DELEN
Gelukkig zijn 480 640

Gelukkig zijn, iedereen wil het, maar lang niet iedereen is het. Wie kan er nu zeggen dat ie echt oprecht gelukkig is?

We houden onszelf van alles voor om dit gevoel te kunnen ‘bereiken’, we jagen het na alsof het een levensdoel is, in plaats van een manier van leven.

‘Geluk zit in de kleine dingen’. Cliché, maar voor hen, die kijken naar wat ze daadwerkelijk willen in plaats van naar wat er van hen verlangd wordt, een constante reminder aan wat echt gelukkig maakt.

Gelukkig zijn kun je niet verdienen, vinden of toegeworpen krijgen. Je kunt er ook niet voor vechten of werken. Gelukkig zijn is weten wie je bent, en omarmen wie je bent.

Wat is het laatste waar je aan denkt, voordat je in slaap valt? Met welke gedachte sta je ’s ochtends op? Aan wie denk je, als je je eenzaam voelt?

Wat zijn jouw normen en waarden in het leven, waar hecht je waarde aan? Welke dingen kunnen je diep ontroeren?

En, voel je je zeker genoeg van jezelf om dit te durven delen?

Want wat is geluk als je het niet kunt delen, wat heeft het voor zin om alleen jezelf te kunnen zijn, als je dit verbergt voor de rest van de wereld?

Er zal altijd iemand zijn die het beter denkt te weten dan jij, wiens normen en waarden niet meer zouden kunnen verschillen dan die van jou. En dat is prima.

Niemand is geboren zoals jij, iedereen heeft zijn eigen ruimte gekregen om van zijn/haar leven te maken wat zij willen dat het is. Inspirerend, vrij, en dus gelukkig.

Gelukkig zijn, heeft daarom ook alles te maken met succesvol zijn. Omdat succes niet gedefinieerd kan worden door wat anderen van je verwachten of graag zien doen, succes wordt gevormd door het zien en aannemen van de juiste kansen, die je brengen waar jij wilt zijn: Bij jezelf, zoals jij wil leven en zoals het bedoeld is.

Alles wat je doet, alles wat je nog wil doen, bepaalt wie jij bent. Heb vertrouwen in jezelf, dat je de juiste beslissingen maakt, die je altijd op de juiste plekken zullen brengen.

Waar je nu bent, is precies waar je zou moeten zijn.

Gelukkig zijn is vertrouwen en hoop hebben voor de toekomst en liefde voor jezelf.

Durf jij gelukkig te zijn?

Over de auteur
Ik ben Zoë, 23 jaar en Lifecoach ‘in training’. ‘Heart-Based-Living’ omschrijft mijn levensstijl het beste. Als HSP probeer ik zoveel mogelijk te schrijven, om te kunnen verwoorden en begrijpen wat ik voel. Gezond eten, veel bewegen (ook Yoga) helpen me om de dagelijkse stroom van prikkels te kunnen omzetten in iets positiefs. Mijn inspiratie haal ik uit de mensen, maar ook de dieren om me heen. Paarden inspireren me enorm, ik werk al mijn hele leven met ze en hoop ze binnenkort mijn collega’s te mogen noemen bij mijn werk als Lifecoach.

10 REACTIES

 1. Ik ben ernstig ziek.
  Het enige dat ik kan doen is van kleine dingen genieten en alleen thuis zijn.
  Ook geen vriendinnen meer.
  Sommige mensen worden alleen gelukkig van 3 keer per jaar met vakantie
  gaan, dure auto's etc.
  Ze willen steeds minder en worden steeds ongelukkiger.
  Het is beter om de ware essentie van geluk te zien.
  Wees blij met je goede gezondheid als je gezond bent, wees blij als je 1 keer peer jaar met vakantie kunt, wees blij als je (gezonde) kinderen kunt krijgen, wees blij als je een leuke
  baan hebt etc.

  • Ieder mens volgt zijn of haar eigen levenspad, je weet niet welke pijn schuilt achter iemand's 3 keer per jaar met vakantie gaan en een grote auto voor de deur en nog niet tevreden of gelukkig. Het kan ook een vlucht zijn voor een diepe diepe pijn. De een krijgt inzichten door ziekte, een ander krijgt inzichten door de weg kwijt te raken in materieel gewin. Niemand weet het levenspad van een ander, en het waarom. De een zijn enorme rijkdom kan wel meer pijn en verdriet zijn dan andersmans ziekte.

