DELEN
Spiritual-warrior

Rebeccadoor Rebecca Couch
Onzichtbaar zijn is een gevolg van je spirituele ontwikkeling. Nu je de gehechtheden van de buitenwereld niet meer nodig hebt, en meer begint te focussen op je innerlijke leven, zal je af en toe het gevoel hebben dat je fysiek niet zichtbaar bent. In feite is dat al de hele tijd aan het verminderen. Het is zo, het pad vraagt loslaten, onthechting en overgave, om de groei van ‘Aanwezig zijn’ te ervaren. Zo zou het toch moeten zijn; wanneer je je ware Aanwezigheid verlicht, vermindert je behoefte aan verbinding in het fysieke. Dit begint te gebeuren wanneer je er klaar voor bent, want dit is alleen voor de licht-hartigen!

De ware spirituele krijger heeft niets nodig uit de buitenwereld. Dit is ook zo geweest op het pad van heiligen en goeroes in vroegere tijden. Wanneer je het druk hebt met baden in de modder en je verlangens en verslaving aan stimulering van de zintuigen koestert, kan je innerlijke wereld niet gevoed worden. De belangrijkste focus is altijd je innerlijke leven. Er is nu niets anders belangrijk voor je.

Spiritual-warriorEn vanuit die innerlijke focus komt de ‘vrede die alle begrip overstijgt’. Dat is tenslotte waar je al zo lang naar gezocht hebt. We kunnen de chaos in de uiterlijke wereld niet veranderen, zolang het bewustzijn dat die chaos gecreëerd heeft verandert…en daarvoor is er maar één weg, de weg naar binnen.

Wanneer je een tijdje gerust hebt, wanneer je het verslavende gebabbel van je geest tot stilstand hebt gebracht en er opnieuw vrede is, wanneer je niet meer bezig bent met uiterlijke stimulansen, wanneer je hebt losgelaten en nog losgelaten, en nog, om je lading te verlichten, wanneer je vergeven hebt tot je vrij bent, tot je niet langer bescherming nodig hebt, en je je armen neerlegt, tot je de rijke stilte hebt toegestaan om zich neer te vlijen en het licht te laten oprijzen – dan pas zal je helder zijn.

Vanuit deze helderheid zal je inspiratie komen, als zaadjes die in jou zullen groeien en bloeien, om vruchten te dragen die je zullen voeden, die je drive zullen geven, en je de weg zullen tonen. (snelle suikers zijn een vals pad naar verlichting…zoals ook alle externe stimulansen – in feite werken ze tegenovergesteld). De vruchten van deze wijngaard zullen je niet alleen zegenen, maar het elixir verschaffen van wonderlijke veranderingen en grote zegeningen voor iedereen. Wanneer iedereen dit doet, verandert de uiterlijke wereld, want de geïnspireerde oplossingen transformeren tot het hoogste goed en de onderlinge verbinding van iedereen. De onbegrensde, harmonieuze, vredevolle, overvloedige, stralende Hemel-op-Moeder-Aarde (THUIS) is geboren. Je hoeft je geen zorgen te maken over hoe alles zal verlopen, blijf gewoon gefocust op je eigen diepe, innerlijke, krachtige wereld.leeuw

Een van de eerste tekenen dat je dit aan het verwerkelijken bent, is de ervaring van onzichtbaar te zijn. Het is alsof je fysieke lichaam niet zo belangrijk meer wordt. Je innerlijke wereld stuurt het voortdurend bij om je eraan te herinneren wat het belangrijkste is en waar je ware kracht ligt. Je onzichtbaarheid blijft duren zolang je liefde als doel hebt. Intentie is alles, let dus op vanuit je hart dat je oude ego niet tegenstribbelt, want dan trekt je ego je dichtheid naar beneden en is je mantel weg.

Begrijp je?

