DELEN
Goddelijke creatiekracht in the flow het afleggen van mijn ego en een nieuwe geboorte

In rondjes vastzitten

Momenteel heb ik niet de hoeveelheid cliënten die ik mij wens. En mijn workshop Creatiekracht ging niet door omdat er te weinig aanmeldingen waren. Waar blijven die mensen die zo graag wilden dat ik dit ging doen en steeds zeiden te komen? Ik was toch zo goed in creëren, waarom heb ik niet een flink aantal workshopbezoekers gecreëerd? En opeens zit ik weer eens te schrijven.

De huisartsen verwijzen niet meer door naar mij en op de meeste lijsten van de verzekeraars kom ik niet meer voor. Eens was ik een zeer gewilde psychotherapeut/klinisch psycholoog in Leiden en tot voor kort zat mijn agenda altijd vol, precies met de hoeveelheid cliënten die ik kon verwerken bij mijn herstelproces en die ik mij wenste. Niet vanuit mijn ego, maar vanuit mijn behoefte om mijn energie te laten stromen in het transformatieproces van anderen. Niets maakt mij gelukkiger.

Ik zit in een metamorfose naar een nieuw mens-zijn. Het is een tikje te spiritueel voor de mensen die nog met de frequenties van de oude tijd en bijbehorende gewoontepatronen willen leven. Dus die vinden het bij mij veel te confronterend en die website schrikt natuurlijk ronduit af. Ik wind er geen doekjes meer om: ik doe niet meer mee aan rolgedrag en vind mijn weg met mensen rechtstreeks naar hun kern om daardoorheen het nieuwe zich te laten ontvouwen. Het is heerlijk om te doen, geef mij alsjeblieft méér.

Mijn creatieve vermogens

Creatiekracht blijkt altijd mijn ding geweest. Tot mijn dertigste keerde ik dat echter tegen mijzelf en de psychische problemen die ik daarvan ondervond waren niet van de lucht: depressie, eetproblemen, sociale angst en neiging tot dwang en verslaving. Mijn angst om mij helemaal te laten zien was groot. Mijn vastberadenheid en ontwikkelingsdrang waren echter groter en allengs kwam mijn licht er doorheen schijnen. Het vertrouwen groeide en ik gaf mij steeds meer over aan een stroom van vernieuwing, plezier, liefde en kracht. Het leven werd zelf een levend organisme, waarin ik een co-creërend onderdeel werd!

We slaan de jaren over dat ik ziek werd en ook het waarom daarvan en gaan verder vanaf mijn nieuw ingeslagen pad van spiritualiteit. Dieper moest ik gaan en nog dieper, om de angsten en schaamte om wie ik werkelijk ben los te laten en in mijn volle licht te gaan staan. Om de eonen-oude tegenslagen en slachtofferpijnen van mij af te werpen naar het besef dat er alleen maar Liefde is. En daar loopt het nog steeds spaak: het vertrouwen dat al die pijn erbij hoort, zelf gecreëerd is en dat alles alleen maar Liefde is. Zoveel pijn, machteloosheid, wanhoop en frustratie zouden Liefde zijn? Het lukt me niet dat te voelen. En dat bevestigt de oude creatie weer, dus dan stoppen we deze gedachten diep weg, waar ze in het ondergrondse, diep in mij, woekerend hun eigen zieke creaties voortzetten.

In de waarheid schuilt de oplossing: het afleggen van mijn ego

Als ik heel eerlijk ben over het vermeende gebrek aan cliënten en workshopaanmeldingen, dan weet ik dat ik er te weinig mijn focus op heb kunnen leggen. Ik ben teveel afgeleid geweest door een paar gebeurtenissen en te versplinterd geweest met mijn aandacht met alle dagelijkse zaken die ik voorrang gaf. Ik genoot trouwens ook van het mooie weer.

Eigenlijk vond ik het even heel prettig met weinig cliënten. En die workshop dan? Ik weet dat ik nog steeds te weinig vertrouwen in mezelf heb, dat al die prachtige energieën, transformaties, al die hulp uit het universum, al die wonderbaarlijke creaties die ontstaan op zo’n dag écht door mij heen mogen plaatsvinden. Dat ik me er blind aan over mag geven, zonder enig plan. Ik heb het vaker gedaan, maar het blijft een zinderend spannende uitdaging voor een psychotherapeute die in haar werk de regie strak in de hand had en kon luieren op haar kennis. Stel dat er niets gebeurt…

Ik ben het zat. Zóóó zat. Dat ik heb besloten mijn ego af te leggen. Ik ga het bedanken en vriendelijk verzoeken mij los te laten om mij de ruimte te geven om daadwerkelijk verder te groeien naar meesterschap over mijn eigen ontwikkeling als Gods vonkje. De nieuwe geboorte in het leven van mijn hoogst mogelijke potentieel als Godmens heb ik op 21 juni gezet.

