mystery_1680x1050

Door Lorna Byrne

Of je het nu gelooft of niet, je hebt een beschermengel. Je beschermengel is een geschenk van God en heeft je onvoorwaardelijk lief, en voor hem ben je de belangrijkste persoon in de wereld. We hebben engelen een hele tijd getrivialiseerd, en van hen meer een soort talisman gemaakt in plaats van hen te erkennen als de krachtige en belangrijke machten die ze zijn. In werkelijkheid hebben we, door engelen te degraderen, onszelf gedegradeerd.

Ik zie elke dag engelen, al sinds ik een baby was. Ik zie ze even duidelijk als ik mensen op straat kan zien. Ik heb geen idee waarom ik ze kan zien en anderen niet. Ik heb dyslexie en ben niet geschoold en heb nooit een boek gelezen. De enige scholing die ik kreeg is die die ik van God en de engelen gekregen heb, maar die scholing wordt in deze wereld niet erkend.

Het is niet mijn bedoeling om iemand te dwingen te geloven, of om te zeggen dat je moet luisteren, maar misschien kan je toch luisteren naar me en je openstellen voor de mogelijkheid dat je echt een beschermengel hebt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

God heeft je beschermengel speciaal voor jou gekozen en heeft hem aangesteld tot de bewaker van je ziel. Je beschermengel is uniek voor jou: hij is nooit met een andere ziel op aarde geweest, en zal ook nooit met een andere ziel naar de aarde komen.

Sommige mensen zeggen me dat hun grootmoeder, of iemand anders van wie ze hielden, en die gestorven is, hun beschermengel is. Dit is een uiting van affectie en liefde, en de engelen zeggen me dat ze er heel gelukkig mee zijn dit te horen, maar het is eigenlijk niet waar. Een grootmoeder is geen engel of beschermengel. Niemand die op deze aarde geleefd heeft, wordt een engel. We zijn geen engelen, omdat we een ziel hebben en een engel niet.

Ik heb nooit iets gezien dat laat zien dat de beschermengel van iemand superieur is aan die van iemand anders. Wanneer iemand in de ogen van de anderen een gelukkig en succesvol leven heeft, is dat niet omdat ze een betere beschermengel hebben. Wanneer iemand voelt dat zijn leven een ramp is, is dat niet omdat hun beschermengel zijn werk niet goed doet. We hebben vrije keuze. Onze beschermengelen zijn er altijd en fluisteren ons dingen in de oren, ze proberen ons te doen luisteren. Ze doen hun best om ons de juiste keuze te laten maken, ook al lijkt dat op dat moment niet de makkelijkste keuze te zijn.

Naar mijn ervaring is het leven veel fijner en vervullender wanneer we luisteren naar onze beschermengel, maar God gaf ons vrije keuze, en onze beschermengel of andere engelen moeten dit respecteren. Soms zegt iemand tegen mij: ‘Ik heb God toch, waarom heb ik dan een beschermengel nodig?’

Mijn antwoord is dat God je het geschenk heeft gegeven van een beschermengel, om je ziel te helpen beschermen en hem veilig terug te brengen naar de hemel wanneer je tijd gekomen is. We zijn allemaal mensen, en het kwade bestaat. Onze beschermengel helpt ons daaraan te weerstaan. We luisteren al te makkelijk naar ‘de andere kant’, beeld je dus in wat het zou zijn om geen beschermengel te hebben die ons beschermt. Er werd me gezegd dat alle grote spirituele leiders in alle religieuze tradities een beschermengel hadden om hen door hun leven te helpen.

Mensen vragen me soms of ik bid tot mijn beschermengel. Dat doe ik niet. Ik bid alleen tot God, niet tot een engel. Maar ik vraag mijn beschermengel wel om hulp.

Ik herinner me dat ik als kind een versje leerde over de beschermengel, een versje dat zoveel kinderen in Ierland en elders leerden.

Het is prachtig:

Engel van God,
mijn lieve hoeder,
aan wie God’s liefde me hier toevertrouwt,
elke dag opnieuw,
wees aan mijn zijde
om me te verlichten en te beschermen
om er te staan en me te begeleiden
Amen.

De dag dat we dit versje leerden, was een van mijn beste dagen ooit op school. Ik was toen ongeveer vijf jaar oud, en het was de eerste keer dat ik ooit een volwassene – in dit geval mijn leraar – hoorde erkennen dat beschermengelen bestonden, en dat ze ons konden helpen.

nieuwetijdskind.com-engel-zwaardZelfs wanneer je nog altijd je twijfels hebt dat beschermengelen of engelen bestaan, erken gewoon dat je een beschermengel zou kunnen hebben. Je beschermengel is een van de prachtigste geschenken die God je heeft gegeven. Moesten we allemaal erkennen dat onze beschermengelen echt zijn en echt luisteren naar hen, dan zou onze wereld er veel beter uitzien.

Lorna Byrne

Over Lorna Byrne:

Lorna Byrne woont op het Ierse platteland en is weduwe en moeder van 4 kinderen. Toen Lorna jong was dacht iedereen dat zij ‘achterlijk’ was, omdat ze zich niet op de wereld om zich heen scheen te richten. Lorna zelf herinnert zich dat ze behalve mensen en dingen allerlei engelen en geesten zag. Jarenlang ging ze ervan uit dat dat heel gewoon was. Lorna werd bekend met haar bestseller “Engelen in mijn haar“, over haar jeugd en leven in Ierland

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

 1. ik ben een engelmens,en heb geen ziel,sommige mensen zien die leegte bij mij,ze blijven mijn ogen zoeken,en ik maar denken dat ik raar was !