Het ogenblik dat je je gekwetst voelt, of genegeerd, of gemeden, dan word je dat ook. Wanneer je in je mantel zit, om licht uit te stralen of een missie van liefde te vervullen of te helpen als een Aarde-engel, sta je onder het bewind van je Aanwezigheid. Daar gaat het om: je werkt aan je engelen-doctoraat, dus hoe meer je je gedraagt als een engel, hoe makkelijker en sneller je dit echt wordt. Er zijn natuurlijk andere hoofdstukken in je verlichtings-proces, maar dit zou nu je focus moeten zijn. Elke focus verlicht het volgende op je pad, dus wanneer je dit begrijpt volgt al de rest vanzelf.

Er is dus niets buiten jezelf, behalve dat wat je naar binnen stuurt. Eens binnen, zal je uiterlijke verstrooiingen loslaten tot op het punt dat jij er meester over wordt, en zij geen meester meer zijn over jou. Blijf gefocust, en hou de intentie dat de echte wereld binnenin zit.

Fake it until you make it.

Wanneer je het begint te worden, zal je de dingen anders ervaren.

spiritualwarriorJe zal bijvoorbeeld in staat zijn om in alle omstandigheden in vrede te blijven. Je zal je adem kunnen controleren, wat betekent dat je in constante bewuste aflijning bent met de universele levensenergie. Je zal waarheid kennen, wat er zich ook voordoet. Je zal leven vanuit je hartcentrum. Je zal weten dat je handelingen afgelijnd zijn op de waarheid van je innerlijke doel, en dat draagt natuurlijk bij tot het hoogste goed van iedereen (alhoewel dat niet jouw zaak is). Je zal meer neutraliteit ervaren dan ooit voordien. Wees een objectieve waarnemer, net als engelen. Leef vanuit het doel van dienstbaarheid, net als engelen. Je zal diepe vreugde vinden in al wat je doet, wat dat ook is. Je zal eenvoudige genade kennen. Je zal spontaan geïnspireerd worden om dingen te doen en je zal dit weten omdat je ze als objectieve waarnemer bekijkt.

Contrasten verminderen naarmate de middenwereld zich uitbreidt. Het is allemaal zoals het is, en het is prachtig. Liefde is het belangrijkste, en is de essentie van alle dingen, en is het antwoord. Het plaveit het pad, en geneest de ziekten. Aanvaarding bevrijdt je en overgave voedt je. Je innerlijke tuin groeit en breidt zich uit en verdiept zich en is vruchtbaar, wanneer je je innerlijke schepper koestert tot je de Schepper binnenin volledig ervaart.

Begrijp je?

Zoals altijd zijn we de Raad van Licht binnenin.

We wachten op je.

Rebecca Couch
www.heartlight.ca

vert. Fran Tielemans

18 REACTIES

 1. dankjewel allemaal, als ik het goed begrijp dan probeer ik het lege of eenzame gevoel te voelen in mn lichaam en omarm dit liefdevol. ik ga het zeker oefenen. waar ik mezelf verlaat of niet naar mezelf luister zal dan misschien mede duidelijk worden. vind het bruikbare tips, dit is echt een zinvolle site :), liefsx

  • @leen,

   Hoi Leen,

   Het eenzame, lege gevoel, waar je over schrijft, je kan daar helemaal induiken. We kunnen iets liefhebben, maar bij mij bijv. was dat niet voldoende, want wat is het dan dat ik precies probeer lief te hebben dan? Voor sommige werkt dat misschien al voldoende, gewoon liefhebben 🙂 Misschien dat die mensen al wat verder zijn, kan natuurlijk ook ;).
   Als je in je eenzaamheid duikt, werkelijk het gaat voelen, het gevoel in, in je lijf, wat overigens ook moeilijk, of pijnlijk kan zijn, maar er helemaal contact mee probeert te maken, kunnen er vaak beelden, fragmenten, of ook wel ideëen, gedachten, en dergelijke naar boven komen. Vaak kan een bewustwording veel helderheid opleveren, en in die helderheid kan weer veel zelfliefde gevonden worden, heb ik althans gemerkt, waardoor eenzaamheid of minder wordt, of draagbaarder, of anders ervaren wordt, als je me nog kan volgen ;).