Niet toevallig blijkt die datum een 10 voor te stellen, precies mijn geboortegetallen, de energieën waarmee ik mijn hele leven al worstel, creativiteit en heldere gaven, die ik vanaf die tijd de volle ruimte geef. Niet toevallig ook open ik dan de brief die ik op 21 december aan mijzelf geschreven heb, met alle wensen geformuleerd voor dit jaar. De Lente-equinox: is er een passender tijdstip te bedenken voor deze zelfgecreëerde ascentiestap?

Goddelijke Creatiekracht

Ik heb sinds vier weken geen migraine gehad, hoera! Een van mijn laatste overwinningen op ziektegebied en er zijn er vele geweest. Het geratel in mijn hoofd, de ADHD, ontstaan door het uit mijn lichaam willen, in co-creatie met elektromagnetische straling en fysiek trauma, is de grootste en laatste uitdaging en dat appeltje ga ik nog even schillen. Lieve Ahriman, ik houd van jou! Dank voor je wake-up call aan ons allemaal!

Hoe zou het toch komen dat we in Nederland het sterkste elektromagnetische veld van de hele wereld, lees: de héééle wereld, hebben neergelegd over precies díe mensen die het verschil moeten gaan maken in diezelfde wereld met het laten schijnen van hun Liefdeslicht (de Nederlanders). Hoe dieper je gaat, hoe sterker je eruit komt. Besef dat je zielelicht je lichaam wordt uitgeduwd door elektromagnetische straling en dat je creatiekracht daarmee als sneeuw voor de zon verdwijnt. Tenzij je stevig in je licht staat.

Creatiekracht dus. Alles wat je in je leven ervaart, alles wat je om je heen ziet, heb je grotendeels zelf gecreëerd. Grotendeels, ah, daar ziet mijn ego kans om heel interessante uitvluchtverhaaltjes te spinnen. Je hebt namelijk te maken met al die andere wezens wier wensen het universum wil vervullen. Nou, wees gerust: het universum is onbegrensd aan mogelijkheden en breit met gemak alle wensen aan elkaar tot een allesomvattend geheel waar ieder het zijne uit kan halen. Neem dus je verantwoordelijkheid en heb lol in de lessen die je steeds krijgt. In iedere situatie en in iedere ontmoeting kun je een spiegel zien van waar je zelf nog staat op dat moment. En als je de les moeilijk vindt om te snappen: geeft niks, je krijgt gratis weer een nieuwe mogelijkheid geboden met dezelfde les.

Bestellingen in het Universum

Nou, eens even kijken hoeveel cliënten ik volgende week wil hebben. Drie méér, dan er nu staan. Dat gaat lukken. En meer hoef ik hier nu niet aan te doen, behalve dit vertrouwen te hebben. De intentie, de passende emotie erbij en meestal ook een eerste concrete stap, dat zijn de ingrediënten. En verder mag je groots denken. Het onwaarschijnlijke kun je mogelijk maken door al je kaders en bedenkingen los te laten. Een concreet beeld maken van het gewenste helpt ook. Iets wat je vervolgens níet moet gaan doen is steeds deze wensen, door angst ingegeven, te gaan herhalen. Of te ondergraven met pessimistische faalgedachten… zoals ik kennelijk heb gedaan.

Dag lief ego. Je hebt mij geweldig gediend al die jaren van ziekte en overleving. Met je oordelen maakte je dat ik me veilig kon terugtrekken in mezelf, toen de buitenwereld gewelddadig leek. Door jou zette ik manmoedig door, daar waar ik niet meer kon en het leven opgaf. Je zorgde voor een zelfbeeld, hoe fragiel en beperkend ook. Van jongs af heb je me mij laten schamen voor mezelf en mij zwakker en machtelozer doen schijnen dan ik ben. Je hebt me beschermd omdat ik nog niet toe was aan het grote werk. Ik ben toe aan het grote werk. Je mag mij loslaten zodat mijn multidimensionale geboorte kan plaatsvinden. Ik voel je verdriet, maar jouw energie mag weer opgaan in het geheel om weer aan nieuwe vorm geboorte te geven. Met liefde, Babette

 