  • @het heldere licht, Ik ben ooit een jongen tegengekomen die hetzelfde zei: “ik heb geen ziel'” > ik geloofde er niks van en liet dat ook merken. Ik heb er nog altijd spijt van… Maar ik zie niet hoe het zonder ziel kan. Kan jij of iemand anders dit eens toelichten?

 2. Ik voel duidelijk begeleiding het wordt gestuurd van uit mijn hart zo heb ik dat ik zie geen verschijning ik voel er een ik wordt naar kerken gestuurd ik moet ook zeggen ik heb wat met de heilige Maria ik krijg of ik het wil of niet geregeld mensen op mijn pad die directe troost nodig hebben . Ik geef ze kleine geschenken o à een beschermengel kaartje hangertje kristalletjes of een liefde vol gesprek dit heb ik altijd al gehad maar het is nu anders. Ook in het bos voel ik een soort power . Dat is niet verkeerd . Grote menigten meid ik ik zoek vooral rust om alles te over denken. Dat ik een jaar of zes was had ik al een bijzondere ervaring ik was bijna verdronken toen ik nog in zee lag zag ik een prachtige bloemen zee hele mooie kleuren zo vreselijk mooi ik wou er niet meer weg toen werd ik uit zee gehaald en kwam weer bij na dat al het water uit gepompt was sinds dien wordt ik als een magneet aange trokken door die kleuren ik kleed mij het liefst zo

 3. Ik heb één vraagje, je schreef dit stukje: Niemand die op deze aarde geleefd heeft, wordt een engel. We zijn geen engelen, omdat we een ziel hebben en een engel niet.

  Dat klopt toch niet, en als het wel klopt wat is dan het verschil tussen een ziel en een engel? Naar mijn mening is het zo dat wij engelen op aarde zijn. (Gehuld in een lichaam, alleen niet onze gehele ziel zit erin, want dat zou ons lichaam nooit kunnen omvatten.)

  Monique@ Ben het met je eens, eigenlijk bestaat het kwaad niet en is het de keerzijde van dezelfde munt. Maar denk dat Lorna er de dingen mee bedoelt die minder goed voor je zijn, eigenlijk de dingen die we (voor het gemak) het kwaad noemen. Ook al bestaat het niet, toch zijn er dingen waar je beter bij weg kunt blijven. Denk ook dat Lorna vooral slechte geesten Dit soort spul: (stukje heb ik weer van een ander gekopieerd wie ik om info vroeg)

  Duistere energiën zijn vaak geesten van dode mensen zijn die niet naar het licht zijn gegaan maar met demonen samen zijn gaan werken. Gevangen in hun eigen negatieve gevoelens kunnen ze ook zelf kwaad aandoen. Verder zijn er zielloze duistere energiën, zoals astrale parasieten, sluiers, schaduwen, gedachtevormen. Ze zijn niet in contact met het Hogere Zelf en daarom krijgen ze geen energie, maar moeten ze die van andere stelen. Door het kwaad te doen krijgen ze die energie en stijgen steeds hoger van duister niveau tot ze geen slaven meer zijn maar bevelen kunnen geven.
  Er zijn ook duistere aliens, dus wezens die in een andere dimensie met het kwaad samenwerken. Ze spelen vaak gids om mensen hun energie uit te zuigen en hun ziel na de dood als slaaf te krijgen. Dat gebeurt met een contract dat de mens sluit door iets echt vies te doen, zoals moord, of door koste wat het kost om materiele dingen te vragen

 4. Mooi, ik probeer contact te zoeken met mn engel;maar voel dat niet, ik zou het zo erg willen:)
  Ik geloof er zeker en vast in misschien beleef ik het op een andere manier , geen idee.
  @monique ik lees niets over goed en kwaad:)

 5. Lieve lorna,

  Ja, er bestaan engelen, en iedereen heeft beschermengelen ook helemaal mee eens.

  Met 1 ding volg ik jou niet in dit mooie geschreven stuk. Dat het kwaad bestaat.

  Ik geloof niet in kwaad en goed. Ik geloof dat alles wat er n ons leven gebeurt een les is om ons te laten ervaren wat het betekend om mens te zijn.

  Voor mij bestaat het leven uit keuzes maken. Niet de juiste keuze gemaakt voor je gevoel? Dan maak je een andere keus. Niet meer niet minder.

  Voor de rest volg ik jouw verhaal.

  Liefs Monique.

 6. een paar jaar geleden werd ik op en wintermorgen ”wakker”… het was donker nog maar achter mijn ogen verscheen een prachtig fel blauw licht… het veranderde in een schijf met prachtige edelstenen en heel langzaam verdween het… ik werd helemaal wakker en wist niet wat ik had gezien…. later die week kwam ik opeens op een site van engelen en jahhhhh ik zag een foto van Heer Michael en Hij droeg diezelfde schijf met edelstenen…. geen idee had ik van engelen… en nu…. ach wat maak ik mooie dingen mee… zoveel licht mag ik zien achter mijn gesloten ogen..en zoveel” energie” mag ik voelen 🙂 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in