De eerste schooldag na de vakantie

De zomervakantie is voorbij. Mijn oudste zoon gaat weer terug op school; hij mag al naar de tweede kleuterklas. En wat vindt hij zichzelf al een grote vent: 5 jaar! Zijn school zit tijdelijk in een ander pand vanwege de verbouwing van het oude schoolgebouw. Onze zoon was reuze benieuwd hoe het ging zijn op zijn ‘nieuwe school’. De dag van te voren was ik tijdens het huishouden aan het mijmeren over zijn eerste schooldag en ik voelde de energie van het gebouw. Ik viel even stil in wat ik aan het doen was…

Wat voor energie was dit? En wat zou dit voor mijn zoon betekenen? Hoe zou hij steeds thuiskomen als hij daar de hele dag in zou moeten zitten/leren/spelen? Ik verbreedde mijn zijnsveld om het helemaal te Zien. Het was zwaar en het voelde alsof iedereen er rondliep met ooglappen op en lood op hun schouders. Een oud gebouw met haar eigen geschiedenis en allerlei ervaringen die daar zijn opgedaan en dus energieën die daar gecreëerd en neergezet zijn.

Hooggevoelig kind

Mijn zoon is hoog gevoelig en eigent zich snel energieën van anderen en van plaatsten toe, denkend dat het van hem is. Het is een proces om hem daar bewust van te laten worden en het is een heel ander verhaal om hem daar vervolgens keuzes in te laten maken (wil ik dit wel ‘aannemen’ of niet?). Ik houd dus nog een waakzaam derde oog in het zeil. Maar ook om de harmonie in ons gezin in haar vrije staat te behouden, zonder dat we onbewuste patronen van anderen mee nemen en hermanifesteren binnen ons gezin.

Een nieuwe tijd

De situatie van de school greep me wel aan. Er zijn heel veel kinderen die in deze tijd geboren worden die veel fijngevoeliger zijn, meer ontwaakt zijn en meer licht zijn. De tijd van licht in het donkerte te moeten brengen is voorbij. Het is tijd dat we gewoonweg ons ware licht Zijn.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

En hoe fijn zou het zijn als we in deze nieuwe tijd niet steeds door donkerte heen moeten ploeteren, om uiteindelijk onze unieke kwaliteiten in hun volledige potentie tot uiting kunnen brengen? Datgene wat zo natuurlijk voor je komt en zo gemakkelijk is, is je ware kwaliteit waar de wereld zo een behoefte aan heeft. Hoe zou de wereld er uit zien als we allemaal precies doen waar we van nature zo goed in zijn? In plaats van ons te voegen naar de vakjes en de meetlatten van de ‘maatschappij’? En hoe zou het zijn als je vanaf het begin van je leven niet door oude rotzooi hoeft te zwoegen om tot daar te komen?

Misschien klinkt het als iets ongrijpbaars of als een Utopie, maar ooit zal dit een realiteit zijn. Dat ieder hun eigen licht is en uitdraagt en de uniekheid van je Zijn omarmt in harmonie met jezelf en anderen om je heen. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij, om de route hiernaartoe korter te laten zijn. Een wereld met eenheid, bewustzijn, licht en liefde als pilaren.

Energetische reiniging

Dit keer heb ik dat gedaan door een energetischereiniging op afstand te doen voor het nieuwe oude schoolgebouw. Even een grote schoonmaak om de oude zooi eruit te halen, zodat er ruimte komt voor nieuwe frisse energie. Dat de soliditeit van het oude kan verdampen zodat er ruimte ontstaat voor de creatie van het nieuwe.

Het bijzondere was dat ik nadat ik dit gedaan had, ik in de ogen van mijn zoon keek. Wat een openheid, wat een speelsheid en wat een helderheid weer. Ook dit deed me weer even stil staan, alleen dit keer vanuit dankbaarheid. Wetende dat onze kinderen de dragers zijn van de nieuwe tijd, slaakte ik eventjes een diepe tevreden zucht.