Vorig artikelVolle maan 9 juli 2017: je twijfels sussen via de buitenwereld
Volgend artikelKosmisch Weerbericht: Ommekeer, de grote conjunctie
Babette Gijsen
In mijn praktijk geef ik spirituele coaching en workshops aan Nieuwetijdskinderen (van 16 tot 66!). Ik heb 25 jaar ervaring als psycholoog, psychotherapeut en spiritueel coach in het begeleiden van mensen naar een gelukkig leven. Mijn werkwijze is intuïtief, direct en gaat door alle lagen heen naar de oorsprong van jouw blokkades. Een vervullend leven vanuit Kracht, Liefde en Waarheid wordt een keuze. Samen ontmantelen we de sluiers van on-bewustzijn en ontbloten jouw Goddelijke Kern. Iedere laatste zondag van de maand is er in Praktijk De Nieuwe Mens een dagworkshop met steeds een ander onderwerp, wat intuïtief bekend wordt in de week ervoor. Iedere tweede zondag van de maand is er de Co-creatie groep voor mensen die meer willen betekenen voor de aarde en de mensheid en zelf een snelle ontwikkeling wensen! Mijn diepste wens is dat we alles in het Diamanten Licht zetten. We rijzen op uit de puinhopen van de oude wereld en scheppen de Nieuwe Samenleving van Universele Liefde en onbegrensde mogelijkheden.

17 REACTIES

 1. Dit is zo mooi geschreven.
  Het raakte me van binne’n en deed mij beseffen wat mijn doel in het leven is

  Gr. Lisanne

 2. Mooie mensen,
  Dank voor jullie liefde, aanmoediging en begrijpen van de boodschap. Zo tillen we elkaar op in de energie en creëren we mooie gevoelens en gebeurtenissen!
  En echt waar: de week erna kreeg ik precies drie nieuwe cliënten erbij nog in dezelfde week ingepland en mijn agenda zit sindsdien weer vol. Een nieuwe workshop geef ik weer op vrijdagavond aanstaande en ik heb al voldoende aanmeldingen om het te laten doorgaan.

  Liefs!
  Babette

 3. best vreemd, ik blader van boven naar beneden zonder 1 woord te lezen en ik weet waar het over gaat .. whats happening ?

  • Hallo I am, jij bent de reden dat ik nog een blik werp op de reacties. Wat een prachtige energie heb jij en een mooie verbinding hebben wij. Kun je jezelf aan mij kenbaar maken in 3D?
   hartelijke groet,

   Babette

  • Hallo I am, jij bent de reden dat ik nog een blik werp op de reacties. Wat een prachtige energie heb jij en een mooie verbinding hebben wij. Kun je jezelf aan mij kenbaar maken in 3D?

   Babette

 4. Heel mooi en een zeer herkenbaar verhaal, toch lees ik ook een sterke innerlijke criticus en het vervolgens afwijzen van dit deel van je ego. Waarom streef je zo naar succes? Is het belangrijk voor jou om andere te helpen? Is dat je vluchtroute?

 5. Wow wat een ontzettend mooi en herkenbaar stuk. mooi geschreven! Die periode van ziekte en overleving heb ik ook meegemaakt, maar is inderdaad de periode die je gemaakt heeft zoals je nu bent. Het heeft je alleen maar sterker en wijzer gemaakt. En die wijsheid hebben wij op moeten doen om anderen ermee te kunnen helpen.

  Vooral de laatste alinea vind ik een mooie en sterke afsluiter van dit stuk. Bedankt voor deze mooie tip!

 6. Wat ontzettend herkenbaar Babette, zit precies in hetzelfde proces! Ook gezien het feit als therapeute om een heel nieuwe weg in te slaan en al het oude los te laten!

