De equnox was niet op de 22e, maar op de 20e smorgens vroeg…
  Het is nu (de 22e) en nieuwe Maan.
  Groetjes,
  Gerard.

  • Tja, Lapje…. Je hebt helemaal gelijk. De astronomische lente begon dacht ik om 06.14 , de 20e al. Maar daar gaat het hier helemaal niet om 😆

 2. Dank je wel voor dit mooie bericht!
  Ik heb inderdaad de laatste weken heel veel dingen, en mensen los mogen laten.
  En mag nu vanuit me hart laten zien aan de mensheid waarvoor ik hier ben gekomen op aarde.
  En dat is werken met kinderen…kinderen helpen om hun licht te laten schijnen in de wereld…

 3. ”op 22 maart hebben we een balans in daglicht en duisternis”

  Dankje wel voor dit bericht, dit doet me beseffen waarom iets ”ouds” niet meer bij me past en weg is gegaan.
  Ik ben er erg dankbaar voor dat ik nu verder mag gaan en mijn potentie vanuit mijn hart mag volgen en dit mag neerzetten op aarde.

  Ik ben hier om mensen te helpen en mensen terug te leiden naar hun diepste Zijn, het leven te leven vanuit de Ziel.

  Liefs

 4. Voor mij komt dit artikel als geroepen, zit idd vast in iets wat ik graag los wil laten….Na 4 maanden werk waarin ik niet ben gewaardeerd en gerespecteerd, waar een roddelcircuit heerst, ga ik nu een andere betrekking aan waar ik hoop een nieuwe frisse kans te krijgen en vertrouwen en respect de boventoon voert…Dit wens ik voor iedereen,dat de wereld mag zorgen dat we elkaar omhoog helpen en we respect hebben voor elkaar met al onze verschillen!
  Groetjes van Hannah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in