Met Godsverstand

Tijdens de, voor Oranje, zeer succesvolle laatste Olympische zomerspelen klonk het uit vele monden van topsporters die de Olympische gouden top met succes beklommen die ene zin: ‘if you believe in it, everything is possible’. Er vrij recent nog hield ook de teambaas van wereldkampioen Max Verstappen ons deze wijsheid voor. Dromen zijn er voor om ze in de dagelijkse (maatschappelijke) werkelijkheid waar te maken. Zou deze vlieger ook opgaan bij de bestrijding van het coronavirus? Hoe mooi zou dat zijn. En één ding staat daarbij vast. In die ‘helende’ droom over die andere corona-aanpak ziet de bestrijding er heel anders uit dan de huidige medisch-wetenschappelijke terreur van lockdowns, uitsluiting, polarisatie, vaccinatiedwang en -plicht, familie- en vriendenruzies, cijfermanipulatie en ongekende -weggemoffelde – oversterfte.

De medisch-wetenschappers, die meer en meer de totale controle hebben verkregen op het leven van alledag, twijfelen niet aan het antwoord. Voor hen zijn dromen bedrog. Zij zweren bij de harde data – liefs big data -, modellen, extrapolaties, aannames en medische ingrepen. Deze wetenschaps-gelovigen, die zijn uitgegroeid tot de dominante en allesbepalende ‘religie’, hebben niets met de sportwijsheid. Zij weten het beter. Veel beter! Maar wat als zij het mis hebben? Dat niet de wetenschap maar onwetendheid in deze kringen het hoogste woord voert? Dat ook in de coronawerkelijkheid dromen tot de werkelijkheid (kunnen) behoren? Dat een fundamenteel andere aanpak tot de mogelijkheden behoort?

Een aanpak waar de jeugd het leven in vrijheid en blijheid viert? Waar de polarisatie voorbij is en wederzijds begrip nieuwe vriendschappen schept? Waar de doodangst wordt ingeruild voor het weten van de onsterfelijkheid van elke menselijk ziel? Waar de duistere toekomstplannen van een nieuwe Build Back Better-samenleving met een tweedeling in de prullenbak gedumpt wordt en waar de aloude profetische teksten over ‘een nieuwe wereld’ werkelijkheid worden. Kunnen ook deze dromen ‘echt’ worden? Als we er maar in geloven?

In mijn nieuwe boek Met Godsverstand; Build Christianity Back Better geef ik het antwoord. In heb dit boek niet zonder reden opgedragen aan deze ‘gelovige’ topsporters. In veel van de teksten verwijs ik naar hen. Als moderne Olympiërs en de ‘Godenzonen en dochters’, die het levende bewijs zijn dat de mens tot zoveel meer in staat is dan waartoe de wetenschapsreligie hen heeft veroordeeld. Zij zijn de lichtbakens waarop we, nu de mensheid en de wereld dreigen weg te zakken in een poel van wereldwijde crises, kunnen varen. Richting het ‘beloofde land’. Weg ui de duisternis van het huidig moment. Als we geloven in een betere wereld en een aards paradijs, dan is, zo houden de Olympiërs ons voor, ook dat mogelijk. Immers, niets is onmogelijk! De duisternis kan voor het licht worden ingeruild. If you believe in it!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

In dit boek vindt de lezer bewijzen dat een aards paradijs  tot de mogelijkheden behoort. De vele levensverhalen die het sportminnend publiek te horen kregen van de Oranje-helden, kennen een vast ‘script’. Het zijn juist crises, tegenslagen, groot verdriet en soms ook de wanhoop die hen in staat stellen dat te doen ‘wat ondenkbaar is’. Om ‘buitenaardse’ prestaties te leveren. Het ‘onmogelijke’ te doen en iets te presteren dat ‘niet normaal is’.  In dit boek leg ik uit hoe dat werkt. Het antwoord?

De topsporters leren ons dat er een andere kracht -of te wel- energie is, die in hoge mate de scheppingspotentie heeft om wonderen tot stand te brengen. Het is die energiesoort die het oog niet ziet, maar wel alom aanwezig is. De naam van deze energiesoort? Geestesenergie. Wie het ‘onmogelijke’ wil presteren, moet een beroep doen op deze onzichtbare energiesoort. Wie wel eens sportverslagen leest van heroïsche sportgebeurtenissen die weet dat sportverslaggevers dan vaak een beroep doen op metaforen en beelden als ‘buitenaards’; ‘niet van deze planeet’; ‘wonderbaarlijk’ of ‘bovenmenselijk’.

Met deze metaforen vertellen deze sportjournalisten het zelf: de geestes-energie maakt dromen mogelijk. Wie nog wat dieper in de sportjournalistiek duikt, die ontdekt nog iets. Het zijn vooral de zeer jonge sporters die, gelijk de jonge Mozarts uit de Renaissancetijd, tot wonderbaarlijke en ongekende prestaties in staat zijn. Met recht zijn zij nieuwetijdskinderen. Met hen op het sporttoneel vertellen de meesten er nog iets bij. Zij doen het anders dan hun voorgangers. Andere aanpak, nieuwe ideeën en zij doen hun ding vooral op GEVOEL en INTUITIE. Wel andere koek dan de dode modellenwereld van de wetenschapsgelovigen.

