et Einde van Karma

Sinds ik in 2004 mijn eerste artikel publiceerde en het bericht van Aartsengel Uriël channelde, zeg ik dat we in dit leven een einde aan karma zullen maken. Dat vond iedereen erg interessant, omdat ze dachten dat het meteen zou gebeuren. Maar net als alle dingen die over het Universum gaan, draaien de wielen van de vooruitgang zeer traag. Het proces vergt tijd. Maar karma zal eindigen, gerechtigheid zal komen en het zal geen proces van wraak zijn, want dat zou opnieuw karma creëren. Het einde wordt misschien niet zo’n nette breuk en niet zo rechtvaardigend als we zouden willen, omdat we ook niet gewraakt zullen worden. De vraag voor ons is of we klaar zijn om de goddelijke gerechtigheid ons de eindes en afronding te geven die ons bevrijdt van ons karma, of willen we Universum-stijl wraak?

Hoewel we geen wraak willen nemen – dat is wat ons juist in veel van onze karmische cycli heeft geworpen – willen we wel gewroken worden. We willen gerechtvaardigd worden, zien dat we gelijk hadden, dat we een excuses verdienen ook al kregen we die niet, dat we onze gerechtigheid verdienen en dat we dat voor onze ogen zien gebeuren. We willen achter het Universum staan terwijl het de karmische resultaten aflevert aan onze karmische partner, zoals een grote broer of zus ons zou verdedigen tegen de pestkoppen op de speelplaats.

We zullen een deel daarvan krijgen, of helemaal niets ervan. Goddelijke gerechtigheid is deel van het contract tussen die persoon en de Bron, en hoewel we onze karmische cyclus met hen beëindigen, moeten zij zich verantwoorden tegenover een hogere macht voor hun eigen acties en energie. Wij maken geen deel uit van dat proces. En daarom mag onze bereidheid tot onze overgave aan afronding en voltooiing – de helende cyclus – niet afhangen van of we worden gewroken.De vraag voor ons is of we willen dat karma eindigt of dat we willen dat het Universum wraakt neemt namens ons? Het is één van de twee. We voelen misschien dat gerechtigheid niet heeft plaatsgevonden tenzij die persoon lijdt en wij daar getuige van zijn, maar dat is omdat we gewroken willen worden – en zo blijft de karma cyclus doorgaan.

Er is een oud gezegde dat luidt: ‘Wil je gelijk hebben of gelukkig zijn?’ In het geval van gerechtigheid, wraak en de afronding van karma, zou ik dat veranderen naar ‘Wil je vrij zijn of wil je gewroken worden?’ Dat wil niet zeggen dat je je niet gewroken kan voelen als het allemaal voorbij is, maar dat je het geen voorwaarde mag maken voor het beëindigen van je karmische cycli.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Pas wanneer je klaar bent om alles los te laten, zodat je weg kunt lopen en verder kunt gaan, krijg je de karma vrijheidskaart en kun je opstijgen naar een nieuw niveau van verlichting.

Goddelijke gerechtigheid, wat je niet moet verwarren met vergelding of straffen, is afgestemd op ons niveau van voltooiing en afronding. Als we klaar zijn om los te laten, maar nog wel gewroken willen worden, dan zijn we nog niet echt klaar om los te laten. Ik weet dat het een moeilijk gevoel is dat iemand wegkomt met de pijn en het lijden dat ze ons hebben veroorzaakt (want zo komt het ons voor).

Maar zijn ze wel echt ergens mee weggekomen? Hoe kunnen wij dat weten?

Ook hun wordt goddelijke gerechtigheid gegeven aan de hand van hun mate van afstemming in energie, frequentie en trillingen, net als bij ons. Als wij een stap opzij doen, krijgen ze rechtstreeks te maken met de Bron van hun karma. En wat voor ons niets lijkt, kan vanuit hun perspectief een vreselijke straf zijn. Ik heb al vaker gezegd dat we onmogelijk het volledige verhaal en de omvang kunnen weten van iemands zielenmissie en levensdoel; daarom moeten we voorzichtig zijn als we over ze oordelen en met wat we denken te weten over hun leven.

