Stel, je bevindt je op een plek waar je eigenlijk helemaal niet blij van wordt. De dingen die je doet of leert geven je geen bevredigend gevoel. Er mist iets. Diep van binnen voel je dat het niet klopt wat je aan het doen bent en weet je dat je een andere richting op mag gaan. Je voelt het verlangen meer verbinding te maken met je stroom van creativiteit en van daaruit de dingen te doen waar je blij van wordt. Je bent een van de velen die hetzelfde verlangen hebben. Zo ook twee jonge vrouwen uit de Verenigde Staten. Zij geven uiteindelijk alles op om hun droom te volgen.

In de zomer van 2017 kwam ik via Facebook een trailer van een film tegen. Alleen al de titel sprak mij meteen aan: “The Goddess Project.” Ik bekeek het voorstukje en voelde een wervelwind van enthousiasme door mijn buik gaan. Tot mijn grote verbazing zag ik dat de film nergens in Nederland, of heel Europa zelfs, te zien was. Maar: je kon ook zelf een vertoning van de film regelen. Meteen wist ik: dat ga ik doen!

Eind september draaide The Goddess Project voor het eerst in Nederland en wel in Zutphen, mijn thuisbasis. In twee weken tijd waren de kaartjes uitverkocht. Tijdens de film voelde ik iets wonderlijks gebeuren in de zaal. Het leek alsof de energie heel hoog werd en ook al zat ik vooraan en zag ik niemand, ik voelde de glimlachen en de tranen van het publiek in mijn rug branden. Hier werd niet zo maar een film bekeken, hier werd iets wezenlijks aangeraakt. De boodschappen uit de film kwamen als essentiële waarheden binnen bij de kijkers. Kwartjes vielen, harten werden geopend en verwondering stroomde alom.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Deze eerste vertoning van The Goddess Project was het begin van een bijzondere reis voor mij. Zowel in mij als rondom mij werd er van alles in beweging gezet. Mensen waren (zijn) zo enthousiast en kregen zo’n energy boost van de film, dat ik daar ook weer heel blij van werd. De visie en missie van de film lopen parallel aan mijn eigen visie en missie. Mijn oorspronkelijke plan was om de film eenmalig in Zutphen te laten zien. Maar de film bleek andere plannen met mij te hebben. Er komt iedere keer zo’n explosie van creatiekracht los in mij wanneer ik met de film bezig ben, dat ik niet anders kan dan met deze stroom meer theaters te vullen met mensen die ik hetzelfde toewens. Want één ding weet ik zeker: wij zijn allemaal gemaakt van dezelfde materialen en zijn allen in staat om onze diepste verlangens te realiseren.

De film ‘The Goddess Project’ is gemaakt door twee jonge vrouwen, Holli en Sara, die beiden het verlangen hadden de stem van de vrouw meer tot zijn recht te laten komen. Ze lieten hun studie, werk, huis, vrienden en familie achter om in een oude schoolbus door de Verenigde Staten rond te reizen, zonder plan en met het idee om vrouwen te interviewen. Dit resulteert in een documentaire-achtige film die keer op keer mensen weet te raken en te inspireren. Allerlei vrouwen delen hun wijsheid, hun kennis en ervaring met de wereld. Moeders, werklozen, bazinnen van grote bedrijven, healers, wetenschappers, kunstenaressen. Ook al lijken de levens zo verschillend, wanneer je verder kijkt en goed luistert zal blijken dat ze allemaal hetzelfde verhaal hebben. En dát is één van de krachten van de film. Het laten zien dat het er allemaal niet toe doet wat je hebt geleerd, wat je hebt meegekregen van je voorouderlijke lijn, hoeveel traumatische dingen je hebt meegemaakt of hoeveel succes je met je bedrijf hebt geboekt: we zijn hier allemaal voor één ding en dat is elkaars voorbeeld zijn.

De film is opgebouwd uit negen hoofdstukken. Zo komt er aan bod wat het voor iemand kan beteken om de stap te zetten om je hart te volgen. Ook is er een hoofdstuk over de invloed van de media waar we op jonge leeftijd al mee opgezadeld worden wat een diep geworteld gevoel kan geven dat je niet goed genoeg bent. Daar hoort uiteraard ook weer een hoofdstuk over ‘trauma’ en ‘healing’ bij. De film bespreekt ontzettend veel facetten van het vrouw zijn en het mens zijn. De beelden zijn prachtig, de boodschappen zijn krachtig en tegelijkertijd is het ook veel en kan het even duren voordat alles op z’n plek valt bij de kijker. Gelukkig is er na afloop van de film altijd de gelegenheid om rustig bij te komen en je ervaringen te delen met anderen.The Goddess Project

Sisterhood, divine feminine en living your truth

De delen uit de film die de mensen het meest raken zijn sisterhood, divine feminine en living your truth. Het zijn dan ook heel actuele onderwerpen. We leven in een tijd waarin de vrouwelijke energie de ruimte krijgt om gezien, erkend, gehoord en gevoeld te worden. En dit is ook nodig. Na duizenden jaren een matriarchale aarde te hebben gehad, leven we nu alweer duizenden jaren in een patriarchale wereld. Het is tijd dat beide energieën in balans komen. Dat het mannelijke en vrouwelijke weer samengevoegd mag worden, na al die millennia gescheiden te zijn geweest. Het heilige huwelijk, sacred union, hieros gamos… We hebben elkaar nodig om in eerste instantie het mannelijke en vrouwelijke in onszelf te helen en in balans te krijgen.

De film ‘The Goddess Project’ laat je ervaren hoe het voor jou als individu kan voelen om de energieën in jezelf in balans te hebben. Het geeft je voorbeelden van vrouwen die de stap hebben durven zetten om hun dromen werkelijkheid te laten worden. Om Nancy uit de film even te quoten:

‘Our job is to go out in the world and be big, live a bigger life, that may not even feel comfortable for us so that other people can look at that and go “wow! If she can do that then maybe I can live my dream too!”

Inmiddels heeft de film in verschillende steden in Nederland gedraaid. En in samenwerking met Nieuwetijdskind Magazine zijn er al vier uitverkochte vertoningen geweest in Rotterdam. Deze maand, mei 2018, komt er nog een hele reeks filmvertoningen aan in Utrecht, Amsterdam, Zutphen, Eindhoven en Rotterdam. Wat helemaal super gaaf is, is dat Holli Rae, een van de maaksters van de film, naar Nederland halen. Zij zal aanwezig zijn bij de vertoningen tussen 12 en 19 mei, om de film in te leiden en na afloop vragen te beantwoorden. Een uniek moment, waar je absoluut bij wil zijn! Bekijk hier de agenda>>>https://event.nieuwetijdskind.com/the-goddess-project/

Verzamel je moed en neem de stap! Maak verbinding met jezelf, je hart en je diepste verlangens. Doe waar je blij van wordt en straal dat uit! Realiseer je dat je een goddelijk wezen bent. Wij zijn hier op aarde voor één ding en dat is het zijn van elkaars voorbeeld. Met de dingen die ik als mens, moeder, vrouw, sister en ondernemer doe, probeer ik dan ook te laten zien dat, als ik het kan, jij het ook kan

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

  1. Ik betreur dat de film slechts één keer in België vertoond wordt… hoe komt dat toch??
    Ik wil het wel ondernemen om iets dergelijks te organiseren in ons Belgenlandje,…maar hoe begin je hieraan…?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in