   En inderdaad, deze site is heerlijk! Zoveel mooie artikelen, niet normaal meer :). En ook de reacties van de anderen, kunnen bijzonder inspirerend en waardevol zijn (!), heb ik ook gemerkt! 🙂

   Veel inspiratie toegewenst!

   Liefs, Susanne

  • Ha Leen,
   Ja, omarm alles wat je als negatief (en positief) ervaart. Observeer het vanuit jezelf, van binnenuit. Kijk met volledige belangstelling naar alles wat daar leeft, borrelt, opkomt en verdwijnt. Jij bent die kijker, niet het TV-scherm waarop van alles verschijnt.
   Groetjes, Lia

 2. ik vraag me af wat er juist wordt bedoeld met dienstbaarheid?
  dat je elke dakloze helpt elk die honger heeft eten geeft, dat je springt voor iedereen die hulp vraagt, vb je gerief uitleent enz.. ik worstel daar mee

  • Ha Mieke,
   (–Leef vanuit het doel van dienstbaarheid, net als engelen. Je zal diepe vreugde vinden in al wat je doet, wat dat ook is. Je zal eenvoudige genade kennen. Je zal spontaan geïnspireerd worden om dingen te doen en je zal dit weten omdat je ze als objectieve waarnemer bekijkt.–)

   Dienst, dienstbaarheid betekent in eerste instantie dat je het denkbeeld van Eenheid, Eenheid en Heelheid van Leven begrijpt, en je bereidheid toont, medewerking verleent om dit in praktische zin te verwezenlijken. Hoe en in welke vorm, dat ligt aan jezelf. Het gaat m.i. om de intentie, niet om de resultaten.
   Groet van Lia

  • lieve Mieke,

   ik vraag me af wat er juist wordt bedoeld met dienstbaarheid?
   dat je elke dakloze helpt elk die honger heeft eten geeft, dat je springt voor iedereen die hulp vraagt, vb je gerief uitleent enz..

   Nee hoor, dat is niet de bedoeling wat ze bedoelen met dienstbaarheid.
   Natuurlijk zou je dat kunnen doen, als je dat zou willen…

   Maar in de meeste gevallen zijn we altijd maar bezig met zorgen voor een ander. Het is nu de tijd om voor jezelf te gaan zorgen, jezelf op de eerste plaats te zetten. Ik zeg het misschien heel simpel nu. Maar zorg eerst voor de balans op alle gebieden in jezelf dan gaat de rest (dienstbaarheid) met betrekking tot de buitenwereld vanzelf( dat zal je dan vanzelf duidelijk worden 🙂 )
   Hier hoef je niets voor te doen, alleen te laten…

   liefs Sabine

   • @sabine,
    dankjewel sabine en lia, tis me duidelijk.
    er komt altijd een oude wonde of hoe ik dat ook moet noemen tussenin zitten, die ik niet goed weet hoe te healen, het is: er niet bij horen, vergeten worden,niet gehoord worden. Ben er zeker van als dit wordt gezuiverd of opgelost dat ik dat gevoel terug zit in dat gevoel van vertouwen heelheid eenheid verbondenheid. nu volgen de situaties met hopen van vergeten worden zodat ik er niet meer omheen kan, mooi eigenlijk maar krijg het niet weg of opgelost.
    dankjewel, de reacties helpen enorm en zijn voor mij echt waardevol.
    Liefs

    • heey lieve Mieke,

     Je bent je al heel bewust van jezelf waar je tegen aan loopt en geeft het antwoord al. Je voelt je niet gezien en gehoord alsof jij niet belangrijk bent. m.a.w. je ziet zelf niet hoe mooi je bent, je vergeet jezelf en luistert niet naar je intuïtie/je lichaamssignalen.

     Er is genoeg te vinden o.a. op deze site hoe je jezelf kan genezen. Het is aan jou wat wat het beste bij jou past of goed voor jou voelt hoe je dit zou kunnen oplossen.

     Ik kan je wel aanreiken hoe ik het heb gedaan maar of het iets voor jou is weet ik natuurlijk niet.

     Ik heb een artikel hierover geschreven en het staat op deze site. De titel heet; Een handvat om jezelf te genezen.

