Veel mensen die spiritueel willen groeien, zijn vooral met verbinding van boven bezig. Jammer, want het begint beneden bij je voeten op deze aarde. Is je gronding niet goed, dan komt alles van boven minder goed binnen.

Wat is dat eigenlijk, gronding?

Ooit heeft je ziel besloten hier naar aarde te komen. Jouw ziel nam plaats in een lichaam; het lichaam waarin jij nu woont, jouw lichaam. Jouw energetische lichaam daalde in je fysieke lichaam, je ziel nam er zijn plaats in, en je werd geboren op deze aarde. Je ziel moet nog wennen aan deze aarde en moet letterlijk nog landen als je baby bent, dat duurt even. Door letterlijk hier op aarde met zowel je fysieke als energetische lichaam te landen, raak je gegrond. Gronding is dus niets anders dan als ziel hier helemaal landen en zijn op deze aarde die onderdeel uitmaakt van het Universum en alle energie die daarbij hoort. Door gronding maak je contact met de aarde waarop jij leeft en waar jij onderdeel van bent. Je hebt bewust gekozen om hier te zijn, dus zorg er ook voor dat je er echt bent.

Goede gronding ondersteunt het lichaam

Gronding vermindert chronische pijn, je staat steviger. Je vermindert er stress mee, verlicht ontstekingen, je spieren herstellen sneller en zijn minder gespannen, de bloedsomloop wordt verbeterd. Veel mensen die slecht gegrond zijn, hebben altijd last van koude voeten of handen. Hoofdpijn wordt minder als je goed gegrond bent, je bent letterlijk minder licht in het hoofd en je krijgt meer energie en slaapt beter. Je activeert het zelfhelend vermogen. In mijn praktijk zie ik regelmatig mensen met chronische klachten die zich al beter en energieker voelen zodra ze zich gaan gronden. Je krijgt door de gronding letterlijk zowel energie van onder als boven. De twee stromen samen zorgen ervoor dat je in balans komt, en de energie van de aarde zorgt ervoor dat jij meer in je lichaam zakt en het contact met jouw lichaam toeneemt waardoor bovenstaande fysieke voordelen ontstaan.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Je lichaam vertaalt alles wat je binnen krijgt

Het lichaam vertaalt voor jou de boodschappen die je zowel fysiek in dit aardse bestaan opdoet, als die van jouw energetische team. Als je helder hoort, voelt, ziet of weet, is dat omdat je energetische lichaam de boodschap binnenkrijgt via je zielensterchakra, ziel, of hoger zelf. Deze boodschap wordt omgezet door het fysieke lichaam in letterlijk horen, zien, voelen of weten. Je lichaam maakt dus deze vertaalslag voor jou. Dit is precies waarom gronding zo ontzettend belangrijk is als jij je spiritueel wilt ontwikkelen.

Gronding zorgt voor afvoer

Persoonlijke en spirituele groei gaat makkelijker als je kan voelen wat van jou en van de ander is. Een goede gronding zorgt ervoor dat je onderscheid kan maken tussen jouw energie en die van de ander. Gronding is daarom ook extra belangrijk voor mensen die hooggevoelig, hoogsensitief zijn, een verruimd bewustzijn hebben of autistisch zijn. Als je jouw energie voelt, kun je via gronding de energie van de ander afvoeren en je letterlijk opschonen. Je voert daarmee ook de prikkels van de ander af die niet bij jou horen en raakt zo veel minder snel vol en overprikkeld. Als jij schoon bent en je krijgt boodschappen binnen van je ziel, hogere zelf, of energetische team, dan kun je hier onderscheid in maken.

Hoe begin je met gronding?

De meeste mensen denken dat ze gelijk moeten visualiseren of een meditatie moeten doen. Dat is een mogelijkheid en kan erg goed werken, maar gewoon wandelen in de natuur, dansen, springen, schudden, een tennisbal onder de voet rollen en op blote voeten lopen in huis zijn allemaal manieren om te gronden. Je hoeft ook niet één manier te hebben. Voor mij werkt de ene dag een meditatie goed, maar daarnaast doe ik twee keer in de week aan Zumba wat ook heel aardend is. Begin met een vast tijdstip dat voor jou makkelijk vol te houden is; daarna kun je er nog extra momenten op de dag aandacht aan schenken. Hoe vaker je het doet, hoe meer je voelt wanneer je niet gegrond bent, net zo lang tot je precies weet: Oh nu moet ik weer gronden.

Gronden met Aartsengel Ariël:

Het beste contact krijg je met haar in de natuur, maar thuis in je stoel kan ook prima. Steek een kaarsje aan en vraag haar bij je te komen. Vraag haar je zielensterchakra met je aardechakra te verbinden en voel en ervaar wat er gebeurt.

Wat als gronden niet lukt

Voor de meeste mensen zijn bovenstaande vormen prima manieren om te gronden en de voordelen van de gronding te benutten. Het is dan alleen een kwestie van gewenning en toepassen in je dagelijks leven. Er zijn uitzonderingen waardoor mensen moeilijker kunnen gronden, bijvoorbeeld bij mensen die een trauma hebben. Dat kan gaan om een geboortetrauma, of als de ziel moeite heeft met het aardse bestaan, wat ook vaak voorkomt bij Sterrekinderen. Bij deze cliënten pas ik dan vaak een geboorteherbeleving toe die heel helend kan werken. Je wordt opnieuw geboren in trance en landt weer op deze aarde. Ook mensen met trauma halen er voordelen uit om te beginnen met gronden. Je weet pas of je het kan als je het probeert. Dus waar wacht je op? Maak gebruik van deze onzichtbare schat en zie hoe deze zich in het lichaam manifesteert.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in