  Gaat je lukken 😉

  Hartelijke groet,

  Monique

 7. Knap geschreven stuk, Babette Gijsen! Ik vind het zo moedig van mensen die zich bloot durven geven en al helemaal op het internet! Daar heb ik veel respect voor. Wat ik lees is dat je het ergens moeilijk mee hebt en er een oplossing voor wilt. En je denkt de oplossing gevonden te hebben door het afleggen van je ego. Hieronder deel ik een aantal dingen die ik heb opgemerkt in de hoop dat jij (of iemand anders die dit leest) ermee geholpen bent. Ik wens je heel veel inzicht, succes, kracht, liefde en plezier met het creëren van je leven en de lessen ervan. Nu volgen mijn oprecht goedbedoelde opmerkingen. Je zegt zelf dat er alleen liefde is, toch proef ik een groot gebrek aan liefde voor jezelf. Want je zegt dat je het zat bent, zoóóó zat. Alleen dat al getuigd in mijn visie aan een gebrek van liefde voor een deel van jouzelf. Bij het willen afleggen van je ego, wil dat zeggen dat je je ego niet waardeert en kunt gebruiken. Je wilt afscheid nemen van een deel van jezelf dat je hebt gekregen om op deze aarde in dit leven te kunnen functioneren. Ik begrijp dat je je ego als een belastend of beperkend deel van jezelf kunt zien, maar dan is het juist de uitdaging om een harmonieuse balans te vinden in het hanteren ervan. Net als met andere dingen die je kunnen belasten of beperken. Ik hoop en gun je dat je er een gebalanceerde vredige harmonie van kunt maken. Juist zodat je dit kan inzetten om jouw doel/opdracht in dit leven te kunnen vervullen. Daarnaast geef je aan dat je zo goed bent/was in creeren en vraag je je af waarom dat het niet lukt. In mijn ogen, lukt het je wel, alleen heb je onbewust dingen gecreerd die je niet wilt. Het is maar waar je focus ligt, op iets wat je wel of juist niet dient, bewust of onbewust. Op een gegeven moment ga je over van praten uit jezelf naar praten tegen publiek. Je zegt ‘Neem dus je verantwoordelijkheid en heb lol in de lessen die je steeds krijgt. In iedere situatie en iedere ontmoediging kun je een spiegel zien van waar je zelf nog staat op dat moment. En als je de les moeilijk vindt om te snappen: geeft niks, je krijgt gratis weer een nieuwe mogelijkheid geboden met dezelfde les’ Je schrijft dit voor een ander om te lezen, maar ik vraag me af hoe eigen je deze wetenschap hebt gemaakt. Inzicht hebben is één ding, het eigen maken en toepassen is iets anders. Heel veel inzicht weet je een ander over te brengen, maar vraag me af in hoeverren je het op jezelf toepast. Je kijkt in de spiegel, maar wilt afscheid nemen van een deel van wat je ziet. Net als dat je ook geen afscheid nemen van het DNA waaruit je bent gemaakt, kan dat ook niet van je ego, dit ben jij voor een deel. Ik wil het nu zelfs omdraaien. Het sprirituele deel van jezelf, waar je liefde en wijsheid zich bevind stelt zich helemaal niet liefdevol en wijs op tegenover je ego. Je zegt dat je ego het ‘probleem’ is, maar het ‘probleem zit ‘em in de manier waarop je ermee omgaat. Dit is mijn visie, goed bedoeld en ik hoop dat je er verder mee kunt. Wat je ook doet, ik wens je veel wijsheid, inzicht, succes, liefde en kracht op jouw pad. Liefs <3 Raisa

 8. Wat een prachtig verhaal en zó herkenbaar. Kleur bekennen is wat ons nu te doen staat en wetende dat we daar niet alleen in staan, is de eerste stap eigenlijk al snel gezet. Kleur bekennen en alleen nog maar voor licht kiezen. In mijn geval kies ik voor toga naast mijn werk in het onderwijs. Op die manier kab ik het licht zo makkelijk verpreiden onder de jongere generatie … Namasté

 9. Blijkbaar is het transformatietijd Babette! Ik hoorde ´je´ verhaal deze week vaker: ….waar blijven mijn cliënten en waarom daagt t bekende me ineens helemaal niet meer uit?
  Het antwoord weet ik ook niet maar dat je op de goede weg bent wel! Veel groeikracht….binnenkort is het oogsttijd: letterlijk en figuurlijk!

  warme groet,
  Emmy

 10. Mooi!! Babette!

  Gaat je zeker lukken,erg herkenbaar jou verhaal m.n het vertrouwen erin, heb je m weer dat ego wat je zo wil beschermen en tegelijk je groei erin belemmerd.
  En ja, Nederland is bevoorrecht!
  Al heel lang weet ik dat er N Vortex boven Nederland hangt. En dat de kleur goudgeel N grote rol daarin speelt.

  Liefs Lian

 11. Tja Babette, dit had ik kunnen schrijven….Het belangrijkste is ook nu mijn “eigen wil” los te laten. Gewoon niets meer willen voor jezelf. Niets verwachten…Totale Overgave….Overgave van wat…aan wat…???

  Ik heb deze week ontdekt dat echt alles Liefde is. Ook alle shit in mijn leven….Zonder alle shit was ik waarschijnlijk gebleven wie ik was bij de geboorte…En ik heb echt heel wat shit “over me heen” gehad hoor!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in