     Ik wens jou in ieder geval heel veel liefde en genezing toe,

     liefs sabine

    • Ha Mieke,
     Ben het met Sabine eens: er niet bij horen, vergeten worden, niet gehoord worden.
     Het zegt iets over jezelf. Je vergeet jezelf, luistert niet naar jezelf.
     Probeer eens wat dieper in deze gevoelens en gedachten te duiken, en zie dat je e.e.a. zelf vasthoudt. Probeer dan ook eens of je simpelweg los kan laten door te ontspannen.
     Liefs van Lia

    • @miek,

     Hoi Mieke,

     Vaak werkt het al heel verhelderend wanneer je je eerst bewust wordt waarom bepaalde dingen gaan zoals ze gaan en waarom je bepaalde dingen voelt. Wanneer je je daar wezenlijk bewust van wordt, kan dat al heel veel doen gaan stromen! 🙂 Het loslaten van bepaalde dingen begint (is mijn ervaring althans) vaak bij het eerst bewust worden waarom je bepaalde dingen nog (onbewust) vast houdt. Dat doet de energie al flink weer wat stromen! 🙂

     Veel succes!

     Liefs, Susanne

 3. Supermooie tekst! En bedankt Fran Tielemans voor de vertaling! Zo fijn om her/erkenning te vinden! 🙂

  Liefs, Susanne

 4. Wat is dit toch weer een echte eye opener.
  Zoveel puzzelstukjes allen op hun paars a dit geezen te hebben.
  Het is waar, mijn kooplust en gezittinsdrang wordt echt minder.
  De drang om aardig te zijn en goed te doen groter.
  Deze verandering schenkt mij diepe vreugde.
  Zoals ik hoop anderen blij te mogen maken.

 5. Prachtig omschreven Rebecca! 😉 xxx

  Hartelijke dank voor het delen hier en het plaatsen! 🙂 xxx

  liefs, Henriëtte <3 xxx

 6. Dank je wel, vrouw! Dit nieuwetijdskindbericht kwam zo op het juiste moment, het helpt me verder op het pad dat ik zo lang heb gezocht zonder het te weten. Ik ben dankbaar en blij en ook deze dag zal weer een bijzondere dag zijn!

 7. Heel mooi, dank je! Ik had wat vragen mbt tot hoe verder. Maar heb antwoorden hierin gevonden.
  Duidelijk en helder geschreven.

 8. Wat mooi en duidelijk geschreven!

  (–En vanuit die innerlijke focus komt de ‘vrede die alle begrip overstijgt–):smile:

  (–Vanuit deze helderheid zal je inspiratie komen, als zaadjes die in jou zullen groeien en bloeien, om vruchten te dragen die je zullen voeden, die je drive zullen geven, en je de weg zullen tonen.–):smile:

  (–De vruchten van deze wijngaard zullen je niet alleen zegenen, maar het elixir verschaffen van wonderlijke veranderingen en grote zegeningen voor iedereen. Wanneer iedereen dit doet, verandert de uiterlijke wereld, want de geïnspireerde oplossingen transformeren tot het hoogste goed en de onderlinge verbinding van iedereen.–):smile:

  Dat is heel andere koek dan steunen op engelen.
  Je wordt zélf die aarde-engel,
  een Engel van Tegenwoordigheid.
  Door Licht en helderheid (d.i. bewustzijn) te brengen, zal waan, misleiding en zinsbegoocheling verdwijnen.

 9. Het is zeker zo dat de belangrijkste focus mijn innerlijke leven is. En de we de uiterlijke chaos in de wereld niet kunnen veranderen. De weg naar binnen vinden. . En gaan leven van uit het doel van de engelen dienstbaarheid net als de engelen. Ik blijf het lezen Tot dat alles goed op mij in gewerkt is e. Liefde is inderdaad het belangrijkste van alles eigelijk dat heb ik zeker er varen . Ik probeer het even wicht te vinden met mij zelf en de innerlijke wereld. Een prachtig geschreven stuk bedankt dat jij het licht in mij laat schijnen ik ben er blij mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in