Ik ben heel benieuwd wat het zou creëren als alle oude dingen die ons hoogste doel niet meer dienen, verdwijnen uit onze realiteit. En hoe mooi zou het zijn als we de generatie na ons een makkelijkere weg naar de kern van wie we zijn zouden gunnen? Wat voor energie kan jij belichamen om de verandering te zijn in de wereld die nodig is om iets totaal nieuws te creëren, met totaal gemak?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Wat zeg je dat mooi: “wat zou het creëren als alle oude dingen die ons hoogste doel niet meer dienen, verdwijnen uit onze realiteit?” Dit raakt me op meerdere manieren enorm, want het heeft veel raakvlakken met wat ik diep in me voel. Er is namelijk veel in onze huidige realiteit, dat het hoogste doel niet dient. Het dient wellicht lagere doelen, maar staat in de weg aan het hoogste.
  Ik voelde altijd al sterke drang om bij te dragen in de wereld, om iets totaal nieuws te creëren; alleen is dat gevoel nu nog veel sterker geworden. Een nieuwe wereld, gedragen door eenheid, mededogen en onvoorwaardelijke liefde, altijd zonder veel pijn, onduidelijkheid, angst en afgunst. Waarin iedereen en altijd onbevreesd en puur haar allesomvattende liefde mag uitstralen, zonder enige context of omgeven door kader, vrijelijk.. Hierdoor zullen wij juist allemaal (nog) dichter tot elkaar kunnen komen, omdat het zich zo op haar duidelijkst en eerlijkst kan manifesteren. Het is gewoon alleen maar ‘goed’. Alles wat je uitdraagt en anderen geeft, komt ook ooit weer terug, wellicht in veelvoud. Laat dat dan het Licht zijn.

  • Wow.. wat mooi.. Dit resoneert diep in mij en ben dankbaar dat je dit terugkoppelt. Dit is ook mijn wens om neer te zetten in mijn leven en dat dat als een rippeleffect door alles en iedereen heen gaat waar ik verbonden mee ben. Door mijn denken, doen, voelen, ademhaling en uitstraling. Dank je wel voor je reactie <3 Laten we hier samen iets moois van maken.

 2. Beste M, bijzonder mooi wat je betekent, zelfs op afstand…
  Onze kinderen zijn ook hooggevoelig en het is herkenbaar dat dit andersoortige zorgen met zich meebrengt.
  Zelf probeer ik met iets unieks ruimte te geven aan het openen van kinderharten:
  http://deschatvinder.nl/ik-weet-niet-hoe-het-voelt-om-van-mezelf-te-houden/
  Daarbij heb ik onvergetelijke momenten beleefd. Het lukt nog niet goed om bij scholen binnen te komen, maar ik heb er vertrouwen in dat dat goed komt.

  Hartelijke groeten, Edwin

 3. Ik heb zonet een gesprek achter de rug op school… eindelijk de (h)erkenning dat mijn dochter hooggevoelig is… wat ik al jarenlang heb gezegd.. nu kan ze haar licht laten schijnen zoals ik het ook altijd benoem… voel me heel blij, ben zelf ook zo en heb me als kind heel heel erg eenzaam gevoeld, was heel pijnlijk soms… en nu pas besef ik ‘ik mag zijn wie ik ben’… na al die jaren dat ik me altijd in alle hoeken en bochten heb geplooid… zo verrijkend om dit allemaal te lezen en de tips die ik krijg!

  • jeetje wat fijn en wat mooi 🙂 Het grootste kado is te zijn wie jij bent en wat een vrijheid dat geeft! heel veel succes op deze weg verder met je mooie dochter

 4. M. wat een mooie resultaten, wat fijn dat het gelukt is het zou voor mij heel erg voelen als mijn kind zoveel zou oppikken dat het eronder ging lijden.
  Ben heel benieuwd of je zoon nu “verder kan” heerlijk om zuiverend te kunnen werken je licht te mogen uiten.
  Bedankt voor je mooie stukje.

  • Ja, ik denk dat door dit te doen (en af en toe blijf ik dit ook zo doen) dat het voor hem en de andere kinderen uit zijn klas veel goed doet <3

 5. Hallo beste M

  Graag zou ik met je in contact willen komen om mijn verhaal te kunnen delen ivm hooggevoelig zoontje
  Weet niet of je hier voor open staat?
  Mvg S vd Bos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in