Een einde kunnen maken aan karma, een einde brengen aan de eindeloze cycli van levens vol pijn en lijden, dat is een geweldige gave. Maar het zal niet altijd samengaan met weten dat we zijn gewroken en dat al onze jaren en levens aan lijden ergens voor diende dat we kunnen zien en voelen. We zullen het Universum niet kunnen gebruiken om die pestkop op de speelplaats in elkaar te slaan.

Maar er bestaat nog wel een alternatief. We kunnen de goddelijke gerechtigheid haar werk laten doen en zelf een stapje opzijzetten, zodat onze karmische partners rechtstreeks te maken krijgen met hun eigen karma, terwijl wij onze kant laten varen. Op die manier krijgen ze te maken met het Universum, en niet met ons. Het Universum geeft ons gerechtigheid, geen wraak, het zal ons helpen ons karma te voltooien als we er klaar voor zijnen het zal ons laten zien wat een leven zonder karma eruitziet zodra we klaar zijn om ons die kant op te bewegen. Maar het zal geen lijden veroorzaken uit onze naam, het zal ons geen wraak geven, en het zal ons niet achter zich en achter de goddelijke gerechtigheid laten schuilen terwijl ze de pestkoppen van ons leven in elkaar slaan.

Wil je vrij zijn of wil je gewroken worden? Denk eens aan de lange en de korte termijn. Gewroken worden en gelijk krijgen is een oplossing voor de zeer korte termijn en zet karma voor maar heel even op pauze. Vrijheid, helen, vrijlating, voltooiing en afronding, dat zijn voorstellen voor de lange termijn die levens lang aan karmische cycli voor ons beëindigen. Kies voor de vrijheid op de lange termijn en niet voor een tijdelijk gevoel van rechtvaardiging en je ‘gelijk’ krijgen.

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

10 REACTIES

 1. Veel theorie, maar niemand die zegt wat je met de energie van wraak doet buiten loslaten en vergeving wat op zich ook voor frustratie. Denk daar maar eens over na en ook dat staat nergens in de esoterische geschriften d

 2. Hoi Jennifer, wilde nog iets toevoegen. Veel mensen proberen het Grote Gelijk willen hebben in zichzelf te ontkennen, door als een Mediator te bemiddelen en mensen met elkaar te verbroederen. Wordt ook wel False Buddha genoemd. Niet omdat Buddha vals is, maar hiermee wordt in dit geval Schijn Heiligheid bedoelt. Het Grote Gelijk wordt dan dat iedereen gelijk is (we zijn uniek) en elkaars EvenBeeld moet worden. Als je naast jezelf durft te stappen, dan ben je Even (in) Beeld, dan is alles meer tijdelijk en daardoor minder belangrijk om te lang op te blijven (ver)broed(er)en.

  Of mensen worden zelf een positieve martelaar die als ze een klap krijgen, de andere wang toekeren en nog sorry zeggen tegen de mepper. Terwijl ze onderhuids alles opslaan. In dit geval, weten zij onbewust dat zij een einde kwamen maken aan de karmische cycli van o.a. voorouders (in hun cellen en DNA), maar passen het toe op een wijze, dat het aan de buitenkant anders lijkt te doen, maar innerlijk het wiel in stand houdt.

  Ik bedindigde vandaag een relatie van 9 jaar waarin ik alles fout leek te doen en sorry zei en hij nooit. Ik ontdekte dat zijn stille wraak was om zoveel mogelijk schuld naar anderen uit te walmen en je wilt die schuld niet op je krijgen dus ga je repareren. Hij is verbonden met mijn Indische voorouderlijn en wij zijn in een bepaald leven, ‘niet goed uit elkaar gegaan’. Toen ik las in jouw artikel dat het niet altijd om een ‘nette’ breuk gaat of zo rechtvaardigend zoals wij dat zouden willen. Ik probeerde telkens op een nette manier te breken en rechtvaardig te blijven. Hierop werd geanticipeerd en dit bleek de haak te zijn waarmee ik de verantwoordelijke werd in het contact.

  Nadat ik had uitgesproken dat ik het ronduit zat was zo ( na jaren praten, praten en nog eens…praten), las ik jouw artikel. Het is zo een kadootje en wat een timing ook weer!

  nogmaals super thanx!

