energie van Aphrodite

Merk je dat je je bij het daten al heel snel hecht aan iemand? Dat je soms al na een of twee afspraakjes het gevoel hebt dat die ander je partner is en van hieruit bezitterig wordt, al is het alleen maar in gedachten? Je vist naar bevestiging en wilt dat de ander zijn commitment naar jou uitspreekt. Je wil geen vrijblijvend gedoe, je wil de zekerheid dat jullie bij elkaar horen!

En juist deze eis zorgt ervoor dat je die ander bij je vandaan duwt. Het is nog helemaal niet de tijd om de zaken officieel te maken, vindt hij, en je directe of indirecte aandringen daarop jagen hem alleen maar bij je weg. Hoe fijn zou het zijn als jij je ook wat meer ontspannen zou voelen in deze situatie? Als de uitkomst van je date niet meer op de voorgrond zou staan, maar genieten van het proces zelf?

De energie die je hiervoor kunt gebruiken is die van de godin Aphrodite. Zij staat voor transformatie en interactie en zet je ertoe aan je creativiteit te ontplooien en je seksualiteit te beschouwen als een manier om jezelf uit te drukken.

Maak contact met Aphrodite en zie wat zij wil creëren

Aphrodite is de archetypische minnares, maar niet eentje die wegkwijnt als haar minnaar niet bij haar is. Zij geniet altijd met volle teugen van haar zintuiglijke waarnemingen, of het nu gaat om een vrijpartij, een heerlijke maaltijd of een prachtig landschap. Met wie ze deze ervaring deelt is daarbij van ondergeschikt belang; de interactie tussen haar en wereld staat voorop, vasthouden aan een bepaald persoon of een bepaalde vorm zorgt alleen maar voor stagnatie.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wat Aphrodite wil creëren in je leven is een indringende én vrije wisselwerking tussen jou en de ander. Draag je haar energie, dan heb je een magnetische aantrekkingskracht op anderen: zij willen bij je zijn en zichzelf aan je tonen en ook jij laat helemaal zien wie je bent. Het gaat hierbij om diepgang en kwaliteit, plus het vermogen weer los te laten. Aphrodite weet dat niets blijvend is en het omarmen van deze eindeloze transformatie is de sleutel tot haar levensgeluk.

energie van Aphrodite

Wat Aphrodite je leert over de relatie met jezelf en anderen:

Doe jezelf een plezier

Veel vrouwen proberen nog steeds om het mannen naar de zin te maken. Door lief te zijn, door hem te behagen in bed, door mooi te zijn op de manier die hij lijkt te verlangen. Je maakt je daarbij afhankelijk van de goedkeuring van die ander; als hij het maar naar zijn zin heeft, als hij je maar mooi en goed genoeg vindt… Maar wat vind jij eigenlijk en wat zijn jouw wensen? Aphrodite leert je de dingen te doen waar jij zelf van geniet, ongeacht wat anderen daar voor mening over hebben.

Vermijd de valkuil van de binding

De seksualiteit van een Aphrodite-vrouw is onpersoonlijk, maar dat betekent niet dat deze arm is aan emotie. Zij geeft zich volledig over aan de dynamiek die kan ontstaan tussen twee mensen en laat gebeuren wat er tussen hen wil gebeuren. Hier voelt zij zich niet schuldig over (ook al kan ze soms rekenen op de afkeuring van anderen) en zij eist geen binding in ruil voor haar seksualiteit. Een vrijpartij hoeft niet per se tot een vervolg te leiden, zij heeft niet het gevoel dat er een relatie in de maak is. Net zo makkelijk als ze de interactie aangaat, kan ze die ook weer loslaten. Wat blijvend is, is de stroom aan ervaringen in haarzelf.

Laat relaties op tijd weer los

Vanuit de energie van Aphrodite zul je gaan voor intensiteit in plaats van duurzaamheid in een relatie. Je voelt je aangetrokken tot iemand en laat je – zonder daar al te veel over na te denken – meeslepen in de interactie die dit teweegbrengt. En op een gegeven moment is het ook weer klaar: zonder schaamte of schuldgevoel laat je de relatie los en je kijkt met dankbaarheid terug op de transformatie die deze uitwisseling je heeft gebracht. Of jullie nu één nacht, één maand of één jaar elkaars geliefden waren, waar het je om gaat is het effect dat dit op jou heeft gehad.

Tijdelijk én diepgaand van aard

Dit is iets heel anders dan vanuit bindingsangst alleen een vluchtig contact aangaan, of jezelf vanuit verlatingsangst weggeven aan een ander. Je geeft jezelf volledig – en verlangt dat ook van de ander – om jezelf daarna weer volledig zelf te dragen en ook de ander hiertoe uit te nodigen. Het maakt relaties en seksualiteit opeens een stuk minder ingewikkeld, terwijl er toch ook diepgang bereikt kan worden. Vanuit Aphrodite beschouw je schoonheid en seksualiteit niet als oppervlakkig of zondig, maar als een uiting van het goddelijke. En wat in essentie goddelijk is, kan niet betekenisloos zijn.

Hoe nodig je de energie van Aphrodite uit in je leven?

Stem je af op je zintuigelijke waarnemingen om de Aphrodite in jou tot leven te wekken. Hoe voelt een aanraking voor jou, hoe klinkt de muziek jou in de oren, hoe smaakt het eten je en wat zie jij als je naar een schilderij kijkt?

Hoe meer je in contact staat met je lichaam, hoe beter je het in kunt zetten, dus laat je masseren, verras jezelf met muziek die buiten je straatje valt, kies eens een keuken die je niet kent en trakteer jezelf op visuele kunst die je anders nooit zou bekijken. Hoe vertrouwder je wordt met jouw lichaam, hoe meer je ervan zult gaan houden, ongeacht hoe het eruitziet. Je lichaam is niet langer decoratief, maar je instrument om dit leven te ervaren.

Dit was het vijfde en laatste deel van deze serie, lees hier de andere delen:
  1. Verlatingsangst en wat de onafhankelijke godinnen je kunnen leren
  2. Bindingsangst en wat de kwetsbare godinnen je kunnen leren
  3. Persephone: Hoe een destructieve relatie je kan vormen
  4. Hestia: Trouw zijn aan jezelf, ook in relaties
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in