stop-hier-grens

door Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

respecteer_je_eigen_grenzenIk heb altijd gezegd dat grenzen oké zijn, en dat we er elke dag zouden moeten aan werken, omdat ze ons helpen onze energie te beheren. We gebruiken grenzen om afgelijnd te blijven op wat we willen zijn en hebben in ons leven, en wat ons het beste dient. We beschouwen ze wel als middel om mensen en dingen uit ons leven te houden, maar dat is niet zo. In plaats daarvan dienen ze als energetische toelatingscriteria voor onze verbindingen.

Limieten staan voor hoe ver we kunnen of willen gaan in om het even welke situatie, en ze gaan over in beperkingen, wanneer ze ons tegenhouden om vooruit te gaan. Samen zijn grenzen en limieten onze sleutels naar vrijheid, omdat ze ons helpen onze energie te beheren, met wie we verbinding maken, en wie met ons verbinding maakt, wat we toelaten in ons leven en wat we afwijzen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Beeld jezelf in hoe je zou zijn zonder grenzen, dat alles en iedereen je leven binnen kan als ze dat willen, en dat ze doen wat ze maar willen. Ben je ooit zonder grenzen geweest naar iemand toe? Dan respecteren ze je niet, en ze doen wat ze maar willen, en jij tolereert dat, tot je het moment bereikt waarop je het niet langer verdraagt. Dan kan je woedend reageren en hen beschuldigen dat ze je niet goed behandelen, maar het is niet hun fout, jij had geen grenzen, geen manier om hen te laten weten wat jij acceptabel gedrag vindt, en hoe je verwacht dat mensen rondom jou handelen.

Heb jij grenzen voor het soort en de omvang van het respect, de waardering en liefde die je van anderen wenst? Is het tijd om wat grenzen te stellen? Ze zullen misschien niet maken dat anderen hun gedrag veranderen, maar ze zullen de mensen verwijderen die jou niet respecteren en eren.

persoonlijke grenzenLimieten staan voor het meeste en het minste dat we in een situatie zullen doen. Bijvoorbeeld: ik geniet van vele activiteiten in openlucht, maar ik hou niet van kamperen. Dus ga ik wel liften, kayakken en tijd doorbrengen in de natuur, maar zal ik nooit kamperen. Wat zijn jouw limieten bij de situaties en mensen in je leven? Wat wil je doen en waar trek je de lijn? Het is belangrijk onze limieten te kennen, want ze leren, samen met grenzen, mensen hoe te handelen rondom ons. Ze staan voor de energetische prijs en toelating voor iedereen en alles waarmee we verbinding maken of wie met ons wil verbinding maken.

Limieten worden beperkingen wanneer we bang zijn om te veranderen en te transformeren. Wanneer we onszelf limieten stellen volgens wat we hebben gekend in het verleden, dan staat al wat nieuw is in een gevarenzone waarin we niet durven binnengaan. Grenzen worden muren wanneer we bang zijn dat we onszelf tegen mensen en situaties moeten verdedigen. Dat gebeurt alleen wanneer we niet in onze eigen energie gegrond zijn en onze eigen grenzen niet respecteren. Als we bijvoorbeeld zo bezorgd zijn dat mensen ons niet leuk zouden vinden, dan verwijderen we zelf onze grenzen om de liefde te krijgen die we wensen van anderen, of ze nu wel of niet een goede energetische match zijn.

We hebben grenzen en limieten nodig om duidelijk te zijn in de intenties voor ons leven. Het dient niemand wanneer wij geen grenzen stellen, want zonder grenzen trekken we mensen en situaties aan vanuit onze angsten, in plaats vanuit onze eigen hoogste energie. We moeten onze limieten en grenzen ook kennen en respecteren, die dingen die we niet willen doen stop-hier-grensof waarvan we niet geloven dat we ze kunnen doen zonder dat ze beperkingen worden. En we moeten de grenzen en limieten van anderen en hun keuzes ook respecteren, of we het nu wel of niet eens zijn daarmee, we moeten toelaten dat wat resoneert en op ons is afgelijnd prettig in verbinding komt met ons, en al wat dat niet doet, zijn eigen weg laten gaan.

En moest je je dit afvragen, ik heb vroeger gekampeerd, en het is door die vroegere ervaringen dat ik het liever niet meer doe. Ik verkies een zacht bed, een warme douche en roomservice voor het ontbijt.

Jennifer Hoffman

vert. Fran Tielemans

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

1 REACTIE

  1. Mooi verwoord weer Jennifer…en bedankt voor de vertaling en plaatsen hier.

    Mijn grenzen zijn inderdaad ook belangrijk voor mij, ik moest lachen om dat kamperen… ik heb het als kind wel leuk gevonden, totdat ik op een punt kwam, dat ik het absoluut niet meer leuk vond, pijn op dat luchtbedje en te krap en opgesloten gevoel in die “sleurhut” hihihi 🙂 nee, geef mij
    maar een eigen huisje met zwembad… die verkies ik boven alles… lekker eten wanneer je wilt en thuis komen wanneer je wilt…. een eigen bed…. en vooral op een rustig plekje…waar ik naar terug kan gaan…ná een drukke dag in die zin…als je met mensen omgaat, wat leuk is! 😀 en daarna lekker weer tot rust komen en opladen… 🙂

    Liefs, Henriëtte <3 xxx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in