Getal 1 in het medicijnwiel Hartsverlangen

Januari is in de medicijnwiel numerologie de maand bij uitstek om je wensen voor het nieuwe jaar helder te krijgen. Getal 1 staat namelijk voor hartsverlangen en intentie. Waar je een verlangen kunt voelen, is intentie meer een besluit. Met een intentie zeg je: dit is wat ik belangrijk vind en daar ga ik me op richten.

Laat je intentie gaan over wat je wel wil

Intentie bepaalt creatie. Dit geldt ook voor eventuele negatieve keuzes. Dus waak ervoor je (denk)energie te stoppen in wat je niet wilt. De kans is groot dat je dat zult realiseren. Besteed vooral aandacht aan wat je wel wilt. Uiteraard kun je besluiten bepaalde dingen niet meer te doen, als je daar geen energie van krijgt. Hoe ga je de vrijgekomen tijd besteden? Wat wil je in dit nieuwe jaar? Ik ga dit jaar stoppen met UWV trajecten begeleiden. Dan heb ik meer tijd om te schrijven in de Algarve, wat ik veel liever doe.

Wat is het dat jouw hart verlangt? Waar word je blij van en waar zou je meer van willen? Doe je ogen dicht en haal een paar keer diep adem. Stel jezelf deze vragen. Wees even stil en kijk wat er opkomt.

Je hartsverlangen of intentie bepalen is niet iets wat je alleen aan het begin van het jaar kunt doen om iets te bereiken. Je kunt het elke maand doen. Nieuwe maan is een mooie gelegenheid om je wensen te formuleren. Zaterdag 21 januari is het nieuwe maan. Een dag ervoor tot een paar dagen erna kun je de energie van de maan benutten om je af te stemmen op je verlangens. Zowel voor de komende maand, als voor het hele jaar.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Tips om je hartsverlangen te bepalen

Het geheim van het doen van wensen of vaststellen van intenties is, volgens Yasmin Boland in haar boek Leven met de maan, ervoor te zorgen dat ze uit het hart komen en dat ze aanvoelen alsof ze al werkelijkheid zijn geworden. Voel het gevoel van de vervulde wens, dit maakt hem krachtiger. Ook helpt het om te visualiseren dat je wens is uitgekomen. Dat kun je doen met je geestesoog, door je wens te tekenen of te verbeelden in een collage.

Gebruik ook deze tips uit haar boek:
  • Je kunt wensen wat je wilt. Van belang is dat je gelooft dat je het kunt realiseren.
  • Als je materieel bezit wenst, vraag je dan af of er een onderliggende wens is over hoe je je zou willen voelen. Wens het gevoel, als je wens in wezen daarover gaat.
  • Je wensen mogen groots zijn. Neem gewoon kleine stapjes, hou vol en heb geduld.
  • Geloof dat jij waard bent wat je verlangt, dat je het verdient om het te hebben of te doen.
  • Mediteer. Hoe meer je in verbinding bent met je ziel, hoe beter je je kunt verbinden met wat je verlangt en er vorm aan kunt geven.
  • Laat dan je hechting aan het resultaat los. Vertrouw dat je krijgt wat de bedoeling is.

Je hartsverlangen en je missie

Dat brengt me weer bij het medicijnwiel. Je kunt in je wiel kijken naar je levensmissie, het getal in het Noorden (om jouw getallen uit te rekenen, lees dit artikel). Je kunt zeggen dat verwezenlijken van je missie de bedoeling is van jouw leven. Wat je verlangt of wenst is idealiter in lijn met je levensmissie.

Getal 1 in het medicijnwiel: hartsverlangen

Mijn levensmissie is getal 6, dat van helderheid en begrip. Dat is wat ik hoop te brengen met mijn artikelen. En is dat ook wat ik beoog met mijn 1-op-1 sessies en workshops over de medicijnwiel numerologie en voorheen met mijn loopbaancoaching: dat je helderheid en begrip krijgt over wie je bent en wat je missie (in werk) is. Elk jaar kan ik weer een andere focus aanbrengen of mijn aanbod veranderen, als dat voor mij zo voelt. Toch leef ik dan nog steeds dezelfde missie.

Het getal in het midden van het wiel, je ziele-essentie of hartkwaliteit, speelt ook mee. Het geeft aan waar je (hart) blij van wordt. Ik heb een 9 in het midden, getal van dienstbaarheid. Die is opgebouwd uit de 2 en de 7, aangezien ik jarig ben op de 27ste. Deze onderliggende getallen geven ook kleur aan je verlangens. Ik word blij van verbinden, met mensen of van tegenstellingen (getal 2) en ik houd van magie (getal 7). En je wensen werkelijkheid zien worden, is magisch.

Je intentie kracht geven

Hoe wil jij dit jaar jouw missie gestalte geven? Welke stappen ga je de komende maanden zetten om vorm te geven aan je hartsverlangen en intentie? Januari is de maand om dit voor het hele jaar te formuleren. Opschrijven en ook uitspreken van je wensen zet ze kracht bij en brengt ze al in de vorm.

Je kunt op vrijdag 20 januari meedoen met mijn workshops Jouw intentie voor 2023. Je krijgt informatie over de werking van de getallen in het medicijnwiel en in het bijzonder getal 1. We doen een meditatie en intuïtieve schrijfoefening om je af te stemmen op je verlangen. Op vrijdag 27 januari geef ik aansluitend een mission board workshop. Je kunt kiezen of je deze live in Haarlem of online met de groep doet, of op eigen houtje. Hier vind je meer informatie.

De overige maanden van het jaar hebben elk een eigen getal en scheppingsenergie om je verlangen, dat je in januari hebt geformuleerd, gestalte te geven. Je verlangens voelen en stappen zetten om ze te realiseren, doe je niet één keer. Het is een proces van afstemmen en actie nemen, dag en dag uit, jaar in jaar uit.

Dit is het eerste artikel in een reeks over de 12 getallen in het medicijnwiel en de maanden in het jaar. In februari komt er een artikel over getal 2, dat van verbinding.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in