  • Dag Galadriel, heftig te lezen dat je ernstig ziek bent, en triest te lezen dat je geen vriendinnen meer hebt. Bleven die weg vanwege jou ziek zijn? Dan kun je het geen vriendinnen noemen.
   En ja, helaas zijn er veel mensen nooit tevreden, (vaak door een ander gemis) maar gelukkig zijn er ook héél veel mensen wel tevreden en kunnen genieten van de kleine dingen. Genieten is ook iets voor een ander betekenen, er zijn voor elkaar. Ik hoop dat er voor jou ook iemand zal zijn die er is wanneer je het nodig hebt. Ik weet niet wat je ziekte is maar wil je toch heel veel kracht en sterkte wensen. En mocht je willen reageren, mag dat altijd. Vriendelijke groet Josje

  • Ik vind het ook heftig om te lezen. Niet alleen dat je ziek bent. Maar ook dat het fenomeen nog steeds bestaat dat je dan omwille van die reden geen vriend(innen) meer hebt. Beschouw mij als vriend. Ver of dichtbij. Alleen ben je nooit. Mijn naam is Richard Göbel. Mocht ik iets voor je kunnen betekenen dan weet je wie ik ben. IK heb facebook.

 2. "Gelukkig zijn, iedereen wil het, maar lang niet iedereen is het. Wie kan er nu zeggen dat ie echt oprecht gelukkig is?"
  .
  Wat is eigenlijk GELUKKIG ZIJN?.
  .
  Toch niets meer of minder dan ego-energie wat zich veilig en voldaan voelt/denkt.
  .
  Het is niets anders dan een beleving vanuit de mind.
  .
  Geheel prima en de meeste mensen leven nog in die fase maar als die mind geen rol meer speelt en daardoor je niet van alles laat voelen/beleven dan is er die natuurlijkheid waarin er altijd 'gelukkig zijn is'.
  .
  Dat 'gelukkig zijn' is niet gebonden aan omstandigheden of gevoelens.
  .
  Dat 'gelukkig zijn' zou je ook NU kunnen noemen.
  .
  Dat 'gelukkig zijn' is geen gevoel, het is simpelweg je natuurlijke staat die niet meer vertroebeld/versluierd wordt door wat de angstige mind/ego nog aan eigen denkbeelden/gevoelens ophoest.
  .
  Maar zolang de mens gelukkig zijn kan met die momenten van geluk is dat toch maar weer mooi meegenomen en zal er niet de behoefte komen om te kijken wat gelukkig zijn nou echt is.
  .
  Gelukkig staat geel mij niet.
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=xnLoToJVQH4

 3. Geluk komt je op een bepaald moment toe, in mijn leven zijn grote geluksmomenten geweest en nu ben ik tevreden, blij met mezelf en met dat gevoel door (opruimen/loslaten/afsluiten) heb ik nog meer compassie met liefde voor mijzelf en mijn medemens en steeds heb ik geluksmomentjes Ik kan uit de meeste belevenissen een voordeel uithalen Ik maak elke dag wel iets moois mee.En voor de gelukszoekers zou ik zeggen: zeg elke morgen tegen jezelf wat je die dag wilt ervaren en doe dingen waar je blij van wordt.En als je blij in je hart word kun je stralen en je zult zien…………voelen……………horen……………….
  Ik gun ieder veel liefde toe.

 4. … ik ervaar geluk als een "staat van zijn". Het minimalisme en simplisme helpen mij tevreden te zijn. Wanneer ik tevreden ben voel ik me gelukkig. Yoga en meditatie maken mij gelukkig. Ik heb me meestal verbaasd om mijn omgeving. Ik wil zo weinig. Ik heb zo weinig nodig. Ik ga niet naar concerten of drukke festivals. Maar het weinige willen en weinige doen maken mij gelukkig. Het "zijn" maakt mij gelukkig. Ik oprecht tevreden met wat ik ben. Ik heb het geluk dat het mij is gelukt mijn leven in te richten naar mijn waarden normen. Ik leef oprecht onafhankelijk en minimalistisch. Mijn huis is totaal 30 vierkante meter. Ik ben nog steeds in ontwikkeling van mijn leven. Ik ga nog meer spullen weg doen. ……… ik ben gelukkig. 🙂

 5. Je geluk maak je zelf. Als je in je eigen kracht staat en van daar uit functioneert met toewijding, overgave en engagement dan ben je gelukkig. Als je elke moment geniet van de kleine alledaagse dingen en weinig of geen eisen stelt, zoals ik het doe, dan pas ben je gelukkig zoals ik. Merci voor het artikel en succes met alles wat je doet. Hartegroet, Lutje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in