 3. Jennifer, thanx!!

  Mijn deels Indonesische achtergrond (grootouders, kolonialisatie) bracht veel passieve Guna teweeg. Het Laat Maar, God Slaapt Niet. Het Kind In Mij Werd Niet Geeerd. Daardoor ontstond er een karmische cyclus van martelaarschap, van zelfpijniging om de ander te raken en als oorzaak aan te wijzen. Afdwingen van Liefde met Lijden toebrengen. Dit klinkt misschien heel ziek, maar gezien de achtergrond in het Oude Indie, is er veel gebeurd. Politionele acties etc. Maar, het gekke was dat mijn grootouders wel met de boot naar Nederland kwamen in 1932. Zij hebben in die zin eigenlijk niet het echte lijden gekend wat er zich toen afspeelde. Maar toch zat dit thema ingebakken.
  Zelfgerechtigheid zat hem niet zozeer in wraak nemen op een ander, maar jezelf wreken en een ander de schuld geven. Hierdoor ontstonden empathen om je heen die niet empathisch waren, maar zo gemaakt werden. Het is een gevoeligheid die mensen verantwoordelijk maakt voor het bestaan van anderen en afhoudt van soevereiniteit en vreugde.
  I invoke and activate the Cosmic Sovereign Law of Justice into my Karmic Body and Existence.

  Dank je wel lieverd, dit opent een heel klein diep deurtje van binnen die ik ‘vergeten’ leek te zijn.

  super dikke knuffel!

 4. Karma? Dat is iedere handeling die je in dit leven start en niet afmaakt. Je gooit een bal omhoog wat staat voor het begin van de actie. Zolang de bal niet terug is waar hij is vertrokken is de actie niet ten einde. Dit noemen we hier Karma. Uitgesteld Karma is als de bal tussentijds op het dak beland en daar blijft liggen om uiteindelijk weer op de start positie terug te komen. De universele wet wet van oorzaak en gevolg. Iedere handeling, gedachte is een actie. Zolang deze handeling en gedachte niet is geëindigd hebben je openstaand karma. Karma heeft niets te maken met wraak of anders geladen emoties. Dat is namelijk iets wat de mens er van gemaakt heeft. Op het eind van je leven zul je alle openstaande acties afgesloten willen hebben. Ook die acties die allang bent vergeten. In de bron van het leven wordt je karma niet voor je opgelost. Dit is iets wat jij alleen kan. Voor vele betekend dit weer opnieuw incarneren en in dit nieuwe leven de openstaande acties af te sluiten. Dit kan dus meerdere levens duren. Als je dan uiteindelijk je openstaande acties hebt afgehandeld kun je werkelijk zeggen dat je vrij bent van schuld.

  Zolang je wraakgevoel koestert bouw je weer nieuw karma op welk je weer hebt op te lossen. In Goddelijke genade kun je alleen om vergeving vragen voor deze gevoelens. Kun je vragen om er mee om te mogen gaan. Jij kan de pestkoppen niet veranderen. Dat kunnen ze alleen zelf. Het is de keuze van de Ziel om in dit leven te zijn wat je bent. De ene Ziel kiest voor pestkop de andere om als bedelaar te leven. Het is de les die de Ziel heeft om te leren.

 5. Wat is dan dat ding met wraak en gewroken enzo?
  Wie heeft het daar over? Je krijgt toch precies de ouder die je zelf was en de omgeving is toch ook waar je je mee omgeeft of waartoe je je aangetrokken voelt of wat je nog water had gegeven of geeft? Of hebben we dat maar tot op zekere hoogte te kiezen?

 6. Ook ik heb een stap opzij gedaan, en kies voor mijn vrijheid. Ik hoef geen wraak meer, ik geef het aan het universum…en heb vrede met mezelf. Bedankt voor het artikel…liefs xxx

 7. Beste Jennifer,

  Wat een prachtig stuk! En echt een eyeopener. Ik zit zelf in zo’n situatie en dit helpt mij nog meer om over te geven aan het goddelijk plan. Het gaat inderdaad niet om wraak of iets degelijks en indd, je weet niet waar de ander mee aan het strugglen is, ook al lijkt het alsof ie overal mee wegkomt. Echt prachtig, dankjewel voor dit inzicht. Ik ga het zeker vaker lezen en ik neem dit echt mee in mijn eigen groei proces! Dankjewel!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in