Wat de sporters onderscheid van de fundamentalistische wetenschapsmachthebbers is dat zij presteren vanuit en met Godsverstand. De moderne wetenschapsdenkers geloven niet dat ‘everything possible is’. Omdat zij de geest en de geesteswerkelijkheid voor non-existent verklaard hebben. Ten onrechte, zo leert ons dit tijdsgewricht en de wonderbaarlijke sportprestaties. Zij die met Godsverstand werken, analyseren en begrijpen, die weten dat de nieuwe wereld binnen handbereik is. Zij beroepen zich op de oude, profetische wijsheidsteksten die zonder uitzondering aan het einde van de TIJD, onze tijd, een nieuwe hemel en aarde in het vooruitzicht stellen.

Zij die nu de rug recht houden en weigeren normaal te maken wat niet normaal is, vechten de medisch-wetenschapsaannames aan. Verzetten zich tegen de dictatuur van de Build Back Better-samenleving en staan op het corona-toneel tegenover de diehards als D66-kamerlid Paternotte. Met één antwoord: de LIEFDE als heling en fundament van een nieuwe wereld. En de liefde is de grootste energetische geesteskracht die men zich maar kan voorstellen. De liefde heelt, geneest en ‘verwarmt’. De liefde maakt alles mogelijk. De liefde doet dromen uitkomen. If you believe in it!

Dit boek laat er geen misverstand over bestaan. We zijn als mensheid aanbeland op een cruciaal – om niet te zeggen – episch keerpunt in een groots kosmisch-geestelijk-spiritueel evolutionair proces. Een tijdsgewricht te vergelijken met de tijden van Galilei 500 jaar geleden. Alle nieuwetijds- en kritische corona burgers staan in de Galilei-traditie en kloppen op de deuren van vastgeroeste en achterhaalde ideeën van de wetenschapsgelovigen Met één centrale boodschap: uw werkelijkheidsdefinitie is vals en klopt niet. Om er aan toe te voegen: this is the time. This is the moment, dat de tegenhanger van de wetenschapsgod Charles Darwin, Pierre Teillard du Chardin honderdjaar geleden al voorzag toen hij schreef: dat is het moment waar de mensheid alleen maar verder kan als ze ‘zelfbewust meer ruimte geeft aan geestelijk -energetische – krachten.

Ik hoop dat dit boek deze nieuwtijdsbeweging – in de oude teksten worden ze de ‘kinderen van het Licht – lees Geest – genoemd – een gemeenschappelijk verhaal aanreikt en een bijdrage kan leveren aan het verstaan van deze Eindtijd. Maar ook als bemoediging om door te gaan. Met een bijzonder werk: het onmogelijk mede mogelijk te maken! Vanuit een andere diepe wijsheid dat ons voorhoudt dat ‘in den beginne het Woord was en zonder het Woord niets is’. Change is coming. Gedragen door het vlaggenschip van het WOORD. Op weg naar het beloofde Build Christianity Back Better-land.

Hans Siepel

LeesTip :

Met Godsverstand 

Met Godsverstand
Auteur: Hans Siepel
Soort boek: Paperback / softback
Aantal pagina’s: 254
Publicatie datum: 14-12-2021
Prijs: € 27.95
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

 1. Wat mooi de reactie die hiervoor zijn geplaatst. Ik ben het er volkomen mee eens dat we het samen moeten doen vanuit liefde en compassie, wetende dat we allen werken aan een betere wereld en dat het niet altijd makkelijk is om iemand intenties achter zijn of haar acties te zien. Maar uitgaan van positieve intenties lijkt mij een goed uitgangspunt. Het artikel van Hans Siepel is denk ik daarom met de beste intenties geschreven, wat mij betreft komt de boodschap niet goed over, zoals Ingrid mooi beschrijft.

 2. De liefde is de sleutel. Dat is zeker en daar zullen weinigen het niet mee eens zijn. De liefde zal en kan manifesteren. Waar ik bang voor ben is dat mensen zoals de auteur, door hun met zware energien onderliggende boodschap over onwetendheid, volgzaamheid, weerstand tegen wetenschap en leiding, het verheven zijn boven de onwetenden, JUIST dit zullen manifesteren. Zij zullen juist zo n leven op aarde creëren. Ik voel dat ik dat “ gevecht” niet hoef te vechten. Dat ik me niet hoef af te scheiden van wetenschap en of maatschappij. Dat er binnen in mij de weg van evenwicht en harmonie in liefde wordt aangereikt. Zonder wiggen te drijven die net zo goed ook door mensen als de auteur gedreven worden. Zoek de vrede en de waarheid in je zelf. Hier en in het nu. Verder dan nu kunnen we toch niet kijken, en let op dat wat je doet, denkt en zegt. Dat is wat de wereld maakt en niet al deze oordelen en vooroordelen. Links of rechts.

  • Mooie reactie Ingrid, ik ben het helemaal met je eens.
   Ik heb het idee dat dit nu ook opgedrongen wordt. Oftewel wit of zwart.
   Ik zoek het meer in de grijstinten of zo je wilt in de vrolijke kleurtjes.
   Fijne dag gewenst!

   • Inderdaad…..niet prettig om te lezen dit artikel……ook een verheven zijn boven het andere…..
    En zoals jij zegt Heleen ook een opgedrongen gevoel geeft dit……zwart of wit….en zou alleen
    maar voor meer onrust zorgen…..

    Van nog een Ingrid : )

    • En nog een toevoeging……voordat je zoiets gaat schrijven is het een stuk handiger
     om er eerst eens goed over na te denken wat je hiermee te weeg zou kunnen brengen…..
     iig nog meer strijd tussen ons allen….en dat lijkt mij nou juist niet de bedoeling….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in